Nyhetsarkiv
Januari 2022


Fler aktiva klarade SM-gränsen!

Fre 28 jan
Igår kväll hölls en liten kasttävling i Sätra Friidrottshall.
Vi fick med ytterligare tre ungdomar till IJSM-IUSM17 i Skellefteå.
Linn Harryson fick till 14,23 i sitt avslutande viktkast!
Frida Krantz nådde 12,30 med den nya 4kg-kulan i säsongens
första tävling. Martin Sundberg gjorde även han sin första tävling och inledde tävlingssäsongen med 14,69 i kula.
I övrigt tävlade också fler aktiva från klubben.
Linnea Lindefalk, Emma Hallencreutz, Ellen Forsell
och Sofia Eskilsson deltog samtliga i tävlingen.
Linnea slog pers i viktkastning med 13,02.


Kungörelse om årsmöte för Hammarby IF Friidrott 15 mars

Ordförande Ulrika Lingslunde Ordförande Ulrika Lingslunde

Tors 27 jan
Klubbens årsmöte kommer
hållas tisdagen 15 mars.
Ambitionen är att kunna genomföra årets årsmöte fysiskt men backupplanen är ett digitalt årsmöte likt förra året. Vi inleder med formella förberedelser kl 18.00 samt inledande presentation av året som gått kl 18.30.
Själva mötet börjar kl 19.00.
Var? Årsmöteslokal är aulan i Kunskapsskolan (bredvid COOP).
Läs mer här hur man skickar in motioner, om det är av intresse för dig. Boka in datumet så länge så skickas den formella kallelsen ut
vid ett senare tillfälle innan mötet.


Hammarbyspelen inställt!

Mån 24 jan
Vi beklagar att vi måste ställa in Hammarbyspelen. Detta beror på extremt tuffa krav från Gotland-Stockholms Friidrottsförbund när det gäller arrangemang i Sätra Friidrottshall. Begränsningarna blir så tuffa att det inte är möjligt att genomföra denna typ av tävling. Utifrån FHM och SFIF:s krav så skulle vi kunna genomföra tävlingen men inte utifrån vårt lokala förbunds krav.
Vi kommer dock ändå att genomföra någon form av mindre tävlingar 11-13 februari. Vi får dock endast ta emot anmälningar från distriktet (Stockholmsklubbar), övriga får tyvärr inte delta enligt distriktsförbundets krav. Alla anmälningar till Hammarbyspelen kommer att tas bort från Easy Record.
Vi går ut med information om den nya tävlingen senare i veckan.


Filippa Ramberg
vinnare i julfrågesporten!

Tis 18 jan
Det blev Filippa Ramberg som tog hem vinsten i julfrågesporten! Men det var rekordjämnt, då det avgjordes på utslagsfrågan med minimala marginaler.  Både Filippa och fjolårsvinnaren Peter Wikström hade alla rätt på de 13 frågorna. Det handlade till slut om ett tiotal solbullar emellan svaren i utslagsfrågan till Filippas favör. Det var andra gången Filippa tog hem tävlingen. Förutom Filippa och Peter så imponerade också Mattias Lindberg och Gunnar Olausson som båda hade 12 rätt. De bästa aktiva blev Noah Bucht Wesslén, Tilda Kapell, Agnes Jansson och Molly Freeman på 9 rätt. Rekordnoteringen 58 stycken tappra deltagare svarade på frågorna.
Filippa kan komma förbi och hämta sitt pris på kansliet vid tillfälle.
Här finns hela listan med resultaten och de rätta svaren.


Dopinglistan 2022

Tors 13 jan
Dopinglistan för 2022 finns nu översatt till svenska. Kolla gärna igenom denna då det är viktigt att man som idrottare har koll på vad denna innehåller.
Du hittar mer info här.


Eerika Kiili förbundsdomare!

Ons 12 jan
I mitten av november genomförde Svenska Friidrottsförbundet årets upplaga av den högsta nationella domarutbildningen i friidrott.
När regelproven granskats fick 13 personer godkänt resultat och
kan nu kalla sig förbundsdomare. En av dessa var vår egen Eerika Kiili som klarade provet med hög bravur!
Eerika som är tränare i klubben i Team 98-02 och som ofta är mycket behjälplig vid våra arrangemang. Nu när hon är färdig förbundsdomare så blir hon en ännu viktigare stöttepelare i klubben som vi kan förlita oss på ännu mer vid klubbens arrangemang!


Pers och klubbrekord direkt av Grete!

Foto: Magnus Carlsson

Tis 11 jan
Det blev pers och klubbrekord direkt i tävlingsdebuten igår i Falun i viktkastning med fantastiska 20,89! Resultatet var även hallrekord! Grete har behövt avstå viss träning och alla kast under jul pga. överbelastning i ryggen. Viktkastningen påbörjades först förra veckan efter att hon hade återhämtat sig. Grete beslöt sig sedan i sista sekund att delta i en tävling med få förberedelser men med trygg teknik. Perset kom i omgång 5. Hennes sista kast mätte även 20,80 och det tredje bästa kastet 20,11!


En hälsning från Niklas Wall!

Fre 7 jan
Hej alla, Niklas Wall här!
2021 har verkligen varit fantastiskt, tycker jag, även fast vi har
haft många tråkiga utmaningar på grund av covid-19.
Helt klart har 2021 varit mycket bättre än föregående år.
Först förbättringen inom läget med pandemin som gjort att vi kan träffas, träna och tävla igen men även friidrottsmässigt där jag är otroligt nöjd över inte bara min egen utan också hela min träningsgrupps fina prestationer.
Höjdpunkten måste jag nog säga att SM i Borås var, då det var första gången jag fick vara med och tävla där och dessutom lyckades kvala in i längdhoppsfinalen och hoppade pers med en cm (i för mycket vind). En åttondeplats på sitt första senior SM tycker jag man kan vara nöjd med. Nu blickar jag framåt mot ett nytt år av friidrott, och fokus är såklart på JSM, SM och kanske om jag vågar drömma om ett JVM i Colombia i sommar. 
Covid har påverkat oss alla, privat, i klubben och inom friidrotten som sport, väldigt negativt och de uppoffringar vi alla har fått göra har verkligen känts av. Tråkigast för mig under hela pandemin tycker jag har varit att ungdomsfinnkampen ställdes in 2020,
jag hade verkligen sett fram emot det och haft som mål att få representera Sverige en gång till.
Fördelen som jag ändå upplever med Corona är att jag fick en lång och långsam uppbyggnadsperiod förra vintern och våren i år vilket gjorde att jag först kunde få ordning på foten som jag haft problem med under större delen av 2020 och sedan kunde bli stark och hel vilket jag tror varit nyckeln till att undvika skador under året som gått.
Jag var under jul hemma och firade med nära och kära. Delvis för att vi fortfarande är i en pandemi men också för att jag tycker bäst om när man är med dom man gillar mest; vilket blir min närmaste familj i år. Ett måste för mig var såklart att titta på Kalle Anka kl 15. Jag älskar också julmaten, och vill ha all den vanligaste julmaten men mest tycker jag om Janssons Frestelse.  Fast det viktigaset på hela julen är ändå klapparna! Jag tycker jag varit rimligt snäll i år så jag hoppades på många paket under granen. Å andra sidan fyllde jag år precis efter nyårsafton så det kommer ju alltid mer paket då får man hoppas. Annars har jag tränat på som vanligt under julen så man kan få bort julbordet från magen och ur benen. Ingen hoppar extra långt med för mycket gröt och sill i benen. Vi ses i Sätra, på IP eller någon annan arena 2022.

God Jul!
Niklas Wall

Utökade artiklar
här nedan


Finfina prestationer i helgen!

Mån 31 jan
Många hammarbyare tävlade i helgen, merparten på Scandic Indoor Games i Huddinge. Även några på Vinthundsvintern i Sollentuna. Nora Lundin gjorde första tävlingen för säsongen och stod för en superprestation! Hon slog storpers på 3000m med finfina tiden 9.22,24. Med noteringen är hon fyra genom genom tiderna i Sverige i F19-klassen på distansen! Noteringen var även klubbrekord för kvinnliga seniorer.
Niklas Wall gjorde tävlingsdebut och klarade gränsen till ISM när han nådde 6,90 i längd. Niklas hade en stabil serie med ungefär fyra lika långa hopp. Bra start på säsongen.
Teodor Borgius slog inomhuspers i stav när han flög över höjden 4,70. Med resultatet tog han också kvalgränsen till ISM!
Filippa Ramberg fortsätter att imponera. Perset senast på 800m följdes upp av ytterligare ett fint lopp på nytt pers 2.14,31.
Alannah Hellstadius har haft det lite motigt på senaste tid i stav men tog fram vinnarskallen och fick till ett bra resultat, 3,45.
Hon klarade kvalgränsen till IJSM-IUSM17 med prestationen!
Arvid Wändesjö gjorde tävlingsdebut och klarade kvalgränsen
till IJSM-IUSM17 då han noterade 8,37 på 60mh.
Alfred Berglind klarade SM-kvalgränsen i ytterligare en gren.
Den här gången var det 400m där vår mångkampare noterade
tiden 54,09. Carl Bergmark hade en fin helg då han klarade kvalgränsen till IUSM och satte pers i både 60m och stav med noteringarna 7,48 och 3,56. Aron Gullberg gjorde en fin tävling då han satte pers i stav med 3,76. Elias Kapell tog ännu en kvalgräns till IUSM då han hoppade 3,46 i stav. Han sprang även 400m och noterade där 53,76. Emmy Wolgast satte dubbla personliga rekord och klarade gränsen till IUSM i två grenar. På 60m blev det 8,12 och på 400m 61,86. Esther Sahlqvist gjorde tävlingsdebut och klarade kvalgränsen till IUSM direkt med 8,80 på 60mh. Även i stav där hon noterade 2,86. Lii Jabbour Clarke klarade ytterligare en kvalgräns till IUSM när hon noterade 9,21 på 60mh.
Hannes Johansson gjorde ett fint lopp på 60mh där han noterade nytt pers och tog IUSM-gränsen på fina 9,10.
Matilda Borg gjorde en mycket bra insats i 1000m där hon vann, satte nytt pers och tog ännu en kvalgräns till IUSM med fina 3.04,39. Judith Nielsén har tävlat flitigt under vintern och belönades med nytt pers på 60mh och en klarad kvalgräns till IUSM med 9,43. Agnes Jansson gjorde ytterligare en stabil tävling när hon vann längdhoppet på 5,43. Ellen Forsell vann kultävlingen på 12,95. Molly Freeman gjorde en bra längdtävling och noterade 5,21. Clara Lidén gjorde ett fint lopp på 1500m och sprang i mål på nytt inomhus med råge, 5.04,99. Felicia Lindberg ställde upp i kula där hon nådde 12,29. Frida Krantz var även med i kula och nådde 12,21.
För att se vilka som hittills klarat vinterns SM-gränser, gå in här.


Grete Ahlberg imponerar och många aktiva klarade SM-gränsen!

Mån 24 jan
I helgen var det en del hammarbyare som ställde sig på startlinjen. Det var tävlingar i Västerås och Växjö.
Flest deltagare från oss ställde upp i Västerås.
 
VÄXJÖ
Erik Ehrlin hoppade tresteg och var i närheten av sitt årsbästa
när han hoppade 15,23. Jonatan Borg satte pers på 60m när han kapade av en tiondel från sitt premiärlopp tidigare denna säsong. 7,03 blev tiden.
 
VÄSTERÅS
Vi fick bevittna många fina prestationer i Västerås.
Nedanstående hammarbyare klarade klubbens nomineringsgränser till behörig SM-tävling i vinter:
Grete Ahlberg gjorde en supertävling i vikt där hon i första kastet fick till ett monsterkast på imponerande 21,20!
Resultatet är ett förbättring av hennes tidigare nysatta pers och klubbrekord 20,86. En finfin insats av Grete som imponerar stort!
Se hennes monsterkast här.
Filippa Ramberg imponerade när hon satte monsterpers på 800m med fina 2.15,11. Teo Borgius gjorde första stavtävlingen för säsongen och presterade bra med resultatet 4,63.
Agnes Jansson gjorde en bra längdhoppstävling och hoppade 5,55.
Elias Kapell noterade 53,64 i sitt första 400m-lopp denna säsong.
Alfred Berglind kastade vikt och nådde 13,02.
Vilmer Karlsson satte pers på 200m med tiden 24,45.
Anton Roslund hoppade längd och fick på ett hopp på 5,85.
Ella Johansson hoppade stav och tog sig över 3,03.
Lii Jabbour Clarke sprang 60m på ett övertygande sätt och noterade 8,13. Maja Simonsson gjorde ett bra första lopp på 400m och sprang in på tiden 61,00. Ellen Forsell tangerade sitt pers i viktkastning denna säsong med 16,52. Matilda Borg sprang 200m och gjorde en fin prestation på 26,43. Anna Bergin kastade vikt och nådde 12,61. Alla resultat från Västerås finns här.
För att se en lista på alla som hittills klarat klubbens nomineringsgränser till SM, gå in här.