Nyhetsarkiv
Januari 2022


Eerika Kiili förbundsdomare!

Ons 12 jan
I mitten av november genomförde Svenska Friidrottsförbundet årets upplaga av den högsta nationella domarutbildningen i friidrott.
När regelproven granskats fick 13 personer godkänt resultat och
kan nu kalla sig förbundsdomare. En av dessa var vår egen Eerika Kiili som klarade provet med hög bravur!
Eerika som är tränare i klubben i Team 98-02 och som ofta är mycket behjälplig vid våra arrangemang. Nu när hon är färdig förbundsdomare så blir hon en ännu viktigare stöttepelare i klubben som vi kan förlita oss på ännu mer vid klubbens arrangemang!


Pers och klubbrekord direkt av Grete!

Foto: Magnus Carlsson

Tis 11 jan
Det blev pers och klubbrekord direkt i tävlingsdebuten igår i Falun i viktkastning med fantastiska 20,89! Resultatet var även hallrekord! Grete har behövt avstå viss träning och alla kast under jul pga. överbelastning i ryggen. Viktkastningen påbörjades först förra veckan efter att hon hade återhämtat sig. Grete beslöt sig sedan i sista sekund att delta i en tävling med få förberedelser men med trygg teknik. Perset kom i omgång 5. Hennes sista kast mätte även 20,80 och det tredje bästa kastet 20,11!


En hälsning från Niklas Wall!

Fre 7 jan
Hej alla, Niklas Wall här!
2021 har verkligen varit fantastiskt, tycker jag, även fast vi har
haft många tråkiga utmaningar på grund av covid-19.
Helt klart har 2021 varit mycket bättre än föregående år.
Först förbättringen inom läget med pandemin som gjort att vi kan träffas, träna och tävla igen men även friidrottsmässigt där jag är otroligt nöjd över inte bara min egen utan också hela min träningsgrupps fina prestationer.
Höjdpunkten måste jag nog säga att SM i Borås var, då det var första gången jag fick vara med och tävla där och dessutom lyckades kvala in i längdhoppsfinalen och hoppade pers med en cm (i för mycket vind). En åttondeplats på sitt första senior SM tycker jag man kan vara nöjd med. Nu blickar jag framåt mot ett nytt år av friidrott, och fokus är såklart på JSM, SM och kanske om jag vågar drömma om ett JVM i Colombia i sommar. 
Covid har påverkat oss alla, privat, i klubben och inom friidrotten som sport, väldigt negativt och de uppoffringar vi alla har fått göra har verkligen känts av. Tråkigast för mig under hela pandemin tycker jag har varit att ungdomsfinnkampen ställdes in 2020,
jag hade verkligen sett fram emot det och haft som mål att få representera Sverige en gång till.
Fördelen som jag ändå upplever med Corona är att jag fick en lång och långsam uppbyggnadsperiod förra vintern och våren i år vilket gjorde att jag först kunde få ordning på foten som jag haft problem med under större delen av 2020 och sedan kunde bli stark och hel vilket jag tror varit nyckeln till att undvika skador under året som gått.
Jag var under jul hemma och firade med nära och kära. Delvis för att vi fortfarande är i en pandemi men också för att jag tycker bäst om när man är med dom man gillar mest; vilket blir min närmaste familj i år. Ett måste för mig var såklart att titta på Kalle Anka kl 15. Jag älskar också julmaten, och vill ha all den vanligaste julmaten men mest tycker jag om Janssons Frestelse.  Fast det viktigaset på hela julen är ändå klapparna! Jag tycker jag varit rimligt snäll i år så jag hoppades på många paket under granen. Å andra sidan fyllde jag år precis efter nyårsafton så det kommer ju alltid mer paket då får man hoppas. Annars har jag tränat på som vanligt under julen så man kan få bort julbordet från magen och ur benen. Ingen hoppar extra långt med för mycket gröt och sill i benen. Vi ses i Sätra, på IP eller någon annan arena 2022.

God Jul!
Niklas Wall

Utökade artiklar
här nedan