Oscar Gidewalls aktiva på träningsläger

Ons 30 nov
Igår åkte Oscar Gidewalls aktiva på ett spännande träningsläger. Gruppen brukar mest åka till Teneriffa på läger men den här gången provar de ett lite nyare resmål i den portugisiska ön Madeira.
Med på lägret från klubben är Oscar Gidewall, Erik Ehrlin, Jasmin Sabir, Sandra Eriksson och Ritchie Moba. Lägret är en vecka långt.
Gruppen kommer träna under varma och inspirerande förhållanden och vi hoppas få se dem laddade med ny energi i nästa vecka.


Stavstyrka

Fre 25 nov
I onsdags så hade stavgruppen 00-01:orna besök av Daniel Sundell som är gymnastiktränare i manlig artistisk gymnastik. Daniel hjälpte oss med styrketräning som gymnaster använder sig av för att stärka bål och axlar. Det var mycket roligt att ha Daniel på besök, han tillförde många bra övningar som stavhopparna kommer att ha stor behållning av i sin fortsatta träning.  Här finns massor av härliga bilder från passet och här finns också en massa spännade videos från passet!


En fin Kick-off men med snöpligt avslut

Fre 25 nov
Igår hölls klubbens Kick-off i Tallkrogens Skola.
Prisutdelningarna inledde kvällen där mängder av klubbmästare fick stiga upp i rampljuset för att få sina klubbmästarplaketter.
Våra talangfulla ungdomar Stina Gustavsson och Klara Rådbo erhöll båda ett stipendium från Magnus Wikströms minnesfond för sina fantastiska prestationer under året. Magnus Wikströms minnesfond är ett stipendium som går till lovande ungdomar som utfört något alldeles extra. Vår snabbe sprinter Tony Darkwah fortsatte kvällen med ett mycket tydigt och genomtänkt föredrag om sin karriär som var mycket intressant för våra ungdomar och tränare.
Kvällen avslutades med att våra träningsgrupper utvärderade den gångna säsongen och blickade fram emot 2017 vilket sköttes utmärkt!
Kick-offen avslutade på ett snöpligt sätt då brandlarmet tvingade oss att avrunda kvällen. Då larmet gått igång av oklar anledning och bara fortsatt och fortsatt kunde inte den sista presentationen hållas vilket såklart var väldigt synd. Det var Team 98-01 som inte tilläts slutföra sin presentation så den kommer istället på hemsidan för att slutföra redovisningen.


Michel årets prestation i landslaget!

Tor 24 nov
Vår längdhopparkung Michel Tornéus fick Crafts pris i form av årets manliga prestation i landslaget igår på Friidrottsgalan!
Michels motivering lyder "EM-silver bara 4 cm bakom titelförsvararen Rutherford och hela 18 cm före trean!" Michel har skickat en hälsning från Florida i USA där han just nu befinner sig.


Bra träningspass av Team 1998-2001!

Ons 23 nov
Team 1998-2001 körde i måndags kväll ett bra träningspass!


Snabba 10-åringar på tävling i Huddinge

Mån 21 nov
Det gick bra i helgen för våra barn födda 2006 med mängder av personliga rekord på tävlingen Första Chansen i Huddinge.

På 60m hade vi hela fem stycken hammarbyare med till A-finalen
i P11-klassen! Vi hade även en med i B-final.
A-final
1. Elias Kapell 8,66
2. Wlliam Loqvist 9,05
4. Noah Lindqvist 9,33
6. Filip Herre 9,47
7. Elis Hörberg Alandh 9,49
B-final
5. Henrik Avebäck 9,67


Härlig stämning på Hammarbygalan!

Mån 21 nov
Det var en härlig samling hammarbyare som träffades i lördags
på Söder för att fira det gångna året!
Priser och utmärkelser delades ut och vi körde vår sedvanliga frågesport där ett antal kluriga frågor presenterades.
Stämningen som rådde under galan gick inte att ta miste på då det var en tillställning i ren Hammarbyanda!
Här nedan följer utmärkelserna som presenterades på galan.

Årets Hammarbyare-Herbert Östrings minne: Michel Tornéus
Årets SM-prestation: Amir Shaker                  
Årets funktionär: Michele Alemayoh            
Kvinnligt Ledarstipendium: Elin Lindell        
Manligt Ledarstipendium: Tomas Avebäck och Thomas Ewertzh
Årets utropstecken: Desmond Rogo
Ett par bilder från galan kan ses här!


Film från Midnattsloppet

Tis 1 nov
Den officiella filmen från Midnattsloppet 2016 i Stockholm har nu gjorts i samarbete med Stadium. Gå in här för att kolla in filmen.


Nya ansikten i klubben

Tis 1 nov
Vi har efter säsongens slut fått nya aktiva från andra klubbar som
gått över till klubben och velat bli del av Hammarby Friidrott.
Här kommer en kort presentation av våra nya aktiva.

Amadou Sussoho
Amadou är 21 år gammal och springer de korta sprintdistanserna.
Han är snabb och lovande. Tränar med Tomas Avebäck och Thomas Ewertzh i Team 288. En närmare presentation av Amadou kommer
att komma ut på hemsidan imorgon.

Douglas Helbratt
Douglas är även han 21 år gammal och kommer även han från Huddinge. Han är sprinter med lite mer fokus på de längre sprintdistanserna. Även Douglas har stor talang. Tränar med Tomas Avebäck och Thomas Ewertzh i Team 288. En närmare presentation av Douglas kommer att komma ut på hemsidan imorgon.

Micaela Jungelin
Micaela kommer ifrån IF Linden men började träna med Hammarby, Löparnas Vänner under hösten 2015. Hon var en stadig besökare på passen och alltid mycket positiv och träningsvillig. Hon blev sedan även en mycket uppskattad medlem i löpgruppen under våren 2016. Micaela är född 2001 och tillhör där igenom de yngre löparna i löpgruppen som tränas av Stina Lundgren och Mattias Lindberg. Vi hoppas att detta yngre löpgäng ska få fler medlemmar.

Hamid Qanbari
Hamid är en ganska ny löpare som tidigare tränat tillsammans med Henry Jacobson i Tyresö. Nu har Hamid tagit steget över till Hammarby då han själv sökte sig till klubben. Hamid är född 1995 och tränar med den äldre löpgruppen tillsammans Med Micke Forss och Peo Jacobson.
Vi önskar våra nya aktiva lycka till i Hammarby och det ska bli spännande att följa deras fortsatta satsningar!

Nyhetsarkiv
November

Utökade artiklar här nedan


Rapport från Löpgruppens helgläger
på Bosön 25-26 nov

Tis 29 nov
I helgen har Hammarbys äldre och yngre löpgrupp varit på gemensamt helgläger på Bosön under ledning av tränarna Michael Forss, Peo Jacobson, Fredrik Åkerlind, Mattias Lindberg samt Stina Högbom.
Lägret inleddes med att 21 aktiva och 5 tränare samlades på Bosön kl 09.30 på lördag morgon. Så snart alla vara avprickade var det dags att byta om till träningskläder och ge sig ut på helgens första (men inte sista) träningspass som var en distansrunda på Lidingöloppsspåret i 45-60 minuter. Därefter var det dags för lunch följt av en mycket inspirerande föreläsning av klubbens egen sportchef och olympiska diskuskastare; Benn Harradine.
Benns utgångspunkt med föreläsningen var “Be a better you” vilket ledde in på en hel del intressanta ämnen kring träning såsom kroppsspråk, inställning och mål. Efteråt tog många av de aktiva tillfället i akt att ställa frågor om allt ifrån tävlingsnerver till roliga träning-tävlingsminnen vilket infriade en hel del skratt.

En glad Benn efter en lyckad föreläsning En glad Benn efter en lyckad föreläsning

Efter Benns föreläsning hölls ett kortare gruppmöte där Micke Forss presenterade inomhussäsongens tävlingar, pratade om året som varit samt delade ut en hel del priser innan det var dags för mellis och vila inför dagens andra pass.
Det andra passet för dagen genomfördes i friidrottshallen. 8x400m eller 8x300m med 1 min vila. Ett klassiskt men tufft banpass. Trots att det fortfarande är så väldigt tidigt på säsongen sprangs det riktigt bra på många håll vilket känns lovande inför kommande tävlingspemiär i januari. Efter banpasset blev det en kortare nedjogg innan det var dags för lägrets stora utropstecken; Yoga! I 60 min kämpade gruppen på med allt ifrån “Solhälsningen” till “Den uppåtgående hunden”. En träningsform som var ny för de flesta, men där alla ändå visade på framsteg under passets gång. Tränarna lär dock ha känt sig väldigt lugna gällande de aktivas val av idrott för några framtida yoga-gurus fanns det då inte. Men kul var det. Riktigt kul!

Yogapasset var helt klart roligare än det var snyggt! Yogapasset var helt klart roligare än det var snyggt!

Efter middagen arrangerade gruppen en frågesport. Huruvida Rwanda eller Monaco är världens mest tätbefolkade land råder det fortfarande tvivel, men utöver detta lärde sig de flesta i gruppen något nytt. Såsom att Vilma har skostorlek 39 och att Choffe simmat med en haj.
På söndagen inledde vi dagen med frukost kl 08.00 och kl 10.00 var det dags för ett härligt backpass följt av allmänstyrka innan vi ca 11.30 tog vårt pick och pack och åkte hem efter 26 ganska intensiva timmar på Bosön. Som ni säkert förstår blev lägret en riktig succé och de flesta har redan börjat planera inför nästa år. Så ett stort TACK till alla tränare som arrangerat detta så bra. Det uppskattas verkligen av oss aktiva! /Hälsningar Löpgruppen


Presentationsintervju med
Joakim Pihlstrand-Trulp

Mån 28 nov
Här kommer en presentationsintervju med Joakim Pihlstrand-Trulp, 39 år gammal. Joakim är aktiv i äldre löpgruppen med fokus på 800m samt Löparnas Vänner. Han tog ett guld på Veteran-SM inomhus och hela fyra Veteran-SM-guld utomhus under 2016.
Du är rätt ny medlem i Hammarby.

Varför valde du oss och hur har du upplevt din tid här hittills?
Ja, jag blev medlem i klubben på våren 2016. Det måste jag säga har varit ett lyckokast och jag är otroligt nöjd! Det bjuds på en fantastiskt fin verksamhet i Löpgruppen med tränarna Michael Forss, Peo Jacobsson, Mattias Lindberg, Stina Lundgren och Fredrik Åkerlind och Löparnas Vänner med de redan nämnda samt Willy Berggren, Mats Edlund, Lars-Erik Liljebäck och Tom Svensson som tränare. Stämningen är gemytlig och jag blir verkligen sporrad att utvecklas som löpare.
Du började även ovanligt sent med friidrott.

Hur har resan sett ut?
Visst går det att önska att någon hade tagit tag i mig någon gång mellan 11 och 16 år och föreslagit ett besök till den lokala friidrottsklubben. Men nu hände det inte och livet går inte i repris. Jag är ändå glad att jag haft med mig löpningen genom livet – lärde mig tycka om att springa när jag var 15 och följde ett egenkomponerat löpprogram för fotbollens skull – och att jag även på senare år hittat hem i den. Jag gick med i Flemingsbergs SK när jag började med friidrott 2012 vid 35 års ålder. Den klubben saknade dock egentliga aktiva utöver mig och min tränare Memo Abbeholm, så jag började efterhand träna med Studenterna (tränare Ingemar Ztorm) och Hässelby (med superveteranen Gunnar Durén och tränare Johan Engholm) i början av 2014. Fortsatte att tävla för Flemingsberg, men började ändå luta åt att byta klubb. Sedan tränade jag för hårt och drog efter en övning med jämfotahopp över häckar på mig ett diskbråck den sommaren. Det innebar ett frustrerande avbräck i löpningen på 1,5 år. Hösten 2015 började jag kunna komma igång igen lite försiktigt, för att kunna träna hyfsat ordentligt igen vid årsskiftet. Ungefär då tog Memo med mig till Willy Berggrens ”Löparnas Vänner” och efter några underbara pass med dem, så gick jag helt enkelt med i Hammarby. Ärligt talat så var det inte något självklart val från början, då jag även beaktade klubbar som Hässelby, Studenterna, Huddinge, Spårvägen, Enhörna m fl. Men det var ”Löparnas Vänner” som var avgörande samt naturligtvis att Michael Forss generöst välkomnade mig till ”Löpgruppen”. När den kontakten väl etablerats så blev valet faktiskt väldigt enkelt och självklart för mig.

Hur såg din första säsong med Hammarby ut?
Framförallt många tuffa och bra träningspass. Resultatmässigt får jag säga att det var över förväntan. Kände mig inte alls i form i februari när IVSM gick av stapeln i Bollnäs, men blev ändå sugen när tävlingen närmade sig och jag såg vänner och bekanta tala om det på Facebook. Bestämde mig på söndagsmorgonen för att ta tåget upp och efteranmäla mig på 800 m. Och så blev det guldmedalj! Det gav minst sagt mersmak. Men viktigast var ändå känslan av att vara på plats igen och träffa många av de trevliga personer jag känner inom friidrottsvärlden. Sedan hade jag en bra träningsperiod med Hammarby under vår och sommar och var hyfsat redo för VSM i slutet av juli i ett soligt och värmeböljande Söderhamn. Där kan man säga att det blev storslam. Tävlingen som gick över tre dagar inleddes för mig med ett tufft 800 m-lopp där jag drog längsta strået och satte nytt pers på 2.04,25. Fem timmar senare plågade jag mig med mjölksyra i benen igenom 5000 m och såg i konkurrensen inga möjligheter att kämpa för medalj. Nästa dag började med 3000 mH. Även det fick bli ett lugnt lopp, mest för att jag skulle springa 1500 m två timmar senare, men också för att jag tråkigt nog var ensam deltagare i min klass. Så just den guldmedaljen smäller nog inte så högt, om jag ska vara ärlig. Fast det gällde ju att ta sig i mål. Och det var även skönt att få bada lite mellan varven. På 1500 m fick jag sedan slita hund för att hålla ifrån konkurrenterna och ta mitt efterlängtade guld. Det var ingen lätt uppgift med tre lopp och en massa uppvärmning och nerjogg i benen, så tiden blev rätt beskedlig. Men det gör ju mindre i mästerskap, tänker jag. Just 800 m och 1500 m var det jag prioriterade högst, så redan de båda förstaplatserna kändes som en stor framgång. Jag lyckades med visst slit få ihop ett lag bestående av mig (M35), Christian Lindström (M40), Patrik Hernwall (M50) och Anders Ström (M70) till 4 x 400 m-stafetten på kvällen. Vi borde tagit en andraplats, eller åtminstone tredjeplats, men blev tyvärr diskade pga. en diskutabel felaktighet i växlingszonen inför fjärde växlingen. Vi valde dock att inte protestera mot domslutet. På söndagen hade jag bara att springa 400 m och det gick av bara farten. Blev ett fjärde guld på tävlingen och mitt första (och enda) SM-guld på 400 m i M35.
Veckan efter VSM deltog jag med många från gruppen på 800 m i Gurkspelen i Västerås. Trots en horribel avslutning där jag blev lite stängd ut ifrån sista kurvan, så satte jag nytt pers med 98 hundradelar, d v s 2.03,27. Deltog även bl a på terräng-DM och -SM senare på hösten, vilket resulterade i ett silver respektive 13:e-placering. Inte mina distanser direkt, men där finns nog ändå en del att hämta
framöver.

Har du några uppsatta mål?
Mitt primära mål med löpningen är att må bra och kunna träna regelbundet. Då krävs att jag kan hålla mig skadefri. Så att träna ambitiöst, men klokt, är nog det viktigaste mål jag har.
Mer konkret vill jag förstås väldigt gärna springa på under 2 minuter på 800 m. Det känns som att jag har det inom räckhåll, så det är ett relativt kortsiktigt mål. När det gäller tävlingar utgår jag främst från våra två veteran-SM, där jag hoppas kunna lyckas med att bli svensk mästare i M40 på åtminstone 800 m och 1500 m. Kommer sannolikt att också pröva lyckan på fler distanser som 400 m och 3000 mH.
Mer långsiktigt så vill jag försöka bli så snabb, stark och uthållig som möjligt, men jag har svårt att formulera några exakta mål kring det. Det är mer som att jag förmodligen märker när gränsen är nådd. Alltså när jag blivit för gammal för att kunna utvecklas mer.

Drömmål?
Världsmästare och världsrekord som veteran på 800 m och 1500 m.
Vad annars?


Team 2005 invigde Uppsalas nya hall!

Tis 22 nov
Team 05 var och tävlade i Uppsalas nya friidrottshall i lördags
och söndags på Intersportspelen! Fyra tjejer och tre killar deltog i lördags och fem tjejer och två killar tävlade i söndags (totalt 10 stycken av våra 05:or). Linnéa Lindefalk, Alice Ivarsson, Frida Nyström och Astrid Cyrus tävlade båda dagarna. Kadel Sylla, Adam Torbjörnsson och Gabriel Nygren tävlade på lördagen och Agnes Jansson, Hampus Forster och Simon Asplund var med på söndagen.
Av våra 10 deltagare fick vi ihop imponerande 14 personliga rekord inkl en bronsplats i höjd - Kadel Sylla på nytt pers 1,30 samt en A-finalplats för Hampus Forster på 60m, nytt pers 9,08 i försöket, 9,04 i finalen och en fin femte plats av 28 deltagare i P13 ( bland 04:or och 05:or).
Verkligen kul med så många bra resultat men framför allt att se vilket fokus gruppen har när det gäller och ger allt. Det är så kul att se hur de stöttar och peppar varandra och hur kul de verkar ha på tävlingen!
Nu hoppas vi att det sprider sig i gruppen så att vi får fler från Team 05 på kommande tävlingar!

Team 05 inkl fadderbarn fr Lidingö
Team 05 inkl fadderbarn fr Lidingö
Linnéa impad över Alice pers i kula
Linnéa impad över Alice pers i kula
Kadel Sylla brons
Kadel Sylla brons


Presentation av Douglas Hellbratt
och Amadou Sussoho!

Ons 2 nov
Här kommer presentationen av klubbens två nya elitaktiva sprinters, Douglas Hellbratt och Amadou Sussoho. Båda grabbarna har mycket gemensamt då de började på friidrott i samma ålder, de är lika gamla och kommer från samma klubb.

Douglas Hellbratt
Jag är 21 år gammal. Träning är och har alltid varit en stor del i mitt liv. Jag började med kampsport när jag var åtta och höll på med det i ca sju år, men tappade dock intresset vid 14 årsåldern. Hade ett uppehåll med idrottsaktivitet i ett och ett halvt år, tränade mest på egen hand, bl.a. löpning och styrketräning.
Hade en kompis i mellanstadiet-högstadiet som gick på friidrott i Huddinge och jag kände att jag ville hänga på och prova, detta hände när jag var 16 år. Tyckte att det var hur roligt som helst!
Jag provade alla grenar men fastnade mest för sprint, har alltid varit hyfsat snabb sedan jag var liten och trivdes med den inriktningen. Sedan dess har det bara varit fokus på friidrotten.
Mina grenar och personliga rekord är 60m (7,04), 100m (10,99), 200m (21,80) och 400m (49,33). Fokuserar lite mer åt de längre distanserna men tycker att det är roligt att springa alla!
Anledningen till att jag bytte till Hammarby berodde mycket på att min tidigare grupp splittrades samt att jag inte utvecklades som jag ville. Jag drabbades också av skador/överansträngningar hit och dit.
Kände att jag behövde prova ett nytt träningsupplägg och hade då lite kontakt med Tomas Avebäck som välkomnade mig till deras grupp Team 288. Jag har inga speciella tidsmål just nu, vill bara bli snabbare, men det skulle vara extra roligt om man tog sig under 7 sekunder på 60m! Just nu är mina stora mål att ta en individuell SM-medalj (oavsett inomhus/utomhus/M22/senior) samt att vara med i landslaget!

Amadou Sussoho
Jag är 21 år gammal och började med friidrott när jag var 16 år, men innan det körde jag fotboll vilket jag gjorde när jag var mellan 12 och 14 år. Sedan insåg att jag inte var något vidare på det så jag slutade och höll då inte på med någon sport tills jag var 16 år.
Jag har alltid vetat att jag har varit snabb men tänkte inte alls på friidrott förrän min idrottslärare tyckte att jag borde testa på att köra friidrott för att han såg att jag hade snabbheten på idrottslektionerna och när vi hade en friidrottsdag på schemat. Så jag bestämde mig då att börja friidrotta och började då med Huddinge AIS och har sedan dess varit i klubben i fem år.
Jag håller på med kort sprint så som 60m, 100m och 200m. Har personliga rekord på 7,02 på 60m, 10,84 på 100m och 21,68 på 200m.
Jag skulle säga att 60m är min sämsta gren av de tre grenar jag kör för att jag är rätt dålig i starterna men har en bra maxfart som jag får mest användning av på 200m, som är min favoritgren. 200m körde jag inte först när jag var ny för att det kändes för långt tyckte jag då men nu är det alltså min bästa gren!
Jag gillar också 100m men är inte lika bra på det så som 200m.
Anledningen varför jag bytte klubb var för att min förra grupp blev mindre, sparringen blev sämre och jag behövde helt enkelt även en ny träningsmetod. Mina framtida mål är att försöka bli så bra som möjligt och så får man se hur bra man kan bli helt enkelt!


Elin Lindell
en ledare på ständigt språng!

Fre 11 nov
Elin Lindell är en av få unga kvinnliga ledare i klubben.
Hon är inblandad i många ledarprojekt!
Elin berättar lite mer om dessa och vad som händer i framtiden!

Vad har du på gång?
Jag har under året engagerat mig i ett projekt som kallas för Heroes of Tomorrow. Projektet vänder sig till ungdomar i åldrarna 13-15 år som vill testa sina fysiska egenskaper i till exempel snabbhet, smidighet och styrka i Sveriges Olympiska kommittés fysprofil som används för att testa Sveriges olympier. Vi hade ett gäng ungdomar hos oss. Man gjorde ett test och erhöll ett fysindex. De fick sedan träna hos oss i en månad och de fick sedan göra samma fystester och se om man förbättrats. Totalt var vi 15 stycken ledare och vi hade 14 aktiva var. Det var mycket roliga och bra träningsformer och det kändes givande och jättekul! Min grupp hade förbättrat sig mest. Och jag blev dessutom utsedd till bästa ledare! Som pris fick hela gruppen en träning med brottaren Martin Lidberg. Mitt individuella pris blev en middag med Karin Torneklint, och ett VIP-pass under Globengalan!

Har du något mer på gång?
Jag har alltid någonting på gång! Jag har blivit tillfrågad att bli ansvarig ledare över att ta ut de ungdomar som ska åka till Nordiska Skolspelen i maj. Det hade varit otroligt kul och det har faktiskt alltid varit en dröm. Jag ledde en utbildning genom Svenska Friidrottsförbundet i Lund för någon vecka sedan, vilket var en utbildning för personer som skulle bli ledare för barn 7-10 år.

Berätta lite om Friidrottsskolan?
Att jobba som projektledare på Friidrottsskolan är världens bästa jobb! Jag är väldigt nöjd med de anställda, de är så bra på att samarbeta och ta till sig kritik, både positiv och negativ. De är där för att utvecklas och det är väldigt roligt att se. Det var en väldigt positiv och bra friidrottsskola i sommar och vi ska bli ännu bättre nästa sommar! Jag vill utveckla verksamheten ännu mer!

Vad händer i framtiden?
Jag åker iväg på en jorden-runtresa den 24 december. Först blir det Sydafrika och Stellenbosch, samtidigt som många i svenska landslaget kommer befinna sig därnere. Sedan blir det Brasilien (Rio, Sao Paulo och regnskogen i Manaus). Efter det blir det Bahamas, och Kalifornien i en månad, innan det att jag avslutar med Japan och Indonesien. Jag hade egentligen inte tänkt komma hem förrän i maj men om jag får bli ansvarig över Nordiska Skolspelen så kommer jag komma hem redan i april. På min resa kommer jag njuta av livet, surfa, hänga med polare, äventura djungeln, träna yoga, träffa intressanta människor, äta riktigt god mat och upptäcka coola oupptäckta platser. Jag vill även lära mig nya saker! Jag kommer också hälsa på Jacob Ewertzh i Kalifornien!

Övriga tankar?
Om jag får uppdraget på Nordiska Skolspelen så kommer jag tyvärr inte kunna vara på plats som ledare för Lag-SM kvalet för våra damer vilket är väldigt synd men jag hoppas ändå kunna vara inblandad på något sätt! Jag måste sedan säga att det är otroligt kul att Benn Harradine kommit in som sportchef! Han har fina idéer och massor av intressanta förslag. Klubben kommer kunna utvecklas ännu mer med honom! Jag hoppas själv få en större roll så jag kan utveckla mina ledarkvaliteter. Det finns så mycket kvaliteter i klubben från många personer så jag hoppas få ta del av det så jag själv kan utvecklas inom ledarskap och föreningsliv.