Största veckan på Friidrottsskolan!

Ons 28 jun
Vi kan konstatera att denna vecka som just nu pågår i Friidrottsskolan är den största någonsin, sett till antalet deltagande barn!
Veckan är i princip fulltecknad. 348 stycken barn är på plats denna rekordvecka vilket är fler barn än vi tidigare någonsin haft under någon vecka på Friidrottsskolan! Veckan flyter på bra efter en lite knackig start. Det är verkligen helt fantastiskt att vi har så många barn samtidigt här på Enskede IP som vill prova på friidrott!
I måndags var vår duktige häcklöpare Amir Shaker på plats och gick runt i grupperna och lärde våra barn lite mer om häcklöpning och under gårdagen var en annan duktig häcklöpare Emma Tuvesson på plats på Friidrottsskolan för att ge barnen inspirerande tips och råd.
Efter veckans slut tar Friidrottsskolan en paus men återkommer igen i augusti med vecka 32 (7-11 augusti). Det finns platser kvar till veckan så ta chansen att anmäla ert barn för en härlig friidrottsskoleupplevelse!


Så gick det på Rask GP 2!

Tis 27 jun
Det var ett helt gäng med sprinters som tävlade på Rask GP på
Lidingö i torsdags. Alla som ville fick springa två stycken 100m-lopp.
Tyvärr drabbades många av våra sprinters av stark motvind.
Desmond Rogo noterade som bäst 10,75.
Douglas Hellbratt sprang på 10,82.
Jean Christian Zirignon noterade 10,90.
Jacob Ewertzh körde första loppen på svensk mark för säsongen och inledde lovande med 11,07 som bäst!
Rodi Kay gjorde ett fint lopp i 2,2 medvind, tiden lydde 11,05w.
Kidus Getahun noterade 11,19w.
Paul Förnestig var bäst i familjen idag med 11,25w medan Frank Förnestig noterade 11,43w.
Felix Prins klockades på 11,64w.
Sabiti Nahimana noterade 11,66w.
Leon Johansson gjorde ett fint lopp och sprang in på 11,68.
Freja Avebäck gjorde ett schysst lopp trots motvind och noterade 13,50.


Fina insatser av våra hammarbyare säkrade avancemang till högsta serien!

Mån 26 jun
Våra tre hammarbyaktiva gjorde fina prestationer i Vaasa, Finland och det blev svensk seger totalt och avancemang till högsta ligan,
Lag-EM som går år 2019!

Michel Tornéus
Michel tog en viktig seger I längdhoppet genom 7,85w som han fick till i sista omgången. Det var endast fyra hopp i tävlingen som gällde för samtliga hoppare. Michel rapporterar att det var segern som var viktig, som det ju så ofta är på mästerskap. Hade det varit lite sol så hade resultatet nog blivit lite bättre. Tävlingen i söndags satt fortfarande lite i kroppen och det är några tekniska saker som Michel behöver jobba på.

Erik Ehrlin
Vår trestegsgigant Erik Ehrlin kom femma i tresteget
på resultatet 15,60.

Tony Darkwah
Tony gjorde en fin sista sträcka på 4x100m-stafetten men diskvalificerades tyvärr för löpning på fel bana.

Kristian Efremov
Kristian gjorde en bra insats när han noterade tiden 56,63 på 400mh vilket gav en sjätteplats för sitt Makedonien på tävlingen.
Kristian rapporterar att det var en mycket bra öppning fram till den sjätte häcken där han kom lite fel och att han sedan nästan ramlade på den sista häcken men på något sätt lyckades komma tillbaka och ta sig i mål.


Emma Tuvesson på gång!

Fre 23 jun
Emma Tuvesson tävlade i Danmark tidigare i veckan, och det gick bra!
Emma Tuvesson är på gång. Hon tävlade i 100mh under tisdagen i Köpenhamn. Det blev 14,10 i godkänd vind och fina 13,93 i +2,2 medvind! Emma satte alltså årsbästa vilket är mycket positivt för tävlingssommaren!


Mycket positiva och lyckade utbildningar!

Ons 21 jun
I lördags höll två världstränare varsin utbildning på Enskede IP.
I lördags höll Michel Tornéus nye tränare Loren Seagrave en väldigt givande sprintutbildning. Utbildningen höll på under två högintressanta timmar och var mycket uppskattad av både ledare och aktiva!
Samtidigt höll Ben Harradines tränare Ken Harradine en utmärkt kastutbildning. Den innehöll kula och diskus och var mycket populär. Sju Hammarbytränare och fem externa tränare deltog och alla var väldigt inspirerade och önskar nu en fortsättning av utbildningen.
Det är en stor ära för oss att få tillgång till all denna otroliga kunskap som dessa två internationella tränare besitter! Och att ha dem på plats under samma dag på Enskede IP var riktigt stort vilket gjorde det extra häftigt för både ledare och aktiva.


Michel Tornéus på Friidrottsskolan!

Lör 17 jun
På måndag kommer vår superlängdhoppare Michel Tornéus att vara med på Friidrottsskolan och inspirera våra barn till den härliga idrotten som friidrotten är! Vi är mycket stolta att kunna presentera vår stjärnlängdhoppare Michel Tornéus under måndagen nästa friidrottsskolevecka! Michel är Sveriges bästa längdhoppare genom tiderna med ett personligt och svenskt rekord på fenomenala 8,44!
Michel kommer vara med en stund under dagen då han kommer ge tips och råd, ta hand om uppvärmningen och skriva autografer osv. 


Kärt återseende för Jacob och Ken!

Fre 16 jun
Denna fredag är en dag som präglas av kärt återseende då både Ken Harradine och Jacob Ewertzh kommer till Sverige under dagen!
Jacob Ewertzh kommer tillbaka hem efter ett års studier i Kalifornien i USA. Det är efterlängtat att ha vår vindsnabbe sprinter tillbaka! Jacob har haft en skön vistelse ”over there” men ett problem har varit avsaknaden av motstånd i sprintträningen. Något som kommer passa som handen i handsken nu när Jacob är tillbaka på svensk mark i klubben då vi aldrig tidigare haft så många snabba sprinters samtidigt!
Ken Harradine kommer hit från Australien för att stötta Benn Harradine i sin diskuskastning! Ken bor i Australien och kommer på tillfälligt besök men kommer stanna här i drygt två månader och åker sedan hem igen efter Stora SM i Helsingborg. Det är otroligt roligt att ha Ken på plats igen och detta är självklart en viktig beståndsdel i Benns kastträning. Vi gläds åt faktumet att vi nu har ytterligare två medlemmar i vår kära hammarbyfamilj på plats på Enskede IP!


Intressant reportage med
Michel Tornéus!

Mån 12 jun
Sveriges Radio och Juniorsporten har gjort ett fint reportage med vår längdhopparikon Michel Tornéus. Lyssna på reportaget här!


Tonys segerlopp + radiointervju!

Fre 9 jun
Här kommer vår sprintkung Tony Darkwahs fina segerlopp! Sveriges radio var även på plats och intervjuade Tony kort efter succéloppet!
Loppet kan ses här. Intervjun kan höras här.
Det har skrivits mycket om Tony i media efter succéloppet!
En av dem är friidrottaren.com. Denna fina artikel finns att läsa här.


Grete Ahlberg uttagen till JEM19!

Tor 8 jun
Vår suveräna släggkasterska har blivit uttagen till Junior-EM i Grosseto, Italien som går den 20-23 juli! Grete var en av de första att tas ut till det internationella mästerskapet. Kvalgränsen i slägga är 57,50 och Grete har överskridit denna vid samtliga sina tävlingstillfällen under vår och försommarens tävlingar.


Vinst i Nordiska Skolspelen!

Fre 2 jun
Elin Lindell är på Nordiska Skolspelen i Oslo med det Svenska laget. Tre av dessa är hammarbyare, Beata Edelholm, Kathleen Larsson och Frida Krantz. Tävlingen är nu över! Det har gått bra för Stockholmslaget! Det blev en härlig vinst på 3873,3 poäng drygt 200 poäng före närmast jagande Helsingfors.
Beata Edelholm gjorde en fin femkamp och lyckades bäst i längdhopp där hon kom trea på 4,86. Hon var bäst av våra tjejer på 800m-kloppet där hon klockades för 2,46,90.
Kathleen Larsson gjorde även hon en bra femkamp och gjorde bäst ifrån sig på 100m då hon sprang på 13,5 som var bäst av våra tjejer.
Frida Krantz hade en mycket fin femkamp! Hon vann höjdhoppet på fina 1,54! Hon var även trea i kula på 9,34.


Etta och tvåa i Stockholmskampen!

Fre 2 jun
Våra FP13 tog en överlägsen seger i den andra matchen av Stockholmskampen, hela 10,5 poäng skiljde sig ner till Tureberg som var närmast jagande klubb.
Våra FP12 slutade på andraplats efter en jämn kamp med framför allt Huddinge. Det var en stark kamp av framför allt våra flickor som vann samtliga grenar.
Det var framför allt en mycket stark laginsats som bäddade som den fina segern och andraplatsen! Några av de individuella resultaten var i F12 diskus där vi tog en dubbel genom Alvah Lind och Norah Lind med resultaten 27,49 respektive 27,33.
I tresteg F12 tog vi också en dubbel genom Melina Lidberg och Norah Lind med resultaten 10,12 och 9,64.
I P13 600m tog Filip Engström en andraplats med noteringen 1.44,84.


Michel hoppar i Österrike!

Tor 1 jun
Vår längdhoppare Michel Tornéus beger sig nu under morgonen till Österrike för en längdhoppstävling. Det är Golden Roof Challenge i Innsbruck som gäller för Michel. Det är en häftig tävling där man hoppar mitt i stan bland folkmassorna vilket skapar en mycket peppande atmosfär! Dessutom är bergsvyerna som även kan fås på tävlingsplatsen mycket fina! Michel hoppade denna tävling ifjol och då blev det en fjärdeplats med 7,73.

Nyhetsarkiv
Juni 2017

Utökade artiklar här nedan


Fyra hammarbyare uttagna till Lag-EM!

Tis 20 jun
Våra hammarbyare firar Midsommar på bästa sätt genom att dra på sig landslagsdräkten när de tävlar i divisionen under Lag-EM nu till helgen.
Det som gäller är att försöka kvala in till tävlingarnas finrum och högsta serie till nästa tillfälle då Lag-EM hålls. Tävlingen hålls i finska Vaasa och utresan görs på torsdag. Tävlingen inleds på fredag och håller på hela midsommarhelgen. Det har varit tuffa förhållanden för att bli uttagen då endast den bäste i varje gren fått chansen till en individuell start. Förutom våra svenska deltagare har även Kristian Efremov blivit uttagen att representera Makedonien i divisionen under Sveriges division. De länder som Sverige möter är följande: Finland, Danmark, Norge, Bulgarien, Estland, Turkiet, Irland, Schweiz, Belgien, Rumänien och Portugal. Följande är uttagna:
Michel Tornéus, längd
Michel har varit stabiliteten själv denna sommar och radat upp tävlingar över 8 meter! Vår längshoppskungs nya teknik sitter mer och mer för varje dag. Michel väntar på fullträffen som kan komma när som helst!Erik Ehrlin, tresteg
Erik har även han varit stabil än så länge i sommar. Det blev Sverigebästa denna säsong med 15,73 i Göteborg för en dryg vecka sedan trots mindre bra förutsättningar vilket innebär mersmak. Persade sist i längd vilket är positivt!Tony Darkwah, 4x100m-stafett
Tony är i sitt livs form och var mycket nära en plats i det individuella 100m. Det blir hur som helst en landslagsplats för Tony vilket både är en bra och rolig erfarenhet!Kristian Efremov, 400mh, 4x100m-stafett och 4x400m-stafett
Vår kämpande evighetsmaskin Kristian Efremov åker på torsdag till Malta där tävlingen divisionen under Sveriges går. Tävlingen pågår lördag och söndag och Kristian kommer bli maximalt sysselsatt då han är en nyckelatlet i det makedonska landslaget!


Michel Tornéus på Friidrottsskolan!

Tis 20 jun
Igår fick våra barn på friidrottsskolan en spännande upplevelse då Sveriges bästa längdhoppare Michel Tornéus kom på besök!
Michel var ute i Friidrottsskolans olika grupper och hälsade på.
Han kom med tips och tricks, skrev autografer och gav alla barn
stor inspiration till friidrott!
Det var mäktigt att ha Michel på plats, inte minst för våra barn!


Fina prestationer i helgen!

Mån 19 jun
Det var mängder med fina prestationer på Bauhausgalan
men även på småtävlingar runt om i Sverige.

Michel Tornéus hoppade åter igen över 8 meter när han landade på 8,06. Ytterligare en åttameterstävling av Michel som besitter en väldigt hög lägstanivå! Michel försöker att omsätta farten i ansatsen till själva hoppet. Med denna teknik och tränare Loren Seagrave kommer Michel successivt att hoppa längre men tekniken tar ett tag att få in och bemästra. Så här säger Michel till Bauhausgalans officiella hemsida om tävlingen: It was great bto have so much support in the home crowd and I am disappointed I could not perform better for the home crowd. It was tough in the wind today - we went from plus 3 to minus 3. But sometimes this is how it is - you want it too much but I will go back and watch some videos and see what went wrong. The crowd were great - I am super thankful to them. I could feel them get behind me. I have the European Champs next weekend and DL in Rabat so I have a couple more competitions to focus on my technique. I will keeep working hard.

Grete Ahlberg slog till med nytt personbästa och klubbrekord i slägga på fina 61,53!
Erik Ehrlin hoppade längdhopp och satte nytt personbästa med 7,19.
Ritchie Moba tog SM-kvalgränsen när han hoppade 6,90 i första utomhustävlingen för säsongen.
Vilma Hultström kvalade även hon in till SM när hon sprang 800m på 2.25,82.
Josefine Sandelius sprang 100mh på 15,15 i Sundsvall.
Tony Darkwah gjorde sitt andra snabbaste 100m-lopp I karriären, 10,42 blev det för vår stjärnsprinter.
Desmond Rogo sprang två stycken 100m-lopp på tiden 10,75 men lyckades bättre i det första loppet där det var mycket motvind.
Douglas Hellbratt sprang 100m och noterade 10,85 i motvind som bäst under dagen.
Jean Christian Zirignon tävlade också på 100m och sprang två lopp och noterade 10,83 som bäst.
Rodi Kay sprang 100m och noterade 11,37. Kidus Getahun klockades för 11,38 i samma lopp.
Amadou Sussoho sprang 100m två gånger om och sprang in på noteringen 10,94 som bäst.
Akile Mehari slog nytt personligt rekord på 400m med stor marginal, 50,38 lyder det nya rekordet.
Kristian Efremov sprang även han 400m och noterade 50,22.
Sira Gassama hoppade längdhopp och skuttade iväg 5,31.
Filippa Ramberg noterade nytt personligt rekord på 800m med fina 2.24,29.
Klubben hade ett antal lag med i ungdomsstafetten! Vi kom som bäst fyra i stafetten på 2.00,41.


Fina tävlingsresultat i helgen!

Mån 12 jun
Det haglade av personliga rekord under tävlingshelgen.
Vi hade hammarbyare på plats på tävlingsarenan ute i Europa,
ute i landet och i Stockholmsområdet!

Internationellt
Michel Tornéus gjorde en stabil tävling i Holland. Det var en tävling med riktigt hög klass då sydafrikanske vinnaren hoppade över 8,60! Michel var fyra i tävlingen vilket vittnar om tävlingens höga klass! Det blev två hopp över 8 meter, 8,10 och 8,09. Nästa tävling för vår stjärnlängdhoppare blir Bauhausgalan på söndag.
Desmond Rogo och Douglas Hellbratt gjorde båda mycket fina 100m-lopp i Schweiziska Gevève. 10,59 och 10,69 klockades grabbarna för -2,4 motvind. Båda grabbarna sprang i stafetten som Sverige vann övertygande och noterade 40,32.

Folksam Challenge
På Slottsskogsvallen i Göteborg hade vi med två stycken hammarbydeltagare. Det var typiskt ”Göteborgsväder” med stundtals skyfall men våra hammarbyare klarade sig bra i alla fall.
Sandra Knezevic sprang 400m för första gången på länge och noterade fullgoda 56,38 i återkomsten.
Erik Ehrlin hoppade 15,73 och vann tresteget

SAYO
På SAYO I Sollentuna var det en del riktigt fina resultat och många personliga rekord!
Kidus Getahun gjorde åter ett fint lopp på 100m och noterade 11,22.
Jean Christian Zirignon gjorde ett stabilt lopp på 100m och klockades för 10,86w.
Amadou Sussoho sprang 200m och sprang in på fullgoda 22,05 efter att ha slagit av på tempot i slutet. Ett fint första 200m-lopp. Här finns det mer att ge!
Rodi Kay tävlade på 100m och underskrev JSM-kvalgränsen när han sprang in på 11,25.
Frank Förnestig förbättrar sig hela tiden och slog nytt personligt rekord med 11,39.
Yasmin Jelassi slog säsongsbästa i 100m med tiden 12,33.

Många fina personbästan av våra löpare!
Akile Mehari visade mycket fin form då han slog dubbla personbästan på 400m och 800m med 51,33 och 1.53,59. På 800m blev det vinst och tiden var under SM-kvalgränsen på distansen!
Samiel Berhe slog även han dubbla personbästan på 400m och 800m med 53,31 och 2.01,93!
Abdullahi Adan gjorde även han en supertävling med dubbla personliga rekord. På 800m blev det 1.58,40 och på 1500m fina 4.05,56!
Henry Jacobson slog personbästa på 800m med 2.01,76
Även vår superveteran Joakim Pihlstrand Trulp slog till med personbästa på 800m med 2.02,72.
Filippa Ramberg ställde upp på 800m och 1500m men bäst gick det i 1500m där hon slog nytt fint personbästa och underskred 5 minuter, tiden blev 4.59,22! Detta var också under JSM-kvalgränsen för Filippa.
Micaela Jungelin slog även hon nytt personbästa i distansen med 5.16,96 vilket också innebar att kvalgränsen till USM klarades.
Matt Brown gjorde en stabil diskustävling med säsongsbästa, 49,60.
Emma Tuvesson gjorde ett nytt fint häcklopp över 100mh och klockades på goda 14,12.
Jacob Palmerstedt gjorde en stabil tävling i stav respektive spjut. I stav blev det säsongsbästa med 3,80. Jacob har hittat tillbaka till hoppandet igen efter det att staven knäckts på tävling för ett par veckor sedan. I spjut blev det 48,13 vilket endast är en dryg halvmeter från perset.
Tilda Kapell tangerade sitt personbästa i stav på 3,40.
My Lindberg ställde upp på 100m och längdhopp och noterade 13,02w och 5,17.
Siri Lindvall gjorde samma dubblering och noterade 13,13w och 4,68.
Molly Freeman gjorde också samma klassiska dubblering och noterade 10,55w som bäst på 100m och 5,13 i längden.
Leon Johansson gjorde ett finfint 200m-lopp! Det blev en kanontid för Leon som så när var i godkänd vind. Nu var det +2,1 vilket var exakt över det godkända +2,0. Tiden 23,15!!
Emily Berghäll gjorde en stabil tävling i slägga och noterade 42,11 i hennes första tävling.
Hanna Lindé gjorde ett finfint 400m-lopp och vann på nytt personligt rekord på 58,10. Det var i stort sett ett lopp i ensamt majestät så det finns mycket kvar för Hanna att ge!
Martin Sundberg vann P14 diskus på stabila 35,24.
Vår yngre hammarbyare Adrian Kylington slog dubbla mästerskapsrekord och klubbrekord i 60m och längd. Det blev 8,67 på 60m och 4,66 i längd.


Rekorden haglade tätt i Skara
Tony snabbast i Sverige!

Ons 7 jun
Det sattes många personliga rekord när Skararacet avgjordes under gårdagen! Vindarna var mycket fördelaktiga och gav grymma förutsättningar för snabba lopp, vilket vi också såg mängder av, inte minst från våra hammarbyare!
Han såg stabil ut redan på Lag-SM kvalet på Sätra IP för en och en halv vecka sedan där han bredde ut sina örnvingar och ganska lätt vann 100m-loppet med mersmak. Igår var det dags igen. Tony Darkwah, ”Örnen från Örnsberg”, gjorde kanoninsatser när han briljerade med stort B i Skara och sprang extremt fort ! I försöken klockades Tony på 10,47 vilket är både nytt pers och klubbrekord med en hundradel! Vår sprintkonung kvalificerade sig därmed till A-final mot Sveriges bästa sprinters. I finalen lade Tony in ytterligare en växel och kunde segra på det nya fantastiska perset och klubbrekordet 10,38! Tony är i och med segern och den fina tiden Sveriges just nu bäste sprinter!
Desmond Rogo gjorde även han en finfin insats där han klockades på den snabbaste tiden han någonsin sprungit på men med för mycket medvind. Tiden blev fina 10,54w. Det blev B-final för Desmond som där kom fyra och noterade finfina 10,56 i godkänd vind vilket är nytt klubbrekord i M22-klassen och nytt personligt rekord! Vår explosive sprinter blev i och med det uttagen till en tävling i Schweiziska Genève där Svenska Friidrottsförbundet planerar att ha nästa steg i sin stafettsatsning för U23-laget.
Douglas Hellbratt fortsatte även han sin förbättring när han i försöken noterade 10,56w och i B-finalen noterade nytt personligt rekord med 10,58! Douglas blev liksom Desmond också uttagen till tävlingen i Genève, framför allt som reserv i stafetten men kan också bli aktuell att springa i någon av de individuella sprintdistanserna.
Jean Christian Zirignon gjorde även han mycket bra ifrån sig på tävlingarna. ”Norrbottsraketen” inledde försöken med 10,77 och i finalen blev det nytt personligt rekord med 10,69.
Amadou Sussoho satte nytt personligt rekord i försöket med 10,79 vilket också var den bästa tiden han noterade under dagen.
Sunday Ojuri sprang 100m och klockades som bäst för 10,87.
Frank Förnestig sprang snabbaste loppet någonsin men i lite för mycket medvind. Resultatet blev 11,32w.
Kalle Nie sprang även han fort och noterade tiden 11,20w.
Rodi Kay vann sitt försöksheat och sprang också fort med 11,08w.
Kidus Getahun är verkligen på g då han satte nytt personligt rekord igen, den här gången med 11,14!
Emma Tuvesson gjorde ett fint lopp på 100mh och satte säsongsbästa med 14,05.
Josefine Sandelius slog nytt personligt rekord då hon för första gången tog sig under 15 sekunder på 100mh med tiden 14,96!
Greta Deltin gjorde ett stabilt lopp på 12,09.
Lynette Morgan sprang 100m och noterade 12,41w som bäst.
Sandra Knezevic sprang 200m och noterade 25,45.


Snabba sprinters i helgen!

Mån 5 jun
I helgen var det mycket action runt om i Friidrotts-Sverige!

Snabba sprinters!
I lördags avgjordes en extrainsatt tävling på Lidingö. Tävlingen vändes efter vinden i 100m-loppen vilket innebar att det fanns goda möjligheter till att springa fort. Mycket riktigt så gick det också väldigt fort för våra sprinters. Desmond Rogo satte nytt personbästa med 10,59 och klubbrekord i M22-klassen. Douglas Hellbratt slog äöven han pers med 10,61! Jean Christian Zirignon sprang också ett bra lopp och var mycket nära personligt rekord men det blev 10,76. Kidus Getahun satte nytt personbästa på 11,16. Frank Förnestig satte nytt pers även han med 11,54. Även pers för Simon Averin Markström med 11,94. Rodi Kay sprang på 11,40. Yasmin Jelassi sprang på 12,42. Freja Avebäck tangerade sitt personliga rekord med 13,42.
Timothy Olsson vann trestegstävlingen med 14,17 med mersmak.

Kraftmätningen
Klubben kom tvåa i kvalmatchen i Nyköping med 24 731 poäng. Förhoppningsvis räcker det till final. Det var våra ungdomar födda 2002-2003 som var med på tävlingen. Det var en fin lagprestation där alla kämpade på bra och ställde upp för laget. Några individuella prestationer som kan nämnas är Alicia Löwhagens 1,52 i höjdhopp och 5,14 i längd (vinst), Emblas Wihks spjutvinst på 28,36 och stabila kulresultat på 9,46, Molly Freemans 800m-vinst på 2.30,75 och längdresultat på 4,83. Bland grabbarna var André Barroso Johansson stor poängplockare då han vann höjden (1,72), och kom trea i kula på 10,78.

Mini- och Juniormaran
Våra äldre grabbar gjorde bra ifrån sig. Erik Danielsson var tvåa i sin åldersklass på tiden 14.24 och Johan Ekberg slutade sexa i sin på 14.00.
2004 födde Tobias Pettersson var trea på 8.18 i sin åldersklass.
Vi hade många snabba 2006:or med. William Loqvist slutade sjua i sin startgrupp på 9.04. Belize Landsky kom trea med 9.16 i sin startgrupp. Olivia Grahn kom trea på 9.14 i den gruppen hon sprang i.
2008-födde Edwin Lilja kom femma på tiden 9.59.

Internationellt
Michel Tornéus gjorde en ytterligare stabil tävling. 7,78 blev det i torgtävlingen i Österrikiska Innsbruck!
Erik Ehrlin hoppade 15,24 på en tävling i Grekland och kom femma.