Höstgaloppen genomförd

Tor 30 sep

Igår kväll på Höstgaloppen handlade det om att springa så många varv som möjligt på rundbanan inom loppet av en timme. Det blev ca 100 deltagare som sprang denna kväll. Stämningen var god och musiken flödade från högtalarna. Kvällen avslutades vid grillen där det samlades stora massor av grillkorvssugna löpare!
För en återblick till själva aktiviteten så mäktade 12-årige Theodor Ilbäcken med hela 34 varv=13,6 km! Jämnårige Sebastian Hargeström, som var tvungen att vila ett tag under löptimmen beroende på magont, hann 32 varv! Sedan går ryktet om att det fanns en tränare i klubben som sprang ännu fler varv.. Vi vill tacka alla deltagare, tränare, sponsorer, glada föräldrar och anhöriga för visat intresse! Detta ger träningsgrupperna större möjligheter när det gäller aktiviteter, läger och annat roligt inom gruppen!

Wulffen tog hem Castorama

Tis 28 sep

I söndags gjorde fem tappra deltagare upp i Castorama. Och inte helt oväntat så var det Jonathan Wulff, som tog hem slutsegern.
Slutpoängen för Jonathan blev 1343 poäng. Kula: 9,25 (grenseger), spjut: 42,58 (grenseger), diskus 21,88 och slägga 13,62.
Jonathan skuggades av Anton Öberg på 2:a plats. Antons serie såg ut enligt följande: Kula 8,33, spjut 32,42, diskus 23,53 och slägga 21,92 (grenseger). Slutpoängen 1332, endast alltså 11 ynka poäng ifrån Jonathan.Gunnar Odenman på 3:e plats presterade följande: kula 8,40, spjut 32,42 diskus 26,33 (grenseger) och slägga 13,67. Slutpoäng: 1234
Dennis Acson slutade på 4:e plats. Dennis styrka ligger ju framför allt i kort häcklöpning men valde idag att prova på kast med seniorredskapen. Serien: kula 7,87, spjut 27,86, diskus 20,95 och slägga 14,68. Slutpoäng: 1000 Alexander Persson kom på 5:e plats. Kula 6,98, spjut 33,63, diskus 17,25 och slägga 12,10. Slutpoäng: 849.

Lidingöloppet

Mån 27 sep

Även om om det är färdigtävlat på arenatävlingarna för det här året så händer det fortfarande saker på tävlingsfronten! Det klassiska Lidingöloppet gick i helgen och det var så klart grönvitt deltagande!
Per Synnerman sprang det 3 mil långa loppet och svararde för en bra prestation. 16:e plats med 1:50.34.
I 19-årsklassen svarade Patrik Nilsson för en fin 11:e plats i det 10km långa loppet. Klockan stannade på 0:35.47. Niklas Jonsson skuggade tätt där bakom (14:e plats med 0:36.18). Sedan hade vi även Michele Alemayoh på 21:a plats med 0:37.28 och Christopher Ljung på 24:e plats med 0:37.41. Nathalie Tolvers kom på 51:a plats med tiden 0:44.58 i Lidingö Tjejlopp.
Filip Segerberg sprang 15km i M22-klassen och han slutade på en 16:e plats med resultatet 0:57.21.
I M50-klassen sprang Lars-Erik Liljebäck 15km. "Palle" sprang in på en 11:e plats med en tid på 1.00.56.

STH-Cup

Ons 22 sep

När STH-Cup gick i lördags så hade vi i Hammarby två stycken F13-lag, ett P13-lag, ett F11-lag samt ett P11-lag. Bästa placering hade PF13-lagen som tillsammans tog silver med totalt 421 poäng!
F13-laget fick ihop 255 poäng medan killaget slutade på 166 poäng.
Vårt andra tjejlag tog 168,5 poäng.
Våra PF 11-lag kom på en 7:e plats med 232,5 poäng totalt. Tjejerna tog 108,5 av dem medan killarna tog 124 poäng.
P13: Sebastian Hargeström vann 600m på tiden 1.43,06.
F13: Tove Björnsdotter vann 80m och klockan stannade på 10,98. Efe Egbankhese kom 3:a i samma lopp med tiden 11,17. Linnéa Gustafsson (toppbild) vann längdhoppet med resultatet 4,81m. Det rådde extremt dåliga och kalla förhållanden under tävlingen så Linnéa valde att inte göra alla hopp. Hon kom även på 3:e plats när hon hoppade 1,45m i höjdhopp.
Tove Björnsdotter tog sedan sin andra seger för dagen med imponerande 9,93 i 60mh. Wilma Nordkvist korsade mållinjen som 3:a med tiden 10,30 i samma lopp. Felicia Lindberg tog hem segern i spjut. Hon nådde över drömgränsen 30m då spjutet landade 30,41 i det längsta kastet.
P11: John Karlsson tog en silverplats på 60m med den utmärkta tiden 8,87. John passade även på att komma 2:a i längdhopp när han landade efter 4,49m.
F11: Nora Wärn kom på 3:e plats i 600m med tiden 1.59,65.

Hammarby 6:a i Lag-USM

Mån 20 sep

Vi hammarbyare slutade på 111,5 poäng och 6:e plats när Lag-USM avgjordes i söndags.
Den hammarbyare som tog den högsta placeringen var Andreas Almlöf när han sprang 110mh. Förutom att distansen innebar nya avstånd och högre häckar för Andreas så tävlade han ju även mot motståndare där de flesta var 2 år äldre. Men han sprang i mål på tiden 15,08 på en fin 2:a plats! Imponerande!
En annan som imponerade var Ken Braesch-Andersen på 800m. Ken slog storpers med tiden 2.03,51, vilket räckte till en 5:e plats.
Jonathan Wulff tog en 3:e plats på 200m med tiden 23,06.
Philip Green gjorde en ny stabil stavtävling och kom 3:a med resultatet 3,82. Gunnar Odenman hoppade fina 6,46 i längdhopp och blev 3:a.
Grabbarna kom på 2:a plats i den avslutande stafetten med tiden 43,48 (nytt klubbrekord). De som sprang var Mattias Qvarfordt, Jonathan Wulff, Philip Green och Sunday Ojuri.
Tjejerna hade det lite tuffare idag (till skillnad från Stora SM för några veckor sedan). Bästa individuella placering togs av Stina Åberg på 3000m. Stina kom 4:a på 11.35,13.
Elin Lindell hade, liksom Andreas Almlöf, andra avstånd än normalt i tjejernas korta häcklopp förutom att hon även fick möta tjejer som var två år äldre. Elin kom 6:a på 15,27. Ellinor Bill gör ännu en trestegstävling över 11 meter! Det blev en 6:e plats på 11,17. I stafetten var tjejerna starka och kom på 3:e plats med tiden 49,69.

Bilder från höstlägret!

Tis 14 sep

Team 99 åkte på höstläger i helgen, nu finns bilderna att beskåda!

Ännu ett SM avklarat!

Mån 13 sep

Skol-SM avrundar säsongen för många juniorer. Den här säsongen verkar dock säsongen ha avrundats innan tävlingen, då det inte var alltför många hammarbyare med. Men de som var med stod för fina prestationer! Linnea Alstermark tog ännu ett guld i medaljsamlingen när hon vann favoritdistansen 100m på tiden 12,08 i en tuff final där det skiljde 3/100 till Linneas favör.
Jasmin Sabir tog även hon guld, i hennes fall blev det i 300mh. Efter att ha tagit det väldigt lugnt i försöken så vann hon finalen. Tid: 44,30.  Lova Wåhlin som också sprang 300mh, och som liksom Jasmin, tog det lugnt i försöksloppet sprang in som bronsmedaljös på 46,24.
Erik Grundberg verkar ha fått en riktig formtopp såhär i slutet av säsongen då han för första gången spräckte 13 metersbariärren i tresteg! Med resultatet 13,19 tog Erik brons. I höjd blev det en stabil 4:e plats med även där nytt pers (1,85)!

Triangelkampen avslutad!

Tis 7 sep

I lördags gick den tredje och sista tävlingen i Triangelkampen av stapeln! Den första gick i Storängshallen i våras och den andra på Enskede IP i juni. Den här gången var det Täby och Tibblevallen som stod som värdar. Tringelkampen är en lagtävling där de fem bästa resultaten från varje grupp i en gren läggs ihop till en slutpoäng i grenen. Den här gången tävlade barnen i 500m, visselspjut, längdhopp och kurirstafett.
2001: Hammarbys 2001:3-grupp var på hugget och tog hem slutsegern med bred marginal. 2001:2-gruppen kom på 3:e plats medan 2001:1-gruppen kom på en 6:e plats.
2000: Mikael Scherdins 2000:1-grupp tog bronset och 2000:2-gruppen hamnade på en 6:e plats.
1999: 1999:2-gruppen tog silver och 1999:1-gruppen kom på en 4:e plats.

Mångkampsguld till Philip Green!

Mån 6 sep

Det har varit mycket aktivitet på tävlingsfronten i helgen! Det har varit Nordisk/Baltiska mästerskapen för 22-åringar på Hällåsen i Söderhamn, Mångkamps-SM i Huddinge, Distriktsfinaler här på Enskede IP samt den sista tävlingen i Triangelkampen i Täby för de minsta.
Frida Persson tog ännu ett guld när hon vann 400mh på tiden 59,00. Frida sprang dessutom 4x400m stafett och där hade hon 55,54 med flygande start. En bra tid med tanke på att det svenska laget vann stafetten med dryga två sekunder! (3.40,29)
Thobias Ekhamre var också på gång och knep ett brons på 1500m, 7/100 till godo på 4:an i loppet. Tiden: 3.50,72.
Philip Green tog SM-guld i P17 10-kamp! Totalt blev det 6363 poäng för Philip och en överlägsen seger då han vann med dryga 1000 poängs marginal!
1000m: 3.11,83
Frida Lüppert-Thomsson tog ett brons i F19 7-kamp med 4413 poäng. Medaljen bärgades med 7 poängs fördel gentemot 4:an.
I P15 8-kamp fick tyvärr Andreas Almlöf inget resultat med sig från stavhoppet men Andreas slog 4 nya personliga rekord och slutade tillslut 5:a. Slutpoängen: 5762.
Jonas Elgered slutade på 9:e plats i Seniorernas 10-kamp med resultatet 5599 poäng.
I Distriktsfinalerna 12-14 år, imponerade 12-åriga Sebastian Hargeström när han vann 200m på tiden 28,48. En annan fin prestation av en 12-åring var Wilma Nordkvists vinst i längdhopp. Wilma landade efter hela 4,94m! Båda dessa prestationer var klubbrekord för 12-åringar!