Benn vidare till VM-final!

Tor 27 aug
Vår superkastare Benn Harradine tog sig i natt till final i diskus i VM i Peking! Benn gjorde inte mer än vad som behövdes då han kvalade in till finalen som tolfte och siste man på resultatet 62,48.
Noterbart är att fem stycken av de tio första på årets världsårsbästalista inte lyckades kvala in till finalen.


VM i Peking

Fre 21 aug
Imorgon lördag 22 augusti inleds VM i Peking! Roligt att konstatera att det kan komma att bli Hammarbyaction nästan varje dag under mästerskapet! Vi har ju tre stycken grönvita VM-deltagare!

Benn Harradine, Diskus
Benn Harradine, Diskus


SM-tävlingar i Kalmar och Karlskrona

Tis 20 aug
Idag åker Hammarbys trupp på runt 60 stycken aktiva och ledare till Kalmar och Karlskrona för att delta i JSM-USM17 respektive USM.
Följande aktiva kommer åka med på resan:
Winta Mekonen
Madde Rossi
Andreas Almlöf
Jonathan Wulff
Sunday Ojuri
Erik Grundberg
Jacob Ewertzh
Simon Averin
Erik Nyberg
Abdi Yusuf
Manne Persson
Timothy Olsson
Abdullahi Adan
Grete Ahlberg
Emily Berghäll
Christoffer Ahl 
Kidus Yohanes
Markus Ögren
Rodi Kay
Kalle Nie
Sebastien Hargeström
Carl Krüsell Berg
Frank Förnestig
Ida Fritzdorf-K
Pernilla Hansson
Hanna Kapell
Felix Prins
Johan Ekberg
Jacob Palmerstedt
Greta Deltin
Vilma Hultström
Rosanna Cianelli
Isabella Engström
Fanny Jansson
Jennifer Karlsson
Martin Forsberg
Lotta Laurin


Många hammarbyare tävlade igår!

Tis 13 aug
Det var fina förhållanden igår kväll på Udda Grenars Kväll med varmt väder och gynnsamma vindar för snabba sprintlopp och horisontella hopp! Kristian Efremov övertygade på framför allt 600m där han sprang solo ända från start till mål på fina 1.21,75. På 150m noterade han 16,78. Även Erik Grundberg sprang bra då han hamnade i det oseedade heatet och vann med drygt två sekunder på 17,00w. Markus Ögren noterade 17,03. Andreas Almlöf sprang in på 17,06.
Christoffer Ahl hade en hård fight i sitt finalheat på 600m och slutade på samma hundradel och tusendel och delade segern i heatet på tiden 1.23,12! Abdi Yusuf gjorde ett fint lopp på 1000 på tiden 2.38,43. Abdi kommenterar att det känns skönt att äntligen tävla igen! Han säger också att inför JSM känns det bra! Tävlingens överraskning var nog Martin Forsberg som slog personbästa efter personbästa i stav, och har nu avancerat upp till delad femteplats i Sverigestatistiken! Resultatet 3,88! Erik Ehrlin gjorde en stabil tävling och noterade 15,35. Timothy Olsson fick tyvärr inte till många godkända hopp men hoppade ändå över 13 meter i sitt enda godkända hopp,13,35. Även Manne Persson hoppade över 13 meter, 13,09. Sebastien Hargeström var tillbaka på startlinjen och vann 300mh på 38,88. Carl Krüsell Berg tävlade i diskus och slägga och noterade 36,40 respektive 43,43. Det sistnämnda var personligt rekord! Hanna Kapell var på gång då hon på 300mh satte nytt fint personbästa och vann ohotad med 44,31. Jasmin Sabir vann tresteget på stabila 12,72. Rosanna Cianelli stötte kula och stannade på 12,92. Hon var inte riktigt nöjd men det kommer på USM!
Grete Ahlberg vann släggan ohotad på 65,33. Isabella Engström deltog i tre stycken grenar och lyckades bäst i slägga där hon var nära personligt rekord. Längsta kastet mätte 43,33. Emily Berghäll kastade även hon slägga och nådde 53,79. Winta Mekonen sprang en engelsk mil och noterade på den sträckan 5.25,47.
Bilder finns här.


Finfina resultat av
Team 2000-2001 i Varberg!

Tis 13 aug
Team, 2000-2001 befinner sig i nuläget på träningsläger i Stenungssund efter en intensiv tävlingshelg på Getabocksspelen i Varberg!
Våra medaljmaskiner Stina Gustavsson, Klara Rådbo och Sira Gassama hade fina tävlingar och tog många medaljer!
Det blev åter igen en Hammarbytrippel på F15 80m där våra sprintsnabba tjejer sprang snabbt! Stina Gustavsson tog ännu en seger men loppet var rejält tight då endast tusendelar kunde urskilja henne från vår Greta Deltin som också noterade tiden 10,07. Sira Gassama på tredje plats med personligt rekord 10,13! Våra explosiva tjejer slog dessutom klubbrekord på 4x80m-stafetten på fina 39,86!
Det blev även en Hammarbytrippel i 80mh där Stina Gustavsson vann på 11,77. Klara Rådbo sprang mycket bra då hon satte nytt personbästa på 12,29 och kom tvåa i finalen. Greta Deltin kom trea men hade innan i försöken noterat nytt personbästa 12,04!
Nästa gren med trippelt Hammarbyare var stavhoppet där Klara Rådbo segrade på nytt klubbrekord 2,90. Tilda Kapell var tvåa på 2,70 och Isa Hausmann trea på 2,60.
Sira Gassama vann tresteget på fina 11,06 vilket inte var långt ifrån klubbrekord. Hon tog även ett brons på 300m med tiden 42,71. Sira Gassama och Klara Rådbo hoppade båda långt i längd och tog silver respektive brons på 5,38 och 5,37.
Klara Rådbo vann ännu en höjdhoppstävling, nu på 1,65 med försök på 1,70. Hon tog också ett silver i spjut med 32,07.
Vilma Hultström vann 800m på tiden 2.25,20.
Stina Gustavsson tog ett silver i kula med 10,52.
Paul Förnestig sprang 80m på 9,96.
Sabiti Nahimana tog ett brons i kula på 11,38.
Jacob Palmerstedt kastade 35,82 i spjut.

Nyhetsarkiv
Augusti

Utökade artiklar här nedan


Guld i Lag-USM!!!

Mån 31 aug
Vi lyckades försvara vårt guld från Tanumshede ifjol
när vi under lördagseftermiddagen åter vann Lag-USM!
Vi ledde tävlingen ändra från och med andra gren och framåt men på slutet blev det trots detta väldigt spännande och nervöst då lagen bakom knappade in och speciellt Örgryte. Spänningen nådde sitt klimax under den sista stafetten då vi drabbades av en skada fem minuter innan start och var tvungna att stuva om i laget. Vi missade sedan i en växel men fullföljde loppet och slutade på en tiondeplats vilket räckte för att hålla jagande Örgryte bakom oss i slutställningen med fem poäng! Det fanns många individuella prestationer att lyfta fram men segern var framför allt en riktig lagprestation! Vi ställde upp för varandra och offrade oss ständigt för varandra för att nå bästa möjliga poäng. Vi tog endast två grensegrar men hade, liksom vår fjolårsseger i Tanum, konsekvent höga placeringar i de flesta grenar!
Markus Ögren var värdefull för laget då han tog hela 26 poäng plus hade en fin sträcka i stafetten. På 100m krossade han sitt personiga rekord och noterade 11,28 och tog med det en fin femteplats! På 400m blev tiderna inte så märkvärdiga för någon pga. den kraftiga motvinden på bortre lång men i mästerskap är ju som bekant placering det mest intressanta. Markus tog en stabil tredjeplats på 52,72.
Vår finnkampsdeltagare Christoffer Ahl ställde upp för laget och löpte den ganska obekanta sträckan 3000m. Detta gjorde ”Choffe” bra då han höll ställningarna i loppet och såg till att vi fick en placering högt upp med en sjätteplats. Klockan stannade på 9.10,83.
Sebastien Hargeström visade att han är en riktig talang då han presterade makalöst bra trots att han precis kommit tillbaka från skada! På 300mh gjorde han ett superlopp och slog sin värsta konkurrent med nästan en hel sekund. Tiden blev 38,36 vilket var nytt pers och klubbrekord! Sebbe var sedan med och kastade spjut och stod även där för en mycket fin prestation genom att kasta till sig en fjärdeplats på 46,11. Sebbe var en viktig poängmaskin med 29 tagna poäng plus hans mycket fina sträcka i stafetten!

En av de bästa och mest oväntade prestationerna stod Theodor Ilbäcken för. Vår Hammarbybodybuilder gick in i höjdhoppet och slog sitt personliga rekord gång efter gång trots mest gymträning under året! 8 centimeter ökade han sitt personliga rekord med från inomhussäsongen och 17 centimeter från fjolårets utomhussäsong! Theodor ligger nu elva i hela landet i höjdhopp med sina 1,88 som han hoppade i lördags! Prestationen räckte till en finfin fjärdeplats och han slog bl.a. en kille som tidigare under året klarar 1,95! Starkt jobbat!
Timothy Olsson gjorde en stabil trestegstävling och var med i toppen och fightade! Han fick till ett hopp på 13,43w och tog en stabil fjärdeplats. Hade inte centimetrarna riktigt på sin sida och fick inte till det riktigt då vi vet att Timothy har kapacitet att hoppa över 14 meter om allt stämmer. Men Tim var en mycket viktig kugge i hjulet då det var viktigt att hålla höga placeringar i samliga grenar för att hålla den höga poängskörden vid liv.
Vår bronsmedaljör från Kalmar Carl Krüsell Berg gjorde en mycket fin insats i diskus då han slog personligt rekord med 41,04 och tog en viktig tredjeplats! Det var första gången över 40 meter för Carl! Den höga placeringen betydde oerhört mycket och lyfte laget!

I pojkstafetten på 4x100m sprang Kalle Nie en bra förstasträcka, Sebbe gjorde en fantastisk andrasträcka, Markus en härlig tredjesträcka och Rodi hade en bra fjärdesträcka utefter förutsättningarna då Rodi haft det lite motigt i sommar med skada. Grabbarna kom trea på 44,02 vilket var en bättre tid än vad de gjorde på Stafett-SM!
Vår guldmedaljör från USM Greta Deltin sprang 200m och gjorde det med upp till två år äldre tjejer så konkurrensen var god. Greta svarade med att göra sitt snabbaste lopp någonsin med 25,93w och tog en stabil sjätteplats och ska verkligen vara nöjd med sin fina prestation!
Vilma Hultström, som var vår andra tjej född 2000 i laget, följde upp sitt USM-silver från Karlskrona med att ta en fjärdeplats på 800m med tiden 2.23,66. Mycket fin prestation av Vilma i hög konkurrens!
Isabella Engström ställde upp för laget och hoppade in på den obekanta grenen 1500mh. Bella ska ha en stor eloge att hon gjorde denna gren. Hon har en kastinriktning på sin träning och är inte tränad för att springa ett hinderlopp! Bellas deltagande i grenen gav en positiv atmosfär och hon peppade och inspirerade säkerligen många andra i laget med sin heroiska insats! Bella gjorde sitt bästa och slutade på en helt ok tiondeplats vilket var viktigt då vi i det läget i tävlingen inte fick tappa för mycket mot Örgryte.

Hanna Kapell gjorde en hedersvärd insats då hon verkligen offrade sig för laget! Hon sprang 300mh trots en skada som hämmade henne. Men Hanna hade kontroll på skadan annars hade hon inte ställt upp. Hon tog en finfin tredjeplats på 44,51 vilket är en makalöst bra tid med tanke på Hannas tillstånd. Hade hon varit skadefri hade hon kanske kunnat springa en sekund snabbare. Hannas lojalitet mot laget och kämpainsats inspirerade många, speciallt då Hanna var först ut i tävlingen! Maja Lundmark gjorde en stabil insats i stavhoppet och tog en sjätteplats på 3,04. Detta var en mycket viktig placering då vi vid detta skede i tävlingen endast hade en gren kvar att räkna in plus de avslutande stafetterna och det var viktigt att behålla greppet om guldet. Pernilla Hansson hoppade längd och gjorde det bra utefter förutsättningarna! Hon tog en elfteplats med ett hopp på 4,90. Pillan har haft en tuff sommar utan flyt och ska ha en eloge att hon ställde upp och hoppade för laget trots detta!
Rosanna Cianelli gjorde en supertävling och slog sitt personliga rekord två gånger! Hon tog en finfin andraplats i kula på superba 13,72! Resultatet är även nytt klubbrekord! Kanske var det musiken som Rosanna beställt som gjorde susen..

Hanna Kapell gjorde en hedersvärd insats då hon verkligen offrade sig för laget! Hon sprang 300mh trots en skada som hämmade henne. Men Hanna hade kontroll på skadan annars hade hon inte ställt upp. Hon tog en finfin tredjeplats på 44,51 vilket är en makalöst bra tid med tanke på Hannas tillstånd. Hade hon varit skadefri hade hon kanske kunnat springa en sekund snabbare. Hannas lojalitet mot laget och kämpainsats inspirerade många, speciallt då Hanna var först ut i tävlingen! Maja Lundmark gjorde en stabil insats i stavhoppet och tog en sjätteplats på 3,04. Detta var en mycket viktig placering då vi vid detta skede i tävlingen endast hade en gren kvar att räkna in plus de avslutande stafetterna och det var viktigt att behålla greppet om guldet. Pernilla Hansson hoppade längd och gjorde det bra utefter förutsättningarna! Hon tog en elfteplats med ett hopp på 4,90. Pillan har haft en tuff sommar utan flyt och ska ha en eloge att hon ställde upp och hoppade för laget trots detta!
Rosanna Cianelli gjorde en supertävling och slog sitt personliga rekord två gånger! Hon tog en finfin andraplats i kula på superba 13,72! Resultatet är även nytt klubbrekord! Kanske var det musiken som Rosanna beställt som gjorde susen..


11 medaljer i Kalmar och
5 medaljer i Karlskrona!

Mån 24 aug
Det blev 2 guld, 3 silver och 6 brons för klubben på JSM-USM17 i Kalmar. De två första dagarna var motiga där vi inte fick till det och inte hade marginalerna med oss. Det blev endast två medaljer dessa två dagar. Men så lossnade det rejält sista dagen då hela nio medaljer ramlade in! Tyvärr blåste det konstant motvind på upploppet vilket inte gav tillfälle för några snabba tider på sprintdistanserna men ett mästerskap är ett mästerskap och först och främst gäller ju ändå placering.
 

JSM Kalmar

Grete Ahlberg gjorde en kanontävling i slägga och mäktade med många långa kast i medvinden. Det längsta fantastiska 70,72 som var första gången över 70 meter för vår världstvåa! Guldet var ett faktum. Noteringen var personligt rekord, klubbrekord, mästerskapsrekord, svenskt rekord och nordiskt rekord! Grete är med prestationen den åttonde bästa F17-tjejen i världen genom tiderna med 3-kg släggan! Grete rapporterar att det finns mer att ge och att hon nu har ställt in siktet på ungdomsfinnkampen!

Det andra guldet togs av Winta Mekonen i F19 3000m.
Winta som dagen innan gjorde ett fint 1500m-lopp som så när räckte till en medalj. Men nu blev det medalj och den ädlaste valören i ett lopp som Winta kontrollerade och vann säkert. Sluttiden blev 10.14,95.

Jacob Ewertzh hade en fin helg med dubbla medaljer på 100m och 200m men hade tyvärr inte marginalerna på sin sida. På 100m handlade det endast om tusendelar ifrån guldet och på 200m handlade det om en hundradel från silvret efter en tveksam målkamerabedömning. Jacob ska trots detta vara nöjd då han slog sitt personliga rekord på 100m i motvind (10,78) samtidigt som han visade att han även har snabbare 200m-tider i benen.
 Christoffer Ahl tog sig till final på 400m men kände av en skada så kunde inte göra sig själv rättvis i finalen. Revanschen skulle dock komma senare då han tog sig till final på 800m där han sedan tog ett silver på 1.57,31. Silvret innebar landslagsplats på ungdomsfinnkampen!

Sebastien Hargeström tog ett säkert silver i 300mh med 38,96 och även brons i stavhopp på 4,33. Detta var riktigt bra av Sebbe som varit skadad en längre period och inte riktigt kunnat träna på ordentligt. Kommer också vara med på ungdomsfinnkampen.

Hanna Kapell tog ett brons på 300mh på 44,41 efter ett fint lopp!
Emily Berghäll gjorde en mycket fin släggtävling och tog ett brons på nytt personligt rekord 58,17!
Carl Krüsell Berg tog överraskande en medalj i slägga där det var riktigt tight om bronset. Men Carl tog det till slut på 44,97!
Erik Grundberg tog även han ett överraskande brons i M22 tresteg som endast bestod av fem deltagare. Bronshoppet blev 12,85.
Vi hade också en del fjärdeplatser i form av Erik Nyberg, Sunday Ojuri, Andreas Almlöf, Timothy Olsson, Simon Averin Markström och Winta Mekonen, så alla marginaler var inte riktig med oss. Men trots detta så gjorde vi ett riktigt bra JSM där vi i fjol endast var 18 bäste klubb.
Nu blev vi till slut sjätte bästa klubb. Anledningen till förbättringen får man säga är att våra 98:or nu tagit steget upp från ungdomsklassen och hjälpte till rejält med att ta våra medaljer.
Våra 98:or stod för hela sju av de elva medaljerna!
 

USM Karlskrona

På USM i Karlskrona hade vi fina framgångar med ett guld, tre silver och ett brons! Greta Deltin tog överraskande ett guld på 80mh och slog sitt personliga rekord i trots motvind (11,88). Greta var dessutom nära ytterligare ett guld på 80m där hon kom tvåa endast fyra hundradelar ifrån guldet på 10,07, vilket var en tangering av hennes personliga rekord. Vilma Hullström överraskade också genom att ta ett silver på 800m på nytt personligt rekord, 2.21,34! Rosanna Cianelli som inte fått till det på de senaste tävlingarna stötte nu äntligen över 13 meter i kula igen och tog ett silver på 13,30.
Johan Ekberg tog ett brons på 1500mh på tiden 4.56,36.


Röster från våra SM-deltagare

Ons 12 aug
I helgen gick SM. Klubben var väl representerad på plats med fem prydliga klubbtält där det bl.a. fanns förtäring, kylskåp, soffor och fåtöljer och ett behandlingsrum. Här kommer några röster från aktiva och tränare som var med på mästerskapet!
Jonathan Wulff: ”Mästarklass! Det rådde euforisk stämning i tältet och där fanns allt möjligt man behövde för att kunna ladda! Jag är otroligt tacksam för att klubben tar så väl hand om oss!”
Jasmin Sabir: ”Det är guld värt att ha ett så bekvämt ställe att koppla av på innan, mellan och efter tävlingen! Soffan och fåtöljerna var det bästa vi någonsin haft i ett SM-tält!”
Benn Harradine: “I just want to say thank you. It’s such a wonderful feeling representing Bajen! A big family and a great support!”
Sunday Ojuri: ”Så här bra upplägg med tält borde vi ha på varje SM-tävling! Det var verkligen fantastiskt och att vi hade ett kylskåp var helt underbart!”
Andreas Almlöf: ”Man kan sammanfatta det med två ord, top-notch!”
Oscar Gidewall: ”Tältarrangemangen som klubben ordnade var fruktansvärt bra. Stämningen var grym och tältet det bästa någonsin! Vi gjorde säkerligen intryck på många andra klubbar under helgen!”

Michel var nöjd med tältet!
Michel var nöjd med tältet!
Elin, en av huvudpersonerna bakom soffidén!
Elin, en av huvudpersonerna bakom soffidén!
SilverMehdi i en av fåtöljerna!
SilverMehdi i en av fåtöljerna!
Klubbens kylskåp!
Klubbens kylskåp!


SM i Söderhamn!

Tor 6 aug
Idag åker större delen av Hammarbytruppen till SM i Söderhamn!
12 deltagare åker vilket kan tyckas lite, men av de som är på plats så har de flesta stora medaljchanser! Här presenteras våra deltagare.

Michel Tornéus, längd
Behövs egentligen ingen närmare presentation. Vår stjärnlängdhoppare har tyvärr haft en skadefylld sommar men är nu fit for fight och satsar på att få till en fin tävling inför VM i Peking.

Benn Harradine, diskus
Benn har varit tvungen att brottas med mycket regn i sommar som påverkat vår superkastares prestationer. Men i helgen då vädret faktiskt förutspås vara fint så kanske det är dags för Benn att explodera!

Mehdi Katib, höjd
Mehdi uppges vara i god form och kommer vara med och fightas om guldmedaljen! Vi alla minns ju när han gick vinnande ur duellen i Umeå i fjol med guldmedaljen i handen!

Erik Ehrlin, tresteg
Erik hoppade 16,12 på en tävling under hoppgruppens träningsläger
i juli månad och besitter en hög kapacitet.
Har ett guld att försvara vilket han mycket väl kan lyckas med!

Jasmin Sabir, tresteg
Jasmin ingår i ”Gidewall-kvartetten”, dvs. en av de fyra av Oscar Gidewalls aktiva som tog guld på SM i Umeå i fjol. Jasmin har inte riktigt fått till det ännu denna säsong men gjorde en fin tävling senast på Bauhaus-Galan då hon trots miserabelt väder hoppade stabilt.
Kan likväl förra sommaren explodera på SM!

Frida Persson, 400mh
Frida har radat upp lopp på 58 sekunder under säsongen och även om förhållandena varit dåliga så har Frida ofta presterat väldigt bra!
Kan, likt många andra i Hammarbytruppen, explodera om hon får till det! Kan utmana om guldet!

Amir Shaker, 110mh
Amir har varit säkerheten själv under sommaren då han radat upp segrar och stabila lopp. Som bäst har det blivit 13,88. Ett guldhopp!
Sunday Ojuri, 100m och 200m

Vår kraftige Hammarbysprinter ”atleten” Sunday satsar på att försöka få till snabba lopp under SM. Detta är mycket väl möjligt då vädret rapporteras bli varmt och skönt för våra sprinters. Kommer i första hand försöka ta sig till semifinal i distanserna.

Jonathan Wulff, 100m
Jonathan gjorde ju comeback förra helgen men nu är vår “varg” på jakt efter att förbättra förra helgens tid vilket han med all sannolikhet kommer kunna göra!

Jacob Ewertzh, 100m och 200m
Vädret talar för att Jacob kommer kunna springa fort I helgen! Kommer, liksom Sunday, i första hand att satsa på att försöka ta sig vidare till nästa omgång. Har störst chans på 200m.

Niklas Jonsson, 1500m
Niklas känner sig i fin form och ska försöka ta sig vidare till final på 1500m. Har en god chans om han kan springa taktiskt korrekt.

Andreas Almlöf, 400mh
Andreas har en bra chans att ta sig vidare till final på 400mh. Han har också stor möjlighet till att springa fort, med tanke på vädret, och om vinden är svag med en lätt medvind på bortre lång!


6 medaljer på SM!

Mån 10 aug
Michel Tornéus och Benn Harradine stod för medaljerna av den ädlaste valören! Michel fick till ett fint hopp i sista omgången som bekräftar att han är på väg mot VM-formen. 8,07 är ett magnifikt segerresultat och är faktiskt Michels tredje bästa resultat på SM! Segern var Michels 17:e (!) i SM (10 segrar utomhus och 7 inomhus)!

Benn gjorde debut i individuella SM-sammanhang och tog alltså sin första seger på 63,54 i diskus! Segern var klubbens första någonsin i grenen i ett SM! Det var tyvärr medvind under tävlingen vilket påverkade resultatnivån negativt! Men ändå ett stabilt resultat för Benn som fortsätter att ladda inför VM i Beijing.

Mehdi Alkhatib var ytterst nära en guldmedalj i den spännande höjdhoppstävlingen där tre man var kvar och slogs om guldet.
Lite stolpe ut för Mehdi som länge hade kontroll på guldet.
Hur som helst så gör vår höjdhoppsfantom en stabil tävling!

Frida Persson tog silver på 400mh och gjorde det hon skulle!
Mot JEM-mästarinnan Elise Malmberg fanns inget att göra.
Tiden blev 58,96 för Frida.

Amir Shaker tog silver på 110mh på tiden 13,96.
Amir fick tyvärr inte till starten men gjorde ändå ett stabilt lopp och hade vunnit om loppet hade pågått lite längre.

Jasmin Sabir gjorde säsongens bästa tävling och noterade årsbästa 12,90 i tresteget! Det räckte till silver! Det var rejält tight om medaljerna där de tre medaljörerna placerade sig inom 4 centimeter när tävlingen var slut.

Erik Ehrlin ledde under ett tag trestegstävlingen men fick tyvärr inte till det denna gång. Han blev dessutom surt omhoppad i sista omgången så han fick nöja sig med en fjärdeplats. Resultatet för Erik blev 15,55.

Andreas Almlöf slog personligt rekord på 400mh med 54,02 och tog sig vidare till final! I finalen slutade han sjua på 54,61 efter några sämre häckpassager. Men allt som allt är detta absolut en prestation han ska vara nöjd med i sitt första senior-SM!

Jacob Ewertzh gjorde snabba lopp på 100m med tanke på brutal motvind och tog sig vidare till semifinal. Han tog sig även vidare till semifinal på 200m och var rätt nära att även ta sig till finalen! Han noterade fina 21,71 i semin vilket inte är långt ifrån personbästat.

Jonathan Wulff gjorde comeback i SM-sammanhang men kände att han inte kunde göra sig själv rättvis. Kommer fortsätta träningen och finslipa formen till JSM.

Sunday Ojuri hade mycket stolpe ut då han var en hundradel ifrån att ta sig vidare till semifinal på 100m och blev tveksamt diskad på 200m. Men Sunday rapporterar att han har stor revansch att utkräva på JSM om drygt en vecka!

Niklas Jonsson tog sig oväntat till final på 1500m efter 3,56,15 i försöken. I finalen blev det vanan trogen ett taktiskt lopp med plötslig fartökning och Niklas slutade där 11:a på 4.02,55. Fint SM av Niklas!


Comebacker av våra härliga sprinters och 4 guld för Stina!

Mån 3 aug
Jonathan Wulff och Linnéa Alstermark gjorde båda
comeback på 100m på Gurkspelen i Västerås!
Vår juniorsprinter Jonathan Wulff rapporterar att det kändes mycket bra första 60m i loppet. Men att han möjligen sedan spände sig pga. nervositeten att vara tillbaka igen! Han kommenterar att nu när han har fått ett lopp i kroppen så kommer nästa lopp kännas bättre och även nervositeten kommer avta. Och då kommer han kunna prestera! Tiden för Jonathan blev 10,97w. Linnéa var riktigt nöjd efter sin comeback med två lopp på tiderna 12,35 och 12,37! Äntligen är Linnéa tillbaka!! Hon kommenterar att tiderna var bättre än väntat och att det från och med nu kommer bli bättre och bättre!
Grete Ahlberg gjorde nya långa kast i Västerås då hon fick iväg släggan 67,11. Timothy Olsson hoppade fina 13,53 i tresteg! Tyvärr var vinden precis för stark (+2,1) men det finns mycket att ge och föroppningsvis kan det bli 14 meter inom kort!

Bauhaus-Youth
Sebastien Hargeström gjorde comeback efter skada och gjorde det på ett imponerande sätt då hann vann stavhoppet på 4,40!
Frank Förnestig hoppade även han stav och gjorde en hyfsad tävling på 3,49. André Barroso Johansson lyckades bra i höjd med nytt personligt rekord 1,62. Hanna Kapell sprang 200m och 300mh och noterade tiderna 26,50 och 44,79.

Våra grymma F14-tjejer
Våra F14-tjejer dominerade fullständigt då de vann sex stycken grenar!
I 80m-finalen tog klubben en härlig trippel med Stina Gustavsson (10,11), Sira Gassama (10,33) och Siri Lindvall (10,50)!
Stina Gustavsson fullbordade en guldkvadrupel då hon dessutom vann 80mh på 11,78, 300mh på 45,25 (klubbrekord) och kula på 10,61.
Sira Gassama tog förutom sitt 80m-silver två ytterligare silver i längd (5,10) och 300m (43,58). Klara Rådbo tog en fin gulddubbel i höjd och längd med resultaten 1,60 och 5,19. Hon tog även silver i spjut på nytt klubbrekord, 33,01! Greta Deltin tog silver på 80m med 10,17 och brons på 80mh på 12,36. Christoffer Ahl gjorde ytterligare en fin prestation på 800m! Det blev guld en dryg tiondel från perset. Nu klockades han för 1.55,77. Rosanna Cianelli tog silver i kula med 12,96.