Teo flyger högt i Oslo!

Tors 29 jun
Teo Borgius jagar kvalgräns till U23-EM och närmar sig allt mer.
På onsdag äntrades stavhoppsbanan på Bislett som fortfarande låg uppvärmd sedan Diamond League för någon vecka sedan.
Ingångshöjd denna gång 4.80 som togs i första följt av en rivning på nästa höjd 4.95 men togs i andra hoppet. Dagens höjningar med 15 centimeter medförde att ribban lades upp på 5.10 som Teo tog i första och satte nytt pers! Höjningen till 5.25 blev för tuff denna gång och nästa tillfälle blir i Världsungdomsspelen där stavhoppet i år avgörs på Åby Friidrottsarena på söndag där ett nytt försök att klara kvalgränsen (5.20) görs!

Resultat Audun Boysen Memorial här!


Esther Sahlqvist i tidningen

Tis 27 jun
Vår grymma ungdomssprinter Esther Sahlqvist har intervjuats för ett härligt reportage i tidningen Nacka Värmdö Posten! Artiklen handlar om Esther och hur hon ser på framtiden.
Läs artikeln genom att gå in här och zooma sedan in i artikeln.


Fint årsbästa av Grete Ahlberg!

Mån 26 jun
Grete Ahlberg slog till på Lag-EM i polska Chorzow med nytt årsbästa. Noteringen var även en förbättring av sitt egna Sverigebästa. Resultatet blev finfina 69,49.
Grete rapporterar att formen är på uppgående och att det finns längre kast i kroppen! Hon kommenterar tävlingen i en notis på Svensk Friidrott här.


Perskross (?) av Arvid

Sön 18 jun
Här kommer en liten summering av tävlingshelgen som genomfördes utanför Källbrink. Grete Ahlberg tävlade i finska Kuortane på lördagen mot högklassigt motstånd. Helt outstanding var kanadensiskan Camryn Rogers med sina 76.57. Tvåa var Silja Kosonen som slog nytt U23-rekord med sina 73.78. Även trean Suvi Koskinen var över 70 meter med sina 71.10 och Grete fyra på 67.78.
Folksam GP på Slottsskogsvallen mönstrade en del grönvitt inslag. Arvid Wändesjö krossade sitt pers och gick under dröm-15 med besked och noterade 14,57! Ingen vinduppgift i resultatlistan men tiden står som PB och Alexander Pilgrim satte säsongsbästa på 400 meter med 49,30. Teo Borgius hade inte sin bästa dag på jobbet i sin ambition att mästerskapskvala på 5.20 och fick nöja sig med 4.85 I Eskilstuna säsongsdebuterade Erik Ehrlin med att hoppa 14.90 i tresteg. Släggringen fick besök av Ellen Forsell och Anna Bergin som noterades för 57.63 (sb) respektive 49.88 med 3-kilossläggan. Slutligen så sprang Dennis Otieno in sig på kommande SM-banor i Söderhamn och noterade 10,50.


Stor tävlingshelg!

Fre 16 jun
I helgen är det en av de sista riktigt stora tävlingshelgerna innan ”sommaruppehållet”.
Flest Hammarbyare har vi på Huddingespelen som inleds redan ikväll och som sedan pågår hela helgen.
Vi har även aktiva utomlands, på Mälarspelen i Eskilstuna och GP i Göteborg.
 
Internationellt
Grete Ahlberg kommer att tävla på Kuortane Games i Finland där hon möter bl.a. en kanadensisk släggkastare som gjort över 78 meter i år. Tävlingen går på lördag eftermiddag.
 
Huddingespelen
Niklas Wall testar snabbheten på 100m och kommer även hoppa längd. Gjorde en stabil inledning föregående helg i längden men jagar nu hopp över 7 meter.
Arvid Wändesjö kör 110m och är även anmäld i längd och det blir i så fall den första längdtävlingen för året. Är taggad efter att ha slagit personbästa på löpande band under säsongen med de höga seniorhäckarna.
Martin Sundberg kör kula och diskus. Letar efter att få till den där fullträffen på tävling och jagar kvalgränsen till senior-SM.
Matt Brown kör diskus och är även han är på jakt efter kvalgränsen till SM i Söderhamn.
Elias Kapell är nu färdigutvilad efter mångkampen förra helgen och tävlar i lite färre grenar denna helg med 200m, 110mh och längd. Speciellt i längden ska det bli spännande att se vad Elias kan hitta på.
Vilmer Karlsson kör hela tre grenar denna helg i form av 200m, 400m och 300mh. Går en spännande fight mot Filip Herre som kommer springa både 400m och 300mh. Filip hade ett mardrömslopp sist förra helgen i 400mh men är efter detta mycket motiverad till revansch. Om han får till det kan det gå riktigt snabbt!
Quincy Hackett kommer att hoppa stav och har en stor potential till att hoppa ännu högre, kanske händer det i helgen.
Filippa Ramberg kommer dubbla med 1500m och 5000m. Avbröt loppet på 5000m sist men är nu på gång och springer första 1500m-loppet för säsongen.
Agnes Jansson gör en intressant tävlingsdebut i längd. Svårbedömt, men mycket positivt att Agnes nu är tillbaka på tävlingsbanan igen!
Lii Jabbour springer 100m och 100mh. Bör kunna slå ett rejält pers på 100m. På 100mh, som är bästa grenen, finns bra konkurrens och det kommer bli lopp i tufft motstånd vilket kan bädda för bra tider.
Esther Sahlqvist tävlar i 100m och 200m och är alltid att räkna med när det gäller snabba sprintlopp.
Matilda Borg är anmäld i 100m, 200m och 400m. Är i sitt livs form och de personliga rekorden har haglat och kan även springa fort denna helg.
Ellen Forsell och Anna Bergin tävlar i slägga. Blir intressanta tävlingar. Ellen har haft en lite trög inledning på säsongen men formkurvan är på uppgående så det finns alla chanser till långa längder. Anna är i superform och har varit stabil över 50 meter de senaste tävlingarna med nytt personligt rekord senast.

Sedan har vi otroligt många ungdomar och andra äldre aktiva som kommer tävla i Huddinge i helgen då detta bara var ett axplock.
 
Eskilstuna
Även här får vi se våra släggkastare. Ellen Forsell tävlar i slägga och även kula. Anna Bergin kastar slägga.
Erik Ehrlin gör sin tävlingsdebut för säsongen i tresteg i sin gamla hemstad.
 
Söderhamn
Dennis Otieno kommer att känna på banorna inför sommarens SM i Söderhamn där han kommer att springa 100m. Dennis har visat på god form hittills under säsongen med ett par lopp på 10,3 i medvind.
 
GP Göteborg
Alex Pilgrim gör sin första start i 400m på året i ett starkt startfält.
Teo Borgius hoppar stav. Teo jagar en kvalgräns på 5,20 till Junior-EM.
Arvid Wändesjö kommer ställa upp på 110mh.


Grete uttagen till Lag-EM!

Ons 14 jun
I morse presenterades den trupp som åker till Polen över midsommarhelgen för att tävla i Lag-EM.
Grete Ahlberg återfinns i truppen och kommer ta hand om släggkastningen för det svenska langslaget!
Sverige tävlar i högsta divisionen i Lag-EM och för att få vara kvar i den divisionen är topp 12 ett krav. De andra länderna i högsta divisionen är Polen, Storbritannien, Tyskland, Spanien, Portugal, Frankrike, Tjeckien, Nederländerna, Schweiz, Turkiet, Finland, Grekland, Belgien och Norge.
Mer info om tävlingen finns här.
Lag-EM kommer att sändas på SVT med start klockan 16.05 fredag den 23 juni.


Stor tävlingshelg!

Fre 9 jun
Vi har en stor tävlingshelg framför oss med många Hammarbyare på tävlingsbanorna. Det är framför allt 3 stycken tävlingar där vi har Hammarbyare.

NM Mångkamp, Borås
Här har två av våra duktiga mångkampare blivit uttagna att dra på sig svenska landslagsdressen. 
Elias Kapell har varit ett allsidigt monster hittills under säsongen då han redan nu klarat kvalgränsen i hela 10 grenar till JSM-USM i Helsingborg senare i sommar! Var lite sliten sist på mångkampen i Ljungby men har denna gång förhoppningsvis haft en mer optimal uppladdning som kan bädda för en ännu bättre mångkamp. Slåss om en plats i European Youth Olympic Festival. (EYOF)
Aron Gullberg blev uttagen efter en fint genomförd mångkamp i Ljungby för 3 veckor sedan. Är en av fyra svenska deltagare som fått äran att bli uttagen. Kan nog göra en ännu bättre mångkamp i helgen om han får till det ordentligt.
Tävlingen pågår i Borås lördag och söndag.

SAYO
Här har vi  överlägset flest aktiva på plats. Runt 150 stycken grönvita starter är föranmälda och vädret ser ut att bli fint och gynnsamt för tävlingen. Tävlingen inleds redan ikväll och pågår hela helgen.
Lii Jabbour, är först ut ikväll med 100mh och är även anmäld i längd. Är på gång efter perset i häckloppet senast och gjorde även en grym kurva i stafetten i Lag-USM tävlingen innan. Har hög potiential att förbättra sig ännu mer om hon verkligen får till det.
Arvid Wändesjö, kör 110mh redan nu ikväll. Gjorde ett fint lopp senast och tog gränsen till Senior-SM i Söderhamn. Har mycket kvar att ge och kan fortfarande sänka sig rejält tidsmässigt.
Vilmer Karlsson, kör 400m ikväll och 400mh imorgon. Det ska bli intressant att se vad Vilmer kan hitta på inte bara på 400m utan även när det står häckar på banan. Har potential att springa riktigt snabbt.
Teo Borgius, tävlar imorgon i stav. Jagar gränsen till JEM på 5,20. Har hoppat på höga höjder men inte fått till det ännu.
Niklas Wall, gör sin första tävling på hela året imorgon och grenen är längd. Det ska bli intressant att se Niklas in action igen!
Martin Sundberg, kommer köra en diskusdubbel på söndag med både SAYO och Sollentunas GP. Även anmäld i kula men kommer kanske vilja spara på krafterna för att kunna satsa på diskusen.
Matilda Borg, är anmäld till 100m och 200m som går imorgon och 400m på söndagen. Är i superform efter kanontiden på 400m senast där hon underskred gränsen till EYOF med en halvsekund! Kommer åter igen möta snabba tjejer på distansen.
Alannah Hellstadius, kommer hoppa stav imorgon. Det har blivit framsteg på träningen och kan hon få in tävlingskänslan så kan det gå riktigt bra.
Esther Sahlqvist, kör 200m på söndagen. Sprang riktigt snabbt sist på 150m vilket bådar gott för 200m. 
Filip Herre, kör 400mh imorgon. Kan han springa som han gjorde på Lag-USM så kan det gå riktigt fort. Är på jakt efter en plats i EYOF i sommar vilket inte alls är någon omöjlighet om han verkligen får till det.
Sedan har vi runt 100 stycken Hammarbyare till på plats som också ska bli intressanta att följa!

Sollentuna GP
Markus Moberg, tävlar i 400mh och har förbättrat sig varje lopp hittills. Har börjat titta flytet och kan absolut förbättra sig ännu mer. Springer i det tuffa A-heatet med världseliten.
Martin Sundberg, kastar diskus på tävlingen. Har haft en stabil nivå nu med många tävlingar på 43 meter men letar fortfarande efter den där fullträffen som vi vet att han besitter och då kan det bli riktigt långt.
Filippa Ramberg, springer 800m. Har inte tävlat så mycket ännu och detta blir första loppet på 800m för säsongen. Har riktigt tufft motstånd som blir en gynnsam draghjälp för att kunna notera snabba tider.
Tävlingarna på GP pågår under söndagen.


Bajen toppar Kraftmätningen!

Ons 7 jun
Våra laginsatser fortsätter att övertyga och denna gång var det
15-åringarnas tur att visa formen när Kraftmätningens kval avgjordes på Sätra och på arenor runt om i landet på nationaldagen. Det mixade laget klev över 30000 poäng som det enda av de 23 lagen som kvalade. Endast MAI var i närheten cirka 1000 poäng efter och sedan var de övriga distanserade med 4000 poäng eller mer. Väldigt många fina insatser från de grönvita protokollfördes och om man går efter mångkampstabellen så hade vi tre som gick över 900 poäng med Benjamin Wilkinson i topp på korthäcken där hans nya pers 11,55 renderade 972 poäng följd av Malva Lönn som även hon persade in på korthäcken med 12,34 och 919 poäng samt My Lindberg 12,37 och 911 poäng. Bra återväxt på korthäck med andra ord. Grensegrar även för Inez Resare på 800 meter och Amanda Broberg Rydqvist i spjut. Det finns en hel mängd av fina resultat och prestationer som t.ex. Tyra Sparv med andraplatser i höjd ,längd och kula samt en fjärdeplats på korthäcken så gå in i resultatlistan för att se på alla resultat!
Den avslutande stafetten vanns överlägset och delegerade hela 5090 poäng. Här finns resultaten!


Matilda 55,43!

Tis 6 jun
Matilda Borg har fått ordning på kroppen igen och visade på kanonform när hon fullständigt pulvriserade sitt nysatta pers på 400 meter från lag-SM kvalet när Kringelspelen avgjordes på nationaldagen! Det nya klubbrekordet för F16 lyder nu på fantastiska 55,43! Arvid Wändesjö bröt loppet på korthäcken men ställde sig sedan på startlinjen i extraloppet och putsade även han sitt pers ordentligt på seniorhäckarna ner till 15,18 i motvind! Resultaten här!


Tunga skalper för Esther

Mån 5 jun
Det blev en gedigen samling nya pers när Täby IS firade 100 år med en galavariant av Täby Open. Många av våra juniorer och ungdomar var på plats för att vässa formen på de i några fall lite udda distanserna men även "vanliga" teknikgrenar.
Vi plockar några russin ur kakan och bland dom finns Esther Sahlqvist som sprang 150 meter mot mycket meriterat motstånd i form av Täbys Linnéa Frobe och rutinerade Klara Helander men visade ingen respekt utan kom in först över mållinjen på 18,11.
Teo Borgius visade åter stabilitet över 5-metersgränsen med sitt segrande 5.01-hopp och försökte sedan på pershöjden 5.13 men efter denna maratontävling fanns inte energin kvar. Elias Kapell persade till 4.33 och Benjamin Wilkinson till 3.53.
Lii Jabbour visade att hon fortsätter att utvecklas och persade in med 14,51 på korthäcken. Hannes Johansson avverkade sitt häcklopp på nya perset 15,34. Släggtjejerna visade framfötterna när Anna Bergin återigen persade upp till 51.18 och Ellen Forsell förbättrade säsongsbästat till 57.36 med 3-kilossläggan.
Alexander Pilgrim och Arvid Wändesjö hade en intern fight om segern på 150 meter där den förstnämnde rusade in till seger på 16,52. Alfred Berglind persade ner till 37,53 på 300 meter och
Neo Hall förbättrade sig till 1.25,77 på 600.
Förutom dessa så hade vi en handfull pers bland våra yngre deltagare som ni hittar i resultatlistan här!


Dennis 10,35!

Fre 2 jun
Vår supersprinter Dennis Otieno tävlade i går kväll på en tävling i Göteborg i 100m. Det var fina medvindar på tävlingen vilket bäddade för strålande tider på sprintdistansen.
Dennis noterade den fina tiden 10,35 som bäst under kvällen. Vinden var lite för stark (+2,7) för att tiden skulle räknas som under godkända vindförhållanden men ändå en mycket stark säsongsinledning av Dennis då detta endast är andra tävlingen och det fortfarande är tidigt på säsongen. Dennis sprang även ett andra lopp under kvällen vilket klockades för 10,48 i +2,3, även det en stabil insats!


Elias och Aron uttagna till
NM i mångkamp!

Tor 1 jun
Elias Kapell och Aron Gullberg har båda blivit uttagna till NM i mångkamp. Våra mångkampsgrabbar presterade mycket bra på Ljungby mångkamp för drygt en vecka sedan och lade där grunden för uttagningen.  Mästerskapet kommer gå i Borås 9-11 juni.

Nyhetsarkiv
Juni 2023


Utökade artiklar här nedan!


Helgrapport från Huddinge

DM-guld och klarad kvalgräns till USM för nybörjare Cedric! DM-guld och klarad kvalgräns till USM för nybörjare Cedric!

Sön 18 jun
Många fina prestationer och massor med DM-medaljer inkasserades på Källbrink under helgen. Tyvärr väldigt många som inte kom till start av olika anledningar. Fredagskvällen började med en ny bekantskap i form av Cedric Boateng som i sitt livs andra lopp på 100 meter omgående kvalade in till USM med 11,73 för att sedan förbättra sig i finalen till 11,68 och kunde hämta ut DM-guldet! Matilda Borg fortsätter att vässa på snabbheten och sprang två lopp på 100 meter på 12,67 som bäst följt av huvuddistansen 400 meter på lördag där hon återigen var under 56 sekunder med 55,98. Helgen avrundades med en 200-ing på söndag och nu blir det en spännande start på VU-spelen där hon för första gången har fullt fokus på 400 meter, blir det bra förhållanden på Slottsskogsvallen så kan det gå ruskigt fort i den tuffa konkurrensen! Det ser väldigt spännande ut i killarnas stavhopp just nu där det kommer ett helt gäng nerifrån för att ta upp kampen med maestro Borgius framöver. I P17-staven blev det dubbelseger med persande Quincy Hackett 4.55 (!) och Carl Bergmark 4.13 (med eller utan tatueringar ? :-).

P15-killarna ville visa att dom också är på gång med en dubbelseger genom Benjamin Wilkinson 3.79 och Theodor Håkansson 3.74 och Albin Wolgast hängde på till en tredubbel persfest, Det finns lite att rapportera på kastsidan också där Alexander Lindefalk ökade på perset med seniorsläggan till 44.73, Ricky Wahlberg persade i P15-kulan med 14.08 och vann diskusen på 46.07 samt Christoffer Belec som persade hem P16-diskusen med 42.33. Mångsysslare Johansson med Ella i förnamn förbättrade sin tid på långhäcken till 45,03 och debuterade på 100 meter med 13,02. Anton Roslund tar sina steg sakta men säkert och persade upp till 1.85 som segrare och i längd till 6.25 som trea där Elias Kapell tog silvret på 6.80. Elias sprang även korthäck med det nya perset 14,54 och vann 200 meter på 22,86. Några löpningar får avrunda denna lilla genomgång av våra insatser och 400-meterskillarna visade på fortsatt fina löpningar där Filip Herre var den enda under 50 sekunder som segrare på 49,96 och svenska mästaren inomhus på distansen Vilmer Karlsson som tvåa på 50,77. På medeldistanssidan visade Neo Hall på stabilitet med ett pers på 800 meter med sina 2.02,12 och kommer förhoppningsvis att gå under dröm-2 under säsongen.

Många fler resultat hittar ni här!


Elias i topp efter första dagen!

Lör 10 jun
Elias Kapell ligger i topp efter första dagens tävlingar av NM i mångkamp som avgörs i Borås. För en gångs skulle utan regn i denna stad men med en kraftig vind som framför allt gjorde sig påmind vid upploppsrakan och påverkade sprinttiderna. Efter första dagens sammanräkning ser det ut att komma att stå mellan tre aktiva förutom ledande Elias även Akilles Teglbjaerg som fick ge sig på IUSM där Elias drog det längsta strået samt även dansken Joel Frederik Von D'ahe som ligger trea.
Dagen började med 100 meter där Akilles var 7/100 före och tog täten men Elias kontrade med att vinna längdhoppet på 6.90 i godkänd vind och tog täten för första gången. Avståndet ökades på rejält efter ett pers i kula på 14.45 och höjden slutade oavgjort på 1.77. Fram till nu hade Joel halkat efter i teknikgrenarna då han normalt är sprinter vilket märktes på det avslutande 400-metersloppet där han flög in på 49,36 vilket gjorde att han fick kontakt med tätduon igen inför söndagen. Här persade Elias ordentligt ner till 50,20 som endast var 3/100 efter Akilles.
Aron Gullberg krigade på bra bakom och avslutade dagen med ett nytt pers på 400 meter med 53.50 och ligger tia efter första dagen.
Inför avslutningsgrenarna är Akilles favorit till slutsegern då han har sin favoritgrenar och är stark på avslutande 1500 meter. Joel har det knepigt med de svåra teknikgrenarna kvar på programmet.
Men större under har skett och när Elias tar fram det grönvita stålet är det ingen som går säker! Till resultaten


NM-silver och dröm-7 för Elias

Sön 11 jun
Den andra dagen av mångkampen på NM i Borås inleddes i vanlig ordning med den vanskliga korthäcken. Akilles Teglbjaerg plockade in en del av Elias Kapells försprång via grenseger med Joel Frederik Von D'ahe som tvåa och Elias trea, topptrion i mångkampen med andra ord. Aron Gullberg fin sexa på häcken där bakom. Påföljande diskusen innebar ledarskifte då Akilles via andraplatsen i grenen runt åtta meter före Elias innebar att det vänt till 100 poäng ledning för Akilles och Joel plockade in en del av glappet upp till Elias. Aron placeringen före Elias i grenen. En av favoritgrenarna för Elias är stav där han tog tillbaka en stor del av försprånget med sina 4.13 och Aron femma på 3.83. Inför spjut hade Aron klättrat upp till niondeplatsen men tvingades att bryta efter en känning i baksidan. Om stav är Elias starka gren så visade Akilles att spjut är en av hans starkaste och avgjorde i princip guldstriden med ett kast på 58.65 att jämföra med Elias 50.39. Ingen dramatik om bronset heller där Joel hade ett starkt grepp om medaljen. Avslutande 1500 meter visade på Joels löpstyrka med grenseger på 4.27,36 och även en stark andraplats från Akilles sida med 4.34,90. Många poäng plockades in på Elias men han höll ändå silverplatsen efter slutsummeringen och gick över dröm-7 med sina 7063 poäng.

Resultaten finns här!


Arvid kryper närmare drömgränsen

Fre 9 jun
Sayo smygstartade på fredagseftermiddagen i strålande försommarväder och vi såg ganska många grönvita in action och plockar ut några russin ur kakan.
Arvid Wändesjö närmar sig dröm-14 på korthäcken och seniorhöjd med stadiga steg och persade ner till 15,04 i första loppet och hundradelen sämre i extraheatet. Bra löpningar på 400 meter där Vilmer Karlsson putsade sitt pers ner till 50,88 och har även han sikte på drömgräns framåt mästerskapsdags. Maja Simonsson putsade till säsongsbästat till 60,62 på samma distans.
Fina resultat även bland de yngre och spännande att se F15-tjejerna i längd komma tvåa och trea i det stora startfältet med 5.18 för Gwen Fagerström och nytt pers för Malva Lönn centimetern efter. Till resultaten.


Alannahs revansch

Sön 11 jun
Det presterades på hög nivå av flera av våra aktiva när andra dagens SAYO-tävlingar på Sollentunavallen genomfördes.
Vi plockar lite godbitar från buffén.
Alannah Hellstadius fick en ordentlig revansch när hon kom tillbaks med besked i stavhoppet och tog hem segern på 3.45 efter fyra ringar i protokollet! Även Teo Borgius i topp efter sina 4.95 men där tog det stopp denna gång. Kanske det var knepiga förhållanden då hela fyra hoppare rev ut sig på ingångshöjden. Dennis Otieno sprang återigen snabbt med en hundring på 10,31 men tyvärr i för stark vind och Alexander Pilgrim satte SB med 10,84 i godkänd vind. Matilda Borg körde tre snabba perslopp i form av 100 meter på 12,70 i såväl försök som final och 25,79 på dubbla distansen. En efterlängtad comeback på tävlingsbanorna efter skadefrånvaro gjorde Niklas Wall som vann längdhoppet på 6.90. Hannes Johansson visade på bra spjutform då han kom tvåa i den stora P17-klassen på nya perset 51.61 och Anton Roslund fortsätter att smyga sig upp på höjderna som denna gång förbättrade perset till 1.83 i höjd. Det händer saker även bland våra 15-åringar där t.ex. Felix Camarstrand persade upp sig i tresteget till 11.55 som trea och samma placering för Albin Wolgast i slägga på 40.17 som även det innebar personligt rekord. 15-årstjejerna visade också att dom är riktigt på gång med pers för Tyra Sternlind i spjut på 35.50 som tvåa, Alma Eklöf i kula på 10.45 som trea och en överlägsen seger i det massiva startfältet i tresteget för Gwen Fagerström på fina perset 11.33. Även styrkebesked för våra häcktjejer som hade hela tre löpare i final efter en sållning med hela sju försöksheat! Pers för hela gänget i finalen med Gwen som vinnare på 10,34, My Lindberg trea på 10,47 och Malva Lönn sexa på 10,61. Avslutningsvis två mycket fina löpningar på 600 meter som ju är 13-åringarnas medeldistans där Hilda Järvinen vann tjejernas på 1.49,78 och Ivar Janson killarnas på 1.37,36.
Vi ser fram emot en mäktig söndag som avslutning på denna fantastiska tävlingshelg! Till resultaten


Fin avslutningsdag på SAYO

Sön 11 jun
Söndag på Sollentunavallen innebar fortsatta fina resultat där vi ska försöka plocka ut några som sticker ut lite extra. Efter en mycket tuff tävlingsvecka för Matilda Borg så avslutades den med ännu ett 400-meterslopp vilket var fjärde loppet på två dagar och det tidigare 55-loppet i Södertälje på nationaldagen. Seniorklass denna gång och tufft motstånd men Matilda visade att hon nått en hög grundnivå och kom in som trea på 56,41. Återväxt på distansen kunde skönjas när F15-tjejen Malva Lönn vann 300 meter och rusade in på nya perset 42,34! Malva sprang även korthäcken där det blev målfoto med My Lindberg som segrare i dubbeln och båda klockades för 12,13. My persade rejält i både försök och final.
Fina stavhoppsinsatser i den mixade klassen från segrande Quincy Hackett på 4.05, trean Carl Bergmark 3.95 (pers) och sjuan Benjamin Wilkinson 3.65 även det pers. Benjamin har ju även korthäck i sitt register och visade med besked på utveckling när han dubbelpersade och noterade 11,48 som tvåa i finalen. Vi har återväxt även i tresteg där P17-killarna Anton Roslund persade sig över dröm-13 med en centimeter och Tom Emfel noterade 12.56. Julia Wändin vann ett tajt 1500-meterslopp på 4.59,87 vilket får avrunda det lilla axplocket av alla fina prestationer.

Till resultaten