Terräng-SM

Mån 30 okt

Klubben hade ett par deltagare på Terräng-SM I Huddinge I helgen.
Bienvenue Musore kom 46:a på 4km med tiden 14.00.
Henry Jacobson slutade 24:a på 6km med tiden 22.56.
Albin Andersson noterade 24.23 och kom på 29:e plats.
Joakim Pihlstrand Trulp tog medalj i veteranklasse
M40 8km med ett silver på 29.20.
Mikkel Knif tog också silver i klassen M35 med 29.21.
Christian Lindström var 8:a på 31.57. 
Jocke, Mikkel och Christian tog brons i lagtävlingen för M35-55.
M45: Johan Wieck kom 10:a på 33.30. 
M50: Lars Holmgren kom 11:a på 35.36.
M75: Janne Förberg tog brons på 21.42. 
Övriga Hammarbyveteraner som sprang var:
M45 Johan Wieck 10:a
M50 Lars Holmgren 11:a
Resultat finns här.


Rapport från Team 04
träningsläger till Uppsala

Tis 17 okt

Lördag morgon träffades 23 ungdomar och 6 ledare
på centralstationen för att åka tåg till Uppsala.
Efter en kort busstur i Uppsala var vi framme vid nybyggda IFU Arena. Friidrottshallen var fantastiskt fin med stora träningsytor, jättestort materialförråd och vi var nästan själva i hallen. Ungdomarna delades in i fyra grupper och under dagen hann alla träna fyra stycken 55 minuterspass med inriktning höjd/stav, längd, kast och sprint/häck. Lunch och mellanmål åt vi i arenans restaurang. Träningen avslutades med ett gemensamt 30 minuters yogapass.

Därefter gick vi gemensamt till hotellet som låg på 15 minuters promenadavstånd från hallen. Efter incheckning, dusch och middag var det dags för musikquiz. Ungdomarna delades in i smågrupper som gemensamt skulle svara på musikfrågor i fyra olika kategorier där gissa tränarnas favoritlåt var klart svårast.

Söndag morgon startades med frukostbuffé på hotellet och efter utcheckning var det dags för en kort joggingtur tillbaka till friidrottshallen. Där fortsatte träningen på samma vis som på lördagen. Nu var det lite fler Upsalafriidrottare i hallen men fortsatt ingen trängsel. Träningen avslutades på eftermiddagen med fot-och knäövningar innan vi tog bussen till tågstationen och tåg tillbaka
till Stockholm.
Vi vill rikta ett stort tack till Upsala friidrottsklubb och ledare för deras vänlighet i hallen och för att vi fick fri tillgång till deras förråd med material och stavar till vår träning.


Erik Danielsson vinnare av Terräng-DM!

Mån 16 okt
Erik avverkade de 4 km på 14.26 vilket gav segern med en halv minuts marginal i P15-klassen. Joakim Pihlstrand‐Trulp gjorde bra ifrån sig i M40-klassen där han kom tvåa på 30.45.
Vår bästa manliga senior var Bienvenue Musore som sprang på 13.38.
För resultat, gå in här.


Så gick Spiken!

Tis 10 okt

Ytterligare en härlig upplaga av Spiken i Segeltorp har avklarats!
47:e upplagan av tävlingen hölls med ledning av vår gamle trotjänare Lars E Andersson. Tävlingen består för de flesta av ett tufft varv på 2,7 km. Äldre manliga aktiva springer två varv. Nye tjejen Alva von Gerber var närmaste idealtiden av våra kvinnliga kvinnor. 12.34 stannade klockan på och priset blev vandringpriset ”dockan”.
Filippa Ramberg var den tjej som hade snabbast tid med 10,39.
Harald Gemmel lyckades vinna ”hornet”, priset för att han var närmaste idealtiden bland ungdomar. Tiden var 12.50.
Erik Danielsson hade snabbast tid i klassen med fina 9.18.
Fredrik Govenius tog spiken när han var närmast idealtiden av manliga äldre ungdomar och seniorer. Tiden blev 21,51.
Joakim Pihlstrand Trulp var snabbast efter både ett och två varv med passeringarna 9.09 och 10.01 vilket gav sluttid 19.10.
Henrik Balkander satsade på att åter försöka sig på att slå Peter Wikströms gamla tid från Spiken men fick erkänna sig besegrad. Men med de stabila passeringarna 11.27 och 11,34  vilket gav sluttiden 23,01 så var det ändå en finfin prestation.
Ove Hultström noterade sluttiden 17.20 och tog priset ”elefanten”.
Magnus Rådbo var närmast idealtiden av ”gamlingarna” och fick äran att bli tilldelad  ”ugglan”. Tiden blev 12.41.
Resultat finns här.


Film från KM i Terräng

Mån 9 okt

Här kommer en sammanfattning av KM i Terräng i en härlig film som Grete Ahlberg gjort!  Filmen finns att se här.

En stor rubrik.

Tor 5 okt
I helgen kommer Team 03 och Team 04
att åka på två separata höstläger!

Resan för Team 03 startar på lördag med träning på Enskede IP. Sedan en lunch i klubbhuset innan avfärd sker mot Lida Friluftsgård i Tullinge. Väl framme blir det ett träningspass på eftermiddagen, dusch, middag och ev. någon kvällsaktivitet. På söndagen blir det Accropark Höghöjdsbana alt. löpning. Efter Accropark/löpning blir det dusch och sedan serveras lunch på Lida Värdshus innan återresa sker till Enskede IP.
Team 04 åker till Uppsala. Avfärd sker från Stockholms central
med tåg lördag morgon 08.00 och med buss till boende och träningshall. Boendet sker med flerbäddsrum på Scandic Uppsala. Gruppen kommer att träna två pass på lördagen och två pass på söndagen i Uppsalas nya fina friidrottsarena.
Återresa sker söndag kväll 18.00.


Grundträningsperiod

Tis 3 okt

Nu när utomhussäsongen har avslutats så är det dags för höstens grundträning inför nästa säsong! Nu är vilan efter den långa säsongen slut och det har blivit dags att åter börja hårdträningen!
Det finns många grundträningsvarianter. Generellt är det en typ av träning som många aktiva tycker mindre om i jämförelse med ett skönt och glassigt kvalitetspass en solig och varm högsommardag. Men grundträningen är nyttig och nödvändig, och får inte underskattas, inte minst rent psykologiskt. Grundträning är a och o för att få kroppen att orka med under en hel säsongs tränande och tävlande. Utan grundträning ökar risk för skador markant.
Träningen kommer pågå under hela hösten för att sedan bli lite mer kvalitativ i december och januari till inomhussäsongens officiella start. Ett par av våra elitaktiva åker troligtvis till Sydafrika i slutet av december i ett par veckor för att ladda med högre kvalitet på träningen lagom till inomhussäsongen.
Styrkelokalen är just nu denna period packad till det maximala under kvällarna, full av träningsmotiverade hammarbyare som satsar stenhårt för att uppnå sina framtida målsättningar och drömmar!
Det är väldigt kul att se träningsviljan och motivationen som många av våra äldre aktiva kontinuerligt visar upp! För att nå sina målsättningar måste man andas och leva friidrott och det är det verkligen många av klubbens aktiva som gör! 

Nyhetsarkiv
Oktober 2017

Utökade artiklar här nedan


Kastläger i Falun

Tis 31 okt

13 kastare plus 3 ledare från Hammarbys Team 03 och Team 04
åkte i helgen på kastläger i Falun!
Detta var del 2 av denna typ av läger, del 1 var vi på i mars i år.

De aktiva fick möjlighet att förbättra sin teknik i de fyra kastgrenarna kula (glide samt rotation), spjut, diskus och slägga, både inomhus och utomhus. Ledarna fick välja grenar att observera och lära sig så mycket som möjligt.

På lördagskvällen fick de aktiva egen tid medan ledare hade teoripass i spjut och diskus. På del 1 var det teori i kula och slägga.
Grymt bra instruktörer och två mycket intensiva dagar där de aktiva hann med fyra praktikpass med många kast och en hel del framsteg.
Alla Hammarbys deltagare är överens om att vi gärna åker på kastläger igen! /Sussi Lindefalk Team 03