Intensiv tävlingsperiod

Fre 29 jul

Vi är nu inne i en mycket intensiv tävlingsperiod med tre stora tävlingar på fem dagar. Kvällens DN-Gala är den första av tävlingarna. I helgen är det också Sundsvall Wind Sprint och på hemmaplan DN-Galan Youth. På tisdag nästa vecka är det ännu en stor tävling, Karlstad GP.

I DN-Galan Youth Shot, som avgjordes igår torsdag, deltog Hammarbys lovande kastare Grete Ahlberg. Hon kom trea i tävlingen med nytt klubbrekord 13,29! Hon hade även ännu en stöt över 13 meter.
Ikväll går DN-Galan och här kommer vi att ha ett par hammarbyare på tävlingsbanan. På förtävlingarna kommer våra unga supersprinters Jonathan Wulff och Sunday Ojuri att springa 100m. På 800m har vi Joni Jaako och Thobias Ekhamre som båda är sugna på att springa snabbt och försöka ta sig till VM.
I helgen så är det sprint/häckuppföljning och Sundsvall Wind Sprint. På lördagen är uppföljningen och på söndag går tävlingen.  
Tränarna Dejan Mirkovic och Janne Wulff kommer att åka upp till Sundsvall med några av sina aktiva. Jonathan Wulff och Sunday Ojuri kommer att springa 100m och 200m. Våra unga supersprinters har fått springa mycket i motvind i sommar men har ändå slagit personliga rekord! Nu ska de äntligen få chansen att springa i medvind!
Häcklöparna Jonathan Eklund och Dennis Acson kommer att ställa upp i 110mh. Jonathan har varit i strålande form i sommar. Dennis gör sin andra häcktävling i sommar och känner sig laddad! Igår inhandlades även nya spikskor till tävlingen!
Fatima Makakala och Frida Lüppert-Thomsson springer 100mh. Fatima har varit snabb hela säsongen men fått jobba väldigt mycket i motvind på tävlingarna så denna start i Wind Sprint är perfekt för henne för att få ett snabbt lopp! Frida som inte riktigt fått till det i sommar är laddad för att spinga snabbt!
VM-klare Stine Tomb kommer troligtvis att springa 200m i Sundsvall. Stine som senast tävlade i Slovenien och gjorde en bra tid på sin specialgren 400mh trots att hon öppnade lite för tufft och kom fel till en häck som gjorde att hon var tvungen att mer eller mindre stanna upp.


Dennis Acson tillbaka "in action"!

Tis 26 jul

Dennis Acson är tillbaka efter en lång tids skadefrånvaro! Sedan han slog nytt klubbrekord på 60mh med fina 8,07 år 2010 så har han varit drabbad av envisa skadeproblem. Men nu har Dennis äntligen blivit kvitt sina skadebekymmer en gång för alla! Han sprang 100m i sin comeback på Världsungdomsspelen i Göteborg på 11,46. Sedan sprang tekniskt skicklige Dennis på 15,06 på Laxaspelen i Halmstad.
Nu har Dennis själv talat ut om sin återkomst till tävlingsarenan!
Det var otroligt skönt att ställa sig i startblocken och komma igång och tävla igen! Tiden på 100m var väl egentligen sådär men samtidigt så har jag inte kunnat köra någon riktig snabbhet på länge så med tanke på det så är det en bra tid. Efter mina fotproblem har jag nu fått en liten överansträngning i motsatt fot men med ordentlig uppvärmning så känner jag inte av det i min löpning.
När det gäller 110mh-loppet så orkade jag inte riktigt hålla uppe tempot de sista häckarna men det är, liksom 100m-loppet, helt förståeligt med tanke på utebliven snabbhets- och häckträning. Jag tror att jag kan kapa av en halv sekund när jag tränat mer snabbhet och specifik häckträning. Jag kände mig mest lättad efter 110mh-loppet eftersom det då verkligen kändes som att jag var tillbaka på allvar!
I helgen kommer jag att tävla i Sundsvall och därefter blir det Västerås och sedan SM i Gävle. Det är bara häck som gäller nu. Jag vill försöka få så många lopp som möjligt nu så jag kan bli helt fit och får några lopp i mig. Om allt sedan går som planerat så är Folksam Challenge-tävlingarna i Eskilstuna och Mölndal andra tävlingar där jag gärna springer.
Jag har ju inga egentliga mål men jag vill förbli skadefri och helt enkelt känna att jag kan springa 110mh utan problem. Vi får se om jag sätter upp några mer konkreta mål efter mina tävlingar, det beror lite på hur det känns och hur det går. Men som det känns nu så är SM-final ett rimligt mål.


Många motvindspers!

Mån 25 jul

Det har hänt en del i sommar ute på friidrottsarenorna.
Många hammarbyare åkte bland annat till Göteborg och Världsungdomsspelen för att tävla i Sveriges största tävling.
Noterbart är att många av våra aktiva har persat i motvind i sommar!

Sunday Ojuri har gjort flera mycket stabila lopp på 100m.
Han har persat med 11,03, och det i motvind!
Vår explosiva kortsprinter har även slagit till med otroliga 21,87 på dubbla distansen, vilket endast är två hundradelar från klubbrekord!
Även Jonathan Wulff har visat upp storform. Han sprang på 10,98 i lätt motvind och har därmed mycket mer att hämta tidsmässigt!
Ken Braesch-Andersen har fortsatt sin utveckling med nya pers i både 200m och 400m under sommaren. 22,89 i motvind nyligen, plus 50,57 på dubbla distansen!
Vår gänglige höjdhoppare Valdemar Karlsson har tagit 1,96 och går sakta men säkert mot drömgränsen 2 meter!
Vår talangfulle mångsysslare Gunnar Odenman har satt ett nytt längdhoppspers, 6,68.
Michel Tornéus har sprungit 100m i Göteborg och gjorde det på ett övertygande sätt! Michel blev snabbaste hammarbyare genom tiderna när han sprintade i mål på 10,71, och tiden sattes dessutom i motvind så det finns mer tid att kapa för vår världslängdhoppare.
Unge häcklöparen Andreas Almlöf har sänkt sitt pers på 110mh till 14,87.
Norgeboende Emil Lerdahl har sprungit 3000m hemma i Trondheim två gånger under sommaren, den bästa tiden hittills för Emil 8.40.69.
Roligt att se är att klubbens häcklöparess, Dennis Acson, äntligen är tillbaka på tävlingsbanan igen! Dennis sprang 100m i Göteborg på 11,46 i motvind innan har gick på favoritdistansen 110mh i Halmstad i helgen. Där gjorde han 15,06. Mer om Dennis imorgon!
Joni Jaako sprang nyligen 800m i en tävling i Finland. Stabile Joni gjorde sitt fjärde 1.47-lopp den här säsongen med 1.47,28 senast i Finland.
Nygifte Rebecca Högberg har sprungit 200m på 24,52 i motvind.
Vår häckspecialist Fatima Makakala sprang 100mh på Världsungdomsspelen i Göteborg på 13,97 i motvind.
Lova Wåhlin gjorde ett fint lopp i Göteborg på 800m. Tiden blev 2.17,34 och är nära pers.
Jasmin Sabir har slagit sitt utomhuspers i tresteg när hon hoppade 12,44!
En som gått från klarhet till klarhet under säsongen är sprintern Alexi Ramskog. Alexi har persat både på 100m och 200m under säsongen och nu senast gjorde hon ett mycket fint lopp på 200m när hon persade igen med 26,21 i motvind!
Vår talangfulle hoppare Ellinor Bill persade i längdhopp på Världsungdomsspelen när hon hoppade 5,52 i motvind.
Detta är bara ett urval av pers och prestationer som gjorts i sommar i det grönvita bajenlinnet!

Nyhetsarkiv 2011
Juli

Utökade artiklar här nedan