Sunday gör sig redo för 2016

Fre 30 okt
Vår duktige elitsprinter Sunday Ojuri befinner sig i grundträningsperiod! Sunday rapporterar på sitt Instagramkonto att 2016 är ett stort år för honom och att stora saker kan hända det kommande året! Gå in här för att se en video i gymmet där Sunday kör ett lyftpass med frivändningar.
Följ Sundays resa på Instragram: #sundayojuri


Dubbla SM-brons på Terräng-SM

Mån 26 okt
Klubben tog dubbla brons i Terräng-SM!
Efter det att vår redan från början ganska tunna trupp till Terräng SM reducerats genom återbud pga skador och sjukdomar blev det till slut endast 4 aktiva som begav sig till Uddevalla för att försvara våra grön/vita färger: Johan och Gideon i P15 klassen, Abdullahi i P17 och Winta i F19.
På lördagen var det dags för killarna att tävla och bäst gick det för Johan som med ett imponerande lopp knep 3:e platsen i P15 4km på tiden 13.45. Gideon fick en lite tyngre resa och kom in på 19:e plats på tiden 17.48.  I P17 klassen gjorde Abdullahi ett godkänt lopp då han blev 18:e löpare i mål med tiden 13.47.
På söndagen var det dags för Winta att springa sina 4km i F19 loppet.
Winta gick upp i täten efter ca 1 km för att dra upp tempot och trötta ut spurtspecialisterna. Tyvärr blåste det ordentligt under loppet vilket underlättade för de som endast ville hänga på och när det var ca 400m kvar hade Winta fortfarande två tjejer som låg i rygg på henne. När spurten drogs upp orkade Winta inte svara utan fick istället rikta in sig på att säkra bronspengen på tiden 14.40.
Facit för vår decimerade trupp blev således 2 medaljer (50% av deltagarna tog medalj). Nästa år hoppas jag att vi kan mönstra en betydligt större trupp till Terräng SM.


Elin med i SOK:s drömprojekt!

Tor 22 okt
I helgen samlades för första gången 15 unga idrottsledare som alla spelar en nyckelroll i pilotomgången av SOK:s nya Drömprojekt ”Heroes of Tomorrow”. Tillsammans ska de hitta och leda unga idrottstalanger på de lokala orter som projektet besöker för att inspirera och locka till utveckling inom idrott. En av de uttagna, vår egen Elin Lindell!
Heroes of Tomorrow vänder sig till tjejer och killar mellan 18-25 år som är eller har talang för att bli ledare. Ledare som vill inspirera och hjälpa andra att utvecklas med idrott som plattform.
Under en intensiv rekryteringskampanj har projektet nu engagerat 15 ledare som under hösten ska arbeta lokalt på orterna Skärholmen, Frölunda och Täby dit Heroes of Tomorrow kommer att landa vid tre tillfällen under november månad.
Vid helgens kick-offmöte fick ledarna en intensiv och gedigen utbildningsdag med bland annat introduktion om projektet, OS och de olympiska värderingarna. SOK:s ordförande Stefan Lindeberg gav sin bild av OS, SOK och visionen av Heroes of Tomorrow. De fick även kunskap om ledarskap ur ett idrottsligt perspektiv av Olle Anfelt, från SOK:s resursteam inom beteendevetenskap och prestationspsykologi.
Under hösten 2015 är Heroes of Tomorrow inne i sin pilotfas som kommer att utvärderas i januari. SOK:s ambition är att kunna utveckla projektet i större skala i framtiden.


Höstläger Lida Friluftsgård

Mån 19 okt
Helgen 3-4 oktober var ett glatt och kämpande gäng bestående av 30 barn och 6 ledare på träningsläger på Lida Friluftsgård!
Totalt 3 tuffa träningspass genomfördes i ett fantastiskt höstväder, varav det första på Enskede IP, där vi också åt lunch i klubbhuset som levererades från Matborgen!
Avfärd med hjälp av snälla föräldrar i bilar mot Tullinge och Lida Friluftsgård. Alla installerade sig på vandrarhemmet samt i små stugor. Nästa träningspass i skogarna samt på gräsmattan vid Lida. Ett tufft pass men alla kämpade på fantastiskt bra. Dusch, bastu och därefter grillning nere vid sjön!
Söndagen startade med frukost ute i solskenet och sen ett träningspass åter i skogarna samt på gräsmattan. Sista krafterna använde vi till att springa uppför slalombacken, de flesta 5 gånger! Dusch och bastu för att sen äta en välbehövlig lunchbuffé på Lida Värdshus.
Ihoppackning, städning och lite tid att slappa samt intag av mackor och yoggi för de som ville, innan nästa gäng snälla föräldrar i bilar kom och vi fick alla skjuts tillbaka till stan.
/Ledarna Team 03


Ny säsong – nya insatser
Grete satsar vidare

Grete Finnkampen sep 2015  Foto: Mofeel Pictures Grete Finnkampen sep 2015 Foto: Mofeel Pictures

Tor 8 okt
Vår släggkastarstjärna Grete Ahlberg kan med stolthet se tillbaka på den gångna säsongen. Redan högt ställda resultatmål överträffades med marginal och nu ser Grete fram mot kommande säsonger.
Under de senaste 3-4 åren har Grete haft Björn Holmström som tränare och coach. Björn har gjort ett fantastiskt jobb vilket den höga resultatnivån och stadiga utvecklingen för Grete är ett tydligt kvitto på. Men nu har Björn bestämt sig att ”trappa ner” i sin tränargärning och Grete har nu tillsammans med Björn hittat en lösning för fortsättningen. Framöver kommer Mattias Jons vara huvudansvarig för Gretes tränings- och tävlingsplanering. Mattias bor och verkar i Falun och är bl.a. engagerad i FIG:et i Falun. Grete kommer att genomföra den mesta träningen på hemmaplan och Björn kommer fortsatt att vara engagerad i Gretes teknikträningspass på hemmaplan någon dag i veckan. Grete kommer att resa till Falun för korta ”träningsläger” tillsammans med Mattias ca var 4:e-5:e vecka. 

Nyhetsarkiv
Oktober

Utökade artiklar här nedan