Tävlingssäsongen igång!

Mån 30 nov
Tävlingssäsongen har för de yngre barnen redan dragit igång. I helgen var framför allt våra Hammarbytvillingar Alvah och Norah Lind igång i Julklappsspelen i Eskilstuna.
I ett stort startfält med över 40 deltagare och många duktiga friidrottare i F11 gjorde tvillingarna mycket goda resultat. Alvah vann längd med ett nytt personligt rekord 4,47. Hon vann också höjdhoppet med nytt personligt rekord även där på 1,36 som även är tangerat klubbrekord. Norah vann Kula med en fin stöt på 8,90.


Det ser bra ut för klubbens ungdomar och framtiden är lovande!

Fre 27 nov
Igår gick klubbens Kick-Off i Tallkrogens skolas aula.
Drygt 100 stycken aktiva ungdomar och tränare var på plats.
Stina Gustavsson och Felix Prins hade blivit klubbmästare i så många grenar att de var tvungna att få två klubbmästarplaketter för att alla deras grenar skulle få plats! Ett par hammarbyare fick dessutom en hel samling med klubbrekordsdiplom!
Föredraget från vår superhöjdhoppare Mehdi Katib var lysande och väldigt inspirerande. De aktiva fick sig sannerligen en inblick om vad det handlar om att satsa på elitnivå. Vi hoppas att många tog till sig Mehdis visdomsord! Gruppernas presentationer var fina där vi fick en stor inblick inom grupperna och vad som händer härnäst för dessa! Man kan sammanfatta det med en mening: det ser bra ut för klubbens ungdomar och framtiden är lovande!


Presentation från ungdomsgruppen i löpning

Fre 27 nov
Under gårdagskvällens Kick-Off missade tyvärr kansliet en presentation som skulle hållas av Niclas Wärn om Team löpning ungdom. Här kommer presentationen! Presentationen finns att ta del av här!


Michel årets prestation i landslaget!

Tor 26 nov
Michel Tornéus stod för årets prestation i landslaget med sina fina prestation under inomhussäsongen! Michel hamnade även på en hedersvärd andraplats på listan över Sveriges bästa friidrottare under 2015!  Abeba Aregawi kom på tredje plats i samma kategori!


Hammarbygalan

Mån 23 nov
I lördags var det åter dags för den årliga Hammarbygalan där en rad utmärkelser delades ut för fina prestationer år 2015! Förutom priser för klubbmästare och klubbrekord delades en del särskilda utmärkelser ut.
Susanne Lindefalk mottog pris för årets kvinnliga tränare i klubben!
Johan Attersand erhöll utmärkelsen för årets manliga tränare!
Janne Pihblad blev årets funktionär för sina speakerinsatser under året. Michel Tornéus stod för årets prestation med sina 8,30 inomhus med IEM-guld och Nordiskt rekord.
Benn Harradine tog hem årets SM-prestation i och med att han tog det första kastguldet i ett senior-SM för en Hammarbyare.
Årets utropstecken blev våra kära Lag-USM-ungdomar som tog hem mästerskapet två år på rad!


Två hammarbyare
på årets 10-bästa lista!

Fre 20 nov
När friidrott.se idag, avslöjade vilka 10 namn som fanns med på årets 10-bästa lista så fanns två hammabyare med! De två hammarbyarna var, kanske inte så överraskande, våra globala storstjärnor Michel Tornéus och Abeba Aregawi! Och de fanns t.o.m med på topp 5-listan! Platserna 6-10 är redan klara och platserna 1-5 kommer avgöras i samband med Friidrottsgalan onsdagen 25 november.


Grete ser fram emot att få möta 97-orna

Ons 18 nov
Grete Ahlberg har blivit utsedd till 08-friidrottens bästa i F17-klassen 2015! 08 fri har gjort en intervju med vår ungdomsstjärna.
Gå in här för att läsa intervjun.


Abeba klar för OS!

Tis 17 nov
Klubbens stjärnlöpare Abeba Aregawi har under dagen fått klartecken till OS 2016 i Rio de Janeiro! Abeba var den första, den förhoppningsvis inte den sista hammarbyaren, att bli uttagen till de Olympiska Spelen. SOK presenterade uttagningen i ett pressmeddelande under eftermiddagen. 


Videos + visdomsord från Amir!

Tis 17 nov
Amir Shaker har laddat upp ett par träningsvideos. Filmerna är av blandad art och innehåller både pass i gymmet och i träningshallen.
Video 1   Video 2   Video 3
Amir passar även på att lämna ett gott råd:
"Se framåt! Grubbla inte på gamla problem,
annars kommer du ej va redo för morgondagen!"


Träningsrapport från Jacob Ewertzh

Fre 13 nov
Här kommer en liten rapport från sprintsensationen Jacob Ewertzh.

Hej alla bajare!
Hoppas träningen går som ni vill. Själv är jag två månader in i grundträningen och har nog aldrig varit bättre novemberslag än jag är nu. Hittills har det varit uppbyggnadsträning och mycket styrka, men nyligen fick jag snöra på mig spikskorna igen. Även om kvantiteten är stor i nuläget så känner jag att vi har haft mycket kvalité i våra pass. Det blir sex stycken pass i veckan just nu för min del, tre sprintpass och tre styrkepass. Där ett av styrkepassen har fokus på gym och de andra två är mer uthållighet/allmänstyrka. 
Jag tränar i team 288 och till den nya säsongen har gruppen styvats om en del. Tyvärr har några lagt skorna på hyllan. Samtidigt har gruppen fått in några nya, framförallt på sprintsidan med snabba grabbar som Jean-Christian Zirignon (JC), Johan Forsberg och Desmond Rogo. Det är postiva nyheter och det känns att motståndet varje träningspass har höjts, medan stämningen har fortsatt att vara på topp!
Just nu ser jag med spänning fram mot innesäsongen, där jag tror att samtliga klubbrekord på sprintsidan kommer ryka. Hammarby har aldrig haft så många vassa sprinters och det är kul att vara med och fightas med de bästa. Målsättningen är personliga rekord i första hand och sedan får vi se hur långt det bär i olika mästerskap.  Jag önskar alla fortsatt lycka till med grundträningen så ses vi snart på banan!
/Jacob Ewertzh


Blommans kastschema

Tor 12 nov
Vår kasttränare Björn ”Blomman” Blomberg har presenterat en kort insyn av hur hans vekoschema ser ut i sin roll att fortsätta utveckla klubbens kastverksamhet.
”Det regelbundna schemat med träning är tisdagar,
onsdagar och torsdagar.”
”På tisdagar blir det träning med klubbens Sverigetrea i slägga Emily Berghäll som är helt inriktad på kast plus de från Peter Wikströms mångkampsgrupp som behöver kastträning där Isabella Engström, Rosanna Cianelli och Jennifer Karlsson ingår. USM-trean Carl Krüsell Berg tränar mest i Huddinge eftersom han pluggar därute. Ida Fritzdorf Kåberg är med och tränar med oss ibland. Träningen bedrivs i Sätrahallen.”
”På onsdagar tar jag hand om yngre ungdomar som vill kasta från Lotta Borgius träningsgrupp med aktiva födda 2003. Det handlar om 8-12 personer. Dessa träningar sker i Tallkrogens Skola i gympasal där det handlar om att organisera upp träningen med redskap såsom bommar, bänkar, medicinbollar och mattor. Även fast det är ett litet och begränsat utrymme går det utmärkt att bedriva en utomordentlig kastträning.”
”Torsdagsträningen består åter av kastinriktade Emily Berghäll men även ungdomar från Petra Kapells 2000-2001-grupp som ibland vill kasta, såsom Klara Rådbo, Sabiti Nahimana och Arvid Gussarsson. Men alla som vill kasta är välkomna detta pass, som sker inomhus i Sätra!”
Blomman rapporterar också att det finns gott om talang i klubben. ”Det finns talang hos alla men det gäller bara att utveckla den.”
 ”Som avslutning så vill jag lyfta fram ett par gamla visdomsord från N A Bernstein:”
”Ingen repetition är sig lik”.


Nya aktiva i klubben!

Tor 5 nov
Ett par duktiga aktiva har valt att byta klubbadress och kommer alltså numera tävla för klubben! Här nedan kommer en kort presentation av nytillskotten.

Jean-Christian Zirignon
“JC” är en vindsnabb sprinter som kommer från Piteå.
Han noterade imponerande 6,86 på 60m under inomhussäsongen
och är en utmärkt sprintrekrytering till klubben!

Bienvenue Musore
Vi säger även Bienvenue till Bienvenue! ”Ben” springer medeldistans, framför allt 800m, och kommer från Tyresö. Ben har förbättrat bl.a. sin snabbhet i år och sprang i sitt senaste lopp över 800m på personbästat 1.53,56 i slutet av augusti.

Victoria Almerén Hansson 
Mycket lovande ungdomstjej som kommer från Råby-Rekarne och är speciellt inriktad på kort häck. Sverigetrea utomhus på 100mh med 13,82 och Sverigeetta inomhus på 60mh på 8,44.

Oumar Thiam
Oumar kommer från Tureberg och är längdhoppare.
Har ett personligt rekord på 6,70.

Johan Forsberg
Johan är en kortsprinter som kommer från Huddinge.
Har ett personligt rekord på 100m på 11,00.

Daniel Persson
Kortsprinter som kommer från Bromma.  Sprang på 7,25 på 60m inomhus och har stor potential till snabbare tider.

Jonatan Håkansson
Lovande ungdom som kommer från Spårvägen.
Sprang på 9,68 på 60mh i vintras och har en hög potential.


Tony Darkwah äntligen i spikskor!

Mån 2 nov
Är det en fågel? Är det ett flygplan?
Nej, det är ingen mindre än Hammarbys Tony Darkwah!
Tony har nu fått känna på de efterlängtade spikskorna efter 10 månader! Vår sprinterkung körde bl.a. accelerationer och motståndslöpning! Tony rapporterar att spikskosessionen kändes så pass bra att han inte tror han tappat ett dugg efter den oturliga skadan som kom i början av året. Han understryker att det är viktigt för det mentala! Han konstaterar dessutom att det går framåt, sakta men säkert! Så bli inte chockade i vinter om Tony slår till med snabba tider!
Se en video med Tony Darkwah in action här.

Nyhetsarkiv
November

Utökade artiklar här nedan