Tävlingssäsongen drar igång på allvar!

Fre 22 jan
I helgen kommer ett par av våra elitaktiva att sätta igång tävlingssäsongen med tävlingar i Sätra och Växjö.

Best Western Games, Växjö
Tony Darkwah
, 60m
Tävlingsdebut. Tony har rapporterats vara I mycket gott slag och genomförde nyligen sitt bästa träningsläger någonsin. Kan springa fort redan i helgen men ska absolut inte vara på topp ännu. Är otroligt revanschsugen efter förra årets tunga skada.
Jonathan Wulff, 60m och 200m
Jonathan är redo för tävling I nya spikskor i helgen och känner sig sugen på att äntligen få tävla. Han rapporterade att de nya skorna kändes utmärkta och att det kommer gå fort i vinter!
Frida Persson, 60m och 200m
Frida har haft ett fint läger och känner sig redo för tävlingspremiär. Det kan komma att gå undan för Frida då hon avslutade säsongen så fint i höst med snabba tider på sprintdistanserna.
Amir Shaker, 60mh
Amir har inlett säsongen lovande med 7,94 på 60mh och kommer i Växjö att få mer konkurrens än i sitt tidigare lopp vilket kan bädda för ännu bättre tider.
Victoria Almerén Hansson, 60mh
Victoria har inlett säsongen strålande då hennes första lopp denna säsong varit runt en halvsekund snabbare! Provade senast seniorhäckarna men är nu tillbaka med för henne ”vanliga” häckar igen.

Täby Vinterspel, Sätra
Jean-Christian Zirignon, 60m
Jean-Christian är anmäld till 60m I Sätrahallen. Förra årets inomhussäsong gjorde han faktiskt 6,86 på 60m vilket är en mycket imponerande tid! Det kan komma att gå undan i helgen för vårt nytillskott!
Kristian Efremov, 60m och 200m
Kristian, som gillar att tävla, har redan ställt upp i många grenar denna säsong trots dess ringa ålder. Nu kommer han testa snabbheten på 60m och så blir det ännu ett 200m-lopp.
Erik Ehrlin, längd
Oscar Gidewalls trestegsstjärna kommer inleda säsongen med en längdhoppstävling.
Förutom våra elitaktiva kommer det vara massvis av tävlingssugna hammarbyare ute på tävlingar.


Positiva resultat från
Scandic Indoor Games!

Mån 18 jan
Det var en del fina resultat från helgens tävling!
Amir Shaker inledde säsongen lovande med tre lopp på 60mh i knapp konkurrens. Det bästa loppet klockades på 7,94, vilket endast är några hundradelar ifrån det personliga rekordet! ”Teknisk var loppen inte så bra, jag gillade inte den konstiga banan och det var min första gång på den här typen av bana” kommenterade Amir.
Vår ungdomsstjärna Victoria Almerén Hansson gjorde säsongsdebut över seniorhäckarna och gjorde det bra! Hon sprang två lopp där det bästa gick på 8,84. Victoria som även satte Sverigebästa i Örebro förgående helg i F17-klassen med fina 8,47.
Kristian Efremov gjorde skapliga tävlingsdebuter på 200m och 400m och tog en dubbelseger med 22,87 och 50,25.
Roligt att se vår nye snabba kille Desmond Rogo direkt springa väldigt snabbt på 60m. I första loppet blev det 7,12 och i finalen blev det sedan en förbättring till 7,10! Desmond är en spännande sprinter som har mer att ge i kommande tävlingar!
Mattias Qvarfordt gjorde comeback på 60m efter lång tids skadefrånvaro och noterade som bäst 7,26.
Rosanna Cianelli gjorde första tävlingen inomhus och fick iväg kulan 13,03 vilket var en positiv tävlingsdebut!
Sira Gassama tog en dubbelseger i 60m och längd med noteringarna 8,20 och 5,05.
Timothy Olson gjorde en bra första trestegstävling och vann på 13,38. Manne Persson hoppade också stabilt och fullbordade dubbelsegern med 13,23. En dubbelseger togs även i kula genom Stina Gustavsson och Klara Rådbo med noteringarna 11,60 och 10,66.
Vår tävlingsglade unggom Felix Prins ställde bl.a. upp i 60m och 60mh och noterade tiderna 7,56 och 8,84. Paul Förnestig inledde tävlingssäsongen friskt med en tredjeplats på 60m med 7,60.
Dessa var bara några av alla fantastiska Hammarbyresultat under helgen! För fler bilder, gå in här!

Nyhetsarkiv
Januari

Utökade artiklar här nedan


Fantastisk Amir VM-klar!

Mån 25 jan
I helgen tävlades det mycket!
Vår superhäcklöpare Amir Shaker var en av dem som fick till det rejält!

Växjö
Amir Shaker gjorde en finfin tävling på 60mh där han först noterade goda 7,96 i första loppet. I extraloppet sänkte sig Amir ytterligare ned till fantastiska 7,89, vilket är personligt rekord och Irakiskt Rekord! Tiden är dessutom nytt klubbrekord! Amir är i och med detta klar för IVM i Portland senare i mars, då han skulle få en VM-biljett om han satte nationsrekord. Amir rapporterar att han, trots rekordet, inte känner att han får till första halvan av loppet men att han annars är nöjd!
Tony Darkwah gjorde en stabil första tävling på 60m. Han sprang i mål på 6,93 och kom tvåa i god konkurrens. Tony rapporterade att han har mer att ge och när han kommer i ordentlig form så kommer tiondelar förhoppningsvis att kapas.
Frida Persson visade upp att snabbheten blivit bättre då hon slog personliga rekord både på 60m och 200m med fina 7,62 respektive klubbrekordet 24,02! En mycket lovande säsongsinledning!
Jonathan Wulff gjorde comeback på 60m. Han noterade 7,10 och fick en liten skadekänning så han avstod sedan finalen. Han rapporterar hur som helst att starten var grym och att han hade en extremt bra känsla i kroppen! Målet den här säsongen är 6,90.
Vår kvicke ungdomssprinter Victoria Almerén Hansson gjorde två stycken lopp på 60mh i F17-klassen och kom tvåa på 8,57.

Sätra
Vår nye supersprinter Desmond Rogo går från klarhet till klarhet. Nu noterade han 7,03 på 60m! Han sprang även ned mot 7 blankt i finalen där eltidtagningen tyvärr krånglade.
Jean-Christian Zirignon gjorde debut i grönvita linnet och vann finalen på 7,00 vilket är en god start för vår snabbe sprinter.
Kristian Efremov slog personligt rekord på 60m med 7,21 och sprang 200m på 22,95. Markus Ögren slog även han personligt rekord på 60m med 7,28 vilket var ett steg framåt! Simon Averin Markström vann längdhoppet på 6,56 och kvalade in till IJSM. Vår nye ungdomssprinter Daniel Rihtnesberg gjorde åter igen framsteg och sprang 60m på 7,80. Han vann också längdhoppet på 5,60. Emanuel Bula vann höjdhoppet på 1,79 och kulan på 12,16. Markus Moberg vann 60mh på 9,82.
Hanna Kapell sprang 200m och noterade 26,33. Sira Gassama var med i en del grenar men lyckades bäst på 60m där hon kom tvåa med 8,16.
Klara Rådbo tog en guldtrippel i höjd (1,63), längd (5,26) och stav (3,05). I den sistnämnda grenen slog hon även mästerskapsrekord.
Stina Gustavsson vann kula och slog klubbrekord på 11,92.
Anna-Lisa Deltin vann 60m på 8,59, kom trea på 200m med 29,30, trea på 60mh med 10,60 och vann också längd på 4,79. Beata Edelholm tog dubbla silver på 200m med 28,50 och kula med 9,18.
Lana Lackanovic är en yngre tjej som imponerat på senare tid. I helgen kom hon tvåa på 60m med 8,91, tvåa i höjd på 1,34, fyra i längd med 4,36 och trea i kula på 7,81. Våra Lind-tvillingar hade ännu en lyckad tävlingshelg. Alvah Lind vann längd på 4,44 och höjd på 1,34. Norah Lind vann kula på 9,19 som också var klubbrekord.
En annan duktig 2005-tjej, Sofia Eskilsson, vann 60m på 9,04.


Gamla Midnattsloppströjor
till god användning i Argentina!

Lör 23 jan
Tidigare i höstas skänkte klubben bort gamla Midnattsloppströjor genom Hammarbylegenden Åke Svedmyr. Tröjorna tog Åke nyligen med sig till Argentina där han har familj. Tröjorna gick till barn som bor i mindre bra områden i San Carlos de Bariloche i Argentina. La Asociación Civil Centro Ojos de Cielo är ett centrum som erbjuder barn och ungdomar socialt stöd i form av sport och fysisk aktivitet så att de sysslar med dessa aktiviteter istället för att riskeras att hamna i samhällets kriminella skikt. De lär sig också genom de gemensamma passen samhällets grundregler som att bygga sociala kontakter, acceptera andra, respektera folks skillnader, solidaritet, osv.
Familjer som bor i dessa mindre bra områden är beroende av detta fantastiska stöd som även fungerar som ett socialt nätverk. De har två olika träningsgrupper, en för ungdomar och yngre vuxna och en för barn och grupperna tränar 3-4 gånger i veckan. De arrangerar också tävlingar som barnen och ungdomarna har möjlighet att delta i. På senaste tiden har även mammor från området erbjudits att vara med. Allt arbete görs ideelt och tack vare stöd utifrån så kan gruppen fortsätta att fungera!
"Vår dröm är att någon dag kunna ställa upp i er tävling Midnattsloppet!"
"Tack våra svenska vänner för er donation av tröjorna.
Vid varje tävling kommer Sverige och Hammarby finnas i oss!"
En stor kram från oss!
Nancy Bustos


Team Dejan i Abu Dhabi

Tis 12 jan
Här kommer en rapport från Dejans elitaktiva i Abu Dhabi! Aktiva som är med på resan är Frida Persson, Tony Darkwah, Emma Tuvesson och Sandra Knezevic.
I slutet av december bar det äntligen iväg till varmare breddgrader för träningsläger. Denna gång valde vi att åka till Abu Dhabi, huvudstaden i Förenade Arabemiraten. Här har vi fått uppleva en annan kultur då stadsreligionen är islam, vilket till viss del påverkar klädrestriktioner och uppträdande på allmänna platser. Idag är klädrestriktionerna inte fullt så strikta som tidigare, men som turist känns det passande att ta seden dit man kommer.

Vi har under vår vistelse även besökt världens tredje största moské, ätit libanesisk mat och firat in det nya året på stranden i Abu Dhabi bland lokalbefolkningen. Under träningslägret har vi bott i lägenheter på ett modernt campusområde ca 10 minuters bilresa från staden. På området fanns det mesta; friidrottsarena (både inomhus och utomhus), en stor styrkelokal med all utrustning man behöver, en pool samt restauranger och caféer (med gott starkt kaffe).
Under denna tid på året är det vinter i landet, vilket har varit optimalt ur ett träningsperspektiv då temperaturen har legat på runt 25 grader. Träningen har gått bra för oss och nedan följer personliga rapporter från lägret. 

Sandra:
Min tid i Abu Dhabi har inneburit positiva besked gällande träning då kroppen har svarat bra efter tidigare känningar. Nu väntar fortsatt samma träningsupplägg på hemmaplan innan det blir dags för grundträning. Där efter fokuserar jag på förberedelser inför comeback på tävlingsbanan till sommaren.
 
Emma: 
Jag fick väldigt positivt besked och kunde springa mycket häck vilket var väldigt roligt. Det är det roligaste passet i veckan helt klart! Testade några nya övningar på häcken jag och Dejan hittat och det är såklart kul att få komma ur sin "comfort zone" och göra nya saker.
 
Frida: 
Min träning i Abu Dhabi har rullat på enligt plan, vilket har inneburit förberedelser inför den kommande inomhussäsongen. Hastigheten på löpningarna har därför pressats mot max, precis som lyften och hoppen. Jag har också sprungit en hel del lång häck här borta vilket är en lyx att kunna göra under vinterhalvåret. Nu är motivation på topp, kroppen påfylld med D-vitamin och benen fulla med spring.
 
Tony:
Träningen har rullar på riktigt bra här nere och trots en hög intensitet mår kroppen väldigt bra. Det är i särklass mitt bästa läger hittills där jag inte missat något pass och ser nu fram emot en fartfylld inomhussäsong.
 
Hälsningar, Sandra, Emma, Frida och Tony 


Team 98-99 på läger!

Mån 11 jan
Team 98-99 har varit på ett två veckors långt träningsläger på spanska Fuerteventura! Nu i skrivande stund har vi varit här på Fuerteventura mer än halva lägret men det känns som om vi kom hit för bara några dagar sen. Det är sol i princip hela tiden och runt 20 grader i luften, vilket är mycket skönt att träna i.
Vi har åkt in ett par gånger till grannstaden Gran Tarajal för att träna på deras friidrottsbana, och den har ju sett bättre dagar. Men den funkar ändå och vi har fått till några riktigt bra pass som resulterat i mycket träningsvärk, som vi i och för sig kanske inte hade fått om vi hade skött träningen bättre i höstas.

När vi inte tränar på friidrottsbanan så bedrivs träningen här på hotellanläggningen Playitas. De har massor av saker att göra så som simning, spinning, zumba, tennis, yoga, och olika pass. Vi testade för några dagar sedan på något som var bland det jobbigaste jag varit med om, HIT (high intensive training). Verkligen ALLA hade svårt att gå dagen efter. Sedan har vi även kört zumba och spinning, då det är kul att variera träningen lite. Sen har de även ett gym vi kör i, det är stort och har maskiner för varje liten muskel, men jag saknar nog ändå gymmet på Enskede IP faktiskt.

Det är väldigt bergigt här så många har tagit sig tid att bestiga bergen och även ta sig över till grannstaden. Går man raka vägen över så tar det ca en timme. Förutom att träna så har vi också en del tid över till att sola, bada och andra aktiviteter. Några ska åka över till Teneriffa och andra har åkt med buss en bit längre ner på Fuerteventura för att bada vid vita sandstränder! Allt som allt har lägret varit mycket bra, det känns som om vi kommer att komma förberedda inför kommande innesäsong! /Pernilla Hansson  Team 98-99