Hänt under juli månad!

Tis 31 jul
Det har hänt en del under semestermånaden juli.
Vi fick bl.a. bevittna ett nytt svenskt rekord av en hammarbyare!!
Michel Tornéus har visat tecken på strålande form och slog det svenska rekordet från 1996 med 1 cm under en gala i finska Kuortane! Vår storlängdhoppare är nu alltså bäst i Sverige genom alla tider med imponerande 8,22! Ett perfekt utgångsläge för Michel som går in i längdhoppskvalet i OS i London med gott självförtroende! Michel befinner sig för närvarande på precamp i franska Annecy med sin tränare Oscar Gidewall. Imorgon åker de till London!

Frida Persson har haft en sagolik säsong! Efter att Frida slog sitt personliga rekord på EM i Helsingfors på 400mh och för första gången var under 58 sekunder så har hon nu fortsatt att göra succé! Frida sprang 200m på Valbo Games i Gävle och svarade där för ett magnifikt lopp på supertiden 24,09! Tiden är inte bara personligt rekord utan även nytt klubbrekord på distansen!
Jonathan Wulff går från klarhet till klarhet. Under Världsungdomsspelen i Göteborg sprang vår explosive juniorsprinter på imponerande 10,75 på 100m. En tid som Jonathan mycket väl kan förbättra under säsongens gång!
Vår ungdomssprinter Jacob Ewertzh sprang snabbt på 100m då han klockades för den superba tiden 11,19 på Friidrottskväll på Stadion.
- Victor Kårelid har förbättrat sig på 200m, detta trots motvind.
- Nathalie Tolvers är tillbaka på tävlingsbanan igen!
- Hannes Skugghall har sprungit 400m på 50,54.
- Roligt är också att Andreas Engwall är tillbaka på tävlingsbanan igen efter skada!


Michel uttagen till OS!!!

Tis 3 jul
Vår stjärnlängdhoppare Michel Tornéus blev under dagen uttagen till de Olympiska Spelen i London! SOK meddelade under tisdagen att fem stycken friidrottare tagits ut till OS. Däribland vår färska EM-bronsmedaljör Michel Tornéus!


Hammarby slutade på en sjundeplats i Lag-USM

Tis 3 jul
Lite i skymundan av de fina prestationerna på EM pågicks Lag-USM på Tibblevallen i Täby. En extra eloge till de aktiva som ställde upp för laget och som deltog i för dem udda grenar!
Jacob Ewertzh sprang 200m och kom trea på nya imponerande perset 22,62, som dessutom sattes i motvind!!
Sprintern Marcus Holmqvist sprang 800m och ordnade några poäng. Tiden blev 2.32,73.
Andreas Almlöf kom trea på 110mh med 14,86 i motvind och sexa i kula med en stöt på 12,66.
Staffan Åkesson ställde upp för laget när han tog hand om 2000mh-loppet. Staffan ordnade två poäng när han kom tia i loppet på 7.45,27. Staffan hoppade även stav och kom där sexa på 3,12.
Anton Hördell gjorde en stabil längdtävling och belönades med nya perset 5,91.
Simon Averin Markström fixade en poäng när han gick in i släggringen och kastade iväg släggan 16,73.
I stafetten kom grabbarna på tredje plats med tiden 44,51.
Sandra Hentschel sprang 100m och gjorde ytterligare ett fint lopp med tiden 12,58.
Ellinor Bill hoppade tresteg och kom trea med resultatet 11,31. Ellinor ställde även upp för laget när deltagare saknades i 400m. Hon ordnade två poäng när hon kom i mål på 64,62.
Ellen Westman Persson sprang 3000m och noterade tiden 12.34,58.
Elin Lindell sprang 100mh och vann sitt heat på 15,70. Elin kom sexa totalt.
Felicia Asplund hoppade 1,41 i höjdhopp.
Felicia Lindberg kom hand om kastgrenarna diskus och spjut. I diskus blev det en sjundeplats med 26,03 och i spjut en sjundeplats med 29,92.
Stafetten löptes i mål på en tredjeplats på tiden 49,06.
Pär Holm har tagit några tjusiga bilder från tävlingen! Gå in här för att se dem! 


Historisk Michel tog EM-brons!

Mån 2 jul
Vår långhoppande längdhoppare Michel Tornéus blev historisk när han tog Hammarbys första EM-medalj någonsin! Michel visade upp imponerande hoppning! I längdhoppskvalet på fredagen så hoppade han endast ett hopp och kvalificerade sig direkt till söndagens EM-final. Hoppet var en tangering av Michels säsongsbästa 8,07!
I finalen visade Michel att han hade mer att ge! Han slog till med nytt säsongbästa 8,17 och hade även ett hopp som mätte 8,14. Michel fick dessutom till ett riktigt monsterhopp i andra omgången som tyvärr var övertramp. Hoppet mätte i trakterna kring 8,50-8,60. Övertrampet i detta hopp var endast 9 centimeter. Hoppet visar vilken kapacitet Michel besitter och vad han kan komma att prestera om han får chansen att åka till OS i London!
EM-bronset innebar Michels första mästerskapsmedalj!

Nyhetsarkiv 2012
Juli

Utökade artiklar här nedan