Fler träningsläger

Fre 29 mar

Imorgon kommer ett gäng äldre aktiva åka på träningsläger till spanska Nerja. Peter Vikström, Petra Kapell, Kjell Herre och Nicklas Roslund är huvudtränarna med på detta läger och gänget som åker är runt 20 stycken ungdomar och juniorer.
Det är första utomlandslägret för dessa aktiva.
Gruppen åker sedan hem den 9 april.


Påskläger

Ons 27 mar

Det har blivit dags för kastarna att åka iväg på träningsläger till sydligare breddgrader. Det handlar om Martin Sundberg, Anna Bergin, Christoffer Belec och Ellen Forsell. Medföljande ledare är Johan Forsell. Det är Portugisiska Albufeira som gäller för kastarna som där har ordnat ett ställe med fina förutsättningar.
Planet lyfter idag och kastarna återkommer sedan 6 april.
Vi har även ännu ett gäng med kastare som kommer åka på läger och detta läger kommer äga rum på Cypern från 30 mars till 6 april. På detta läger kommer Acke Lindefalk, Adam Torbjörnsson och Thea Salomonsson Lind att åka under Sussi Lindefalk och Patrick Lindfors ledning. Många kastarfrukostar väntas i Portugal och Cypern för att förbereda våra kastare på ett optimalt sätt inför långa kastpass på de varmare breddgraderna.


Matt och Teo ute i världen

Mån 25 mar

Teo Borgius hoppade stav utomhus på Bernie Moore Track i Baton Rouge och noterade 4.86 och Matt Brown kastade diskus down there i Melbourne på Tom Kelly Athletics Track och noterade 46.08. Om vi kollar på förtra säsongens kvalgränser så innebär det att de skulle bli de två första att läggas in på vår nomineringssida för SM i Uddevalla som startas upp direkt efter att kvalgränserna är satta!


Kort rapport från
tävlingsresan till Nyköping

Tis 19 mar

Den 9–10 mars åkte 41 aktiva och 6 ledare från Team 2012 till Nyköping för att tävla i Vintersportspelen. Efter en lång tävlingsdag där barnen ställde upp i upp till sex grenar plus avslutande stafett lämnades Multihallen med många personliga rekord, fina stafettinsatser och även några stolta medaljörer.
På Nyköpings vandrarhem väntade pizzabuffé och mellokväll innan helgen avslutades med en heldag på Boda Borg.


Pristagarna på årsmötet

Mån 18 mar

I förra veckans årsmöte delades en del utmärkelser ut till några som har utmärkt sig lite extra under det gångna året. Här kommer nedan ett litet förtydligande kring vilka pristagarna blev.
  

Årets prestation/Herbert Östrings minne: Grete Ahlberg
Årets SM-prestation: Grete Ahlberg
Årets manliga ledare: Johan Attersand
Årets kvinnliga ledare: Emma Tholander och Melissa Kotte
Bästa kvinnliga ungdom: Esther Sahlqvist
Bästa manliga ungdom: Elias Kapell
Årets funktionär: Lennart Bresky
Årets utropstecken: Anna Bergin
Magnus Wikströms minnesfond: Vilmer Karlsson


Bästa klubb 15-17 år!

Peter Wikström stoltserar med pokalen Peter Wikström stoltserar med pokalen

Tor 14 mar

Vi blev i samband med 08 fri-Gotlands årsmöte utsedda till bästa klubb i distriktet för ungdomar 15-17 år för år 2023. Vi försvarade därmed titeln som vi lade beslag på även föregående år!


Nya namn i styrelsen!

Ons 13 mar

Igår kväll hölls årsmöte i Hammarby Friidrott.

Noah Bucht Wesslén, Elin Lindberg och Johanna Aderö valdes in som nya ledamoter i styrelsen. Martin Cousins omvaldes som ordförande.
Jonathan Eklund och Kinna Sahlqvist omvaldes som ledamoter.
Pia Wijk valdes in som ny suppeant i styrelsen. Mats Fältström omvaldes som suppleant. Nya ledamoter i valberedningen valdes också in i form av Carl Bergmark och Anders Brandt.

Styrelsen i sin helhet hittar du här.

Valberedningen i sin helhet hittar du här.


Återkomsten

Ons 6 mars

Det var i slutet av förra året som vår svenske ungdomsmästare i slägga Anna Bergin fick ett dystert och mycket oväntat besked att en menisk behövde opereras och att detta skulle medföra ett uppbrott från träningen en tid framöver.
Anna har dock tränat på flitigt med rehab undan för undan hela vintern och har nyligen äntligen fått börja kastträna igen.
Det har verkligen gått snabbt på slutet och Anna har nu till slut kunnat fullborda sin rehabilitering. Även i styrketräningen finns det nu inga hinder kvar för Anna som även tagit tiden i gymmet till att bli starkare än någonsin.
Vår Anna har äntligen fullbordat sin återkomst och är taggad för fullt för en utomhussäsong senare i vår där siktet kanske framför allt är inställt på UEM i Slovaken senare i sommar.


Truppen är spikad!

Lör 2 mars

Den här helgen är det förtävlingar i Glasgow inför kommande huvudattraktion IUSM i Växjö kommande helg!
Vi mönstrar en stor och stark trupp med 20 aktiva som ställer upp i 37 grenar och totalt blir det 61 starter som ska genomföras!
För många aktiva och coacher är det här den första SM-tävlingen i karriären. Några har redan varit i farten på mångkampen i Sollentuna och även som del av ett stafettlag i 15-årsklassen. Debuterande på SM-nivå som berikats med en egen profilsida på hemsidan är Jonatan Borg d.y. på 60 och 200 meter, vinnaren i fototävlingen  Lisa Palmheden längd och 60 meter,
Alma Eklöf och Kraftmätningssupportern Jumanne Hackett i kastgrenarna och Tyra Sternlind i längd och kula.
Vi har även SM-debutanter bland 16-åringarna genom John Larsson på 60, Lilly Selsborg på 1500 och Otto Lundquist Fyrk på 400 meter. Sist men inte minst hälsar vi Thea Salomonsson Lind från Hanviken varmt välkommen till vackraste klubben och här är det viktkastning som gäller som vinteraktivitet inför sommarens släggtävlingar! Många av våra 16-åringar har redan haft ett IUSM i Växjö där mångkampen avgjordes förra året. Ser man statistiskt inför mästerskapet så har vi goda chanser till medaljer och poängplatser trots ett par tunga skadeavbräck hos heta medaljkandidater. Kollar man in på SM-sidan och ser på rankingen innehåller den bl.a fyra statistikettor bland de åtta topp-3 och ytterligare 11 st topp-6 med goda chanser även för några som ligger och lurar strax bakom. Gå in på SM-sidan för att se hela mästerskapet upplagt med våra starter, tidsprogram m.m. och när tävlingarna drar igång fyller vi på med bilder och grenrapporter i en strid ström! Och så väntar vi förstås med spänning på Mickes förhandsfunderingar vilka alltid är intressant läsning och hans stalltips när det gäller medaljer.   Till SM-sidan här!

Nyhetsarkiv
Mars 2024


Utökade artiklar här nedan!


Bästa klubb på IUSM!

Ons 13 mar

Vi blev bästa klubb på IUSM i Växjö som avgjordes i helgen!

Så här skriver Svensk Friidrott om bedriften:

IUSM: Hammarby i topp

Den gångna helgen genomfördes IUSM för 15–16-åringar i Växjö där Hammarby samlade ihop flest poäng med 14 närmast före Malmö AI, 13, och IF Göta, 10.
Hammarby var nu bästa föreningen på IUSM för första gången sedan nuvarande poängräkning infördes 2018 vilket blev verklighet tack vare bland annat sju medaljer inklusive tre guld. För dessa stod Benjamin Wilkinson (P16 stav) och Gwen Fagerström (F15 60 och 200 m).


Mästerskapet avslutat!

Mån 11 mar

IUSM är lagt till handlingarna och vi sammanfattar hela mästerskapet i ord och bild på SM-sidan här!
Medaljskörden blev 3 guld, 2 silver, 2 brons och 10 poängplatser.
Totalt sattes det 18 personliga rekord av truppen som bestod av 20 aktiva och förutom det slogs några klubbrekord. 
Ett av dessa illustreras av helgens dominant Gwen Fagerström
där hon totalt utklassar konkurrenterna i det avslutande
200-metersloppet som fullbordade helgens medaljtrippel!
Gå till SM-sidan här för att se sammanfattningen!


GULD - SILVER - BRONS

Sön 10 mar

Vi säger stort grattis till andra dagens medaljörer på IUSM!
Ricky Wahlberg Kula
Gwen Fagerström 200 meter
Alessandro Mancinella 60 häck


GULD - GULD - SILVER - BRONS

Lör 9 mar

Vi säger stort grattis till första dagens medaljörer på IUSM!
Benjamin Wilkinson stav
Albin Wolgast vikt
Gwen Fagerström längd och 60 meter