Bilder från Lag-SM!

Ons 26 maj

Fotograf Niclas Lidberg har tagit en del fina bilder ifrån tävlingen.


Mycket grönvitt på P17-pallen!

Fre 21 maj

P17-grabbarna övertygade idag igen, då det blev guld även på svensk stafett för Mattias Qvarfordt, Jonathan Wulff, Philip Green och Ken Braesh! Tiden blev 2,03,05.
Vårt andralag beståendes av Anton Brunnstedt, Erik Grundberg, Gunnar Odenman och Samy Ahmed lyckades knipa åt sig en bronspeng med tiden 2,12,90! SoIK Hellas tog silvret med 2,09,31.


Guld på Stafett-DM

Tor 20 maj

Från den första dagen av två på Stafett-DM så fick Bajen med sig ett guld hem. Det var P17-grabbarna, beståendes av Mattias Qvarfordt, Philip Green, Ken Braesh och Jonathan Wulff, som segrade på 4x100m. De fick sig dock en jämn match av SoIK Hellas som skuggade dryga tiondelen bakom. Tiden i försöket för Bajengrabbarna blev 44,36. Sedan i finalen kapade de ytterligare tid då segertiden stannade på fina 44,24 Ett mycket fint genrep inför Stafett-SM nästa helg!


Lag-SM-kval avgjort!

Tis 18 maj
Hammarbys herrar respektive damer kämpade i söndags om en plats till höstens Lag-SM-final. Nu kommer en rapport.
Hammarbys herrar kom på en 2:a plats tio poäng efter Huddinge AIS medan damerna slutade på en 3:e plats nio pinnar efter segrande Gefle IF. Även om vi misslyckades med att ta oss till finalen på Stockholms Stadion i höst så fanns det ändå många glädjeämnen!
Martin Johansson Vikström sprang bra när han gjorde säsongsdebut på 200m, trots dåliga förhållanden som motvind och tilldelad bana 1. Tiden blev 23,42. Thobias Ekhamre vann 800m och kunde slå av på tempot på upploppet. Tiden blev 1.58.12.
Rickard Pell sprang bra på 1500m och tog en överlägsen seger på 4.03.41. Erik Nordström tog hem segern i längdhoppet med resultatet 7,02. Tyvärr blåste vinden +2,1 och det var med andra ord för mycket vind med den minsta möjliga marginalen för att resultatet skulle räknas som officiellt.. På tal om minsta möjliga marginalen så var det inte riktigt Hammarbys dag denna dag. Dennis Acson säsongsdebuterade på 110mh och blev slagen med tusendelen. Tiden för Dennis stannade på 14,99. Sunday Ojuri sprang bra på 100m och blev 3:a med tiden 11,36 i -3,2 motvind. Tyvärr så skadade sig Sunday sedan i den avslutande stafetten. Amanda Nilsson var överlägsen och vann 400mh med tiden 63,94. Emma Norss imponerade stort då hon vann stavhoppet och förbättrade sitt PB 0,15 cm till 3,15m!
Rebecca Högberg gjorde säsongsdebut när hon sprang 800m. Rebecca blev tvungen att ge sig på upploppet mot suveräna Elin Moraiti. Tiden blev 2.10.29. Roligt att se var också att Jenny Davidsson var tillbaka på banan igen! Jenny stötte kula och kom på 4:e plats då hon fick iväg kulan 11,62m. Nathalie Tolvers deltog i 1500m och sprang under 5 minuter då klockan slutade på 4.59.89.


Resultat från Speedy Gonzales!

Lör 15 maj

I onsdags kväll så fanns chansen att testa sig på sträckan 400m på Enskede IP. Eltidtagning och starters hade ordnats för detta. Med stafett-DM nästa vecka så kunde denna tävling ge en god indikation om vilka 400-meterslöpare som skulle springa distansen på DM och sedan SM. Det var endast Hammarbyare på tävlingen, förutom en deltagare som hittat sig hit från Mälarhöjden. Totalt så startade sex stycken heat. Hannes Skugghall segrade det första heatet på tiden 51,44. Philip Green vann det andra heatet på tiden 52,14. Martin Johansson Wikström kom 3:a totalt på tiden 52,64. Värt att nämnas var också att Sunday Ojuri sprang sitt första 400-lopp någonsin på tiden 52,80 i överdragskläder.Bland tjejerna så tog Sara Österberg hem segern i både det första heatet och totalt med tiden 63,71. Louise Larsson kom 2:a totalt med resultatet 65,49. Emma Norss vann sitt heat och kom 3:a totalt med tiden 65,52 i sitt första 400m-lopp någonsin!


Nu har tävlingssäsongen
äntligen dragit igång!

Ons 12 maj

I helgen var det varit fullt upp med tävlingar, bl.a. Turebergsstafetten, Vårkastet och Danderyds Undomsspel och självklart hade vi representanter från Hammarby i samtliga tävlingar!

Först så var det Turebergsstafetten!
I F9-klassen tog vi en silverplats genom Elly Karlin, Siri Lindvall Adebesin, Thea Nordström, Thelma Ilbäcken och Tilda Kapell.
Våra P13-grabbar kom en fjärdeplats och i laget sprang Sebastian Hargeström, Joel Malmström, Carl Krüsell Berg , Timothy Olsson och Helge Duveborg.
Våra kvinnliga seniorer tog även dem en andra plats genom Emmi Östlund, Nathalie Tolvers, Louise Larsson, Elin Jonsson och Lovisa Grönros.
Våra manliga seniorer knep en bronspeng. Laget bestod av Thobias Ekhamre, Christopher Ljung, Selman Özkan, Patrik Nilsson och Philip Lundell.
Vi slutade på en delad sjätteplats i lagtävlingen med 5 poäng. Man fick 3 poäng för en vinst, 2 poäng för ett silver och 1 poäng för ett brons.
 
I Danderyds Ungdomsspel hade vi stort deltagande och det var många som gjorde säsongsdebut. Trots detta faktum plus att väderförhållandena inte var de direkt bästa så var resultaten mycket glädjande!
Siri Lindvall Adebesin (F9) tog hem dubbla segrar på 60m respektive längdhopp på resultaten 9,85 och 3,45!
Elin Lindell (F15) sprang mycket bra på 100m där hon vann på tiden 12,93.
Linnea Alstermark tog på 100m en stabil seger i klassen KS med tiden 12,69.
Jasmin Sabir vann 200m för kvinnliga seniorer med tiden 26,81 i motvind.
Både Lova Wåhlin och Frida Retsloff passade på att slå Danderyds Ungdomsspelsrekord i 800m samt längdhopp med resultaten 2:22,64 och 5,26!
Även Sunday Ojuri (P17) var rekordsugen och rekord blev det på 100m i motvind(!) med den imponerande tiden 11,29! 
I P17 200m så prenumererade Hammarby på pallplatserna, då Philip Green, Sunday Ojuri och Jonathan Wulff sprang till oss en trippel! Tider 23,62, 23,76 och 23,79!
Erik Grundberg tog hem segern i den manliga höjdhoppet med 1,67. I längd kom han på andra plats med resultatet 5,86.
 
I vårkastet slog Elina Almström till med klubbrekord i F19 slägga med resultatet 46,62! Och detta som enda deltagare utan konkurrens! Timo Moorast kom på en andra plats med resultatet 66,34 i spjut.

Nyhetsarkiv 2010
Maj

Utökade artiklar här nedan


Stafett-SM dag 2:
BAJEN PÅ PALLEN HELA HELGEN

Sön 30 maj

Medaljregnet fortsatte dag 2 i strålande sol, och det var STRÅLANDE laginsatser! Tre guld, ett silver och två brons blev det dag 2, vilket totalt innebar sex guld, ett silver och tre brons under Stafett-SM-helgen i Norrtälje! Detta måste nästan vara det bästa Stafett-SM som någonsin presterats av Hammarby Friidrott! 
GULD 
M22 3x800 m Alexander Persson, André Kahlström och Thobias Ekhamre på tiden 5.45.87
K 4x400 m Nathalie Tolvers, Jasmin Sabir, Amanda Nilsson och Rebecca Högberg var överlägsna på tiden 3.49.89.
F19 4x100 m Tove Tengvall, Frida Lüppert Thomsson, Emma Fredriksson och Linnea Alstermark slog nytt klubbrekord för F19 i försöken med 47.24. Den tiden är endast 2 ynka hundradelar ifrån klubbrekordet för kvinnliga seniorer! I finalen blev tiden 47.74
SILVER 
P17 4x100 m Mattias Qvarfordt, Jonathan Wulff, Philip Green och Ken Braesh tog silvret med 44.08. I försöken noterade de den snabbaste tiden, 43.78, som också var klubbrekord för P17!
BRONS 
P19 3x800 Niklas Jonsson, Patrik Nilsson, Philip Lundell på tiden 5.58.45.
F15 4x100m Lisa Ferneman, Yasmin Jelassi, Ellinor och Elin Lindell tog ett brons med tiden 49.06.
Helt otroliga insatser!


Guldregn på Stafett-SM!

Lör 29 maj

Stora framgångar i Stafett-SM!!
Under en grå och regntung förstadag på Rånäs hemmaarena arrangerades årets Stafett-SM. En Härlig stämning i Hammarby-gänget lade grunden för dagens framgångar!  Hör bara:
GULD - män 4x800, lag-vinst, alla sprang sin sträcka optimalt, strid på upploppsloppssträckan mellan Fredrik Karlsson och Mattias Claesson, taktisk triumf för Fredrik! 
GULD - Pojkar 19 4x400 sololöpning över fyra sträckor, Hammarby dominerade från början till slut.
GULD - Pojkar 17 Svensk stafett, återigen en riktig laginsats, som gav seger med en strålande slutsträcka av Philp Green 
BRONS - Flickor 19 Svensk stafett, Jasmin Sabir stod emot på upploppet och höll bronset i Hammarbys hand. 
Nu ser vi fram emot morgondagen! 
GO Bajen GO!!!!!!!!!


Team H drog på solskensläger i Nerja

Mån 3 maj
För en del av gänget var det tredje gången gillt i Nerja. För andra (läs Hägge) var det typ tionde gången. Mao känner vi oss rätt hemma i den lilla pittoreska staden på den spanska solkusten som lockar friidrottare från stora delar av Europa. Det stora pluset för året var de nylagda banorna! (...och att arga damen som bossade över gymmet förra året var utbytt :-) Vi bodde i två lägeheter, ca 50 m från arenan. Linn och Hägge paxade den minsta för att sen låta rumsindelningen ske av sig själv. Och snart kom Love och Maggan bärandes på sin väskor och installerade sig snabbt tillsammans med coacherna som laddade för en träningsrik vecka även för egen del. ("Veckan då vi ska bli slimma och snygga! ...ehum!")  I andra lägenheten spred Linus, Martin, Fia, Emma och Matilda ut sig och fick påringning från tyskarna under inte bara en utan ett par gånger. ("Ja men det är ju så lyhört...")

Men nu måste vi snacka lite träning!
Förutom vår lilla grupp var det bl a en ännu mindre grupp från Jersey. De hade anlänt några dagar tidigare. Då till moln, regn och blåst fick vi snabbt veta. Till vårat första pass sken solen - och fortsatte så göra under alla nio dagar vi var där!
Träningsförhållandena var på topp! Och det märktes med imponerande pass över lag. Maggan studsade, Martin flöt, Linus öste och Emma smekte häckar (ja, inte mänskliga sådana alltså :-) Matilda och Fia slet med rehab och Love som började känna sig hel(!) glimrade till. 
Ola Carlsson, "still going strong-höjdhoppare från Örgyte" och tillika tränare, bor i Spanien och till ett pass tog han med en av sina spanska adepter för att köra ett längdpass med Love och Hägge. Trots att den spanska killen inte kunde ett ord engelska blev det ändå bra taggning för de båda. Vill här även ge en eloge till Hägge för hans imponerande hackning av längdgropen, men vad gör man när det inte finns spade... 
Efter att passet med Ola och Alvares varit så inspirerande började Hägge och Linn se sig om på arenan. Och där var de ju igen. Det trevliga Jerseygänget. Och vad de öste! Och framförallt verkade de vassa på lång häck...
Och vad var då bättre än att låta Martin och Spyan få inleda sina långhäckpass med proffscoacher från Jersey?! Sagt och gjort, utan förvarning fick grabbarna efter uppvärmningen haka på ett pass med tre rätt ruttade häcklöpare under ledning av den ännu mer ruttade Coach Andrew Winnie. Martin blev så taggad att han hakade på eftermiddagspasset också - trots den inplanerade vilan. 
Och apråpå vila...
Vi hade en heldags vila inlagd i mitten av veckan. Och vad gör fyra av de aktiva då? (Förutom att spana på norrmän vid poolen? ;-) Jo, bestiger ett berg under ett par timmar. Med matsäck i ryggsäckarna försvann de iväg och såg snart ut som prickar mot skyn. Och ett par timmar senare kom de sprudlande tillbaka med härliga bilder i kameran och rivsår på benen.
Så hur gick det med coachernas friskusambitioner då? Jo, helt ok. Träning i stort sett alla dagar. Bl a med härliga hundratals utfallssteg, ett megagympass, en hel del powerwalks, typ tre joggturer i bra fart och med hetsande aktiva, sanslöst jobbiga trapplöp. 
På matfronten hade vi tur som delade lya med så nyttiga aktiva, men vi föll igenom med några pizzor (mycket nyttigare än de vi har här hemma kom vi dock fram till snabbt!), och en farligt god bacchia som var en favorit i repris på restaurangen nere vid utsiktsplatsen numero ono; Balcon de Europa. Och så jobbade vi på brännan. Det gick väl det med. Förutom att Hägge vaknade en morgon med läskiga utslag i ansiktet. Vi konstaterade att det nog inte var soleksem utan insektsbett. Så i och med det blev det en procedur varje kväll med att få bort mygg och dyl från Hägges sovhörna. En frenetisk procedur med en duracell-kanins-Hägge som sprang runt i lägenheten för att få bort alla insekter. Han försökte med apelsiner, diskmedel och sololja på väggarna. Det sistnämnda fungerade bäst - men väggarna såg ut därefter...  Allt medan Love lugnt låg i säng och konstaterade: "Hägge har flippat."
Dags att avsluta den här rapporten för nu hägrar snart arenasäsongen och påsklägret blir allt mer avlägset. Men det som sitter kvar minnen av ett riktigt vasst läger, med träning i fokus och varm gemenskap under den spanska solen.