Grete stod för årets
genombrott i landslaget!

Ons 25 jan
Grete Ahlberg stod för årets genombrott i landslaget och blev prisad under gårdagskvällens friidrottsgala! Så här lyder motiveringen:
Grete Ahlberg: Inför 2022 bestod Gretes landslagsbakgrund av sex landskamper. Ursprungligen inte kvalificerad för VM fick Grete efter sent återbud den trettioandra och sista startplatsen av World Athletics. Mästerskapsdebuten resulterade sedan i en sensationell niondeplacering efter att hon överträffat gamla personbästat i både kval och final. Grete bekräftade sedan på EM och Finnkampen med en niondeplats respektive den första landskampssegern.


Lag-SM

Tors 19 jan
18 maj på Sollentunavallen är ett viktigt datum då vi kommer att tävla i Lag-SM kval. Målet är att vinna tävlingen så att vi kvalar upp till Lag-SM finalen som går i Stockholm 27 eller 28 juni.
Pär Hellstadius (herrlaget) och Lotta Borgius (damlaget) har av prestationsrådet blivit uttagna som lagledare för tävlingarna.
Lagen kommer tas ut av prestationsrådet tillsammans med lagledare. Viktigt är att alla aktiva är medlemmar för att man ska kunna bli uttagen. Lägg datumet på minnet så du inte planerar in annat under dessa viktiga datum.


Anders Brandt vinnare
i julfrågesporten!

Tis 17 jan
Det blev Anders Brandt som tog hem vinsten i julfrågesporten! Den enda som lyckades få alla 13 frågor rätt!
Anders kan komma in på kansliet och hämta sitt pris.
Andra som lyckades bra var Petra Kapell och Lotta Borgius som slutade tvåa respektive trea på 12 rätt.
Slutställningen finns här.
De rätta svaren finns här.


Vinnarbilden framröstad!

Mån 16 jan

Rösterna i bildtävlingen har sammanräknats och det blev en odiskutabel vinst för Theodor Håkanssons häckbild från Kraftmätningsfinalen! Bilden samlade ihop hela 65 röster av de totalt 142 som röstat i finalomgången. Som god tvåa kom Hannes spjutbild på Kraftmätningen med 32 röster och delad tredjeplats mellan Esther, Elias och Filip med 13 röster vardera.
Finalbilderna är utskrivna och kan hämtas av respektive aktiv som är med på bilden, Theodor, Esther, Filip, Elias och Hannes!
Vinnarna bland er som röstat är också genomförd och gav följande vinnare som kan avhämta sina priser på kansliet efter att man beställt sina utskrivna bilder genom att svara på vinstmailet som är utskickat! Ni som har vunnit bilder och Bajenlåda är följande:
Filip Herre - Christine Johansson - Malin Martell

Stort Grattis!


Många klarade SM-kvalgränser!

Mån 16 jan
Många hammarbyare tävlade i Örebro i helgen.
Jonatan Borg bättrade på årsbästat i 60m till 7,05.
Aron Gullberg gjorde åter en bra stavtävling och klarade 4,10.
Teodor Borgius gjorde säsongsdebut och klarade kvalgränsen till SM direkt med 4,95. Vilmer Karlsson, Filip Herre, Elias Kapell, Alfred Berglind och Neo Hall sprang alla bra och klarade kvalgränsen i 400m! Vilmer 51,75, trots en långsam öppning, Filip 52,12, Elias 52,96 trots problem vid ingång till gemensam bana, Alfred 52,80 och Neo 52,82. Elias Kapell stod även för superfina lopp på 60mh på nytt personligt rekord två gånger om med 8,27 och sedan 8,14, vilket såklart innebar klarad kvalgräns till SM. Även Alfred Berglind klarade kvalgränsen till SM i 60mh med 9,02. Maja Simonsson vann 400m på tiden 61,11 och tog kvalgränsen till SM. Lii Jabbour vann 60mh på nytt personligt rekord 8,93 och kom tvåa i tresteg med 11,56 vilket gjorde att hon kvalade till SM i båda grenarna.
Gå in här för att se alla de som klarat våra nomineringsgränser.


Matilda kvalade in i premiärloppet!

Arkivbild Matilda Hammarbyspelen Arkivbild Matilda Hammarbyspelen

Fre 13 jan

Några av våra aktiva drog ut stll Sollentunas inomhushall för att testa formen inför kommande mästerskasp. Linn Harryson kastade seniorvikten 14.06 endast några centimeter från perset och förbättrade årsbästast och är sedan tidigare inkvalad till JSM.
Judith Nielsén noterade 9,88 på korthäcken, Nikolaos Pathiakis 52,91 och Matilda Borg 58,23 på 400 meter vilket är ett starkt formbesked och indikerar på att sub 58-perset kommer att ryka den här säsongen och därmed är SM-kvalgränsen till USM fixad!

Resultaten här!

Arkivbild Linn IJSM Skellefteå


Grete nominerad till
årets prestation i Finnkampen!

Fre 6 jan
Grete Ahlberg har blivit nominerad som en av kandidaterna till årets prestation i Finnkampen! På Friidrottsgalan om drygt två veckor kommer utmärkelser att delas ut för prestationer under 2022. Grete är en av sex nominerade.
Så här lyder nomineringen på friidrott.se:
Grete Ahlberg, Hammarby IF (slägga)
Grete Ahlberg ställdes mot två finländskor med klart bättre personliga rekord och årsbästan och som båda besegrat henne på EM ett par veckor tidigare. Tävlingen kom att utveckla sig till en trekamp med små marginaler som Grete avgjorde till sin fördel i sjätte och sista omgången: 69.30 innebar att finländskorna fick ge sig med 6 respektive 38 cm!
Läs mer på friidrott.se här.


Vinnarna dragna
och finalbilderna nominerade!

Mån 2 jan
Vinnarna av bildtävlingens första del är dragna!
De tre som erhåller fotoutskrifter för sin insats är följande:
Eva Pettersson - Matt Brown - Hjalmar Dunger
Ett stort grattis till er och stort tack till alla som röstat!
I och med detta så har finalomgången dragits igång.
De 6 bilder som nominerats med flest röster kan ni se på den nyupplagda finalsidan där ni samtidigt kan gå in och lägga en röst på den som ni tycker är bäst och därmed vara med i dragningen av tre nya vinnare som förutom fotoutskrifter erhåller en Bajenask! Till röstningssidan

Nyhetsarkiv
Januari 2023


Utökade artiklar här nedan!


Mängder av personbästan i helgen!


Mån 30 jan
Det var mängder av fina Bajenprestationer under helgens tävlingar!
Grete Ahlberg deltog i vikt under Folksam GP Sätra och fick iväg ett nytt 21 meterskast när hon nådde 21,14 vilket var nytt årsbästa.
Esther Sahlqvist gjorde finfina häcklopp i helgen på seniorhäckarna. Det blev nya bästa noteringar och det snabbaste loppet på 60mh lydde 8,68 vilket innebar att hon klarade kvalgränsen till SM för seniorer.
Lii Jabbour gjorde stora framsteg på 60mh i helgen när det blev personligt rekord med tiden 8,69.
Elias Kapell gjorde mycket bra insatser i helgen i framför allt längd, stav och kula där det blev nya personbästan med 6,72, 4,21 och 13,88.
Viktor Wall gjorde nya framsteg i 60m när han nu nådde 7,07 och nosar på kvalgränsen till Senior-SM. Tiden är personbästa.
Vilmer Karlsson och Filip Herre gjorde fina insatser i 400m när de sprang nästan jämnt mot varandra och stod för fina tider. 51,09 för vinnande Vilmer och 51,22 för Filip inte långt bakom. Vilmer klarade också klubbens kvalgräns i längd med fina 6,05. Samtliga resultat personbästan.
Alfred Berglind förbättrade sig i 400m till 52,51 vilket är nytt personbästa.
Carl Bergmark slog personligt rekord i stav när han tog 4-metersgränsen med 4,01!
Emmy Wolgast tog gränsen till SM i längdhopp när hon gjorde en längdtävling med fler fina hopp där det längsta mätte 5,21.
Neo Hall gjorde säsongens första lopp på 1500m och klarade kvalgränsen till SM direkt. Tiden blev 4.23,09.
Anton Roslund hade en finfin tävlingshelg! Personbästa i 60mh, tresteg och höjd. På häcken blev det 8,82, i tresteget 12,82 och höjden 1,80. Mycket fina resultat och en klart uppåtpekande formkurva.
Albin Wolgast gjorde stora framsteg i viktkastningen när han nådde fler personbästan under tävlingen och fick på ett 14-meterskast i sista omgången som mätte 14,28.
Hannes Johansson persade i helgen i både 60mh och stav där han noterade de fina resultaten 8,63 och 3,81. En mycket fin helg för Hannes.
Inez Resare klarade gränsen till SM med ett fint lopp på 1000m som klockades för 3.11,72.
Jonas Atlassi gjorde ännu ett fint lopp på 1000m med tiden 2.51,00 vilket var en förbättring av hans tidigare bästanotering i grenen.
Theodor Håkansson slog personbästan i 60mh och stav med noteringarna 9,15 och 3,23.
Christopher Belec förbättrade sig i viktkastningen till 13,62 vilket var nytt personbästa.
Tyra Sparv tävlade i tresteg under helgen och nådde 10,87 i grenen vilket gjorde att gränsen till SM klarades i ännu en gren för Tyra.
Ella Johansson gjorde säsongens första tävling i Karlstad och klarade kvalgränsen till SM direkt. Hon sprang 1500m på tiden 5.07,79.
My Lindberg tävlade även hon i Karlstad och hade många positiva resultat. Hon förbättrade sig både i 60m och 200m med 8,18 respektive 27,06.
Maja Simonsson förbättrade sitt årsbästa i 400m i Karlstad med ett lopp på 60,44.
För att se listan på alla de Hammarbyare som klarat nomineringsgränserna till vintern SM-tävlingar, gå in här.


Många kvalade till SM!

Mån 23 jan
Många aktiva kvalade in till vinterns SM-tävlingar i helgen!
Det tävlades framför allt i Sätra men vi hade även aktiva på plats i Västerås och Växjö.
 
SÄTRA
Arvid Wändesjö gjorde en strålande insats i sin säsongsdebut på 60mh på seniorhäckarna. Det blev som bäst 8,25 och klarad kvalgräns till ISM i Malmö! Även Filippa Ramberg klarade gränsen i sitt första lopp på 1500m när hon klockades för 4.39,24.
Esther Sahlqvist gjorde säsongsdebut och gjorde finfina resultat. Hon klarade t.o.m. gränsen till ISM i Malmö med fina 7,69 på 60m. I 60mh noterade hon 8,63. Teodor Borgius gjorde en jätteprestation då han gjorde sitt livs högsta hopp i stav med 5,11.
Julia Wändin klarade nomineringsgränsen till IJSM-IUSM i Karlstad med sitt första 1500m-lopp för säsongen på 5.01,86.
Lii Jabbour gjorde nya framsteg med 7,95 på 60m, 8,90 på 60mh och 5,30 i längd. My Lindberg klarade kvalgränsen till IUSM i Västerås på 60m med tiden 8,20. Tyra Sparv tävlade i en del grenar men lyckades bäst i längd där hon fick på ett jättehopp som mätte hela 5,52.  Viktor Wall gjorde säsongsdebut på 60m och klarade kvalgränsen till IJSM-IUSM i Karlstad med 7,11. Elias Kapell hade en lyckosam helg när han förbättrade sig ytterligare i 60mh med fina tiden 8,04. Längd och kula stod även på menyn för vår hungrige mångkampare och där blev det också stabila prestationer med
6,55 respektive 13,43. Hannes Johansson gjorde bra ifrån sig i 60mh och förbättrade sin tidigare prestation i grenen när han nu noterade 8,68. Anton Roslund klarade kvalgränsen till IUSM i Västerås i höjd när han noterade 1,79. Theodor Håkansson tog även han kvalgränsen till Västerås när han sprang 60mh på 9,26.
 
VÄXJÖ
Jonatan Borg gjorde ett bra lopp på 60m och klarade kvalgränsen till ISM i Malmö med tiden 6,98.
 
VÄSTERÅS
Erik Ehrlin klarade kvalgränsen till ISM i Malmö med 15,07 i tresteg i sin första tävling. Ellen Forsell klarade gränsen till IJSM-IUSM17 i Karlstad i vikt med 16,91. Christoffer Belec klarade kvalgränsen till IUSM i Västerås i vikt med 13,46. Även Anna Bergin klarade gränsen till Västerås med 14,93 i viktkastning. Det var mängder med ännu fler fina Hammarbyresultat från helgen nedan: 
Resultat från Sätra   Resultat från Växjö   Resultat från Västerås
För att se en lista på alla de som hittills klarat våra kvalgränser till vinterns SM-tävlingar, gå in här.


Mästerliga guld och dramatik i bronskamp och klubbrekord!

Klicka på bilden för resultaten!

Mån 9 jan
Det blev två säkra segrar i mångkamps-DM som avgjordes i Sollentuna. Elias Kapell tog kommandot från start i P17-klassen och utökade ledningen i varje gren fram till höjdhoppet där han fick nöja sig med fjärdeplatsen innan han åter var i topp på korthäcken och stavhoppet där han delade segerhöjden med Aron Gullberg. Pers i det avslutande 800-metersloppet gav också en fjärdeplats och en seger i 7-kampen med 368 poäng och totalpoängen 4897 poäng vilket raderade ett gammalt klubbrekord som innehades av Sebastien Hargeström med en poäng! Betydligt mera dramatiskt blev det om bronspengen blev det då Carl Bergmark gjorde ett försök att hämta in de 125 poäng upp till bronsplatsens David Berglund. När målfotot avlästs efter
800-metersloppet där han var 10 sekunder före i mål fattades
ynka 1 poäng till pallen!

En lika överlägsen seger hade vi genom Tyra Sparv i F15 som gick upp i ledning efter andra grenens höjdhopp och därefter utökade hela vägen till en totalseger på nästan 300 poäng!
Vi hade även representatinon i P15 där Theodor Håkansson knep en bronspeng och Felicia Lindberg vann seniorklassen.
Samtliga våra 10 tävlande i de olika klasserna satte nya pers totalt, 60, 600 och 800 meter! Totalt räknades det in hela 56 nya personliga rekord, 18 klarade kvalgränser till SM samt ett klubbrekord!
Fantastiska formbesked inför kommande inomhusmästerskap!