Äntligen!

Tor 31 maj
Efter över ett års diskussioner med och uppvaktningar av svenska friidrottsförbundet samt idogt pappersarbete har vi i Hammarby fått igenom två saker i svensk friidrott, som syftar till en mer välkomnande attityd för utländska medborgare att få bli en del av vår friidrottsfamilj här i Sverige. Klubbens motion om revidering av regelverket för tävlingstillstånd till utländska medborgare röstades igenom under förbundsårsmötet och har nu fastställts av svenska friidrottsförbundets styrelse. Den slutliga regelverkstexten lär vi få ta del av inom en snar framtid. Det nya regelverket ska tillåta utländska medborgare, som är folkbokförda i Sverige, att tävla i SM för sin svenska klubb trots att de tävlar i ett annat lands landslag.
Den andra stora nyheten är att vår Diamond League 1500m löperska Abeba Aregawi har fått tävlingstillstånd för Hammarby den 24 maj 2012 och därmed är klar för SM-deltagande under året! Det är så härligt att äntligen få hälsa henne varmt välkommen till Hammarby och vår tävlingsverksamhet samt att lite längre fram få se henne springa i vår klubbdräkt på svenska mästerskap, något som hon drömt om länge att få göra. Abeba har efter förra årets långvariga skada kommit tillbaka på ett strålande sätt och öppnat årets Diamond League-säsong med ett personligt rekord på W 1500 m under 4 minuter, 3.59:23 och ikväll tävlar hon i Rom. Vi önskar henne nu lycka till med tävlandet för Hammarby! Abeba, GRATTIS till det strålande loppet i Rom igår!
Tiden 3.56,54 på 1 500 meter imponerar mycket, men sättet du gör det på imponerar ännu mer. Det är så härligt att se dig löpa!
Vi hoppas att snart för se dig i Hammarbydräkt i SM-sammanhang.
Varmt välkommen till Hammarby Friidrott, Abeba!
Ingvar Åström, ordförande


Tillbakablick från Nordiska Skolspelen!

Ons 30 maj
Lite i skymundan så tävlade tio av våra duktiga hammarbyungdomar i Oslo på Nordiska Skolspelen förra veckan!
Här kommer en liten tillbakablick.
Lagkaptenen för killarnas lag, Carl Krüsell Berg, satte tokpers när han stötte iväg kulan hela 10,20!
Pernilla Hansson satte personligt rekord i höjdhopp med 1,51.
Rosanna Cianelli lyckades bäst i längdhopp där hon hoppade 5,05.
Emma Hultström stötte bra i kula med ett resultat på 8,68.
Stockholms lagkapten för tjejlaget, Hanna Kapell, gjorde ett fint lopp på 800m då hon noterades för stabila 2.33,10. Hanna kom tvåa i grenen. Hon hoppade också högt i höjd med det nya personliga rekordet 1,48.
Magdalena Åkesson lyckades bäst i kula med en stöt på 8,60.
Caroline Fritz hoppade 4,42 i längdhopp.
Timothy Olsson noterade imponerande 2.09,40 på 800m och vann grenen! 5,31 i längd var också ett fint resultat för Timothy. På 100m noterade han 12,50.
Sebastian Hargeström sprang på tiden 2.20,90 på 800m. Han lyckades också hoppa 5,17 i längdhopp.
Frank Förnestig hoppade 5,43 i längdhopp och kom fyra totalt i grenen. 12,70m blev det på 100m.


Två hammarbyare uttagna till EM!

Tis 29 maj
Björn Barrefors och Michel Tornéus fick igår klartecken för start på EM i Helsingfors! Björns superserie i tiokamp på 7897 poäng som han presterade på Big 10 I Madison, Wisconsin, var nästan 100 poäng över EM-kvalgränsen. Michel Tornéus blev uttagen mycket pga. att han direkt hoppade över 8 meter på avslutningen av träningslägret i San Diego. Nytt på tävlingsfronten annars är att Frida Persson sprang igår 400mh på en tävling i Rehlingen, Tyskland. Och det gick fort! Frida klockades för kanontiden 58,54, som endast är en halvsekund från personligt rekord! En riktigt bra tid, speciellt med tanke på att det faktiskt bara är Fridas andra lopp på distansen för säsongen!
John Kingstedt vann ett landsvägslopp på 3000m när han var på besök i Washington DC den 20 maj – the Capitol Hill Classic. Tiden blev 8.53.


Hammarbys damer vidare till
Lag-SM-final!

Mån 21 maj
Helgens har varit riktigt positiv då ett flertal mycket roliga händelser ägt rum! Våra damer lyckades ta sig vidare till final i Lag-SM! Vi hade fyra grensegrar genom Frida Persson (400mh), Jasmin Sabir (tresteg), Lovisa Grönros (1500mh) och Lisa Naucler (1500m)!
Det blev även några fempoängare (dvs. andraplatser) genom Sandra Knezevic (200m), Lynette Morgan (400m), Lova Wåhlin (800m) och Charlotte Karlsson (5000m). Den avslutande stafetten blev avgörande men Lynette Morgan, Frida Persson, Jasmin Sabir och Yasmin Jelassi behöll kylan och kunde säkert växla sig in i mål före Västerås, som låg tvåa inför stafetten! Nu gör damerna våra herrar sällskap i högsta divisionen den 20 juni på Slottsskogsvallen i Göteborg!
Några av loppen och även några hopp från tävlingen kommer läggas ut på vår facebooksida inom de närmsta dagarna.
För att se bilder från tävlingen, gå in här.

En av klubbens mest lysande stjärnor, Abeba Aregawi, gjorde i lördags ett riktigt superlopp på 1500m i Diamond League I Shanghai! Abeba, som vid förra årets inomhussäsong var världsetta på distansen har sedan dess haft det lite motigt med skador. Men nu är hon tillbaka på allvar! Hon kom tvåa i loppet och klockades för nytt personligt rekord, otroliga 3.59,23! Detta även på regntunga banor!! 
Abeba är med tiden tvåa i världen i år och blev alltså endast slagen av landsmaninnan Genzebe Dibaba som för övrigt med tiden 3.57,77 satte nytt nationsrekord för Etiopien och världsårsbästa! Tiden var dessutom den bästa som noterats i världen denna och föregående säsong!
Det ser ljust ut för framtiden för vår hammarbyvärldstvåa!

I helgen har även Jonathan Wulff sprungit ett nytt stabilt lopp under 11 sekunder på 100m. 10,99 blev det i motvind. Det känns som Jonathan är stabil, även i motvind och när Jonathan kommer igång kan det gå riktigt fort. Mångkampande P17-killen Staffan Åkesson slog dunderpers när han tog 1,92 i höjdhopp på en tävling i Skåne.
Vår lovande kastarungdom Grete Ahlberg har slagit personigt rekord och även nytt klubbrekord i F14 diskus. 37,60. Därefter  gjorde hon en lovande debut med seniorsläggan (4 kg) med ett resultat på 38,36.
Innan dagen var slut hann Grete också vinna slägga F15 (3kg) på 44,12 och spjut F15 på 28,86.


Åtta direkt av Michel!

Fre 18 maj
Efter några veckors hårdträning på landslagslägret passade Michel Tornéus igår på att stämma av formen vid den veckoliga resultattävling som arrangeras av träningscentret i Chula Vista. Det resulterade i säsongens första 8-metare - och en väl underbyggd sådan eftersom Michels hoppserie såg ut så här: 7.29 - 7.99 - X - 7.81 - 8.00 - 7.90. 
Något "officiellt" nytt svenskt årsbästa blev det dock inte då vinden envisades med att hålla sig över de +2.0 m/s som är gränsen för rekord och i statistik.  Det var Michels hittills 12:e 8m-tävling i karriären (sju ute i godkänd vind, tre i medvind och två inne).


Tio stycken hammarbyungdomar uttagna till Nordiska Skolspelen!

Sön 13 maj
Varje år arrangeras Nordiska Skolspelen, där varje nordisk huvudstad bjuds in att ställa upp med 16 stycken ungdomar (åtta killar och åtta tjejer). Rätt att delta i Sveriges fall har elever i Stockholms kommunala och privata skolor som är födda år 1998 eller senare. Förra året gick tävlingen I Reykjavik och i år kommer tävlingen arrangeras i Oslo. Roligt är att hela tio stycken hammarbyare har blivit uttagna att ställa upp för Sverige i tävlingen! 62,5 % av Sveriges lag kommer alltså utgöras av hammarbyare! Grönvitt är det även på ledarfronten då Linda Wikström kommer åka med som ledare.
Friidrottstävlingarna håller på 22-24 maj. Ungdomarna flyger till Oslo 21 maj och åker hem den 25 maj.
De Hammarbyungdomar som blivit uttagna är följande:
Hanna Kapell (lagkapten tjejer)
Pernilla Hansson
Rosanna Cianelli
Caroline Fritz
Magdalena Åkeson
Emma Hultström
Carl Krüsell-Berg (lagkapten killar)
Timothy Olsson
Sebastian Hargeström
Frank Förnestig


Kanonlopp av John Kingstedt

Lör 12 maj
Vår nye löpare John Kingstedt svarade för en positiv prestation på tävling i veckan.
John Kingstedt tävlade på en tävling i Norrköping i tisdags. Han sprang 3000m och klockades för kanontiden 8.39,19. Tiden var personligt rekord och ett stort fall framåt. Detta alltså trots att vi befinner oss så tidigt på säsongen och långt ifrån den riktiga toppformen!


Frida springer i helgen+ USA-tävlingar

Fre 11 maj
I helgen är det tävlingar både på hemmaplan
och på andra sidan Atlanten!

SM i halvmarathon
Här kommer vår uthållige marathonlöpare Emil Lerdahl att ställa upp.

Vårkastet
På Vårkastet i Bålsta kommer två av våra duktiga kastarungdomar att tävla. Både 1998-födda Grete Ahlberg och Emily Berghäll kommer ställa upp i kula, diskus, slägga och spjut.

Täby Vårspel
På Täby Vårspel på lördag kan Frida Persson komma att göra sin säsongsdebut då hon anmält sig till 200m.
Lynette Morgan och Jasmin Sabir kommer springa 200m.
Andra som är anmälda till tävlingar är några av våra duktiga löparungdomar. Timothy Olsson, Hedda Jahrl och Elin Andersson kommer samtliga att springa 800m.

Danderyds Ungdomsspel
På söndag är det Danderyds Ungdomsspel och här har vi fler hammarbyare på plats. Sunday Ojuri kunde inte ställa upp på Speedy Gonzales i veckan pga. sjukdom. Sunday känner sig dock bättre och förhoppningsvis kommer han ställa upp i Danderyd i 100m och 200m.
Lynette Morgan kommer tävla även på söndagen, fast då är det 100m som gäller. Frida Retsloff kommer att hoppa längd. Yasmin Jelassi kommer göra tävlingsdebut och är anmäld i 100m, 200m och längdhopp.

Yngre Ungdomar
F14-tjejen Marina Janhunen kommer ställa upp på 200m och 800m. Marina slog klubbrekord på Speedy Gonzales på 600m och det ska bli intressant att se vad hon kan göra på både 200m och 800m.
Rosanna Cianelli, vår allsidigt duktige F13-tjej, kommer ställa upp i 80m, 60mh, längd, höjd och kula. Julia Dyrke, som framför allt är en duktig F13-löpartjej, kommer tävla i 80m, längd, höjd och 600m.
Hedda Jahrl tävlar även på söndagen fast den här gången blir det 600m. Fanny Jansson kommer ställa upp i längd och höjd.
Nora Wärn kommer tävla i 80m, längd och kula.
Det kommer dessutom finnas fler hammarbyare på plats.
 
Madison, Wisconsin
Det är dags för mångkamparesset Björn Barrefors att göra entré i Big Ten Outdoor Championships. Här tävlar de tio distrikten som ingår i Big Ten. På motsvarande tävling inomhus gjorde Björn en stabil comeback när han, efter att ha gjort en mindre lyckad första mångkampsdag, kom tillbaka starkt och lyckades lägga beslag på en silvermedalj! Björn ligger med sin bästa tiokamp den här säsongen på fjärde plats i Big Ten med 7308p.
 
Baton Rouge, Louisiana
Sofia Hellberg-Jonsén har även hon stora tävlingar i helgen i SEC Championships, där de närmaste distrikten deltar och försöker göra så bra resultat som möjligt för att bli uttagna till kommande NCAA-mästerskap. Sofia ligger på 40:e plats i USA med 58,99 på 400mh. På långa stafetten ligger HJ:s lag på 17:e plats med en tid på 3.36,69.


Många säsongsdebuter på
Speedy Gonzales!

Ons 9 maj
Igår tisdagskväll ägde tävlingen Speedy Gonzales rum på Enskede IP. Det blev två stycken nya klubbrekord!
Enskede IP fick internationellt finbesök då danske 400m-löparen Nick Ekelund Arenander hade bestämt sig för att springa 400m på Speedy Gonzales. Och speedy var verkligen det rätta ordet att beskriva Nicks lopp med- I de svåra förhållandena med en jobbig vind att kämpa mot sprang han i ensamt majestät in på imponerande 47,07!
Ken Braesch-Andersen gjorde en fin 400m-debut då han noterade fullgoda 51,17. Tiden är mycket bra med tanke på att vi endast är inne i början av maj. Lynette Morgan vann överlägset i kvinnornas 400m-lopp på 60,11 i sin säsongsdebut.
Thobias Ekhamre sprang 600m på 1.22,51. Timothy Olsson gjorde ett bra lopp på 600m och noterade personligt rekord 1.34,94. Tiden är inte långt ifrån klubbrekordet i klassen! I det kvinnliga 600m-loppet blev det ett klubbrekord! Löpstarka Marina Janhunen slog det gamla klubbrekordet med drygt fyra sekunder då hon noterade 1.43,83. Detta alltså trots svår vind och i ett lopp med endast två deltagare.
Jonathan Wulff och Philip Green sprang den udda distansen 150m. De hade det tufft mot den kraftiga motvinden (-2,4) och noterade 17,27 samt 17,57. I det kvinnliga 150m vann Frida Retsloff som noterade 21,35 i -3,3 motvind. I stavhoppet hoppade många av klubbens duktiga ungdomar. F15-tjejen Isa Diamant hade en lyckad afton med fin hoppning! Hon slog sitt personliga rekord med drygt tre decimeter då hon noterade fina 2,85! Hon hade även hyfsade försök på klubbrekordshöjden 3,01!
Hanna Kapell, Ella Strömfelt, Ida Fritzdorf-Kåberg och Linnéa Palmerstedt var samtliga över klubbrekordet och klarade höjden 2,45. Linnéa klarade även nästa höjd 2,55 och lade då beslag på klubbrekordet i F14-klassen!
Det var roligt att få se Love Fältström tillbaka på tävlingsbanan igen! Love slog sitt personliga rekord i stav och noterade nu 4,20. Martin Forsberg slog personligt rekord och hoppade 2,25!
Andreas Almlöf noterade 40,41 i spjut trots motvind.


Fatima på gång!

Lör 5 maj
Fatima Dedrickson har kommit igång på allvar nu borta på andra sidan Atlanten.
Förra veckan noterade Fatima tiden 11,97 på 100m, vilket var nytt personligt rekord. Förutom perset innebar tiden att Fatima nu är fjärde snabbaste kvinna genom alla tider i klubben! Häromdagen sprang hon favoritdistansen 100mh på 13,82, vilket är årsbästa och endast drygt två tiondelar från personligt rekord.


Stipendium till sprintgrabbar!

Tor 3 maj
HIF alliansstyrelse kommer dela ut 2011 års stipendium från Lennart Nymans fond i samband med Hammarbys årsmöte 9 maj.
Lennart Nymans minnesstipendium har för 2011 tilldelats Hammarbys lovande sprintergrabbar Jonathan Wulff och Sunday Ojuri!
Båda har utvecklats positivt under året och tillhör den yppersta eliten inom svensk sprinterlöpning! Charlotte Karlsson sprang i lördags en halvmara, Kungsholmen runt. Charlotte vann loppet på tiden 1.20,17. Charlotte rapporterar också att känslan under loppet kändes bra! Det är ett positivt formbesked inför Charlottes stora mål den här säsongen, Stockholm Marathon.

Duktiga F14-tjejen Grete Ahlberg tävlade förra helgen på Turebergskastet. Resultaten har dröjt men är nu fastställda. Den blev ett nytt klubbrekord i F14 diskus med resultatet 35,80! Grete tävlade också på Hellaskastet i helgen och där snuddade hon vid sina rekordresultat i kula (11,22) och diskus (35,27)! Emily Berghäll tävlade också och noterade 9,52 i kula och 32,04 i slägga. Fler hammarbyare var också på plats!
 

Nyhetsarkiv 2012
Maj

Utökade artiklar här nedan


Många nya klubbrekord!

Mån 28 maj
Sex stycken nya klubbrekord sattes på helgens distriktsfinaler!
Många av våra F/P14-ungdomar hade under hela veckan varit i Oslo på Nordiska Skolspelen och hade därför förståeligt nog generellt inte krafter kvar för att dessutom avsluta veckan med två dagar av intensiva distriktsfinaler! Som om inte det intensiva tävlandet skulle varit nog drabbades tyvärr många av våra landslagsungdomar för magsjuka, vilket gjorde det ännu tuffare att återhämta sig.
Otroligt nog var det ändå flera som presterade väldigt bra på Distriktsfinalerna!
Sebastian Hargeström vann P14 stavhopp på 3,08. Han kom dessutom tvåa på 300mh. Sedan persade han i längd med ett hopp på 4,97 och kastade 31,33 i spjut.
Frank Förnestig avstod tävlande på lördagen men hoppade fina 5,23 i längd på söndagen.
Lillbrorsan Paul Förnestig ville inte vara sämre, och raderade ut vår supersprinter Jonathan Wulffs gamla klubbrekord från 2005 när han satte ett nytt klubbrekord på 200m med tiden 29,08! En liten påminnelse eftersom många nog inte kommer ihåg detta är faktumet att Paul även slog klubbrekordet på distansen under inomhussäsongen!
Duktiga P14-killen Timothy Olsson är i väldigt fin form nu men han var en av dem som drabbades hårdast av magsjukan och fick därför inte ut det han önskade ur helgens tävlingar.
P12-killen Johan Ekberg gjorde ett fint 1000m-lopp och tog en fjärdeplats på tiden 3.18,48.
F14-tjejen Marina Janhunen (toppbild) gjorde fina medeldistanslopp. På 800m drog hon hela loppet på egen hand och sololöpte in på goda 2.26,61. Och Marina hade krafter kvar på upploppet så det finns mycket att förbättra i kommande lopp med hårdare konkurrens.
Dessutom satte hon ett nytt klubbrekord på 1500mh när hon vann och sprang på tiden 5.43,88!
Pernilla Hansson, som persade i höjd med resultatet 1,51 på Nordiska Skolspelen, och som då inte kunde ställa upp på det avslutande 800m pga. skada gjorde ytterligare ett kanonresultat på helgens tävlingar! Nu blev det nytt pers med 1,54! Resultatet innebär även att Pernilla nu är bästa kvinna i klubben i grenen!
Vi skulle också få ett nytt klubbrekord i stavhopp. Linnéa Palmerstedt klarade 2,68 i sitt sista försök och förbättrade därmed sitt egna rekord med 13 cm.
Talangfulla kastartjejen Grete Ahlberg gjorde stabila insatser i kastgrenarna i helgen. I kula blev det silver med 11,23. I diskus och slägga blev det guld med resultaten 37,26 samt 40,56.
Emily Berghäll gladde när hon slog personliga rekord i både diskus och slägga med 35,26 och 36,40 och tog med de prestationerna ett brons och ett silver.
F13-mångkampartjejen Rosanna Cianelli var en av dem som var med i Oslo men Rosanna verkade inte trött utan höll en stabil nivå i sina grenar. Medaljskörden blev ett guld (höjdhopp, 1,51), två silver (längdhopp 4,85, 200m 27,3m) och ett brons! (kula 11,01)
F13-löpartjejen Elin Andersson sprang bra på 1000m och noterades för tiden 3.26,57.
Våra F12-tjejer imponerade stort! Framför allt både Siri Lindvall och Siri Gassama sprang snabbt i helgen. På 80m var det problem med vindmätningen då ingen officiell vind kunde fastställas i vissa av försöksheaten. Både Siri och Sira var under klubbrekordet för grenen i försökheaten. De var båda även under klubbrekordet i finalen också, där Siri fick 11,61 och Sira 11,63!
De sprang också snabbt på 200m och där var Sira snabbast med 30,38. Siri hade 30,51. Båda var även här under klubbrekordet i grenen!
Siri Lindvall gjorde också ett mycket imponerande häcklopp på 60mh! Hon kom tvåa och klockades för 10,88, vilket är klubbrekord med nästan en hel sekund!
F12-tjejen Victoria Richardson vann 1000m på tiden 3.31,69.
Det var massor av fler bra prestationer av hammarbyare under helgens tävlingar!


Superserie av Björn Barrefors!!

Mån 14 maj
Björn Barrefors gjorde en kanonserie när han lyckades nå 7897 poäng i tiokamp! Prestationen innebär att Björn nu klarat kvalgränsen till EM!
Björn Barrefors gjorde sitt livs bästa tiokamp när han vann Big Ten i Madison, Wisconsin. Björn nådde hela 7897 poäng vilket innebar att han klarade EM-kvalgränsen med 97 poäng till godo! Resultatet innebar också att Björn är 11:e bäste svensk genom tiderna i tiokamp!
Björn stod för en mångkamp av ypperlig stabilitet.
Dessutom blev det, förutom tiokampen, tre stycken personliga rekord! I längdhopp blev det 7,57, i diskus blev det personligt med hela fem meter då längsta kastet mätte 46,27 och i stavhopp blev det 5,06, vilket är utomhuspers. Andra stabila resultat var 110mh där Björn noterade 14,46 och stavhopp där det blev 5,06.

Vädret i Stockholm under helgen
Vädret var inte det bästa under helgen, speciellt inte under lördagen då det tävlades mycket i regn, väta, hagelskur, konstant blåst och en gnutta sol. Dessutom i för årstiden kalla förhållanden. På söndagen klarnade det upp och var soligt väder. Temperaturen var dock fortfarande inte mycket att hurra för då den endast var någon grad varmare på söndagen. Trots tråkigt väder blev det ändå fina resultat för många hammarbyare!

Vårkastet
Här tävlade båda våra duktiga F14-kastartjejer Grete Ahlberg och Emily Berghäll. De ställde upp i fyra grenar (kula, diskus, spjut och slägga) med första start 9.00 och sista gren avslutad strax efter 18.00 på lördagkvällen. Förutom kvalificerat motstånd i form av ett år äldre tjejer så bjöd också vädret på tufft motstånd. Dagen började med strilande regn och under spjutkastningen haglade och blåste det kraftigt i hagelskurarna. Först framåt sen eftermiddag, i höjd med släggkastningen, ville solen titta fram och vinden lägga sig.
Resultatnivån var därför” sådär” i samtliga grenar och över hela startfältet. Det var egentligen först i släggan som främst våra tjejer visade framfötterna med varsitt personligt rekord. Emily gjorde 35,54, som är ett så pass bra resultat att det hade placerat henne bland de tio bästa i Sverigestatistiken F14 förra året. Och där finns stor potential till ytterligare framsteg innan sommaren är över. Grete fortsatte också sin fina resultatserie från inledningen av säsongen med ytterligare ett klubbrekord. Återigen samtliga kast över 41 meter och segerresultatet 44,87 räckte till ett nytt tävlingsrekord för Vårkastet!

Täby Vårspel
Här gjorde Frida Persson säsongsdebut i 200m. Frida vann loppet och noterade goda 24,75! Tiden är mycket bra med tanke på de usla förhållandena med kalla 10 grader och motvind i kurvan de första 75 metrarna. Frida rapporterar dessutom att känslan var bra och att det bådar gott inför sommaren! Lynette Morgan gjorde säsongsdebut i 100m och noterade 12,68, vilket är en mycket bra tid så här tidigt på säsongen för Lynette! P14-killen Timothy Olsson sprang 800m och blev tvåa på nytt personligt rekord 2.13,80, trots regn, blåst och endast åtta plusgrader. På tjejsidan sprang Hedda Jahrl och Elin Andersson men där blev det något strul med tidtagningen så där finns ej ännu några tider. Men Hedda vann loppet och Elin kom på tredje plats.

Danderyd Ungdomsspel
Våra supersprinters Sunday Ojuri och Jonathan Wulff sprang både 100m och 200m och imponerade båda stort i sina säsongsinledningar! Sunday vann 100m-loppet på fina 10,89 och Jonathan kom tvåa på 10,96. I försöken noterade Sunday 11,05 och Jonathan 10,95. På 200m var det, som i så många andra rundbanelopp, motvind och där lade grabbarna också beslag på guldet respektive silvret i samma ordning på tiderna 22,43 och 22,73. Sundays tid var dessutom Danderyds Ungdomsspelsrekord! David Sundström noterade även 11,45 i sitt första 100m-lopp den här säsongen. Frida Retsloff hoppade längd och noterade resultatet 5,15. I 100m klockades hon för tiden 13,38. I en av de yngre klasserna (F8) fick vi ett mästerskapsrekord från en hammarbyare! 2004-födda Emilia Chamia tävlade och hon tog guld i längdhopp med ett hopp på hela 3,33. Det var även ett nytt mästerskapsrekord och hon slog det gamla rekordet (från 2006) med tre cm. På 60m kom Emilia till final och kom där fyra med nytt personligt rekord (7/100 från bronset).
Duktiga F11-tjejen Siri Lindvall tog två guld. Ett i 60m med tiden 9,06 och det andra togs i längdhopp med resultatet 4,13. Hon hoppade även 1,23 i höjd och stötte 7,23 i kula.
F12-tjejen Victoria Richardsson sprang till sig en silvermedalj på 600m med tiden 2.00,24.
F13-tjejen Rosanna Cianelli tog ett par medaljer även denna helg!
Höjdhoppet vann hon på 1,48. Hon vann även kula på 10,98. I längdhopp tog hon en bronsmedalj med 4,96. På 80m noterade hon 10,98 i något för stark medvind och 11,13 i godkänd vind (räckte till en fjärdeplats). I 60mh sprang Rosanna på personligt rekord 10,40, trots att hon sprang i tuffa -3,3 motvind. Där blev det ännu en bronsmedalj.
Julia Dyrke slog personligt rekord i längdhopp med 4,55 och tog en femteplats. Julia vann även 600m-loppet på 1.49,60.
Det blev en Hammarbydubbel i 600m-loppet då Hedda Jahrl kom tvåa bara 6/100 efter Julia. Marina Janhunen sprang 200m men hade tyvärr oflytet att få springa i halv orkan (-3,7 motvind) och tiden (28,98) blev inte vad Marina hoppats på. Hon sprang också 800m och tog där silver på 2.31,78, vilket var en bra öppningstid för henne trots svåra förhållanden. Grete Ahlberg tävlade även på söndagen i Danderyd och det blev seger i F15 kula med 11,15.
För Emily Berghäll blev det en femteplats med 10,11.
För att se några bilder från tävlingarna, gå in här.


Positiv tävlingshelg!

Mån 7 maj
I lördags tävlades det rejält ur Hammarbysynpunkt!
Vår elitaktive marathonspecialist Charlotte Karlsson imponerar
i första "långloppet" för säsongen. Charlotte Karlsson sprang i lördags en halvmara, Kungsholmen runt. Charlotte vann loppet på tiden 1.20,17. Charlotte rapporterar också att känslan under loppet kändes bra! Det är ett positivt formbesked inför Charlottes stora mål den här säsongen, Stockholm Marathon. Duktiga F14-tjejen Grete Ahlberg tävlade förra helgen på Turebergskastet. Resultaten har dröjt men är nu fastställda. Den blev ett nytt klubbrekord i F14 diskus med resultatet 35,80! Grete tävlade också på Hellaskastet i helgen och där snuddade hon vid sina rekordresultat i kula (11,22) och diskus (35,27)! Emily Berghäll tävlade också och noterade 9,52 i kula och 32,04 i slägga. Fler hammarbyare var också på plats!

Talangfulle och tävlingsglade F13-tjejen Rosanna Cianelli tävlade på Brommaspelen och tog tre guld. Det blev nytt personligt rekord i längdhopp och första gången över 5 meter när hon hoppade 5,07 (dessutom i motvind)! Hon vann även 80m på nytt personbästa 10,94w och höjdhopp på 1,48!
På Turebergsstafetten hade vi många framgångar.
F11-laget slutade på en fjärdeplats.
F13-tjejerna tog guld efter en fin upphämtning på sista sträckan. Hammarby var sex sekunder efter när de växlade till sista sträckan men var två sekunder före i mål! I laget sprang Julia Dyrke, Nora Wärn, Elin Andersson, Maja Lundmark och Hedda Jahrl.
Vårt P11-lag slutade på en sjätteplats.
P13-laget noterade en niondeplats.
P15-laget tog en bronsmedalj.
Våra manliga seniorer tog guld när de vann med fem sekunder. I laget sprang Alexander Persson, Jonathan Wulff, Philip Green, Sunday Ojuri och Alex Torgersson. Våra andra manliga seniorlag lag slutade trea och sexa.


Fyra medaljer på Terräng-SM!

Ons 2 maj
Det blev totalt fyra stycken medaljer på Terräng-SM i Linköping.
Vår individuella medalj bärgades av Lars-Erik Liljebäck på 8km i klassen M50! ”Palle” noterade 28.46 och tog brons!
M22-laget med John Kingstedt, Victor Hedin och Patrik Nilsson bärgade ett lagguld på 6km! John noterade en åttondeplats individuellt med tiden 18.58. Victor Hedin var inte långt efter och tog en tiondeplats med 19.04. Patrik Nilsson blev 18:e man med tiden 19.49.
Hammarbys F19-lag tog dessutom ett silver! Lovisa Grönros lyckades ta en femteplats individuellt med resultatet 15.33.
Ellen Narfgren noterade 16.48.
Emma Forss sprang på tiden 17.54.
Löptränaren Michael Forss skulle få med sig ytterligare en medalj då hans P19-grabbar tog en bronsmedalj i lagtävlingen.
Alex Torgersson tog 17:e plats med tiden 13.23.
Sam Salehian tog 21:a plats med 13.42.
Patrick Claesson slutade på 31:a plats med 14.24.
Emil Lerdahl gjorde ett otroligt bra lopp på 12km och tog en imponerande sjundeplats på tiden 38.01! Emil lyckades hålla farten bra trots den mjuka banan.
Charlotte Karlsson noterade en tiondeplats på 8km med tiden 29.45. Charlotte var nöjd med loppet då det var taktiskt sprunget och hon var utmattad vid målgång
Lisa Nauclér sprang 4km och noterade 21:a plats med tiden 15.00. Detta var Lisas start för säsongen och det bådar gott inför fortsättningen! Lisa hade nämligen krafter kvar vid målgång och har alltså mycket outtaget att ta ut i framtiden!
Elin Jonsson noterade personligt rekord på 4km med tiden 15.38 och kom på tionde plats.