Kanonlopp av Joni Jaako på DN-Galan

Fre 23 aug
Vi hade sex stycken hammarbyare som tävlade på DN-Galan i går. Dessutom ett ungdomsstafett-lag som lyckades ta guld!
Vi hade sex stycken hammarbyare som tävlade på DN-Galan i går. Dessutom ett ungdomsstafett-lag som lyckades ta guld!
Joni Jaako gjorde ett kanonlopp på 1500m! Han blev bäste svensk på nya perset 3.44,79. Han persade med nästan tre sekunder i endast sitt tredje lopp på distansen. Johan Hydén gjorde även han ett stabilt lopp och blev bäste svensk efter Joni på 3.45,58. Johan gjorde sitt första lopp sedan Sollentuna GP och gjorde ett mycket bra lopp med tanke på att han knappt kunnat köra några löpintervaller på två månader. Det ser bra ut inför SM där båda två kommer köra 1500m!
Michel Tornéus var femma i längdhoppstävlingen på ett hopp på 7,94 i motvind. Michel hade ett långt övertrampshopp som var över 8 meter. En tävling där tyvärr nästan samtliga hopp för alla hoppare skedde i motvind. Ett bra resultat av Michel med tanke på att temperaturen hade fallit till kyliga 12 grader på torsdagskvällen.
Vår världmästarinna Abeba Aregawi kom sexa på 800m och fick tiden 2.01,22. Frida Persson kom tvåa i de nationella tävlingarna på 400mh med tiden 58,86. Niklas Jonsson kom på 14:e plats på 1500m med tiden 4.01,38. Dessutom tog våra 2001-födda ungdomar guld 1 4x200m-mixstafetten! I laget sprang Paul Förnestig, Adam Fogerberg, Sira Gassama Och Siri Lindvall.


DN Galan – en av världens bästa friidrottstävlingar

Tor 22 aug
Klubben har flera duktiga aktiva som kommer tävla ikväll på DN Galan. De flesta kommer tävla på den nationella tävlingen men våra största stjärnor Abeba Aregawi och Michel Tornéus kommer att finnas med på huvudtävlingarna! DN Galan är Sveriges största årligen återkommande sportevenemang och genomförs på anrika Stockholms Stadion. Genom åren har inte mindre än 83 världsrekord satts i Torben Gruts klassiska tegelbyggnad vilket är långt fler än på någon annan arena i världen! DN Galans unika blandning av traditionell friidrottstävling och futuristisk sportshow med musik, ljudeffekter och den senaste tekniken på en liten historisk arena skapar en magisk stämning som har gjort tävlingen omtalad och respekterad världen över.
För vår Hammarbyvärldsmästare Abeba Aregawi blir det 800m den här gången. Abeba har redan säkrat slutsegern i 1500m och ska nu försöka sig på 800m. Det kommer bli en drömduell då hon får tuffast möjliga motstånd i form av världsmästaren Eunice Sum från Kenya som i VM sprang på 1.57,38. Även bronsmedaljören Brenda Martinez finns på startlinjen! Abeba kommer få stort stöd av hemmapubliken och det kommer bli en riktig kamp!
Michel Tornéus kommer få tufft motstånd i kvällens tävlingar då namn som Tomlinson, Menkov, Rivera Morales, Mokoena, Cáceres m.fl. kommer finnas på plats! Michel är dock revanschsugen och att hoppa inför en stor hemmapublik på Stockholms Stadion slår sällan fel!
Våra medeldistanstjärnor Johan Hydén och Joni Jaako kommer att springa 1500m i ett b-heat på huvudtävlingarna!
Nationella tävlingarna
Frida Persson kommer att springa 400mh.
Niklas Jonsson kommer ställa upp på 1500m.
Jonathan Wulff och Sunday Ojuri kommer eventuellt ställa upp på 200m.


Viking Line-Spelen

Ons 21 aug
Vi har ett antal hammarbyare på plats på Källbrinks IP ikväll. Det utlovas underbart friidrottsväder, växlande molnighet och 21 grader! Det finns alltså alla förutsättningar för bra och trevliga tävlingar!
Vår silvermedaljör på USM i stavhopp Josefin Herstedt står med i deltagarlistan i kvällens tävling. Även klubbrekordhållaren Kristina Ulitina kommer ställa upp i stavhopp ikväll.
Sara Österberg har kommit igång med tävlandet och vill testa formen på Källbrinks IP ikväll. Det blir 100m för vår explosive sprinter. Sara rapporterar att det ska bli väldigt kul att få tävla! Det skulle dessutom vara roligt att vinna kvällens lopp och göra en bra tid så att hon kan ta sig till Friidrotts-SM, säger Sara.
Filip Segerberg kommer springa 3000m på kvällens tävling. Filip har kommit igång nu och det har gått bättre och bättre för vår uthålliga långlöpare.
Abdi Yusuf kommer springa 800m på kvällens tävlingar och ska kunna pressa sig ned mot 2 minuter blankt på distansen om han får ett bra lopp.
Vår dubble USM-guldmedaljör Timothy Olsson kommer springa 200m på Källbrink. Det ska bli intressant att se klubbens mångsidige guldgosse på 200m, en distans där han har alla förutsättningar att rejält förbättra sitt personliga rekord.
Daniel Rosberg är anmäld i 100m. Det känns som att Daniel har mer krut i benen och inte har fått ut det bästa ännu under säsongen. Kanske släpper det ikväll?
Vår ungdomssprinter Rodi Kay kommer ställa upp på 100m. Rodi är i bra form och kan springa snabbt ikväll! Ännu en tid under 12 sekunder är målsättningen.


Framgångar på Lilla Midnattsloppet+ klubbrekord i höjd

Tis 20 aug
Många hammarbyare var med långt framme i täten på Lilla Midnattsloppet! Våra unga duktiga löpare visade god löparklass och gjorde fina prestationer! I F15-klassen sprang Marina Janhunen till sig en silverplats på tiden 6.15. Victoria Richardson slutade femma i F13-klassen på tiden 6.44. På killsidan kom Christoffer Ahl trea I P15-klassen på 5.40. Erik Herne blev trea I P14-klassen på 6.10.
I P13-klassen slutade Johan Ekberg sexa på 6.22
Vår talangfulla ungdomsfriidrottare Klara Rådbo hoppade under helgen till sig ett nytt klubbrekord i höjd i F12-klassen i tävlingen Sommarsmajlet. Första gången över drömgränsen 1,50 var ett faktum vilket är ett väldigt bra resultat i Klaras unga ålder!


Nordiska 19-årskampen

Mån 19 aug
I helgen drog fem stycken hamarbygrabbar på sig de blågula landslagsdräkterna för att springa i Nordiska 19-årskampen i Finland!
Gustaf Lidfeldt fortsätter visa storform. Gustaf lade beslag på tredjeplatsen i 3000mh-loppet och slog pers på supertiden 9.29,61. Med tiden har Gustaf underskridit kvalgränsen till Stora SM, med råge dessutom då kvaltiden är 9.35! Gustaf går dessutom upp på niondeplats i Sverigestatistiken för seniorer i grenen!
Jonathan Wulff hade det svårt att springa på några supertider då det var kallt, regnigt och rådde motvind på tävlingen. Jonathan kom sexa på 11,05. I stafetten sprang Jonathan och även Jacob Ewertzh men grabbarna fick det inte att stämma då de tyvärr blev diskvalificerade. Jacob sprang även 200m och kom sjua på 22,29.
Alex Torgersson kom åtta i sitt 400m-lopp på tiden 49,91, vilket är ännu ett lopp av Alex under 50 sekunder på distansen! På 4x400m-stafetten blev Alex och resten av landslaget trea på tiden 3.14,87.
Andreas Almlöf sprang 400mh och slutade åtta på 57,13. Han rapporterar att första loppet på sträckan nu är gjord och att det nu bara ska bli bättre!


Riktigt lyckat Midnattslopp!

Mån 19 aug
Midnattsloppet blev även i år en succé! Även i år var vädrets makter med oss även om ett lätt regn tidigare inlett dagen. Regnet upphörde dock och löparna fick en behaglig temperatur att springa i. Stämningen var på topp och banan kantades av täta åskådarled från start till mål!
Loppet blev en magisk upplevelse med 36 000 anmälda löpare plus 2 200 barn som sprang Minimilen och 1700 ungdomar som sprang Lilla Midnattsloppet! Runners Corner på Zinkensdamm bar festivalstämpel och bandet Fake rockade loss. I loppet segrade i damklassen Frida Lundén, FK Studenterna på tiden 36:02. I herrklassen vann Olle Wallenräng, Team Ecoride Elcyklar på tiden 30:07.


VM-guld för Abeba!

Fre 16 aug
Vår Hammarbyvärldssjärna lyckades motsvara de höga förväntningarna och tog VM-guldet på 1500m! Finalen inleddes i lågt tempo och stundtals var det trångt. 800m gick på 2.14 men när 300m återstod gick Abeba upp i spets. In i sista kurvan drog hon igång spurten och inga av hennes konkurrenter kunde svara, även om segermarginalen inte blev större än dryga tre tiondelar. Slutvarvet gick på 59 sekunder och sluttiden för vår Hammarbyvärldsmästare blev 4.02,67.


Abeba Aregawi i VM-final!

Ons 14 aug
Vårt grönvite guldhopp Abeba Aregawi tog sig enkelt vidare till torsdagen VM-final på 1500m. Hon vann sin semifinal på tiden 4.05,66. Abeba rapporterar att hon har bra form. I finalen planerar vår megastjärna att gå upp i täten direkt för att slippa knuffar.


USM: Första guldet bärgat!

Fre 9 aug
Om JSM har börjat bra så har USM börjat fantastiskt! Enligt rapportering från USM så har Hammarby tagit första medaljen, guld i F15 slägga! Guldet togs av Grete Ahlberg på nytt klubbrekord, 51,65!
Emily Berghäll fick tyvärr inte till det i slägga och slutade på fjärde plats. Vår kvicke sprinter Rodi Kay tog sig vidare till final på P15 100m på tiden 11,90w.


Två klubbrekord på Udda Grenars Kväll!

Ons 7 aug
Vi fick bevittna två stycken klubbrekord under Udda Grenars Kväll.
I löpgrenarna rådde det mestadels kraftig motvind vilket tyvärr försämrade tiderna avsevärt. Men temperaturen och vädret i övrigt var det inget fel på! Vår snabba sprinter Sunday Ojuri vann 150m med nästan en sekund på tiden 16,56. Rodi Kay noterade 19,02 på distansen. Gustaf Lidfeldt och Marina Janhunen fick båda springa sina hinderlopp (1500mh och 2000mh) på egen hand vilket innebar att det var svårt att springa riktigt fort. Marina satte dock, i ensamt majestät, nytt klubbrekord med 5.35,50. Hon hade dessutom krafter kvar på slutet vilket tyder på att hon har mer i kroppen. Gustaf gjorde det också bra och klockades i mål på 6.12,77. Det kvinnliga stavhoppet var mer likt ett klubbmästerskap där sex av sju deltagare bestod av hammarbyare. Kristina Ulitina hoppade högst med 3,46. Josefin Herstedt hade bra försök på 3,36 men stannade på 3,26. Linnéa Palmerstedt och Hanna Kapell flög över höjd efter höjd och tog båda 2,86, vilket var utomhuspers för båda tjejerna! Maja Lundmark och Isabella Engström hoppade också i tävlingen och noterade 2,56 respektive 2,46. Efe Agbonkhese hoppade 11,20 i tresteg vilket var utomhuspers för hennes del. Sophie Kling gjorde en finfin diskustävling där hon vann och slog nytt klubbrekord på resultatet 37,51! Sophie stötte även kula och nådde där 11,57.
Våra kastarungdomar Grete Ahlberg och Emily Berghäll tävlade i diskus och slägga. Grete som slog nytt klubbrekord för några dagar sedan i diskus med 38,37 gjorde en stabil tävling då hon åter nådde 38 meter med 38,12. Emily Berghäll noterade 34,06.
I slägga vann Grete och var nära klubbrekordet då hon var en dryg halvmeter ifrån. Hon nådde 47,47. Emily Berghäll var ett riktigt glädjeämne i grenen då hon persade med två och en halv meter till 46,09!


Snabb 100m-tid av Stine!

Tis 6 aug
Vår duktiga 400mh-löpare Stine Tomb var i aktion på måndagskvällen. Hon sprintade till sig dubbla segrar och personbästa i 100m!
Stine Tomb visade upp fin form då hon tog en dubbel och samtidigt slog personligt rekord rekord på 100m. På 200m var rekordet nära. På 100m blev det fina 12,13 och på 200m 24,54.
Philip Green slog personligt rekord på 200m med 22,44.
Jonathan Wulff sprang 100m och vann på tiden 11,01.
Oscar Johansson gjorde ett bra lopp på 100m och klockades på 11,17.


Jasmin klubbrekord i Finland
och Sandra slog storpers!

Mån 5 aug
Oscar Gidewall var på plats i Kuortane, Finland, med Michel Tornéus och Jasmin Sabir. Även Joni Jaako tävlade. Vår längdhoppsikon Michel Tornéus förbättrade sig sedan tävlingen sist och inledde med två långa övertrampshopp. Det längsta godkända hoppet mätte 7,89.
Joni Jaako vann sitt 800m-lopp genom att säkert spurta hem det på tiden 1.49,98. Jasmin Sabir närmar sig 13-metersgränsen. På tävlingen hon satte personligt rekord med 12,89, vilket också är en förbättring av sitt klubbrekord!
Sandra Knezevic sprang i Mölndal 400m och slog monsterpers när hon kapade av över 1 sekund! 55,40 blev hennes tid som tog henne in på en sjätteplats bland bästa hammarbyare på distansen någonsin.


Team 98-99 åker till Kil

Fre 2 aug
Team 98-99 med Peter Wikström i spetsen åker idag på tävlingsresa till Kil och Goliatspelen. Detta är för många aktiva generalrepetition för USM som går kommande helg. Vädret i helgen kommer vara utmärkt, framför allt i sprint- och teknikgrenarna! 28 grader och sol förutspås på lördagen, följt av 24 grader och ännu en dag med strålande sol på söndagen! Förutom aktiva från Team 98-99 hittar vi Oscar Gidewalls stabile höjdhopparadept, Mehdi Alkhatib, som kommer hoppa i Kil. Det kommer bli en bra tävling med många bra hoppare som säkert kan pusha varandra till höga höjder. Att vädret kommer bli fint är lovande för höjdhopparna! Oskar Sidenbladh kommer ställa upp i exakt de tre grenar som han kommer delta i på USM, nämligen stav, spjut och höjd.
Frank Förnestig gör en sexkamp på tävlingen då han kommer tävla i 100m, höjd, stav, längd, kula och spjut.
Sebastian Hargeström vill inte vara sämre då han gör en åttakamp i följande grenar: 100, 300m, 100mh, höjd, stav, längd, kula och spjut.
Timothy Olsson nöjer sig med ”bara” fem grenar i helgen och då blir det satsning på 100m, 300m, höjd, längd och kula.
Christoffer Ahl kommer ställa upp i 300m och 800m. Christoffer gjorde ett stabilt 800m-lopp i tisdags och har kapacitet till att springa ännu fortare i Kil.
Rodi Kay kommer att springa 100m och 200m. Rodi är minst sagt på gång efter motvindsperset i det katastrofala friidrottsväder som rådde i tisdags. Våra mångkampstjejer Pernilla Hansson och Ida Fritzdorf-Kåberg kommer tävla i många grenar i helgen. Pernilla riktar in sig på 100m, 80mh, höjd, längd och kula medan Ida kör 100m, 300m, 80mh, höjd, stav och spjut. Maja Lundmark och Josefin Herstedt blev tvungna att stryka sig på tävlingen på Stadion i tisdags pga. det svåra vädret för stavhoppning. Nu gör de båda ett nytt försök. Josefin nöjer sig med att rikta in koncentrationen på enbart stavhopp medan Maja förutom stav tävlar i 100m, 300m och 80mh. Våra yngre mångkampstjejer I teamet Isabella Engström och Rosanna Cianelli som båda tillhör regionens bästa mångkampare kommer tävla i ett par grenar på Goliatspelen. Isabella kör 800m, 80mh, stav, längd och kula medan klubbens klubbrekordinnehavare i F14 höjdhopp Rosanna Cianelli kommer tävla i höjd, längd, kula och spjut. Andra i teamet som kommer att ställa upp på tävlingarna är följande aktiva:
Efe Agbonkhese, 100m, 200m och längd.
Hanna Kapell, 300m, 300mh, 80mh och stav
Ylva Jakobsson, 100m, 80mh, längd och kula
Linnéa Palmerstedt, stav, kula och diskus
Fanny Jansson 100m, 80mh, höjd, och längd
Hedda Jahrl 100m, 300m och 800m

Nyhetsarkiv 2013
Augusti

Utökade artiklar här nedan


SM i Borås

Fre 30 aug
Hammarby åkte under gårdagen och några åker även idag med ett par aktiva till Stora SM i Borås. Vi har en trupp på 12 stycken aktiva som kommer att inta Ryavallen och här följer en liten presentation av dem.

Oscar Gidewall rapporterar att han tror att det kommer bli ett bra SM för sina adepter. Michel Tornéus presterade faktiskt riktigt bra hoppning på DN Galan i kallt väder och motvind. Faktum är att vår stjärnlängdhoppare bl.a. slog tre nyblivna VM-medaljörer!
Michel har resultatmässigt mer att ge och vill gärna få ut det!

Mehdi Alkhatib börjar verkligen hitta formen då han var felfri över 2,14 i senaste tävlingen i Tammerfors och inte var långt ifrån att ta sig över 2,20! Höjdhoppstävlingens höjdschema bestod av 6cm-höjningar vilket kunde tyckas vara i högsta laget men från denna tävling indikerar det ju att Mehdi ligger en bra bit över den resultatnivå han visat och att han mer att ge på SM!

Jasmin Sabir har radat upp tävlingar med långa hopp och den senaste tävlingen i Tammerfors var inget undantag. Här blev det en stabil serie med 12,87 som längst i denna motvindstävling. Oscar tror att fullträffen kan komma när som helst för vår duktiga trestegstjej. I SM blir det förutom det givna tresteget även längdhopp.

Love Fältström har haft det motigt en tid med skadeproblem men nu har vår talangfulle hoppare äntligen hittat tillbaka till längdhoppsbanan och rapporteras vara i fint slag inför SM där det blir längdhopp.

Stine Tomb har inte tävlat på flera veckor men kommer nu på SM att köra 400mh där det ska bli en intressant duell mellan henne och Frida Persson som ligger etta och tvåa i Sverigestatistiken på distansen den här säsongen. Det kommer bli en intressant duell mellan de båda 400mh-löparna och en dubbelseger är inte alls omöjlig för vår stjärnduo.

Sandra Knezevic gör sin blott femte tävling på 400m som hon gått fram på oerhört i sommar. Hon har varit sjuk i veckan men hoppas inte det ska påverka allt för mycket och en finalplats är målet.

Tony Darkwah är en snabb sprinter som inte har tävlat så mycket i sommar men såg stark ut i debuten (11,08 på 100m i minus 3,5 motvind) så gör en intressant start på SM! Kan även vara aktuell i 4x100m-stafetten.

Joni Jaako är en av klubbens två mycket starka kort på 1500m. Han ska absolut kunna ta medalj i grenen. Joni visade på DN-Galan förra veckan att han redan har lärt sig 1500 m och kryddat med sin snabbhet kan han bli svårslagen i nästan vilket typ av lopp som helst. Joni kommer även springa 800m och här är det vidöppet om medaljerna. Joni är en av 3-4 killar som ska kunna vinna guldet, och på söndag kväll vet vi om det blev så eller ej.

Johan Hydén ska också, liksom Joni, kunna ta medalj på 1500m. Frågan när det gäller våra båda stjärnmedeldistansare är egentligen inte om det blir medalj utan vilken valör. Johan som har haft problem under sommaren är äntligen 100 % och det intressanta är om hans form hinner stiga tillräckligt mycket för att kunna slåss om guldet.

Jacob Ewertzh kommer springa 100m och 200m och är även aktuell för 4x100m-stafetten. Jacob har gått framåt oerhört i år både på 100m och 200m. Han åker mest med för att se och lära men kan absolut göra goda prestationer och målet borde vara att ta sig till semi på 100m och 200m och att ta medalj i stafetten.

Andreas Engwall springer liksom Jacob 100m och 200m och är också aktuell för stafetten. Andreas kan ta sig vidare till semifinal på 100m vilket också är målet tillsammans med att göra en bra tid.


Många personliga rekord av våra Hammarbyungdomar!

Tis 27 aug
Många av våra duktiga Hammarbyungdomar slog personliga rekord under helgens DN Galan Youth. Dessutom fick vi bevittna tre klubbrekord och ett fantastiskt mästerskapsrekord!
Gustaf Lidfeldt sprang 1500m och satte nytt personbästa med 4.03,26. Otroligt bra prestation av Gustaf, inte minst med tanke på att vår ”front runner” drog större delen av loppet på egen hand!
Vår häckspecialist Andreas Almlöf slog personligt rekord med fina 38,86 på 300mh.
Sprintsnabbe Daniel Rosberg gjorde en fin tävling och snuddade vid det personliga rekordet då han gjorde 11,44.
Abdi Yusuf slet på bra på 1500m och belönades med personligt rekord 4.11,13.
Rodi Kay satte personbästa på 100m- 11,93 i motvind! Vår stabile ungdomssprinter fortsatte slå rekord under söndagen på 300m som sprangs på 38,75.
Christoffer Ahl fick det äntligen att släppa på 800m då han kapade av en rejäl bit av sitt personliga rekord när han sprang på stabila 2.02,81. På 1500m blev det även där pers med 4.23,96.
Vår svenske ungdomsmästare Timothy Olsson slog också pers på 800m med 2.08,11 men har betydligt mer kvar att ge i grenen. Han vann även 300mh på 40,65.
Sebastian Hargeström sprang 300mh på perstiden 41,22 trots att loppet inte flöt på jättebra. Med ett lopp med flyt kan han sannolikt göra under drömgränsen 40 sekunder.
Pernilla Hansson sprang 80mh på 12,13 vilket var personbästa men hon kan springa ännu fortare. Hon tangerade även sitt pers på 5,34 i längdhopp.
Fanny Jansson gjorde en finfin tävling i höjdhopp när hon noterade nytt personligt rekord med 1,58.
Josefin Herstedt visade fin form när hon slog personbästa och klubbrekord i stav i F15-klassen på höjden 3,42. Hon var även nära på nästa höjd i tävlingen, 3,56!
Vi hade även fler stavtjejer med i Hanna Kapell, Linnéa Palmerstedt och Ida Fritzdorf-Kåberg som alla klarade 2,84. Hanna var närmast på nästa höjd som var 3,01. Hanna kapell sprang även 300mh på 45,83.
En annan stavtjej Maja Lundmark hoppade bra och slog personbästa med 2,72, vilket endast är ett par centimeter från klubbrekord i F14-klassen.
Vår supertalang i F13-klassen Greta Deltin sprang 80m och satte personbästa, klubbrekord och tävlingsrekord i denna gren med supertiden 10,30.
Greta sprang också 60mh och sprang här på tiden 9,61 som bäst, vilket endast är hundradelar från pers.
F12-tjejen Sira Gassama imponerade med ett rejält pers i längd med 4,83. Hon sprang även 600m på 1,48,85 och 80m på 10,98.
Siri Lindvall satte ett fint klubbrekord på 60mh med tiden 10,36.


Fem hammarbyare uttagna till
Nordiska 19-årskampen!

Tor 15 aug
Efter prestationerna på JSM i Västerås stod det klart att fem stycken hammarbyare kommer få representera landslaget på Nordiska 19-årskampen 17-18 augusti. Mästerskapet går i Leppävaara, Finland. Avresa sker imorgon fredag.

Andreas Almlöf, 400mh
Andreas har verkligen hittat mästerskapsformen! Guldet på JSM var ingen tillfällighet utan ett resultat av hård träning och arbete. Han rapporterar att formen är god och att han ser fram emot mästerskapet. Han säger också att det ska bli ovant att springa sträckan 400mh istället för 300mh men att det ska bli roligt och att han ser fram emot utmaningen!

Jacob Ewertzh, 4x100m-stafett
Jacob fick tyvärr inte till det på JSM i sina grenar men visade trots detta upp en stabil lägstanivå. Han har betydligt mer i kroppen och uttagningen till mästerskapet betyder mycket för framtiden. Då det kommer ske en betydande satsning på stafett till bl.a. JVM nästa säsong så kommer det vara en lärorik och inspirerande miljö att vistas i för vår framåtgående juniorsprinter.

Alex Torgersson, 400m+ 4x400m-stafett
Alex visade på JSM att han är att räkna med. Kvicke Alex tog två silver på 400m och 800m och är nu uttagen till sitt första internationella mästerskap någonsin. Alex är stabil på tider runt 50 sekunder och under. Nu har han möjlighet att få riktigt bra motstånd och det är ingen omöjlighet att få se Alex kapa av en rejäl bit från sitt 400m-pers och springa ned mot 49 sekunder blankt.

Gustaf Lidfeldt, 3000mh
Gustaf imponerade stort på JSM med personliga rekord både på hinder och inte minst monsterperset på 1500m. Silvermedaljen på 2000mh innebär att Gustaf nu för första gången får representera Sverige, efter att ha varit nära redan förra säsongen. Det ska bli spännande att se vad Gustaf kan göra i landslagssammanhang där han även får bättre motstånd.


16 SM-medaljer i helgen

Mån 12 aug
Helgens SM-tävlingar gick utmärkt! På USM blev det 8 medaljer i valörerna 3 guld, 2 silver och 3 brons. På JSM blev detäven där 8 medaljer med 2 guld 4 silver och 2 brons.

USM
F16
Vår sprintiller Sandra Hentschel var i fin form och noterade i 100m-försöken 12,48. I finalen blev det en fin fjärdeplats och 12,40w!
Felicia Lindberg ställde upp i spjut och kula och lyckades bäst i spjut där det blev 34,16 och en åttondeplats. I kula blev det personligt rekord med 11,44.
P15
Rodi Kay tog sig till final på 100m med 11,90w i försöken. I finalen var han sjua på 12,09.
Sebastian Hargeström tog sig till final på 100mh på 14,40.i finalen blev det en femteplats med 14,44. Sebastian tog sig tillsammans med Frank Förnestig till längdhoppsfinal med hopp på 5,81 respektive 5,87 vilket var pers för båda grabbarna! I finalen slutade dem sjua och nia. Sebastian slog personligt rekord i spjut och slutade på sjätte plats med resultatet 43,02. Frank Förnestig kom åtta i stavhopp på 3,17.
Timothy Olsson triumferade när han tog dubbla guldmedaljer! Det första guldet kom i 300mh där han vann stort på tiden 40,44. Det andra guldet kom i tresteg på 12,78 som han hoppade redan i första omgången. Häcktiden var endast hundradelar från personligt rekord medan trestegsresultatet var personligt rekord med några centimeter.
Carl Krüsell Berg lyckades bäst i slägga när han tangerade det personliga rekordet på 40,10. Med det resultatet slutade han sjua.
F15
Marina Janhunen tog brons på 1500mh på det nya klubbrekordet 5.24,76. Hon tog sig även vidare till final på 300m med tiden 42,54. I finalen blev det en sjätteplats med 42,21.
I 80mh sprang Pernilla Hansson och Hanna Kapell. I försöken noterade Pernilla 12,25 och tog sig vidare till final. Hanna sprang ovkså mycket bra och noterade det nya personliga rekordet 12,35 men hamnade tyvärr precis utanför finalen. Pernilla sänkte sig till 12,20 i finalen vilket räckte till en femteplats.
I 300mh sprang båda tjejerna också men tyvärr fick inte Pernilla till det. Hanna sänkte sitt personbästa rejält och tog sig till final där hon åter satte personbästa och lyckades ta en bronsmedalj på tiden 45,74!
I stavhoppet var det mycket Hammarby. Josefin Herstedt lyckades ta en silvermedalj på 3,32. Resultatet var klubbrekord! Hanna Kapell gjorde en fin tävling och var mycket nära att ta sig över 3 meter för första gången. Det blev 2,99 och en femteplats. Ida Fritzdorf-Kåberg lade beslag på sjätteplatsen med 2,87. Linnéa Palmerstedt kom sjua på 2,75.
Efe Agbankhese och Pernilla Hansson tog sig båda till längdhoppsfinal. Efe satte nytt klubbrekord i kvalet med 5,50. I finalen blev det 5,46 och en fjärdeplats för Efe. Pernilla kom på nionde plats med nya perset 5,34.
Medaljerna skulle komma för tjejerna i tresteget. Pernilla tog silvret i sista omgången på nya perset 11,76. Det var klubbrekord! Efe tog bronset på perset 11,48.
Grete Ahlberg tog guld i slägga på det nya personliga- och klubbrekordet 51,65! Emily Berghäll kom fyra på 41,62. I diskus kom Grete fyra på 37,58 och Emily fick tyvärr inte till det och sluitade på 14:e plats på 28,69. Ida Fritzdorf-Kåberg kastade personligt rekord i spjut med 37,30 vilket gav en åttondeplats. Resultatet var klubbrekord. För bilder från USM tagna av Hans Olsson och Lars-Christer Bergman, gå in här.

JSM
M22
Philip Green gjorde fina prestationer på 400mh då han slog rejält personligt rekord och sänkte sig till tiden 54,35! I finalen blev det en femteplats med 54,36.
Niklas Jonsson tog en femteplats på 2000mh på tiden 6.09,16.
Sunday Ojuri tog sig till final på 100m men startade tyvärr inte pga. skada.
Andreas Engwall tog sig till semifinal på 100m med 10,87w och noterade i semin 10,85w.
Uthållige John Kingstedt tog brons på 5000m med tiden 15.02,19.
 
P19
Häckspecialisten Andreas Almlöf tog guld i 300mh på tiden 39,38. På 110mh tog sig Andreas till final men startade inte. Andreas som rapporterade på sitt sista träningspass inför mästerskapet att det kändes fantastiskt rapporterade efter guldet att det kändes ”ännu mer fantastiskt ”!
Jonathan Wulff tog silver på 100m med det nya personliga rekordet 10,73! En mycket fin prestation av Jonathan som brottats med skadeproblem och inte haft en optimal uppladdning inför mästerskapet. 
Jacob Ewertzh tog sig till final på 100m men fick tyvärr inte till det och slutade sjua på 10,97. Jacob tog sig även till final på 200m men fick tyvärr inte till det och slutade sexa på 22,59. Jacob noterade som bäst under dagen 22,23.
Stabile Alex Torgersson tog dubbla silvermedaljer på 400m och 800m på tiderna 49,81 (personligt rekord och klubbrekord i P19-klassen) och 1.53,54.
Gustaf Lidfeldt tog silver på 2000mh med 6.01,93. Han gjorde även en stabil prestation på 1500m när han tokpersade och noterade 4.04,44 och slutade på nionde plats.
 
P17
Abdi Yusuf sprang till sig en sjunde plats på 800m med tiden 2.02,55. På 1500m blev det en sjätteplats med 4.14,15.
Manne Persson tog poängplats i tresteget när han lyckades ta sjätteplatsen på 12,60.
K22
Sandra Knezevic tog en bronsmedalj på 400m med tiden 55,97.
Vår stabile hoppare Jasmin Sabir tog guld i tresteget på 12,63. I längdhopp slutade hon fyra på 5,80.
Vår kastare Sophie Kling slutade femma i kula på nya perset 12,36.
F19
Josefine Sandelius noterade 15,11 på 100mh och var precis utanför finalen.


Stora Hammarbytrupper på
JSM och USM!

Tor 8 aug
Imorgon fredag kommer många hammarbyaktiva tävla i USM i Eskilstuna respektive JSM i Västerås. Först ut kommer våra sprintjuniorer vara då de inleder kl 12.00.

JSM
M22
Niklas Jonsson är anmäld i 1500m och paradgrenen 2000mh. Niklas har gått fram mycket i år och har absolut medaljchans i hinder. På 1500m har han god finalchans.
Sunday Ojuri kommer springa 100m och 200m och har medaljchans i båda distanserna. Sunday rapporterar att han vill tävla på JSM för att ha kul. När man har kul kommer tiderna av sig självt och när tiderna kommer så kommer också medaljerna!
Andreas Engwall kommer springa 100m och 200m. Andreas rapporterar att formen är god och att han känner sig otroligt taggad över att få tävla! Andreas har störst möjligheter i 100m.
En annan av Åsa Engwalls adepter Oscar Johansson tävlar i 100m och 200m.
Sprintgossen Philip Green kommer att ställa upp i 200m och 400mh. Philip persade på 200m i veckan med 22,44 så formen är det inget fel på. På 400mh har han medaljchans och på 200m har han framför allt chans att göra en bra tid.
John Kingstedt kommer att springa 5000m och har klar medaljchans.
K22
Jasmin Sabir kommer att tävla i längdhopp och tresteg. Jasmin är i fin form och har bra medaljchanser i tresteget. Kanske kan hon även ta medalj i längdhoppet om hon får till det. Jasmin har rapporterat att hon är i otroligt bra form!
Sandra Knezevic kommer springa 400m där hon har gått fram oerhört den här säsongen. Hon har medaljchans i grenen.
Sophie Kling slog klubbrekord i diskus i sin förra tävling så formen är god. Hon ställer upp i diskus och kula.
Sara Österberg kommer att tävla i 100m. Sara är tillbaka igen på allvar efter en lång tids skadefrånvaro och det blir intressant att se vad hon kan springa på för tid. Sara lämnade tävlingen förra veckan med en bra känsla i kroppen.
P19
Jacob Ewertzh kommer att ställa upp i 100m och 200m och har god medaljchans i båda grenarna.
Alex Torgersson är i fin form och kommer ställa upp i 400m och 800m. Alex har god medaljchans i båda grenarna och kan mycket väl ta ett guld i 800m.
Jonathan Wulff kommer även han att springa 100m och 200m och har medaljchans i framför allt 100m.
Sami Gassan är en annan sprintgrabb som kommer att tävla i 100m och 200m i Västerås.
Gustaf Lidfeldt gjorde ett fint lopp på 2000mh när han ensam fick göra dragjobbet och i avsaknad av övrig konkurrens. Han kommer utöver 2000mh på JSM även att tävla i 1500m. Gustaf har bäst chans i hinder där han har en liten medaljchans.
Häckspecialisten Andreas Almlöf kommer att köra 110mh och 300mh. Andreas gjorde sitt sista pass inför mästerskapet igår och han beskrev känslan han hade på träningspasset med ett ord: ”underbart”! Andreas kan ta medalj i framför allt 300mh men har även chans till framför allt poängplats i 110mh.
F19
Josefine Sandelius gör som Andreas och kommer även hon att tävla i kort och lång häck.
Ellen Narfgren kommer ställa upp i 1500m. Det är final direkt för Ellen som mycket väl skulle kunna ta en poängplats om allting stämmer.
Emma Forss kommer tävla i 800m.
P17
Abdi Yusuf kommer köra 800m och 1500m. Abdi har störst chans i 800m. Han känner att han har mycket outtaget i grenen och att han vill sänka sig ett par sekunder.
Manne Persson ställer upp i länghopp och tresteg och kan med lite flyt ta en poängplats i tresteget.
Daniel Rosberg gjorde bra ifrån sig på Stadion förra veckan och är på gång inför JSM. Han kommer starta i 100m och 200m och har finalchans på 100m.
F17
Sara Pernbrink tävlar i tresteg.

USM 
F15
Våra duktiga kastarungdomar Grete Ahlberg och Emily Berghäll kommer båda att tävla i slägga och diskus. Båda tjejerna har medaljchanser i slägga. I diskus har de även där bra chanser med framför allt chanser till poängplatser i denna gren. Tjejerna är först ut i släggan imorgon fredag kl 13.00. Kasttränaren Björn ”Blomman” Blomberg har lämnat ett lämpligt citat inför tävlingarna: ”We know what we do, we know what we can, and we perform”.
Marina Janhunen kommer ställa upp i 300m och 1500mh. Marina satte klubbrekord i veckan på hinder trots att hon fick springa loppet helt ensam. Hon har klar medaljchans på hinder och på 300m har hon finalchans.
Hanna Kapell och Linnéa Palmerstedt visade framfötterna i stav i veckan när de båda satte personliga utomhusrekord i stav. Linnea ställer upp i stav på USM. Hanna ställer, förutom stav, upp i 80mh och 300mh. Båda tjejerna har poängplatschans i stav. Hanna kan utöver detta mycket väl gå till final i häckgrenarna. Stavtränaren Lars-Christer Bergman analyserar att det kan bli tio medaljer fördelat på åtta medaljörer på USM!
Josefin Herstedt ställer upp i stav och har god medaljchans. Josefin gjorde en fin tävling i veckan och har högre höjder i kroppen.
Pernilla Hansson har varit sjuk men är nu på gång igen inför USM och kommer ställa upp i 300mh, 80mh och tresteg. Hon har medaljchans i tresteg och chanser till poängplatser i korta och långa häcken.
Efe Agbonkhese ställer upp i hoppgrenarna längd och tresteg. Efe har chanser till medalj i bägge grenarna. Kan hon få till det så kan det sluta hur bra som helst för vår duktiga hoppare!
Ida Fritzdorf-Kåberg ställer upp i stav, 300m och spjut. Ida har sannolikt bäst chanser till en bra placering i stavhoppet.
P15
Sebastian Hargeström kommer ställa upp i stav, längd, 100mh och spjut. Bäst chanser har Sebbe i stav där han mycket väl kan ta en medalj.
Timothy Olsson har utmärka medaljmöjligheter i 300mh och tresteg och kan mycket väl lämna mästerskapet med två medaljer.
Christoffer Ahl stukade foten inför förra helgen tävlingar men har nu kurerat sig och lämnat klartecken till start. Vår viljestarke löpare kommer ställa upp i 800m och 2000m. Han har en liten medaljchans i 800m.
Rodi Kay springer 100m och 300m. Rodi har gått fram oerhört mycket under sommaren. Han kan åtminstone gå till semifinal på 100m. på 300m är en tid under 40 sekunder målsättningen.
Frank Förnestig ställer upp i stav, längd, 100mh och spjut. Han har bäst möjligheter i stav där han kan ta en poängplats. I längdhoppet kan han ta sig till final.
Carl Krüsell Berg kastar diskus och slägga och stöter kula. Carl satsar på att förbättra sina personbästan och att gå till final i någon av grenarna.
F16
Felicia Lindberg ställer upp i kula och spjut. Hon har finalchans i spjut. Hon har slagit klubbrekordet i spjut några gånger och känns på gång inför mästerskapet.
Vera Gerendas kommer ställa upp på 800m och har alla chanser att gå till final. l finalen är en poängplats inte omöjlig för talangfulle Vera.
Sandra Hentschel kommer att springa 100m och 200m. Hon har sprungit väldigt bra på 100m och formen har blivit successivt bättre och bättre under säsongen. Hon kan mycket väl gå till final på 100m.
P16
Oscar Sidenbladh kommer vara med i höjd, spjut och stav.