Tangerat klubbrekord av Fatima!

Mån 27 jan
Fatima Dedrickson fortsätter att springa snabbt på andra sidan Atlanten! Fatima Dedrickson tangerade i helgen sitt egna klubbrekord på 8,61 på 60mh. Fatima rapporterar att loppet inte kändes som något kanonlopp då hon var efter i starten och därför inte sprang så avslappnat. Men loppet var bättre än förra veckan och hon är supernöjd med resultatet. Dessutom blev det personligt rekord på 60m slätt med tiden 7,63, vilket endast är fyra hundradelar från klubbrekordet!


Lägerrapport från Lynette

Tor 23 jan
Lynette Morgan har precis kommit hem från ett givande
träningsläger på Teneriffa. Här kommer rapporten!

Hej hopp!
Nu är jag hemma från ett två veckor långt träningsläger på Teneriffa! Det har varit ett fantastiskt läger där jag återfunnit motivationen och kärleken till friidrotten. Det är svårt att inte bli motiverad när man åker med ett så härligt gäng där alla är så glada, positiva, motiverade och har så höga ambitioner. Det smittar lätt av och det känns helt fantastiskt!  Efter att ha dragit baksidan i december trodde jag inte att det skulle kunna bli ett så bra träningsläger men efter bra rehab och smart stegring av träning så har det gått riktigt bra och det går snabbare för varje pass utan känning. Om det fortsätter så här bra kommer spiksen snart på igen och det kanske blir ett ISM i alla fall.
När vi inte tränar så har vi ofta gått till något café för att ta en kaffe (som tyvärr ofta smakar blaska i det här icke-kaffe-drickande landet). Det har även blivit en del strandhäng på de blåsiga stränderna där det inte alltid är jätteskönt att smörja in sig för all sand bara fastnar på hela kroppen direkt. När det har varit lite sämre väder har vi passat på att spela lite kort eller ha filmkvällar där många roliga fraser dykt upp som kommer tjatas om långt efter lägret är över.  Sedan så blev det en ”thing” att vi skulle meditera. Målet var att klara en hel timme av meditation, så vi började med 15 minuter och så var tanken att vi skulle stegra med en kvart varje gång. Vi nådde en halvtimme och sen blev det inga fler meditationer. En kvart var ändå helt okej, det gick ändå relativt snabbt men sen när det blev en halvtimme så märkte man att det var rätt lång tid. Så när vi började prata om 45 minuter eller en hel timme så vart det inte lika roligt längre.
Vi hade även besök av radiokristianstad.nu som intervjuade oss alla och gav friidrotten lite välbehövlig uppmärksamhet i median.
Men nu ses vi snart igen!
Varma hälsningar från en glad och motiverad Lynette!


Lägerrapport från Per Synnerman

Ons 22 jan
Per Synnerman har varit på träningsläger i Portugal med stora delar av sin löpgrupp. Jag sitter på planet på vägen hem från löparmeckat Monte Gordo i Portugal när jag skriver detta. De aktiva jag ansvarar för har några dagar kvar där nere och det kändes lite trist att säga hej då när jag skulle åka till flygplatsen i morse. Självklart är det skönt att komma hem till familjen och snön (…), men när man har jobbat hårt tillsammans med ett sådant gäng som jag har gjort den senaste veckan så blir uppbrottet också lite vemodigt. Jag har varit på otaliga läger genom åren, både som aktiv och tränare. En del har varit mindre bra och andra har varit fantastiska. Det här lägret faller definitivt under den senare kategorin. Vi valde att åka till Monte Gordo (igen) då löpmöjligheterna är ovanligt bra där, med Sydeuropeiska mått mätt, samtidigt som det är en smidig resa dit och hem.
De hus vi hyrde i direkt anslutning till en golfbana utanför Monte Gordo höll en mycket hög standard samtidigt som priserna var väldigt fördelaktiga. Vädret var perfekt för våra ändamål med 12-17 grader och nästan bara regn på nätterna. Vi upptäckte nya träningsmarker uppe i bergen där vi bodde och det genomfördes ett antal riktigt tuffa backpass både springandes och på cykel. Men betyget på ett träningsläger styrs inte av väder eller standarden på boendet, utan av de deltagare som är med och sättet de genomför sin träning på. Disciplin och hängivenhet är viktiga egenskaper om man ska nå sitt max som löpare, men ett glatt humör och en stark laganda är faktiskt inte oviktigt i den ofta ensamma idrotten vi kallar löpning. Detta såg jag massor av nere i Portugal!


Hannas debut i Hammarbyfärger!

Lör 18 jan
Ett nytillskott i klubben under hösten heter Hanna Lindholm och kommer från Studenterna! Hanna gjorde för några veckor sedan faktiskt sin tävlingsdebut i det grönvita linnet!
Hanna sprang Sylvesterloppet (10km) i Kalmar på nyårsafton och slutade tvåa på 38.11 vilket är en fin inledning på karriären i klubben! 


Fatimas monstercomeback!

Ons 15 jan
Fatima Dedrickson gjorde förra lördagen en efterlängtad comeback efter det att hon varit borta ett tag från friidrotten då hon fått barn!
I sin amerikanska hemort Provo gjorde hon två stycken finfina häcklopp över 60m! Det första loppet slutade på tiden 8,78 och i finalen kapade vår pånyttfödde häcklöperska av ytterligare ett par hundradelar till 8,75! Fatimas klubbrekord ligger på 8,61 och sattes för tre år sedan!
Fatima har sedan en tid tillbaka kommit igång med träningen igen. Det har enligt rapporter från Fatima gått väldigt bra och hon har kört på bra! hon rapporterar också att det var riktigt nervöst att tävla igen! Bajenkläderna var på eftersom hon nu inte längre tävlar för sitt Univeristet BYU.
"Uppvärmningen kändes bra men när det väl drog ihop sig var det en konstig känsla att jag skulle tävla! Det var ju ändå två år sedan sist. Målet var egentligen att endast komma i mål och inte tjuvstarta, för när jag väl låg där i startblocken var jag sjukt nervös! Jag hade nästan glömt bort hur det är att tävla! Loppen i sig kändes ok, jag slog rätt hårt i de två sista häckarna i finalloppet men jag är supernöjd med tiderna! Nu kan det bara gå framåt. Jag kommer komma hem till Sverige lagom till ISM i Göteborg och ser då fram emot att få träffa alla underbara hammarbyare!"


Abeba årets kvinnliga idrottare!

Mån 14 jan
Vår Hammarbyvärldsstjärna Abeba Aregawi fick igår kväll det finaste pris man kan få som idrottare i Sverige när hon tilldelades priset årets kvinnliga idrottare!
Tyvärr kunde inte Abeba vara på plats på grund av sjukdom men vår ordförande Ingvar Åström tog emot priset och höll därefter ett tacktal som Abeba planerat att hålla i sitt Stockholmsbesök som nu tyvärr fick bli inställt denna gång. Se Ingvar mäktiga tal här!


Sebbe DM-mästare i mångkamp!

Mån 13 jan
Födelsedagsbarnet Sebastian Hargeström tog en överlägsen seger i P17 på 4 452 poäng (7.48, 4.11, 6.11, 8.71, 1.57, 10,15, 2.12.69). Han vann fem av grenarna och satte nytt KR i stav på 4.11, han var här mycket nära att klara 4.31. Timothy Olsson kom tvåa på 3 563 poäng.
I F17 krossade Pernilla Hansson det gamla klubbrekordet, det nya lyder nu på 3 623 poäng (9.13, 1.63, 10,32, 5.35, 1.42.52). ”Pillan” fick möta landets främsta mångkampare och slutade fyra.
Albin Rohde slutade fyra i klassen P15 med 2 628 poäng. I F15 fick våra tjejer inte riktigt till det utan tappade många poäng i några grenar. Jennifer Karlsson slutade fyra på 2 570 poäng och Isabella Engström blev sexa på 2 499 poäng.
I den yngsta klassen F13 hade vi fem tjejer som ställde upp. Tyvärr så fick Klara Rådbo slänga in handuken redan efter uppvärmningen pga skadekänning. Sira Gassama fick ihop 3 392 poäng endast sex poäng från en pallplats. Thelma Ilbäcken sjua på 2 997 poäng, Lucy Björk Sambo kom nia på 2 899 poäng och Isa Hausmann elva på 2 498 poäng. Tyvärr hade vi inga 13-årspojkar med som vågade sig på en mångkamp.
För bilder från tävlingen, gå in här!


Abeba 1:a, såklart!

Tor 9 jan
Vår världsstjärna toppar 1500m damer på amerikanska facktidningen Track & and Field News klassiska årsranking av världens tio bästa i alla friidrottens stora grenar! Tidningen har sedan år 1948 haft en grenvis 10-bästa världsrankning. Detta för att en ren årsbästalista sällan ger en rättvis bild över en säsong. Idén med detta var också perfekt på grund av det faktum att Europa och USA-friidrottare kunde sällan mötas man mot man, då det inte fanns tävlingsverksamhet på det omfattande sättet. Rankningen lever nu vidare trots friidrottens framfart och omfattande globalisering! Den har genom åren, och har fortfarande, ett gott anseende och därför är placering på rankningen ett mycket bra mått på styrka på internationell toppnivå. Att Abeba Aregawi är 1:a på denna, år 2013, råder det inga tvivel om!


Månadens gymmare Jonathan Wulff

Mån 6 jan
Den stora äran för att ha blivit utnämnd till titeln månadens gymmare, för december månad, går till vår stjärnsprinter Jonathan Wulff!
Jonathan har besökt gymmet kontinuerligt och oftare än vanligt då han tyvärr för tillfället har en fotskada som för nuvarande hindrar honom från löpträning. Men Jonathan har inte gett sig då han har kämpat på bra i gymmet med rehab och gör enorma framsteg! Förutom att han gjort sina rehabövningar med kontinuitet, vilket självklart är en förutsättning för att komma tillbaka, så har Jonathan dessutom under sin tid i gymmet kunnat koncentrera sig på att bli starkare! Han har gått mycket framåt i statisk styrka vilket är viktigt för hållningen. Bänkpress är också någonting som gått framåt i vinter! Jonathan kommenterar att det är mycket trevligt att få utmärkelsen månadens gymmare och att han hoppas på att kunna försvara sin titel.
Om succéframstegen fortsätter så ska vi inte bli förvånade om vår juniorstjärnsprinter är tillbaka på banan inom den närmaste tiden! I skrivande stund är Jonathan på ett veckolångt träningsläger på Teneriffa och visst kan ett sådant läger på varmare breddgrader hjälpa till att få ordning på kroppen! Månadens gymmare återkommer i början av februari månad för att utnämna januari månads gymmare!


Christoffer Ahl vann ungdomspriset!

Tor 2 jan
Vår ungdomslöpare Christoffer Ahl har blivit tilldelad Nynäshamnspostens Ungdomspris 2013!
Tidningen har gjort en intervju med Christoffer som kan läsas här.

Nyhetsarkiv
Januari

Utökade artiklar här nedan


Hammarbyspelen slut för i år!

Sön 26 jan
Idag arrangerades den tredje och sista dagen av Hammarbyspelen i Sätra Friidrottshall. Alex Torgersson sprang 800m. Alex drog hela loppet på egen hand och kom i obalans på upploppet efter hård kamp om det rakaste spåret. Det blev en hård kamp in på mållinjen och Alex slutade tvåa med en hundradels marginal på den stabila tiden 1.57,94. En fin inledning av Alex på säsongen!
Christoffer Ahl var ett riktigt stort glädjeämne då han gjorde ett väldigt fint lopp på 800m. ”Choffe” drog nästan hela loppet på egen hand men drygade ändå ut försprånget till de bakomjagande. Han var stark på slutet då han orkade hålla ett högt tempo och sprang i mål på tiden 2.01,50, pers med två sekunder!! Dessutom var noteringen klubbrekord! Andreas Almlöf gjorde två stabila lopp på 60mh med tiderna 8,60 och 8,62. Dessa var första häckloppen för Andreas under säsongen och det finns mer att hämta framöver för vår häckbrunkare.
Stine Tomb sprang 60mh två gånger under dagen och gjorde två stycken stabila lopp på 8,89 respektive 8,87. Fina inledningslopp för vår superhäcklöperska, som kommer köra mer kort häck denna säsong.
Kristina Ulitina noterade årsbästa i stavhopp med 3,47. Josefin Herstedt noterade även hon samma höjd, 3,47. Resultatet innebar mästerskapsrekord för Josefin. Hanna Strömbeck gjorde ett fint lopp på 400m, men tvingades springa i princip helt ensam. Trots detta blev tiden goda 62,4. (manuellt) Ylva Jakobsson gjorde ett fint lopp på 60mh och belönades med nya perset 9,21.
Maja Lundmark gjorde en mycket positiv stavtävling när hon både slog personligt rekord och tävlingsrekord i F15-klassen på 3,17.
Timothy Olsson gjorde ett fint lopp på 400m trots att han fick springa helt i eget majestät. Vår svenske mästare gjorde trots det en bra öppning! Möjligen var öppningen något för tuff (25,0). Tiden blev 53,65. P15-killen Theodor Ilbäcken noterade nytt personligt rekord i höjdhopp! 1,74 lyder det nya perset.
Felix ”guldgossen” Prins fortsätter att plocka hem guldmedaljer. Idag tog han ytterligare två stycken när han vann 60mh på 9,62 (pers) och längdhopp på 5,44. F13-tjejen Klara Rådbo vann stavhoppet i F13-klassen på 2,37 men hade bud på högre höjder. Hon kom även trea i längd med noteringen 4,78. Ytterligare ett brons blev det i 60mh där hon kom trea på tiden 10,19. P13-killen Paul Förnestig kom trea på 60mh i P13-klassen på nya perset 10,12. Han hoppade även 4,65 i längd och slog i och med det också pers. Nsele Bangala, född 2003, vann P11-klassen i kula på 8,65. Han kom också tvåa på 60mh med tiden 10,55.
Detta var inte allt utom det fanns massor av fler fina Hammarbyprestationer!


Hammarbyspelen dag 2 över!

Lör 25 jan
Hammarbyspelens dag 2 bjöds på många fina grönvita tävlingsprestationer!

Snabba grabbar!
Vår snabbe och kraftige sprinter Tony Darkwah gjorde en övertygande säsongsdebut på 60m. Mer än halva startfältet i finalen bestod av hammarbyare. Tony D vann på 6,93 i jämn kamp med vår stjärnlängdhoppare Michel Torneús som kom tvåa på 6,96 i sin säsongsdebut. Trea kom Sunday Ojuri som även han gjorde en fin debut på tangerat pers 7,01. Andreas Engwall fullbordade Hammarbykvadrupeln på 7,07. Även Jacob Ewertzh satte årsbästa med 7,20 men har snabbare tider i kroppen.
Andreas Almlöf gjorde ett stabilt lopp på 400m. Det blev storpers igen för Andreas på distansen när han klockades på fina 51,04. Andreas rapporterar att det var ett riktigt bra lopp för honom och att det även finns finjusteringar att göra för att komma ner på ännu snabbare tider! Öppningen efter 200m låg på 23,9-24,0, en fart som var helt planenligt och passade Andreas mycket bra!
Erik Ehrlin vann tresteget på 14,48 och Erik Grundberg kom tvåa på 12,90. Båda grabbarna har förutsättningar på längre längder.
Sara Österberg förbättrade sig en tiondel på 60m sedan förra helgens säsongsdebut med 7,89.
Jasmin Sabir gjorde en stabil tävling i tresteg! Det blev inomhuspers med 12,89. Jasmin hade även hopp på 12,84 och 12,77. Hon leder just nu Sverigestatistiken för kvinnor i grenen!
Svenske mästaren utomhus Timothy Olsson vann B-finalen i P17 60m på 7,63. Timothy vann även tresteget på 12,59, trots att han endast hade ett av sex giltiga hopp.
Sebastien Hargeström kopierade gårdagens bedrift i stavhopp när han åter kom tvåa och hoppade 4,17. Sebbe ligger stabilt på höjden men har alla förutsättningar att kunna gå upp på höjder mot 4,40-4,50 inom snar framtid.
P15-grabbarna Martin Forsberg och Albin Rohde hoppade båda stavhopp och klarade båda 2,67.
Felix Prins tog hem ännu en seger, i 60m i P14-klassen. Vår sprinterprins noterade 7,87 i finalen och ligger stabil på tider runt 7,7-7.8. Gideon Mutuma Mukindia gjorde tävlingsdebut och gjorde det mycket bra! det blev vinst på 1000m på tiden 3.09,56, inte illa! Dessutom finns mer att hämta! Vår snabbe iller Paul Förnestig noterade 8,33 på 60m i P13-klassen. Vår duktige mångkampartjej Pernilla Hansson hoppade tresteg och stötte kula idag. I tresteget blev det inomhuspers med 11,44. I kula gjorde hon en, liksom förra helgen, bra kultävling. Var nära det personliga rekordet när hon noterade 11,42.
My Samuelsson persade i trestegstävlingen och noterade 10,67.
Även Ylva Jakobsson persade med resultatet 10,49.
Klara Rådbo vann höjdhoppstävlingen i F13 på 1,47 och när vinsten var klar beordrades ribban upp på personligarekordhöjden 1,52. Klara hade ett mycket bra andra försök på höjden.

Snabba 2003-tjejer!
Våra tjejer födda 2003 imponerade när de lade beslag på mer än hälften av alla platser i A-finalen, fem av åtta tjejer var hammarbyare! Kathleen Larsson kom tvåa på 9,24, Beata Edelholm fyra på 9,39, Hilda Larheden Utvik femma på 9.45, Anna-Lisa Deltin sexa på 9,45, och Klara Avebäck sjua på 9,64. Dessutom vann Alicia Löwhagen B-finalen på 9,93 och Edla Sundh var trea på 10,03!
För övriga resultat från tävlingen, gå in här.
För att se bilder från tävlingen, gå in här.


Hammarbyspelen dag 1 avgjord!

Fre 24 jan
Det var en trevlig första dag på Hammarbyspelen när ett flertal grenar avgjordes. Många fina Hammarbyresultat noterades!
Sebastian Hargeström var bara centimeter ifrån sitt nysatta stavpers när han hoppade 4,17.
Frank Förnestig gjorde en fin längdtävling. Frankie Boy fick på ett kanonhopp som mätte 6,09, vilket var nytt personligt rekord! Långt hoppade även Timothy Olsson och Oskar Sidenbladh med längderna 5,81 och 5,61.
Carl Krüsell-Berg vann viktkastningen i P17 när han kastade iväg vikten 12,44 som längst.
Jasmin Sabir vann det kvinnliga längdhoppet när hon vann på ett hopp på inomhusperset 5,77.
Grete Ahlberg vann viktkastningen på 14,43. Emily Berghäll slutade på fjärde plats på 13,28.
Pernilla Hansson och Efe Agbonkhese hoppade längdhopp och noterade 5,36 och 5,25. Bra hoppade även Ida Fritzdorf-Kåberg som tog sig över 5 meter för första gången med 5,02 och Ylva Jakobsson som också persade med 4,99!
Erik Grundberg hoppade längdhopp och noterade 6,30.
Våra Hammarbyare var riktigt på gång i stafetterna! I mixstafetten P/F17 tog vi en Hammarbydubbel då Pernilla Hansson, Rodi Kay, Hanna Kapell och Timothy Olsson gick i mål på 1.39.91 och Ida Fritzdorf-Kåberg, Frank Förnestig, Efe Agbonkese och Oskar Sidenbladh på 1.41,57.
I P/F15-klassen blev det även vinst, i överlägsen stil, när Maja Lundmark, Felix Prins, Lotta Laurin och Albin Rohde noterade tiden 1.47,50.
I P/F13 lyckades vi ta en bronspeng på tiden 1.55,03. I laget sprang Thelma Ilbäcken, Paul Förnestig, Sira Gassama och Adam Fogelberg. Vi hade även ytterligare ett lag på plats som slutade femma 1.58,78. I det laget sprang Siri Lindvall, Joel Käck, Klara Rådbo och Herman Helsing.


Hannes Skugghall i Singapore

Bilden är tagen på 3200m höjd på Mount Agung, Bali, Indonesien. Bilden är tagen på 3200m höjd på Mount Agung, Bali, Indonesien.

Tis 21 jan
Här kommer en kort rapport från Hannes Skugghalls tid som studerande och elitsatsande i Singapore!
I somras lämnade jag Stockholm, Hammarby och Handelshögskolan och flög österut för att under fem månaders tid studera vid National University of Singapore (NUS). Det har varit ett fantastiskt äventyr som har överträffat alla mina förväntningar. Jag har träffat nya vänner, tränat och tävlat för Team NUS, bestigit två vulkaner och rest i Japan, Malaysia, Indonesien, Thailand och Hongkong.
Jag anlände till Singapore i juli med en färsk skada i baklåret från Valbo Games och inledde genast min rehabiliteringsträning. Det var tufft att vänja sig vid värmen och luftfuktigheten. Jag minns att jag första veckan fick avbryta en distanslöpning efter knappa tio minuter, alldeles utmattad. Därefter tränade jag alltid under tidig morgon eller sen kväll. Team NUS bestod av ett tjugotal atleter, mestadels sprinters, som tränades av en rysk mångkamperska – Natascha. Hon hade milt sagt en annan träningsfilosofi än den typiskt svenska modellen. Uppvärmningarna var både långa och tuffa, med stort fokus på rörlighet och som långsprinter ville hon inte sällan planera in pass i stil med 3x600m under formtoppningsperioden. Det var både kul och lärorikt, även om jag själv oftast höll mig till Åsa Engwalls program.
I mitten av september var det dags för tävling - 400m. Jag hamnade på ytterbanan i ett blandat startfält med såväl juniorer som seniorer. Jag vann loppet på 49.84, med drygt tre sekunders marginal till silvermedaljören och (för en gångs skull) utan mjölksyra i benen. Det kändes härligt att få solospringa i mål på nästpers, bara sex veckor efter besvikelsen i Gävle.
En rad omständigheter förhindrade mig tyvärr från ytterligare tävlingar under hösten i Singapore. Min förhoppning inför resan var naturligtvis att komma hem med ett nytt pers. Så blev det inte. Men jag tar med mig någonting mycket viktigare än ett personbästa hem från Asien. Som många redan vet har mitt fyra år gamla friidrottande inte bara kantats av skadebekymmer, utan också av prestationsångest och en rädsla inför att tävla. Loppet i Singapore var faktiskt första gången sedan min debut på Skol-SM år 2009 som jag kände att det var riktigt roligt att springa 400m. Det var första gången jag både innan och efter loppet kände: ”Det här är förbaskat kul! Det här vill jag hålla på med!”. Den känslan tar jag med mig in i grundträningen, för nu börjar förberedelserna inför sommaren år 2014 – en säsong jag ser fram emot med ett leende på läpparna.
Hannes Skugghall


Många positiva tävlingsresultat!

Mån 20 jan
Det har varit stor tävlingsaktivitet på bred front i helgen!
Det tävlades i Växjö, Västerås och hemma i Stockholm.

Best Western Games
 Dag 1
Många av våra ungdomar persade på 60m. Efe Agbonkhese kom trea i F17 på fina 7.96. Pernilla Hansson hade 8.06 i försök. I längd hoppade både Pernilla och Efe 5.44 och slutade trea resp. fyra, här hade Efe ett riktigt långt övertrampshopp. Hanna Kapell gjorde sitt första lopp över 400m och kom tvåa i F17 på 61.56 efter en alldeles för hård öppning. Bland de yngre tjejerna så klämde Klara Rådbo till med nytt KR i stav för F13 med 2.53. Sira Gassama fick stiga upp på pallen två gånger efter seger i längd på 4.83 och andraplatser på 60m med 8.43.
Bland de äldre killarna så hoppade Sebastian mycket bra i stav P17 och flyttade upp klubbrekordet till 4.20, han hade även bra försök på 4.35! På 60m P17 fortsätter Rodi Kay sin framfart och kom nu trea på utmärkta 7.39 tätt följd av Sebastian på 7.44. Oskar Sidenbladh testade tresteg och hoppade fina 12.37.
Felix Prins kom tvåa på 60m P14 med 7.81. Även Paul Förnestig kom tvåa men i klassen P13 60m på 8.23. I höjd P13 kom Hannes Johansson Skaarud trea på 1.47.
 
Dag 2
Pernilla Hansson fortsatte andra dagen med pers i kula med 11.48 i F17 och blev trea. På 60mh blev det pers både i försök 9.06 och i final 9.01 vilket räckte till silver. I tresteg var det tunga ben och Pernilla nådde 11.27 och kom trea. Maja Lundmark persade i stav F15 och kom fyra på 3.02. Siri Gassama tog hem segern på 200m F13 på 27.80.
Josefin Herstedt hoppade fint i stavhopp och slog sitt egna klubbrekord! 3.52 blev nya rekordhöjden! Förutom personligt rekord var det mästerskapsrekord! Sebastian Hargeström hade en bra tävlingshelg och följde upp lördagens resultat med pers på 60mh P17, först 8.65 i försök och sedan 8.56 i final och en tredjeplats. Sebbe fick även upp 6.09 i längd och kom två men hade även ett långt undertrampshopp (var inte på plankan) som mätte 6.08. Frank Förnestig persade med 5.91. Christoffer Ahl fick dra nästan hela 800m loppet och kämpade sig in som tvåa på 2.04.45 i B-final för män. Rodi Kay testade 200m och kom in på 24.02.
Felix Prins var i storform och tog hem segrar i P14 på 200m 24.75 och i längd med 5.57 vilket båda var mästerskapsrekord. Paul Förnestig rusade varvet på 26.69 och kom med det tvåa i P13 och krossade sitt eget klubbrekord med nästan en sekund.
 
Scandic Indoor Games
Gustaf Lidfeldt gjorde ett väldigt imponerade lopp på 1500m och persade med tiden 4.00,34 och vann seniorklassen.
Frida Persson gjorde som hon brukade, sprang 200m, i sin säsongsinledningspringa. Efter ett givande Sydafrikaläger var Frida tillbaka på svensk mark och gjorde en fin första tävling då hon vann på 24,66. Jacob Ewertzh sprang 60m och 200m. på 60m blev det som bäst 7,21 och på 200m blev det 22,69 vilket innebar att ISM-kvalgränsen underskreds redan i första 200m-loppet för Jacob!
Daniel Rosberg sprang 60m på 7,27 och gjorde ett helt okej lopp på distansen. Hanna Lindholm gjorde sin första bantävling i hammarbydressen när hon sprang 3000m och kom tvåa på 10.23.11.
Jonathan Eklund bevisade att han är att räkna med då han gick in direkt i första tävlingen, tog 4,74 och lade beslag på guldet. Mer är att räkna med från vår tekniskt skicklige stavhoppare.
Jasmir Sabir blev tvåa i längd på 5,63 och trea i tresteg på 12,44.
Erik Grundberg hoppade längdhopp och gjorde en bra tävling då han hoppade 6,30. Andreas Almlöf sprang 400m och gjorde där ett fint lopp på 51,65. Sara Österberg gjorde come back på 60m efter lång tids frånvaro från denna gren. Hon började bra med 7,99 och har alla möjligheter att förbättra sig rejält successivt i grenen.
Timothy Olsson gjorde en ok trestegstävling och blev tvåa på 12,56 (Resultatet räcker för att gå in som Sverigetvåa på Sverigelistan). På 400m gick det bättre och han vann sitt heat på 53,18 (pers) vilket gör honom till etta på Sverigelistan just nu. Det kunde ha blivit ännu bättre tid om inte Tim "fastnat" bakom en stumnande Erik Bergvall från Hässelby i sista kurvan. Första 200m gick på 24,9 vilket var ok öppning.
Våra ungdomskastare Grete Ahlberg och Emily Berghäll kastade både vikt och stötte kula. I vikt gjorde Grete ännu en stabil tävling i närheten av 15 meter då hon fick iväg vikten 14,85. Emily gjorde även hon bra ifrån sig då hon nådde längden 13,16. I kula var det ombytta roller då Emily stötte längst med 10,84 och Grete inte långt efter med 10,82. Manne Persson vann tresteget på stabila 13,01, vilket var en bra säsongsinledning av Manne!
 
Inlagda Gurkspelen Västerås
Här tävlade bl.a. våra duktiga 2005-födda tvillingar Alvah och Norah Lind. Det var stora startfält på 50 tävlande i varje gren med många duktiga  friidrottare från olika klubbar från Sverige. Alvah slog tre personliga rekord i tre grenar. Hon kom tvåa i höjd på 1,11 (tangerat rekord) sedan följde hon upp med fina hopp med darr på ribban på 1,16. På längd vann hon igen med ett personligt rekord på 3,62. Stort då hon var tvungen att öka i sista omgången då tvåan i tävlingen hoppade 3,61 i hoppet innan och i sista hoppet gjorde Alvah sedan 3,62! Hon kom sedan fyra i kula med nytt rekord på 5,08. Norah slutade sexa på höjd med 1,06. Hon slog sedan nytt rekord på kula med 6,29 och vann med över 35 cm till tvåan och 102 cm till trean. Tyvärr så vrickade hon foten i längden och kunde inte delta där. Alexandra Forsberg deltog också från Hammarby och slog också tre personliga rekord. Bästa resultat var på längd där hon slutade sexa på 3,27.
För bilder från Scandic Indoor Games och Inlagda Gurkspelen, gå in här.
Att tilläggas kan göra att Fatima Dedrickson närmar sig storformen och går sakta men säkert mot sitt egna klubbrekord på 60mh. I helgen var hon på gång igen i USA när hon sprang 60mh på 8,65, trots att hon slog i knät och kom ur obalans. Mer finns i kroppen! Fatima sprang även 200m på 25,18.


Fina Hammarbyresultat!

Ons 8 jan
Förra veckan drog tävlingsåret 2014 igång!
Det var fullt med positiva Hammarbyresultat!
Våra sprintgrabbar tog en fin hammarbytrippel på manliga 60m! Jacob Ewertzh tog en seger med 7,23, tusendelar före Daniel Rosberg som slog pers! Daniel har sett vass ut under vintern och har mycket mer att ge. Jacob har tränat på bra under vintern och ligger på samma nivå som vid förra årets tävlingsstart! Erik Grundberg slog även personligt rekord med 7,31! Erik hoppade även längd och noterade där 6,23. Erik ser stabil ut och kan nog fortsätta persandet under vintern!
Timothy Olsson slog också personligt rekord på 60m med 7,67 men har mer att ge!
Rodi Kay slog även han personligt rekord i säsongsdebuten med 7,49! I längd hoppade våra grabbar hyfsat för att vara första tävlingen. Timothy noterade 5,94, Frank Förnestig 5,74 och Sebastien Hargeström 5,57. Det finns mer att ge för samtliga grabbar!
Sebastien som gjorde en riktigt fin prestation i stavhoppet där han vann och slog personligt- och klubbrekord med 4,10! Sebastien tog även ett brons på 60mh med tiden 8,95. Oskar Sidenbladh hoppade personligt rekord i stav på 3,40.
Paul Förnestig lyckades slå klubbrekord på 200m i P13 när han avverkade varvet i Sätra på 27,61!
Pernilla Hansson hoppade längd där hon noterade en stabil längdhoppsserie med många långa hopp. Det längsta mätte 5,53, vilket var nytt klubbrekord! Pernilla sprang också 60mh på nytt pers 9,07. Hanna Kapell slog även hon nytt personligt rekord på distansen med 9,30. Fler som löpte häck var vårt nytillskott Jennifer Karlsson (9,86), Lotta Laurin (9,95) och Isabella Engstöm (10,11). Isabella persade även i kula och tog sig där över 10 meter med en stöt på 10,16.
Josefin Herstedt slog nytt personligt rekord och klubbrekord när hon tog fantastiska 3,46 i stavhopp! I stavhoppet blev det en quintupel då våra duktiga hammarbyare lyckades lägga beslag på placering 1-5! Förutom Josefin blev det Hanna Kapell på andraplatsen med 2,96, Maja Lundmark på bronsplats med 2,96, Ida Fritzdorf Kåberg fyra på 2,86 och Linnéa Palmerstedt femma på 2,76.
F13-tjejen Klara Rådbo slog personligt rekord i 60mh med 10,08, vilket gav en bronsmedalj. Hon vann höjdhoppet på 1,45 och provade några försök på 1,52 där det tog stopp.
Två av våra duktiga 2003-födda tjejer Beata Edelholm och Kathleen Larsson sprang snabbt på 60m då de båda kvalificerade sig till final och där slutade tvåa respektive trea på tiderna 9,17 och 9,22!
Våra duktiga 2005-födda tvillingtjejer Alvah och Norah Lind var i farten igen i då de åter igen lade beslag på medaljer. I längdhoppet vann Alvah på 3,50 och Norah kom trea på 3,26. Även Alexandra Forsberg hoppade över 3 meter från klubben med 3,04! Alvah och Nora hoppade även på trettondag jul i Norrköping och tog här en härlig Hammarbydubbel i längdhopp med Alvah som segrare med 3,52! Norah var inte långt bakom med fina 3,49!
I Ärlaspelen gjorde vår trestegsstjärna Erik Ehrin säsongsdebut och gjorde det bra! på 60m när snabbheten skulle testas blev det 7,28 och en andraplats. I tresteget blev det vinst på 14,58!
P16-killen Christoffer Ahl sprang 800m och gjorde en fin säsongsöppning i ett glest deltagarfält med tiden 2.03,56.
För bilder från tävlingen, gå in här.