Nytt 10-kamps rekord igen!

Mån 30 jun
Björn Barrefors förbättrade sitt tre veckor gamla pers (= klubbrekord) med nästan hundra poäng till 7.405 under helgens Europacup för landslag. Björn bidrog därmed starkt till att Sverige för första gången sedan 1998 kvalade in till 2009 års Super League för landslag i mångkamp. Starkt jobbat Björn!


VU dag 1: Två guld och ett brons!

Fre 27 jun
På ett Ullevi med omväxlande väder; regndroppar, solsken och vindar som vände, blev det tre "goa" medaljer för Hammarby under Världsungdomsspelens första dag! Sandra Höckerstrand (-90) fortsatte sitt fina kastande i spjut och vann mot flera duktiga kastare. Nytillskottet Stine Tomb vann kvinnornas 400mhäck! Och Love Fältström (-91) som kämpat mot alla skador fick äntligen slå till med ett fint pers i längd som räckte till ett brons!
Sandra fick till en stabil serie i spjutet, kanske utan någon riktig fullträff, men det räckte till seger och hon vann tills slut på 40,78m. 
Samtidigt som Sandra avslutade spjutet, började Love hoppa in i längden och det såg riktigt bra ut. Men det var svåra vindar. Med kyla och kontroll försökte Love vänta in den sköna medvinden...
6,44-6,59 i -2.1 för att i tredje slå till med: 6,76 som också blev dagens längsta godkända hopp (vinden +0.1). Den fina hoppningen var med mersmak! Ett par långa övertrampshopp visade att Love verkligen har kommit tillbaka med kraft efter långa och många skador. Härligt! 
Stine Tomb, Hammarbys norska tillskott, knep dagens andra guld! 400mhäck var grenen och tiden 59,94. Stine vann i klassen kvinnor och det är anmärkningsvärt och härligt (!) då vi har tunnt med seniortjejer. Grattis Stine!
Patrik Nilsson (-91) fick till ett årsbästa på 800m med 2:03:09. I den tuffa konkurrensen räckte det till en 26e plats, men kul att se Patrik på gång igen.  Ett par till grönvita var igång idag, men nu närmar jag mig Stockholm med tåget och måste koppla ner... =)
Och ni som är kvar i Göteborg, hejja på ordentligt nu när vi fått en sådan skön start på Världsungdomsspelen i år!
Själv ska jag på tränare Jens Wallgrens bröllop! Grattis till dig också Jens!=)
 Vid tangentbordet, 
Linn 


Mångkampspers för Björn och Sandra

Mån 9 jun
Det blev nya rejäla personbästan för våra mångkampare Björn Barrefors och Sandra Höckerstrand, som representerade Sverige vid Nordiska Mästerskapen i mångkamp i finska Jyväskylä. 
Björn Barrefors slutade på fina 7.316 - tidigare 7.174 och Sandra Höckerstrand 4.724, vilket betydde pers med 509 poäng!
Stort Grattis!


HJ klarade JVM-gränsen på 200m

Sön 8 jun
Sofia Hellberg-Jonsén klarade kvalgränsen till JVM på 200m under strålande förhållanden på SAYO.
En het sol och perfekta 200m-vindar skapade en härlig inramning på Sollentunavallen och helgens SAYO. 
Efter 25 blankt i försöken tryckte Sofia på rejält i finalen och putsade tiden till finfina 24,57 - tre hundradelar under kvalgränsen!
Om hon blir uttagen återstår att se, men chanserna har definitivt förstärkts.  Stort Grattis HJ!

Nyhetsarkiv 2008
Juni

Utökade artiklar här nedan

Ons 17 okt
Habtom debuterade som terränglöpare 


Härlig uppslutning på
Tjejprojektets grillkväll

Tor 12 jun
Grillad kyckling, bulgursallad och limesås stod på menyn när 30 av klubbens tjejer samlades för träff med Tjejprojektet i klubbhuset. I övrigt bjöds såklart på en massa tjejsnack där vi bland annat pratade om bakgrunden till varför Tjejprojektet drogs igång och vad som väntar härnäst. 
Grillen doftade gott när vi samlades i klubbhuset - klubbens tjejer från 15 år och uppåt. Efter presentation av samtliga väntade en härlig middag! Därefter pratade vi en del om målsättningar och alla fick berätta om sina egna personliga mål inför sommaren. 
Höstens lyckade Tjejläger på Vätö var en lyckträff och här hoppas vi att en tradition är startad. Under grillkvällen pratade vi en del om det kommande lägret och förslag från tjejerna själva vad de vill prata om, göra eller vem de vill ska komma dit och föreläsa. Mer info till alla klubbens tränare om höstens tjejläger kommer inom kort. 
Dessutom peppade vi för en stor uppslutning till nästa års Svenska Cupen då vi ska kämpa oss upp i divisionen vi åkte ur i år... Trots veteransbrudarnas kämpainsatser i år. Nästa år kommer vi ha ett grymt lag! Härnäst på tjejprojektets agenda är dock att få så många av klubbens tjejer som möjligt att vara med på tävlingen Tjejernas Kväll, den 21 augusti på Stadion. Det ska vara grönvitt på startlinjen och läktaren!  Sen hann vi såklart med lite efterrätt också i form av vattenmelon och jordgubbar med lime, smarrigt!
Stort Tack till Ulrika, Karin, Birgitta och Lina som fixade käket! 
Och massor av Lycka till inför sommaren tjejer!
PS: Har ni idéer och förslag till vad höstens tjejläger ska innehålla? 
Maila Tjejprojektets projektledare: Petra Thulin
 
Vad är Tjejprojektet?
Tjejprojektet startades under 2007.  
Klubben har länge haft många tjejer i ungdomsgrupperna men när de blir äldre är det någonting som gör att de slutar. Vi som skapat den här tjejprojektsgruppen har pratat mycket om vad det här beror på och vi tror att det kan vara extra viktigt för tjejerna med lite mer gemenskap och annat vid sidan av banan. Puberteten kan ju göra att det blir lite knepigt resultatmässigt för tjejer så då är det viktigt att det finns annat med friidrotten som är roligt. Syftet med tjejprojektet är att skapa en gemenskap för tjejerna mellan grupper och åldrar så att de inte ska sluta med friidrotten. 
Genom att även satsa på andra värden såsom sociala aktiviteter som bidrar till sammanhållning och att kompisarna stannar kvar, hoppas vi kunna få tjejerna att stanna i friidrotten längre. Om tjejerna tar sig igenom den besvärliga tonårsperioden kommer de att kunna göra bra resultat och fortsätta att träna och tävla även som juniorer och seniorer. Dessutom blir chansen att rekrytera kvinnliga ledare större när tjejerna stannar längre i friidrotten. Kvinnliga ledare är en bristvara idag och bidrar i sin tur till att det är tunt på tjejsidan.
 
Styrelsen i Hammarby Friidrott jobbar mot visionen ” År 2012”  och har målsättningen att:
År 2012 ska: 
-          åtminstone 30% av klubbens äldre aktiva juniorer och seniorer bestå av tjejer 
-          minst 30% av ledare och tränare i ungdoms-, junior- och seniorverksamheterna vara tjejer
-          tjejerna i klubben ta minst 30 % av klubbens SM poäng
-          ett kvinnligt lag vara med i Lag-SM