Nyhetsarkiv
November 2021

Niklas Jonsson högst upp på pallen!

Tis 16 nov
Det blev en dubbelseger i säsongens sista lopp i Stockholms Bästa! Loppet tog plats på södra Djurgården.
Niklas Jonsson tog sin fjärde raka seger och totalt seger nummer fem av de totalt sex loppen som sprungits i serien. Niklas avverkade de 8,44 km på 26.24.34. Niklas vann hela löpserien!
Filippa Ramberg tog andra raka segern på tiden 33.33.20. Filippa säkrade därmed andraplatsen i totalen med sin prestation.
Dessutom vann "Hammarby Runners" priset som bästa lag i hela tävlingen.
Alla resultat hittas här.

Nora Lundin
uttagen till Terräng-EM!

Tors 11 nov
Nora Lundin blev idag officiellt uttagen till Terräng-EM i Dublin!
Noras fina insatser framför allt under Terräng-SM och Nordiska Mästerskapen bäddade för uttagningen. Nora kommer springa 4 km under EM och tävlar i F19-klassen.
Mästerskapet går 12 december.

Nora anförde till lagsilver!

Sön 7 nov
Nora Lundin stod för en toppinsats när hon blev bästa svenska i juniorlaget som krigade hem en silvermedalj till de blågula!
Nora gick ut avvaktande första kilometern men avancerade sedan upp och anförde vid det andra av fyra tuffa 1,5-kilometersrundor som var extremt tungsprungna med regn, halka och mycket skrålöpning. En bit in på tredje varvet gick norskorna upp och drog och det blev en klunga som drog ifrån med Nora i släptåg och inför sista knixiga svängarna på det hala gräset såg det ett tag ut som att Nora skulle hota om medaljerna men hon lyckades inte matcha hela vägen och kom in som sexa totalt.
Längsta strået i spurtstriden drog norskan Ingeborg Östgård före danskan Sofia Thögersen som gjort sub-16 på 5000 meter och bronset togs av europamästarinnan på 3000 meter vilket visar på den höga nivån bland juniortjejerna. När lagresultaten räknade ihop stod Norge i en klass för sig när man hade sina tre tjejer på platserna 1-4-5 men desto jämnare om de andra två medaljerna där Sverige och Danmark hamnade på samma placeringspoäng och fick separeras via totaltiden för de tre första in i mål. Stort grattis till ett superfint mästerskapslopp Nora! Resultat

Dubbla Bajensegrar i
Stockholms Bästa!

Ons 3 nov
Det femte och näst sista loppet i vår löpserie Stockholms Bästa har avklarats och vi kan härmed konstatera att det blev en härlig Hammarbydubbel! Niklas Jonsson vann herrklassen och Filippa Ramberg vann kvinnoklassen!
Niklas avverkade de 7 kilometrarna i Rålambshov på 23.08.65.
Filippa gjorde det på 29.48.26.
Det var Niklas fjärde seger och i och med det har han definitivt säkrat slutvinsten.
Filippa tog sin första seger i Stockholms Bästa och ligger tvåa i totalen. Hon slåss för att kunna behålla andraplatsen och allt kommer att avgöras i sista loppet, Norra Djurgården runt, som inleds imorgon.

Klubben på 11:e plats i SM-Pokalen

Tis 2 nov
SM-pokalen är en sammanställning på de SM-poäng som samlats ihop i SM-tävlingar under året. Klubben slutade på 11:e plats i SM-Pokalen 2021.
Att notera är att vi är bästa klubb i PF19-klasserna och näst bästa klubb i PF15-klasserna.
En diskussion som uppkommit på senare tid är att SM-pokalen inte ger en helt rättvis bild av vilka klubbar som är bäst på just friidrott då de tävlingar som ingår är merparten löptävlingar vilket gynnar klubbar som satsar mest på löpning då samma löpare kan vara med på många tävlingar. Detta samtidigt som en spjutkastare bara kan vara med på någon enstaka tävling. Därför bör man ta SM-Pokalen med en nypa salt vid utvärdering.