Markus utsedd till bäste
P17-kille i distriktet!

Mån 30 nov
Markus Moberg har blivit utsedd till bäste P17-kille i distriktet
av 08fri! Saxat från 08 fri:
Markus Moberg, Hammarby IF, har utsetts till bästa pojke i P17. Han vann USM på tre distanser, 110 m häck, 300 m häck och 400 m slätt ,och han toppar också Sverigebästa statistiken i de grenarna. På 300 häck ligger han på 37,00 tre sekunder före tvåan. Med den tiden är han den tredje snabbaste 17-åringen genom tiderna i Sverige.
Friidrottssäsongen 2020 liknar ingen annan under de senaste 100 åren med restriktioner mot att träna, tävla och resa.

Hur lyckades du hålla motivationen uppe?
-Genom att det är så kul att med friidrott och se fram mot det som kommer även om det var annorlunda.
Vilken tävling är du mest nöjd med när du ser tillbaka?
-Absolut mina 13,84 på 110 m häck på Trollbäckens IP på 91,4 häckarna. Där fick jag ut allt jag hade jobbat med. Att komma fyra på 400 häck på senior-SM var också stort.
Om du ska sätta betyg på säsongen som helhet
på en skala 1-5. Vad blir det?

-Inget negativt egentligen, många pers och jag lyckades hålla mig skadefri så det blir 4.
Hur fungerar det att kombinera sprintträning med häck?
-Inget problem. Det är många sprinters i gruppen så det finns många tillfällen att springa fort men det är klart att det blir en hel del häck också.
Du har också hoppat 4,12 i stav och det gör man inte utan vidare.
-Jag har kört mycket stavgymnastik. Sen handlar det mycket om att våga springa in, sätta i staven och attackera. Påminner lite grann om häck på det sättet.
Du hade testat simhopp, bandy och friidrott i Linnea.
-Men när Hammarby drog i gång en tioårsgrupp fastnade jag direkt för friidrotten. Det var det klart roligaste.
Du bor på Söder, pluggar på Norra Real och tränar på Enskede och i Sätra. Hur hinner du med?
-Det gäller att planera och att vara disciplinerad.
Hur mycket har du tränat nu under hösten?
-Sex pass i veckan med mycket löpning i skogen med lite stavgymnastik för att få lite omväxling.
Vilka förhoppningar har du inför 2021?
--Att det blir en vanlig säsong.
Jag har saknat det här att åka runt och tävla.

Juryn bestod av Helen Bourdin (ordförande),
Jan Ahlström och Michael Pettersson.


SM-nomineringsgränser
inomhus 2021

Foto: Deca text & bild Foto: Deca text & bild

Fre 20 nov
Nu finns SM-nomineringsgränserna för inomhussäsongen
upplagda på hemsidan. 
Observera att man ska anmäla sig på SportAdmin om man har som målsättning att vara med i en SM-tävling. Vi har ännu inte öppnat anmälan men kommer göra detta vid ett senare tillfälle. Vi kommer annonsera ut när anmälan öppnar.
Huruvida det kommer bli Svenska Mästerskap i vinter, och i vilken omfattning, är i dagsläget ännu oklart men vi behöver utgå ifrån detta i vår planering. Eventuellt kan begränsningar i startfält göras som under utomhussäsongen beroende på pandemin.
SM-nomineringsgränserna finns här.


Klubbkläder

Tors 19 nov
Här kommer mer information om klubbkläder;
kläder finns nu att beställa.
Barn födda 2009 och senare som behöver klubbkläder
beställer kläder på stadium.se 
Kläderna beställs och betalas direkt och skickas sedan till sin adress. Kläderna på Stadium.se kan beställas av alla.
Aktiva födda 2008 och tidigare har fått ytterligare information hur de bär sig åt för att beställa ett utökat sortiment.


Styrelsebrevet hösten 2020

Mån 16 nov
Vad gör egentligen styrelsen i Hammarby Friidrott?
Här kommer Styrelsebrevet, som syftar till att ge en bättre inblick
i vad styrelsen gör och utkommer några gånger per år.
Läs brevet här.


Nyheter från Midnattsloppet

Fre 13 nov
Här kommer en uppdatering från Midnattsloppet:
Det har varit ganska tyst från oss de senaste veckorna. Utifrån den ovisshet som råder har vi inte haft någon ny information att återkomma om då vi fortsatt är drabbade av de restriktioner som gäller för folksamlingar av mer än 50 personer. 
Den 1 november har, sedan många år, varit en tradition då vi öppnar upp för kommande års lopp. Men som läget är nu, kan vi inte öppna ett fysiskt lopp förrän restriktionerna lättas och vi vet att loppet kommer att kunna genomföras på ett säkert sätt. Fram till dess kommer vi fortsätta att jobba stenhårt och göra ALLT vi kan för att ni löpare ska kunna delta i 40-års jubileet av Midnattsloppet Stockholm den 14 augusti 2021 eller något av de andra loppen i Göteborg, Malmö och Helsingfors. 
Som ni säkert förstår är det många stora frågetecken som vi brottas med men dessvärre ligger inte alla beslut i våra händer och vi har därför en tät dialog med branschen, politiker och myndigheter. Så håll nu tummarna och ha gärna fortsatt koll i våra sociala kanaler Facebook, Instagram och nyhetsbrev där vi uppdaterar så snart vi vet mer!
Midnattsloppet


Det glimrar om Bajen
ytterligare ett SM-guld!

Tis 10 nov
När terräng-SM gick av stapeln för drygt 2 veckor sedan så hade de äldre veteranklasserna skrotats pga. smittspridningen. Men efter en del protester kring detta så säkrade man i söndags upp ett coronasäkert SM-arrangemang i Enköping med totalt endast 10 löpare i 6 olika klasser.
Vår gamle Hammarbyräv Lars Swidén var stjärnan av showen och tog hem guldet i M75-klassen 4km med tiden 19.52!
Detta innebär ännu ett SM-guld som vi kan lägga till
2020-års fina samling!
Resultaten finns här.


Många inställda tävlingar

Tis 3 nov
Tävlingssäsongen inomhus inleds denna månad. Den ökade smittspridningen har dock tyvärr medfört att tävlingar i vissa regioner av landet inte får hållas, i Stockholm till åtmistone 19 november, då en uppdatering av situationen kommer ges. Förutom tävlingarna under större delen av november har fler arrangörer valt att längre fram ställa in sina tävlingar. De tävlingar där vi normalt har många deltagare som det framför allt handlar om är följande:
Första Chansen 21-22 november, Huddinge
SAYO Indoor 5-6 december, Sollentuna
Luciaspelen 11-13 december, Sätrahallen

Nyhetsarkiv
November 2020

Utökade artiklar här nedan


Upptaktsläger på Bosön

Mån 2 nov
Den gångna helgen hade team 06 och 07 läger på Bosön. Vi startade på lördag förmiddag med att alla fick en nummerlapp och en viss tävlingsstress utbröt bland många av ungdomarna! Löptestet genomfördes på en löparslinga som var ca 1000m. De fick springa tre varv på slingan och det togs tid på alla varven. En del ovana löpare gick ut alldeles för hårt på första varvet och fick sota för det på de varven som återstod. Efter avslutad test blev det en härlig höstpromenad i omgivningarna kring Bosön.

Efter lunchen hade vi ett yogapass som för de flesta blev en kännbar upplevelse, vi inser att mer rörlighetsträning kommer att finnas med på framtida träningsprogram. Yogainstruktören Jenny Hagman fortsatte att efter mellanmålet hålla en föreläsning om självförtroende och självkänsla som vi kommer att fortsätta att arbeta med på hemmaplan under hösten/vintern.

Innan middagen så hann vi med en utvärdering av säsongen och utdelning av diverse priser. Bl.a. fick tjejerna sin lagmedalj från Kraftmätningsfinalen där de tog silvret efter Tureberg. Vi delade även ut priser för årets överraskning (Team06: Erik Alteskog, Team07: Quincy Hackett) och årets kompis (Team06: Maja Simonsson, Team07: Trillingarna Moverare).

Vi fick också gå igenom hur man klär sig när man springer ute vid olika temperaturer nu när det är kyligare ute. Middagen var norrlandsinspirerad med älgskav, potatismos och lingonsylt. Direkt efter middagen så berättade Nicklas Roslund om den nya klubbkollektionen från Craft och därefter gick vi igenom årsplaneringen med träningar, tävlingar, läger m.m. Vi avslutade kvällen med friidrottens träningslära, puh. Kvällsmålet serverades kl. 21:30 och därefter blev det häng på rummen som varade lite olika länge.

Söndagen bjöd på 1 timmes sovmorgon då klockan lämpligt ställdes om till vintertid jus denna morgon. Frukosten serverades kl. 08:00 förutom för några som intog frukost redan ”kl. 07:00”. Efter utcheckning och lite letande efter jackor och skor så blev det föreläsning om kost och återhämtning, några satt till en början med tunga och trötta huvuden men snart så var alla igång och frågorna överöste Cecilia Walton så tiden blev knapp att hinna med alla powerpointbilderna.

Nu var det dags för favorit i repris, Hanna Kapell höll en inspirerande danslektion som inleddes med yogaliknande uppvärmningsövningar. Därefter följde en avancerad koreografi till Sean Banans (Sina Samadi) låt ”Här glider Kingen in”. Det avslutades med dansuppvisningar i två grupper och stort jubel.

Helgen avslutades med en härlig lunch innan vi återvände hemåt..