Nyhetsarkiv
Mars 2022


Svealandsmästerskapen

Tis 22 mar
Svealandsmästerskapen avgjordes under helgen 19-20 mars i Södertäljes nya friidrottshall. Till Stockholmslaget hade Hammarby hela 20 ungdomar uttagna, 11 st från PF14 (2008) och 9 st från PF13 (2009) som tillsammans stod för många fina prestationer!
Det var även första tävlingen i den nya hallen.
 Hammarby tog hem flera pallplatser och en hel del pers slogs under helgen. Fyra guldmedaljer, fem silver och åtta bronsplatser gick till Hammarby. Dessutom ställde Hammarby upp med inte mindre än 10 deltagare i Stockholms tre stafettlag som tog silver, brons och fjärdeplats. Stockholmslaget vann till slut med 1088 poäng mot tvåan Uppland på 794,5 poäng.
Resultaten     Bilder     SVT artikel


Bilder från Lilla Hammarbyspelen

Tis 22 mar
Bilder tagna av Mattias Björklund från söndagens Lilla Hammarbyspelen finns nu upplagda i galleriet här!


SM-SILVER för Elias!

Sön 20 mar
Elias Kapell stod för en rafflande 7-kamp när 16-årsklassen skulle avgöras på söndagen. Lördagens inledning var lovande med trippelpers 7,27 på 60 meter följt av stav med 3.74 och 6.34 i längd vilket även är totalpers. Tredjeplats inför dag två och medaljörerna började redan utkristalliseras. Inledande häcken blev första persfria grenen men som grentrea bibehölls ändå placeringarna. Höjdhoppet resulterade åter i ett pers med 1.70 och när det sedan blev en överlägsen grenseger i kula på nya perset 13.19 var det nästan helt jämnt mellan de två första killarna, den andra var Akilles Teglbjaerg och allt skulle avgöras i en 800-metersfight. För att knipa guldet krävdes att komma före Akilles i mål men efter en intern kamp i loppet fattades det ett par sekunder och 28 poäng för slutseger.
Det nya klubbrekordet lyder på 4693 poäng. Carl Bergmark kom på en 13:e plats efter att ha persat på 800 meter och totalt.
Vi hade även representation i 15-årsklassen genom Hannes Johansson som inledde starkt och persade i stavhoppet.
En stabil serie slutade med en 9:e plats inte långt från SM-poäng.
Resultaten här!

 
SM-SILVER för Esther!

Lör 19 mar
Esther Sahlqvist visade på fortsatt god form när IUSM i mångkamp avverkade sin första tävlingsdag i Örebro och Tybblelundshallen.
En grenseger på 60 häck inledde serien även om det fattades en bit till de fenomenala 8,31 som noterades i Göteborg. Därefter blev det en trippel i personliga rekord i höjd (1.61) kula (11.06) och längd (5.28). Efter första grenen övertogs guldpositionen inte oväntat av Turebergs Ayla Hallberg Hossain som utökade den hela vägen in i mål där det blev en kamp om heatsegern på det avslutande 600-metersloppet som togs hem av Ayla före Esther som satte nytt klubbrekord med 3712 poäng som övertogs från Klara Rådbo.
F16-klassen mönstrade även Maggie Dahllöf på 14:e plats med pers på 600 meter och sammanlagt.
F15-klassen representerades av Ella Johansson som satte nytt pers sammanlagt med 3031 poäng vilket ledde till en åttonde plats via personliga rekord i höjd och kula. Resultaten här!


Truppen till Mångkamps-USM

Tors 17 mar
Imorgon åker ett gäng taggade ungdomar till Ungdoms-SM i mångkamp som går i helgen i Örebro.
Klubben skickar 7 stycken Hammarbyare.
Våra killar tävlar i 7-kamp beståendes av 60m, stav, längd,
60mh, höjd, kula och 800m (P15 600m).
Våra tjejer tävlar i 5-kamp beståendes av 60mh, höjd, kula,
längd och 600m.
 
Elias Kapell   7-kamp
Vann mästerskapet på ett nervkittlande och dramatiskt sätt utomhus. Har en god möjlighet till medalj igen men det kommer vara ett riktigt getingbo om medaljerna då konkurrensen är stenhård. Tog medalj förra helgen på IUSM i häcken och kulan så där är formen god. Har inte tävlat så mycket under den korta säsongen och kan komma att slå ett antal pers under denna tävling.
Carl Bergmark   7-kamp
Om Carl får till det i mångkampen så kan han mycket väl nå en högt framskjuten placering. Har sina styrkor i sprintdistanserna, staven och kulan. Nådde 3819p tidigare i vinter men har en växel till i framför allt 800m där han har skyhög förbättringspotiential jämfört med loppet i den tidigare 7-kampen. Har nått en ny nivå också i alla grenar sedan mångkampen ägde rum för drygt 2 månader sedan. Är en joker i leken.
Alfred Berglind   7-kamp
Bra all round med den bästa kvaliteten i staven. Får satsa på att i första hand slå personliga rekord i sina grenar då det kan bli tufft att nå en poängplats. Var på 11:e plats på utomhusmästerskapet. Har nått 3853p tidigare i vinter men har förbättringspotential och kan mer.
Hannes Johansson   7-kamp
Hannes första Svenska Mästerskap i mångkamp. Väldigt all round och gått framåt rejält i utvecklingen. Når han upp till en ännu högre nivå så kan han kanske nå en poängplats.
Esther Sahlqvist   5-kamp
Kommer inleda med sin paradgren 60mh där hon är en av de bästa F16-tjejerna i världen! Var femma i utomhussäsongens mästerskap. Skulle kunna nå en poängplats.
Maggie Dahllöf   5-kamp
Jämna Maggie har som största målsättning att sätta personliga rekord i grenarna. Var åtta i utomhusmästerskapet. Har noterat 2692p tidigare under säsongen i 5-kamp.
Ella Johansson   5-kamp
Ellas första Svenska Mästerskap i mångkamp. Mångsidige Ella har en bra möjlighet i F15-klassen. Besitter bra kvaliteter i många av grenerna och har sina styrkor kanske speciellt i det avslutande 600m-loppet. Noterade 2814p i sin enda 5-kamp tidigare under säsongen. Skulle möjligtvis kunna ta en medalj om hon verkligen får till det.


Nya namn i styrelsen!

Ons 16 mar
Under gårdagskvällen hölls klubbens årsmöte.
Mötet var effektivt och var över på ca 1.5 timme.
Janne Lindelöw valdes in som ny ordförande.
Övriga nya som valdes in i styrelsen var Jonathan Eklund, Jonas Törnell, Ida Nielsen och Kinna Sahlqvist.
Ulrika Lingslunde valdes in som ny i valberedningen.
Carina Aldhammer valdes in som suppleant i styrlesen.
Anders Brandt och Filippa Ramberg valdes in som revisor och revisorsuppeant.
Avtackningar
Michael Forss har gjort ett superjobb under året med arrangemanget Stockholms Bästa då han engagerat sig ofattbara 140 dagar med att säkerställa banorna för alla loppen. En hedersvärd insats!
Vi vill tacka Ulrika Lingslunde, Mats Ahlberg, Pär Hellstadius, Linnéa Alstermark och Jan Magnusson för ett superjobb i styrelsen under en svår tid i klubben. Klubben är mycket tacksam för era insatser.
Utmärkelser
Grete Ahlberg
-årets Hammarbyare
Dennis Otieno-årets SM-prestation
Esther Sahlqvist-årets bästa kvinnliga ungdom
Elias Kapell-årets bästa manliga ungdom
Petra Kapell- årets kvinnliga ledare
John Håkansson-årets manliga ledare
Arvid Wändesjö- årets utropstecken
Robin Johansson-årets funktionär
Kommittéer
Vi kommer att påbörja ett arbete där vi försöker engagera fler personer i klubben. Mottot är att alla ska dra sitt strå till stacken för att klubben ska kunna expandera ännu mer.
Därför uppmanar vi nu dig i klubben som vill påverka och tycka till om saker och ting att anmäla dig till någon av våra nystartade kommittéer.
Läs mer om detta här.


Grete 68,77 i Portugal!

Mån 14 mar
Grete Ahlberg visade finfin form när hon tävlade i helgen i European Throwing Cup i Portugal. Grete fick iväg släggan hela 68,77, endast 14 centimeter från perset! Förutom detta visade Grete också en otroligt hög lägsta nivå då hennes övriga kast mätte 67,44, 67,79 och 66,69!
Friidrott.se har skrivit en artikel om Grete om succén som kan läsas här.


Våra ungdomar visar SM-form!

Ons 2 mars
Våra ungdomar födda 2006-2007 åkte på en tävlingsresa nu i helgen till Göteborg för att prova på de snabba banorna i Friidrottens Hus som generalrepetition inför IUSM som går 12-13 mars i hallen.Detta visade sig vara ett mycket lyckat initiativ då många av våra aktiva visade SM-form redan nu!
Det blev mängder med finfina prestationer med många personliga rekord och pallplatser.
Några prestationer som är värt att lyfta fram lite extra:
Esther Sahlqvist överraskade oss åter igen med ytterligare förbättringar av sina pers på 60m och 60mh. Det blev fina 7,70 på 60m och i 60mh otroliga 8,38. Båda tider klubbrekord! Faktum är att tiden 8,38 är en av de bästa i världen för åldersklassen och är i paritet med vad Susanna Kallur gjorde på distansen som 16-åring!
Elias Kapell lyckades mycket bra i 60mh och kula. Med personliga rekordet och finfina tiden 8,50 trots att det inte på något sätt var ett perfekt lopp var en härlig prestation att se. Med pers även i kula med 12,68 så känns det som Elias har hittat en god form, trots en del skadebekymmer.
Vilmer Karlsson fortsätter att gå framåt och noterade finfina pers på 200m och 1000m. Tiderna blev 24,19 respektive 2.47,12.
Anton Roslund hade en fin höjdhoppstävling där han klarade 1,75 och även var mycket nära att ta 1,81.
Emmy Wolgast deltog i flera grenar men lyckades bäst i 200m där det blev ett rejält pers med fina 26,59. Även tangerat pers i längd med 5,26.
Lii Jabbour Clarke var tillbaka på banan igen och slog pers i längd (5,17) men det stora perset kom i tresteg där hon hoppade 11,40.
Ellen Forsell gjorde en fin kultävling då hon stötte hela 14,12 vilket är nytt pers och klubbrekord.
Dessa var bara en del av alla de fina Hammarbyprestationer som uppnåddes!
För alla resultat från tävlingen, gå in här.

Utökade artiklar
här nedan


IUSM i Göteborg!

Tor 10 mar
Det har snart blivit dags för IUSM i Göteborg som går nu i helgen!
Klubben skickar en stor trupp på hela 21 stycken aktiva
där många också har chanser till högt uppsatta placeringar.
Vi förutspår 8-10 medaljer.
Ni följer mästerskapet på vår SM-sida här!

Alfred Berglind   400 m   Vikt   Höjd   Tresteg
Har bäst chanser i tresteg där han har medaljchans. Även i vikten är en aspirant på en medalj om allt verkligen går vägen.
Anna Bergin   60 m   Vikt
Ligger på femte plats i Sverigelistan i vikt och har absolut en medaljchans som kan bli verklighet om hon verkligen får allt att stämma i grenen.
Anton Roslund   Höjd   Längd
Har bäst chans i höjden där han mycket väl kan ta en medaljchans om han verkligen får till det. Var mycket nära Sverigebästat 1,81 i en tävling för någon vecka sedan. En klarad höjd på denna nivå kan komma att räcka långt.
Bill Norlin   1000 m
Kvalificerade sig till mästerskapet i sista minuten med ett nytt pers 2.56,30. Blir nog tufft att nå finalen men är i form och kan överraska.
Carl Bergmark   60 m   60 hä   Stav   Kula
Har bäst möjligheter i 60mh där han är en av ett antal häcklöpare som kommer tampas om en finalplats och även högre placeringar som poängplats och tom. medalj.
Christopher Belec   Kula   Vikt
Ligger bra till i vikten på en sjätteplats och har möjlighet att ta en poängplats. Medalj kan bli tufft men topp 6 är en rimlig målsättning.
Elias Kapell   400 m   60 hä   Stav   Kula
Har bra medaljchanser i ett antal grenar. 60mh finns en bra chans då Elias har mycket outtaget i grenen samtidigt som han ligger på delad tredjeplats i årsbästalistan. I både 400m och kula ligger han femma och skulle här kunna hota om medaljer om han får allt att stämma.
Ella Johansson   1000 m   Stav   Kula   Längd
Har allra bäst chanser i stav där hon är Sverigetrea. Kan mycket väl bli medalj.
Ellen Forsell   Vikt   Kula
Har goda medaljchanser i båda grenarna då hon ligger tvåa på den svenska årsbästalistan i grenarna.
Elton Hedberg   1500 m
Finalen kan bli tuff att nå men Eltons målsättning är att sätta personligt rekord vilket han har stora möjligheter till.
Emmy Wolgast   60 m   400 m   längd
Har bäst chans i 400m där hon ligger sexa i Sverige just nu. Målet är finalplats och kanske även en medallj.
Esther Sahlqvist   60 m   60 hä
Har mycket goda medaljchanser i båda grenarna. Har haft en suverän säsong och leder Sverigestatistiken i häcken och ligger tvåa på den släta sträckan.
Filip Herre   400 m
Filip har en möjlighet till en poängplats. Om han kan få till det och springer på ett smart sätt så kan det bli en mycket positiv prestation.
Hannes Johansson   60 m   60 hä   Höjd
Har bäst chanser i 60mh. Det är ett getingbo i grenen med många häcklöpare inom en liten tidsdifferens. Kan till och med bli medalj om allt går vägen.
Judith Nielsén   60 m   60 hä   200 m
Har absolut bäst chanser i 200m och 60mh. I 200m ligger hon på fjärde plats i Sverige och där ska hon först och främst nå final. I en final kan sedan allt hända och det kan mycket väl bra medalj om allt stämmer. I 60mh är det helt vidöppet då det är otroligt jämnt i Sverigetoppen och det kan här mycket väl bli medalj av en ädlare valör.
Lii Jabbour Clarke   60 m   60 hä   Längd   Tresteg
Är anmäld i fyra grenar men har bäst chanser i tresteg och häck där hon ligger på tredje respektive femte plats i Sverigestatistiken. I tresteget har hon klar medaljchans.
Maggie Dahllöf   60 hä   Kula   Tresteg
Mångkampar-Maggie är duktig i många grenar och har ungefär lika bra chans i samtliga hennes starter. Målet är att slå sitt personbästa och kunna nå final.
Maja Simonsson   60 m   400 m
Har bäst chanser i 400m där hon ligger tvåa i Sverige i år. Kommer vara med och fightas om en finalplats och om medaljerna.
Matilda Borg   60 m   200 m   1000 m
Matilda har bäst chanser i 1000m och 200m där hon ligger tvåa respektive trea i Sverigebästalistan. Satsar på dubbla medaljer vilket inte är någon omöjlighet.
Neo Hall   400 m   1500 m
Neo har nog störst chans i 1500m där han kommer vara med och tampas om en finalplats. I en final kan ju sedan allt hända.
Vilmer Karlsson   200 m   1000 m
Vilmer har mycket goda möjligheter till medalj i båda grenarna. Problemet är dock att tidsprogrammet inte möjliggör en optimal dubblering för Vilmer. Vi tror han har bäst chans i 1000m där han har mycket outtaget och även besitter en vass spurt om det skulle bli ett taktiklopp.


Fantastiska prestationer på IUSM!

Mån 14 mar
Det blev en hektisk helg i Friidrottens Hus med många starter och fina prestationer. 10 medaljer, 11 poängplatser (platserna 4-6), fyra klubbrekord och 25 personliga rekord!
Det blev många minnesvärda dueller med Hammarbyare inblandade.
Esther Sahlqvist gjorde ett fantastiskt lopp i finalen på 60m häck där hon vann på världstiden 8.31 vilket självklart är nytt klubbrekord. I finalen över 60m blev det en tusendelsduell mellan Esther och Turebergs Ayla Hellberg Hossain. Båda fick tiden 7.60 men Ayla dömdes som segrare.
Vilmer Karlsson gjorde en otrolig insats i finalen över 1000m, han gick inte med i det tuffa utgångstempot men arbetade sig upp under loppet och med knappt ett varv kvar satte han in stöten och kunde hålla undan till seger på den fantastiska tiden 2:35.59! Nytt klubbrekord och personligt rekord med 12 sekunder! Bara ca en timme efter 1000m loppet var det dags för A-final på 200m där Vilmer på trötta ben kämpade till sig ett brons – vilken insats!
En som hade toppat formen var Ellen Forsell som satte pers och nytt klubbrekord i vikt med 17.96. Det blev även silver i kula på pers och nytt klubbrekord på fina 14.38 – samma resultat som segraren!
Elias Kapell har inte kunnat tävlat så mycket pga skadekänningar men kunde nu kamma hem ett silver på 60m häck efter en kämpainsats på tiden 8.45 efter 8.40 i försöken. Det blev även ett brons i kula på goda 12.99.
Matilda Borg avstod 1000m och satsade i stället på sprintdistanserna där det blev fina framgångar. 8.06 i försöken på 60m och 8.11 i semi som efter lite dramatik räckte till final då det var två tjejer som hade exakt samma tid och finalplatsen fick lottas. I finalen blev tiden 8.12 vilket räckte till en sjundeplats. Efter ett bra försök på 200m på tiden 26.18 så blev det A-final. Matilda satsade tufft från ytterbanan och belönades med ett brons på perset 26.09.
Vår mångkamperska Ella Johansson var medaljkandidat i stav och infriade förväntningarna då hon blev delad tvåa på 2.85, ingen höjd hon var nöjd med men ett silver är ett silver!
Förutom medaljerna hade vi ett gäng fjärdeplatser. Det kanske inte alltid är så roligt att komma fyra då man kan känna att man missade ju en medalj, men det kan trots allt vara en bra morot för fortsatt satsning; att man var så nära en medalj kan ju ge upphov till blodad tand och fortsatt motivation!
Filip Herre kvalificerade sig till A-finalen i 400m med 53,16 vilket var nytt pers. I finalen, som tjuvrusades i rasande tempo, var det svårt för Filip att blanda sig i medaljstriden då motståndet var extremt tufft. Filip klockades för 53,36. Och gjorde överlag en mycket fin insats som lyckades ta sig till final.
Lii Jabbour Clarke slog nytt pers i 60mh i försöken och tog sig vidare till final. I finalen gjorde hon ytterligare ett fint lopp och satte ännu ett pers och under dröm-9 med 8,98. En mycket fin insats.
Anna Bergin slog nytt pers i viktkastning då hon fick till ett kast på fina 14,22. En bra prestation, att persa när det gäller som mest är är viktig egenskap att ha i mästerskap.
Judith Nielséns lopp på 60mh var den av fjärdeplatserna som var närmast att resultera i en medalj. Här var det superjämnt, precis enligt förhandstipsen. Endast hundradelar skiljde mellan medaljerna och fjärdeplatsen. Judith gjorde en finfin prestation med nytt pers 9,14 och är revanschsugen till utomhusmästerskapet.
Allt kommer läggas upp på vår SM-sida här inom kort.


IJSM-IUSM17 Skellefteå

Tors 3 mars
Imorgon åker vår trupp till IJSM-IUSM17 i Skellefteå för att försvara klubbens färger i mästerskapet. Klubben skickar en liten, men mycket konkurrenskraftig trupp, som alla har möjligheter till topp 6-placeringar.

Agnes Jansson, 60mh, längd
Har den bästa chansen i längd, där hon hoppat 5,55 under säsongen och är en medaljkandidat. Har också möjligheter i häck, där målet är att ta sig till final och vara bland de 6 bästa.

Alannah Hellstadius, stav
Har hoppat hela 3,70 under säsongen och har fina möjligheter till en medalj om hon kan fortsätta sin fina formkurva som hon haft de senaste tävlingarna. Tävlar mot ett år äldre tjejer men det hindrar inte Alannah från att kunna nå höga placeringar i tävlingen.

Arvid Wändesjö, 60mh, längd
Har haft en härlig utveckling speciellt i häcken under säsongen och har övertygat i grenen rejält. En medaljkandidat som skulle kunna nå hela vägen fram till guldet om han får till det. Har inte riktigt fått till det i längden ännu under säsongen men även där finns det potential vilket skulle kunna räcka långt vid en fullträff.

Jonatan Borg, 60m, höjd
En medaljkandidat som övertygat under säsongen. Nytt pers med 6,90 blev det senast men det finns mer i kroppen. Kan mycket väl ta guldet om han får till det. Är även en ”black horse” i höjdhoppet där det kommer bli intressant att se vad Jonte kan hitta på.

Linn Harryson, vikt
Linn har slagit pers under säsongen med fina 14,23 vilket gör henne topp 6 i Sverige. Det kan bli tufft att nå fram till en medalj men en topp 6 placering och poängplats är en mycket möjlig målsättning för vår explosiva viktkastare.

Martin Sundberg, kula
Martin är på gång. Det har blivit rejält långa stötar på träning och potentialen finns där för att kunna få iväg kulan riktigt långt. Det har blivit 15,30 som bäst hittills under säsongen vilket är innepers men det finns mer i kroppen! Satsar på medalj som han mycket väl kan ta om han får till den där dunderträffen!

Frida Krantz, kula
Frida har noterat 12,62 under säsongen vilket är personligt rekord för henne. Är en medaljkandidat som mycket väl kan ta medalj om hon får till det. Tävlar mot ett år äldre tjejer men har trots det bra chanser i tävlingen.
 
Teo Borgius, stav
Teo är i högform och slog nytt pers senast med 4,82. Har högre höjder i kroppen och skulle mycket väl kunna nå dröm-5 om allt vill sig till. Är en medaljkandidat och kommer vara med och fightas om guldet.


Frida missade finalen knappt

Lör 5 mars
Frida Krantz fick det inte att stämma och kom inte upp i sin normala nivå i F19-kulan. Inledande 11.72 och topp-6 följdes av ogiltigt och 11.72 igen i den tredje omgången som skulle bli den sista i och med niondeplatsen och det fattades 24 cm upp till finalstötning. Följ tävlingarna via vår SM-sida här!


SM-GULD och Sverigetopp för Teo!

Lör 5 mars
Teo Borgius motsvarade favorittrycket när han gick in på den troligtvis högsta ingångshöjden i karriären 4.51 vilken togs i första försöket och han tog kommandot om guldet omgående. När ribban lades upp på 4.59 stod han över och de andra rev ur sig och guldet var därmed hemma i grönvita händer. 4.67 i andra och sedan lades ribban upp på nya perset och statistikledande 4.86 vilket togs i första försöket! För första gången i karriären provades även på 5 meter men det blev för högt denna gång.
Följ tävlingarna via vår SM-sida här!


Häckuppvärmning i längden för Arvid

Lör 5 mars
Arvid Wändesjö inledde lördagens grenstarter med längdhopp som uppvärmning inför korthäcken ett par timmar senare. Det var svårt att få till det på den minst sagt märkliga ansatsbanan där hopparna var tvungna att runda stavhoppsmattan för att komma in på ansatsbanan... 6.58 räckte inte för att få göra de tre sista hoppen dit det behövdes 6.80 och det blev till att fokusera om inför häckförsöken. Följ tävlingarna via vår SM-sida här!


Magnifik avslutning i häckfinalen

Lör 5 mars
Arvid Wändesjö hade inga problem att gå vidare från häckförsöken som heattvåa. Vi kände på oss att det skulle bli en tät batalj i finalen och blev inte besvikna på den fronten. Arvid låg efter med ett underben efter Brommas Malte Fuchs Enberg på sista häcken men avslutningen var världsklass och han flög in och tog guldet på nya drömperset 7,98! Följ tävlingarna via vår SM-sida här!


Linn strax utanför SM-poäng

Lör 5 mars
Linn Harryson hade en stabil serie i viktkastningen med en topp i tredje omgångens 14.13 vilket ledde till fortsatt kastning i finalomgången. Där blev det tyvärr ingen ökning och sjundeplatsen permanentades och det behövdes över 15 meter för SM-poäng.
Följ tävlingarna via vår SM-sida här!


Jonatan vidare till final

Sön 6 mars
Jonatan Borg hade inga problem med att gå vidare till eftermiddagens final på 60 meter. Lätt rullande in på 7,05 säkerställde heatseger och bra banlottning i finalen.
Följ tävlingarna via vår SM-sida här!


Jonatan femma i väntan på 60-finalen

Sön 6 mars
Jonatan Borg gick direkt från 60-metersförsöken till höjdhoppet och var osäker på formen då han inte tävlat i grenen under vintern.
Han gick in på 1.93 och gamblade sedan genom att stå över och fortsätta på 2.01 som han rev i första försöket. Efter en koll i protokollet avstod han från vidare hoppning då det skulle behövas högre höjder för att avancera i resultatlistan från sin femteplats.
Det blev istället fullt fokus på kommande sprintfinal.
Följ tävlingarna via vår SM-sida här!


SM-SILVER efter bästa tävlingen!

Sön 6 mars
Agnes Jansson genomförde sin bästa tävling i karriären med en mycket stabil hoppning över 5.40 och med toppresultaten och nya perset 5.59 som räckte ända fram till en silvermedalj i den tajta finalen som vanns på decimetern längre och med två tjejer där bakom på 5.56.
Följ tävlingarna via vår SM-sida här!


SM-BRONS för Alannah!

Sön 6 mars
Söndagens andra medalj togs av Alannah Hellstadius som var uppe och krigade om medaljerna hela vägen. 3.50 och 3.58 i första försöken innebar delad ledning men efter att ha rivit ur sig på 3.63 blev det till slut en bronsmedalj.
Följ tävlingarna via vår SM-sida här!


Agnes till final

Sön 6 mars
Agnes Jansson gick vidare på tid i häckförsöken efter att ha varit efter i starten. Siktet är inställt på SM-poäng i kommande final!
Följ tävlingarna via vår SM-sida här!


SM-poäng för Agnes på korthäcken

Sön 6 mars
Agnes Jansson siktade på SM-poäng och blev belönad med en sjätteplats i finalen på korta häcken. Finalen blev dramatisk med ett par tjejer som slog i häckar och det blev till slut ett ganska utspritt fält vägen in i mål.
Följ tävlingarna via vår SM-sida här!


SM-GULD i överlägsen stil!

Sön 6 mars
Jonatan Borg motsvarade det knappa favoritskapet med råge då han fullkomligt dominerade finalen på 60 meter. Efter en sen omstart rusade han formligen ifrån sina konkurrenter och var med sitt nya pers 6,89 hela sju hundradelar före tvåan Erik Erlandsson och delfavoriten Alex Apelgrim.
Följ tävlingarna via vår SM-sida här!


Martin avslutar med en fjärdeplats

Sön 6 mars
Martin Sundberg hade en tuff uppgift att matcha om medaljerna i P19-kulan. Omgående så inledde Jesper Ahlin och Elias Lind med att stöta en bra bit över 17 meter och senare anslöt sig även Leo Zikovic till medaljtrion. Det blev en trist fjärdeplats i ingenmansland på goda 15.26.
Följ tävlingarna via vår SM-sida här!