Nyhetsarkiv
Juli 2022


Vinst i landskampen och flera pers

Lottas grymma gäng levererar högklassigt! Lottas grymma gäng levererar högklassigt!

Sön 17 jul
Vår stora representation på Nordiska 19-års gjorde mycket bra insatser med en handfull färska personliga rekord med sig i bagaget hem från Malmö och seger i landskampen. På korthäcken såg det ut som SM-finalen i Linköping när Markus Moberg och Arvid Wändesjö tog en dubbelseger med dubbla pers med 13,77 respektive 14,10. Viktor Wall persade ner till 10,76 på 100 meter och gjorde även en mycket bra slutsträcka i korta stafetten. Noah Bucht Wesslén fick det tufft på långhäcken från sin förstabana men var med bra i loppet fram till sista 50 då han tappade lite och kom in på 58,06. Otur med banlottningen hade även Alexander Pilgrim som från sin förstabana inte riktigt fick chansen att förbättra sitt pers men gjorde en mycket bra tid med sina 48,04. Lite revansch blev det på långa stafetten där Alex stod för en lysande startsträcka och lämnade över pinnen med god marginal ner till andra lag. Stavhopparna hade det lite besvärligt med vindarna men Teo Borgius var säkerheten själv då han tog 4.60 och 4.80 i första. Återigen blev det en 5-meterstävling då han tog i sista försöket men 5.10 blev för högt denna gång och en andraplats kvitterades ut på samma höjd som segraren.  Sent inkallade Nils Holm fick det tufft mot de äldre killarna och fick släppa kontakten efter ett par varv
av 5000-metersloppet och kom i ingenmansland in på 16.33,66.
Resultaten


Grete Ahlberg ny stabil
tävling i Barcelona!

Tors 7 juli
Vårt släggfenomen Grete Ahlberg deltog i en släggtävling i tisdags i spanska Barcelona. Det var ytterst nära att det blev vinst i tävlingen då det fattades ynka 12 ynka centimeter. Grete fick nöja sig med en andraplats. Hennes längsta kast mätte stabila 68,39 och hon visar att hon fortsätter leverera kast på en hög nivå men utan att få till det där superkastet.


Fint längdresultat av Niklas Wall igår!

Ons 6 juli
Vår stabile längdhoppare Niklas Wall tävlade igår på en lokal tävling på Enskede IP. 
Niklas fick i sista omgången på ett finfint hopp på 7,35! Tyvärr var vinden med minsta möjliga marginal över godkända +2,0, med +2,1. Men fortfarande en värdefull värdemätare att Niklas är på gång och har långa hopp inom sig. 
Andra Hammarbyare i tävlingen var Elias Kapell (5,87), Lii Jabbour (5,09), Felicia Lindberg (4,98) och Maggie Dahllöf (4,82).


Esther Sahlqvist uttagen till
Europa Ungdoms-OS!

Tis 5 juli
Esther Sahlqvist är en av 9 stycken ungdomar i FP16 som officiellt har blivit uttagen till Europa Ungdoms-OS i Slovakien! Det är paradgrenen 100mh som är den aktuella grenen.
Mästerskapet går 24-30 juli men det blir precamp på Bosän 21-23 juli och med utresa 23 juli. Hemresan till Slovakien sker 31 juli.
Stort grattis Esther!


Klubben fick 2 lag till Kraftmätningsfinalen!

Tis 5 juli
Kraftmätningen är en lagtävling för aktiva födda 2007-2009 där klubben brukar ha fina framgångar och traditioner.
För några dagar sedan gick den sista kvaltävlingen till Kraftmätningsfinalen som kommer gå i Göteborg 3-4 september.
Efter alla tävlingar räknats in så kan vi konstatera att klubben lyckades få 2 lag till finalen!
Vårt första lag gjorde en lysande insats då de hade näst mest poäng av samtliga klubbar i kvalet med 28 859 poäng. Vårt andralag stod även dem för en härlig insats och fick ihop 23 237 poäng.
Nu kan de alltså ladda för en final 3-4 september!


Bra tävlingsresultat från helgen!

Två av Hammarbyarna som imponerade i helgen Två av Hammarbyarna som imponerade i helgen

Mån 4 juli
Det var åter en hel del Hammarbyare igång på tävlingsarenorna!
Här följer några av de som utmärkte sig lite extra:

Alex Pilgrim
Alex tävlade på en tävling i Halmstad. Det blev 200m den här gången. Det blev nytt personligt rekord med fina 21,72. Han sprang även ett extralopp på distansen där han lyckades pricka exakt samma tid igen, så pers i dubbel bemärkelse! Det var dessutom klubbrekord i åldersklassen!

Filippa Ramberg
Filippa tävlade i Karlstad och lyckades göra ett mycket bra lopp på 800m. Hon klockades för nytt pers 2.13,70 och klarade nomineringsgränsen till SM.

Maggie Dahllöf
Maggie gjorde en fin mångkamp med totalt 4135p vilket är över kvalgränsen till Mångkamps-SM med råge. Hon gladde speciellt i kula och 100mh där det blev nya pers med 15,94 och 11,93.

Felix Holmqvist
Felix lyckades sätta många säsongsbästan under sin mångkamp och tog kvalgränsen till Mångkamps-SM även fast han avbröt avslutande 1500m. Det mest imponerande var längdresultatet och perset på 6,45.

Elias Kapell
Elias gjorde en bra mångkamp med 6459p på Mångkampskarnivalen i Sollentuna. Detta var endast 41 poäng ifrån en säker plats i Ungdoms-OS. Nu finns det fortfarande möjlighet att kvalificera sig till mästerskapet men det är lite mer osäkert. Det blev nya pers i längd med 6,68 och stav med 3,92 som var positivt.

Noah Bucht Wesslén
Noah gjorde ett snabbt lopp på 400mh i Halmstad och är nu Sverigeetta i sin åldersklass även fast loppet enligt honom själv inte tekniskt sett var någon höjdare. Tiden blev årsbästa med 56,65.


Företagsevent på Enskede IP

Mån 4 juli
Igår hade vi besök av MTR som bjöd in sina anställda med familjer att prova på friidrott hos oss på Enskede IP!
Man fick prova på olika friidrottsgrenar med våra duktiga ungdomar som instruktörer, dom flesta tränar & tävlar själva.
Sprint med Albertina & Elias
Slägga med Acke & Linnéa
Diskus med Ida
Längd med André & Neo
Kula med Sofia & Ellen
Häck med Markus & Esther
Vid klubbhuset grillade Micke & Göran hamburgare, medan Alannah & Tuva fixade fika mm.
Vad gör du med ditt företag i höst?


Matt Brown världsmästare!

Mån 4 juli
Vår diskusveteran Matt Brown ställde upp på World Masters Athletics i Tampere, Finland. Tävlingen är ett världsmästerskap för aktiva som är 35 år och äldre.
Matt vann hela tävlingen med nytt årsbästa 47,72 och kan titulera sig själv som bäst i världen inom kategorin!
Stort grattis Matt Brown!


Markus Moberg uttagen till
JVM i Colombia!

Fre 1 juli
En av våra lovande juniorer Markus Moberg har officiellt blivit uttagen till JVM i Colombia! Det var på SAYO som Markus sprang på kvalgränsen 13,90 på 110mh. Mycket roligt att Markus belönas efter en lång tids slit med skador!
Vi har även andra aspiranter på en plats i truppen. Teo Borgius nosar på en plats i stav där han behöver nå 5,10. En höjd han varit nära på att klara under sommaren.
Truppen kommer spikas i samband med Nordiska Juniormästerskapen i Malmö 16-17 juli. Resan till JVM görs 27 juli-8 augusti och tävlingarna pågår 1-6 augusti.

Utökade artiklar
här nedan


Esther Sahlqvist till morgondagens final med bästa tid!

Tors 28 jul
Esther Sahlqvist gjorde ett finfint lopp på 100mh i Ungdoms-OS! Efter en tjuvstart i heatet kom hon iväg bra och vann försöket med det nya rejäla personliga rekordet 13,49! Tiden var en förbättring av sitt egna klubbrekord.
Tiden är även bästa tid av alla tjejer i försöken så det finns goda möjligheter i finalen som går imorgon 11.30.
Arrangörssida   Websändning


Silvermedalj för Esther i Ungdoms-OS!

Fre 29 jul
Det blev ett silver för Esther Sahlqvist i 100mh på Europa Ungdoms-OS! En helöppen final där Esther var bra med hela vägen men där kroatiskan på ytterbanan lite överraskande tog segern. Esther var en tiondel efter och noterade nästpers 13,56.
En fin insats av Esther i sitt första internationella mästerskap!


Grete VM-uttagen!

Fre 8 juli
I dag blev det officiellt att Grete Ahlberg är uttagen till kommande VM i Eugene som blir hennes första globala mästerskapsstart!
Vi är mycket stolta och glada för Gretes skull som verkligen personifierar en aktiv som helhjärtat satsar på sin idrott och ser det här som ett delmål till att bli allra bäst och gjort det målmedvetet under många års tid under bl.a. Björn Holmströms och Mattias Jons vägledning! Nu hoppas vi på att dröm-70 passeras på den fantastiska Hayward Field, en gräns som redan passerats med 3-kilossläggan som 17-åring så vi hoppas på att känslan får upplevas återigen och när skulle vara lämpligare än den 15 juli då försöken avverkas?
Ett jättegrattis till uttagningen!
Start och TV-tider hittar ni här! VM-sidan hittar ni här!


Dröm-70 i grym VM-debut av Grete!

Fre 15 jul
Grete Ahlberg gick i på VM-arenan och kastade som hon aldrig gjort förr! Inledande 69.28 gjorde att hon kunde satsa tufft på de två kommande kasten men lite för mycket vilja ledde till "bara" 68.20.
I det sista kastet lyckades Grete med att hantera viljan vs avslappningen och släggan hivades iväg hela 70.87!!!
Vi väntar med spänning in andra kvalomgången då hon ligger sexa efter första gruppen.
Grymt stort Bajengrattis Grete!!!


Grete i VM-final!

Fre 15 jul
Efter en mycket dramatisk kvalomgång står det klart att Grete Ahlbergs VM-debut får en fortsättning på söndag kväll via en 12:e och sista finalplats! Nu kör vi Grete!


Grete nia i världen!

Sön 17 jul
Ytterligare en superprestation av Grete Ahlberg när hon var väldigt nära att få göra alla kasten i släggfinalen men snöpligt blev passerad i tredje kastet och slutade nia på ännu ett 70-meterskast i tredje omgången som mätte 70.11! Stort grattis!