Nyhetsarkiv
November 2022


Parasport i Hammarby Friidrott!

Tis 29 nov
Under hösten 2022 har vi startat upp en parafriidrottsgrupp i klubben för personer med intellektuell funktionsnedsättning.
Verksamheten utformas utifrån de behov och förutsättningar som de aktiva har och vi fokuserar på inkludering och glädje.
Träningen sker en gång i veckan inledningsvis, på lördagar.
Vill ni vara med, anmäl då ert intresse till ansvarig tränare. Ni är varmt välkomna att prova på.
Vid frågor, hör av er till Janne Pihlblad.
Mail: jannepihlblad@gmail.com
Tel: 070-824 38 48

Utökade artiklar
här nedan


En lagspelare 1 av 3
ALEXANDER PILGRIM

Tors 3 nov
Här kommer den första artikeln av tre där vi vill uppmärksamma några aktiva som ställt upp på ett fint sätt för klubben på tävlingar under säsongen.
Platsen var Tibblevallen i Täby en småkylig vårdag i maj.
Alex Pilgrim gjorde en mycket hedersvärd insats för klubben när han ställde upp för laget på ett fantastiskt sätt. Alex hoppade in med mycket kort varsel när det blev ett sent återbud och saknades en aktiv som kunde springa 400 meter häck. Det var speciellt anmärkningsvärt då Alex aldrig tidigare tävlat i grenen och aldrig ens tränat distansen. Alex blev uppringd i sista minuten och tvekade aldrig på att hoppa in och springa distansen.
När Alex stod på startlinjen så trodde de flesta att han bara skulle jogga sig runt för att ta en poäng till klubben. Men där hade vi rejält fel! Alex satsade stenhårt och stod för en superprestation då han krigade till sig en otrolig tredjeplats! Alex starkaste del av loppet var efter sista häcken då det var en längre plan yta där han utan häckar kunde göra en fin avslutning där han med 6 hundadelar säkrade tredjeplatsen. 60,36 blev dessutom tiden vilket är ett mycket skapligt resultat för ett förstagångslopp i grenen.
Lägg därtill att Alex gjorde en tuff dubblering i tävlingen genom att även springa 400m som han vann på 50,25. Sedan blev det dessutom 4x100m-stafett där Alex sprang en av sträckorna och gjorde en bra insats. En stor eloge till Alex som verkligen beundransvärt satte laget före jaget som den fantastiska lagspelare han är!
Tack Alex!


En lagspelare 2 av 3
MAGGIE DAHLLÖF

Ons 9 nov
Här kommer den andra artikeln av tre där vi vill uppmärksamma ett par aktiva som ställt upp på ett fint sätt för klubben på tävlingar under säsongen.
Under uttagningsprocessen till Lag-USM så hade vi det lite motigt att få ihop vårt lag och vi fick handskas med flera återbud. Det gjorde det inte lättare att våra aktiva bara för någon vecka sedan hade börjat skolan igen vilket innebär att fler aktiva än vanligt hade dragit på sig förkylningar och var indisponibla.
3000m var en av de grenar där vi hade fått återbud ifrån och därför inte riktigt hade någon som hade tränat för distansen som kunde springa. Då ställde en av våra duktiga mångkamperskor upp direkt när frågan kom och hon tog en för laget genom att ta på sig att delta i grenen på bästa sätt.
Maggie Dahllöf hette vår räddare i nöden.
Hon ställde upp även fast hon varken tränat eller tävlat i distansen förut. Det var helt utan tvivel som Maggie tackade ja till att ställa upp i 3000m. Hela laget och hela klubben är tacksamma över lojaliteten som hon visade. När man visar den där kämparandan och sammanhållningen när man ställer upp för laget på detta fina sätt så ger det energi till övriga i laget och det var en av nyckelrollerna till att laget presterade så bra i tävlingen! Maggie gjorde sedan vad hon kunde och sprang klokt då hon lade sig inom sin gräns och sedan spurtade förbi en av löparna på upploppet och tog bonuspoäng!
Vi kommer alla ihåg denna fantastiska lag på Källbrinks IP när vi till slut vann hela mästerskapet efter två rafflande avslutande stafetter. Dagen var definitivt en av de bästa under hela året för oss i Hammarby Friidrott!
Tack Maggie för ditt mod och din lojalitet!


En lagspelare 3 av 3
DAMLAGET

Fre 18 nov
Här kommer den tredje artikeln av tre där vi vill uppmärksamma ett par aktiva som ställt upp på ett fint sätt för klubben på tävlingar under säsongen.
De aktiva i vårt damlag som reste till Umeå och såg till att vi tog oss upp till Lag-SM kvalet nästa år gjorde en underbar laginsats och ställde verkligen upp för klubben!
Det fanns många tveksamheter när Svenska Friidrottscupen för damer skulle avgöras. För det första hade man valt att lägga tävlingen i Umeå vilket innebar att resvägen var lång, krånglig och dyr. Dessutom fanns stav på programmet vilket också krånglade till det hela ännu mer. Tidpunkten för tävlingen var inte heller någon höjdare: helgen innan JSM och USM där många av våra deltagare hade satt som mål att vara i bästa form till mästerskapen.
Att då tävla uppe i Umeå i en gren som man kanske inte satsar på i första hand som generalrepetition inför SM var inte optimalt.
Vi fick även en hel del återbud till tävlingen och fick kämpa för att få ihop vårt lag. Trots alla dessa motgångar så skulle vi banne mig bara vinna och ta oss upp till det där förbannade Lag-SM kvalet!
Våra damer som ställde upp ska ha en stor eloge!
De satt 6,5 timme på tåg dagen innan tävlingen för att sedan i princip ta sig direkt i säng för att kunna ladda för tävlingen.
På morgonen skulle de genomföra sina starter under ett kort 3-timmarsschema för att sedan åter sitta på tåget hem i 6,5 timme. Så det handlade om en mycket kort visit i Umeå. De få tjejer som var på plats fick under den 3 timmars korta tävlingen slita.
Esther Sahlqvist ställde upp i stav fast hon inte tävlat något alls i grenen under året och inte tränat nämnvärt alls. Dessutom med en lånad stav som inte alls var optimal. Hon sprang dessutom 100 meter och ställde upp på 300 meter i den avslutande svenska stafetten. Filippa Ramberg visade också fin lagkänsla när hon dubblade1500 och 3000 meter i ett tight schema. Maggie Dahllöf som är en riktig teamplayer ställde åter upp för klubben när hon tog på sig att springa 400 häck när det saknades folk och förutom detta blev det även spjut och 100 meter i svenska stafetten.
Emmy Wolgast sprang 200 meter och tog även på sig att springa 400 meter i stafetten. Lii Jabbour hoppade längd och sprang 200 meter i den svenska stafetten. Nora Siltberg Almlöf sprang 800 meter. Tuva Johansson hoppade höjd och Linn Harryson kastade slägga. Lotta Borgius gick också in i kula i tävlingen och ställde upp när det saknades folk. Vi vann totalt kvalmatcherna och våra damer kommer nu tävla i Lag-SM kvalet nästa säsong!
Tack till er tjejer, tack för att ni är så lojala och ställer upp för klubben! Vi kommer inte att glömma er fina laganda!