SM-sida   IJSM 2020   Göteborg

Välkommen till SM-sidan där vi löpande lägger ut information om mästerskapet!

Vi försöker också uppdatera er fram till mästerskapsdags vilka som har kvalat kvalgränsen!

Inbjudan   Startlista   PM   Tidsprogram   Resultat   PDF-resultat   Arrangörssida   Bildarkiv

Markus har varit i fin form och har persat på löpande band
under vintern. Har god chans till två medaljer.

Niklas Wall, 60m, längd, tresteg
Niklas har haft en fin tävlingsvinter med goda resultat
och har en bra chans till medalj i samtliga grenar.

Teo Borgius, stav
Teo är en medaljkandidat i stavhoppet men det kommer bli jämnt
och tight om medaljerna då många duktiga hoppare deltar.

Paul Förnestig, 60m
Paul har slagit personliga rekord flera gånger under vintern och får i första hand satsa på final men skulle nog i finalen kunna hitta på ett och annat och nå en bra placering.

Viktor Wall, kula
Viktor har tyvärr haft skadeproblem vilket begränsat honom från löp och hoppgrenar i vinter men Viktor har tagit ett steg framåt i kula i vinter och kan mycket väl nå en fin placering i grenen.

Jonatan Borg, 60m, höjd
Jonatan har haft en fin inomhussäsong och har medaljmöjlighet
i både 60m och höjd.

Alexander Lindefalk, vikt
”Acke” har bedrivit sin träning på annan ort där träningsmöjligheterna för vikt varit något begränsade. Men Acke har slagit till med personliga rekord trots detta och ligger bra till att nå en framskjuten placering.

Linn Harryson, vikt
Linn har gått som tåget i vinter och har persat i stort sett i varje tävling! Kan nå en fin placering och kanske medalj.

Agnes Ekman, längd
Agnes har klarat nomineringsgränsen vid flera tillfällen under vintern och kan nå en bra placering men får i första hans satsa på att ta sig vidare till finalhoppning.

Martin Sundberg, kula
Martin har varit i fin form i vinter och har gått framåt för varje tävling! Kan mycket väl ta en medalj.

Våra starter

Liveuppdatering lördag

Stav P17

Teo Borgius
Stavfinalen utkristalliserades tidigt till en 4-kamp där Teo var felfri hela vägen till pershöjden 4.61 och på vägen dit hade trippelpersande Viktor Rydåker fått ge sig tillsammans med Elliot Duvert på 4.39. Oliver Lundström hängde på till 4.51 och sparade sedan hopp till 4.61 där han rev ut sig och guldet var klart! Därefter lade han upp ribban på 4.70 och hade bra första och tredje försök på höjden.

400 meter försök P17
Markus Moberg
Markus hade inga som helst problem med att bevaka heatsegern i 400-metersförsöken där han sprang i sista heatet vilket belönades med en direktplats i finalen på för honom lugna 52,11

60 häck försök P17
Markus hade inga svårigheter att i ensamt majestät ta hem heatsegern i häckförsöken och börja förbereda sig för eftermiddagens final! 7,96 blev den avslappnade segertiden nästan tre tiondelar före tvåan i loppet.

Längd P17
Niklas Wall
Det var mycket nära dagens andra medalj när Niklas hoppade längd. Han jobbade sig upp genom fältet fram till en fjärde plats endast sex centimeter från bronset. Tätstriden blev rafflande med fina 6.96 för segrande Victor Hering och 6.93 för tvåan Jimmy Hellström.

60 häck final P17
Dagens andra guld var minst lika imponerande som förmiddagens stavguld när Markus uppfyllde alla förhoppningar och flög in på nya perset 7,88 i häckfinalen och lämnade de övriga bakom sig. Den enda som var i närheten var Hannes Egonsson 4/100 efter medan de övriga var långt bakom topp-2.

Vikt F17
Linn Harryson
Linn låg ett par omgångar på medaljplats i F17-tjejernas viktfinal men blev omkastad i tredje omgången med centimetern men när resultaten sammanställdes efter sista omgången fattades det drygt två meter till medaljtrion. Ingen hotade dock på allvar hennes fjärdeplats och hennes för dagen längsta kast mätte 15.07 i sista omgången.

18.00   Vikt K22
Grete Ahlberg
Den långdragna viktfinalen i K22 som slagits ihop med F19 bestod av åtta deltagare vilket innebar att Grete satsade fullt från början med vetskapen om att hon hade sex kast och de två första blev bortdömda. I det tredje tog hon kommandot med guldresultatet 19.45 och petade ner Vanessa Kamga till silverplatsen.

Vikt P17
Alexander Lindefalk
Lördagskvällens sena föreställniong avslutades med killarnas viktkastning som var utsatt till 19.30 men kom igång först 20.30. Acke var dock kvällspigg och levererade en kamp om placeringarna bakom den ohotade medaljtrion som slutligen avgjordes i sista kastet där han passerade upp till en femteplats på det fina nya perset 16.35.

Liveuppdatering söndag

Höjd P17

Jonatan Borg
Jonathan plockade hem söndagens fösta medalj vi ett brons i höjdhopp där han noterade 1.94.

60 m försök P17
Niklas Wall
Niklas hade allt under kontroll när han såg till att få en bra seedning inför semifiinalerna på P17 60 meter via heatseger på 7,22.

60 m försök P19
Paul Förnestig
En försmädlig diskning efter att hela fältet var oroligt och inget lopp för Paul.

12.00   Tresteg P17
Niklas Wall
Niklas satte nivån direkt i finalen P17 tresteg med sitt inledningshopp på nya perset 13.88! Efter uppkomna fotproblem stod han över och gjorde ett hopp till i femte omgången som inte var längre men bestämde sig för att avstå slutomgången för att spara foten till semin på 60 meter.

1500 meter final F17
Nora Lundin
Vilken uppvisning av i 1500-metersfinalen!
Med vetskapen om sitt favoritskap tog hon saken i egna händer och ähelt enkelt sprang ifrån de andra. Lite segare på andra halvan med höll avståndet ner och en överlägsen seger på 4.38,54.

60 m semi P17
Niklas Wall
Niklas missade starten totalt och var ett par meter efter omgående. Han fick jobba hårt för att ta sig igenom fältet och in på en direktkvalificerande andraplats i heatet.

60 m final P17
Niklas Wall
Niklas fick inte till det riktigt i finalen
och kunde med sina 7,26 inte hindra de tre persande medaljörerna att ställa honom utanför prispallen.

14.20   Kula P17
Martin Sundberg - Viktor Wall
Martin låg länge på silverplatsen i P17-kulan efter suveräne Jesper Ahlin med blev passerad av Olle Hubert i fjärde omgången och sedan även av blivande silvermedaljören Teo Paganus.
Viktor som detta mästerskap nöjde sig med kula p.g.a. skadeproblem gjorde en bra tävling och förbättrade perset upp till 13.92 som gav en åttondeplats. Viktor gick vidare till finalomgångens tre stötar men förmådde inte bättra på sin placering.

Längd F19
Agnes Ekman
Agnes Ekman förbättrade sig i varje hopp i
P19-längden men hennnes 5.02 räckte inte för att få hoppa de sista tre omgångarna.

400 meter final P17
Markus visade var skåpet skulle stå i 400-metersfinalen. En tufft satsande Alex Pilgrim fångades in precis innan sista kurvan och sedan fanns bara en löpare på banan som stormade in mot guldet på nya perset 49,58!