Fina prestationer på Bauhaus-galan trots vädret

Fre 30 jul
Premiären av Stockholm Bauhaus Athletics drabbades tyvärr av dåligt väder, vilket gjorde att den totala resultatnivån, förståeligt nog, hölls nere. Trots detta presterade våra hammarbyare bra!
Jasmin Sabir slutade sjua i sin första Diamond League-tävling någonsin!
Bästanoteringen blev 12,83 vilket var ett positivt resultat utefter förutsättningarna!
Tyvärr öste regnet ner som värst under diskustävlingen men Benn Harradine lyckades ändå få iväg diskusen 62,98, vilket gav en sjätteplats.
Michel Tornéus fick tyvärr inte till det i längdtävlingen men slutade ändå på årsbästa 7,83.
Andreas Almlöf slog personligt rekord i 400m med tiden 50,29. Mycket bra med tanke på vädret! Andreas rapporterar att det finns betydligt mer att ge och han ser fram emot 400mh på SM nästa helg!
Kristian Efremov gjorde ett nytt stabilt lopp på 400m med tiden 49,61.
Amir Shaker gjorde ett nytt schysst lopp på 110mh där han noterade 14,08.
Frida Persson stod för en fin satsning på 400mh och var uppe i rekordfart första halvan av loppet. Hon kommer tävla igen i Belgien i helgen där hon, om hon får till det, kan komma att springa riktigt fort!


Benn trea i London!

Mån 27 jul
Vår superdiskuskastare Benn Harradine gjorde en finfin insats på Diamond League-galan i London! Benn slog bl.a. säsongens världsetta och fjolårets världsetta! I det ruggiga regnvädret i den brittiska huvudstaden fick han iväg diskusen 63,98 vilket är riktigt bra i de förhållandena! Nästa tävling för Benn blir Bauhaus-Galan på torsdag på hemmaplan!

På Wind Sprint i Sundsvall påverkades tävlingen tyvärr även där av väldigt regnigt och kallt väder. Bäst lyckades Amir Shaker som var bäste svensk på 14,03 på 110mh. Sunday Ojuri och Jacob Ewertzh tävlade på 100 och 200m och noterade där 10,80 respektive 10,88 vilket var bra tider trots det dåliga vädret! På 200m blev det 22,12 respektive 22,36.

Även i Gävle var vädret riktig grått och regnigt men de som var där gjorde det trots detta bra! Erik Ehrlin vann tresteget på 15,37.
Markus Ögren gjorde några stabila resultat på 100m, 200m och 400m med 11,58, 23,50 och 52,05. Jasmin Sabir vann tresteg på 12,74.
Felicia Lindberg tog dubbla guld i längd och kula på noteringarna 5,10 och 10,90.


Stabilt lopp med mersmak
av Andreas Almlöf!

Tor 23 jul
Andreas Almlöf gjorde en ny stabil tid på 400mh i gårdagens Folksam GP i Karlstad. Det var blåsigt på Tingvalla IP, med motvind på bortre långsida vilket innebar att de längre löpningarna drabbades av detta.
Andreas kommenterade att han kände av tröttheten tidigare pga. den kraftiga motvinden vilket resulterade i ett par extra steg mellan häckarna. Trots det långt ifrån tekniskt perfekta loppet så sprang Andreas i mål på 54,56, vilket faktiskt endast är dryga tre tiondelar ifrån det personliga rekord han noterade på Baldershovs IP i Lag-SM finalen i början av månaden! Andreas kommenterade också att han kände sig stark så det är ett positivt tecken inför kommande tävlingar!


Kort summering av Världsungdomsspelen!

Tis 21 jul
Det fanns många ljusglimtar från sommarens Världsungdomsspel!
Christoffer Ahl gjorde en väldigt lyckad tävling då han slog dubbla pers på 400m och 800m med 50,95 respektive 1.55,64. Det slutade i en guld- och silvermedalj!
Klara Rådbo hoppade längd och fick där till ett superhopp på 5,45 i godkänd vind, vilket gav henne en bronsmedalj! Hon vann dessutom sin paradgren höjdhopp på stabila 1,67.
Grete Ahlberg vann släggan ohotad och slog tävlingsrekord på fina 68,24.
Stina Gustavsson var i farten i många grenar som vanligt men bäst gick det i 80m där hon vann och underskred drömgränsen 10 sekunder! Hon noterade 9,95 vilket innebar nytt klubbrekord.
Greta Deltin var också snabb på 80m och tog en silvermedalj på 10,10w.
Amir Shaker var stabil som alltid med första loppet på 110mh på 13,88 och det andra på 13,87w, vilket resulterade i en silvermedalj.
Erik Ehrlin tog hem tresteget på årsbästat 15,73.
Mehdi Alkhatib tog en delad silvermedalj i höjden på 2,11.


Jacob uttagen till Junior-EM!

Sön 5 jul
Vår stabile sprinter Jacob Ewertzh har blivit uttagen till JEM22 i Talinn den 9-12 juli! Jacob är uttagen som reserv på stafetten på 4x100m men kan komma att avancera in i laget om han visar fin form in i det sista. Jacob åker 7 juli och kommer hem 13 juli.


Jasmin och Lynette i Sydkorea!

Lör 4 jul
Två av våra elitaktiva, Jasmin Sabir och Lynette Morgan, befinner sig för nuvarande i Sydkorea för att tävla i Universiaden!
Universiaden är en av världens största tävlingar. Universiaden har arrangerats vartannat år sen starten 1959 och är uppdelad i en Sommaruniversiad och en Vinteruniversiad. Tävlingarna håller högsta internationella klass och brukar fungera som förberedelse inför kommande landslagsuppdrag och andra stora internationella mästerskap. För att få delta ska man vara svensk medborgare, mellan 17-28 år och vara student och även uppnå de av SFIF uppsatta kvalgränser.
Universiaden går detta år mellan 7-12 juli i Gwangju, Sydkorea.
Lynette springer 400mh den 8 juli i försöken. Semifinalen går sedan 9 juli och finalen den 10 juli.Jasmin hoppar tresteg den 10 juli, då kvalet äger rum. Finalen går sedan dagen därpå den 11 juli.

Våra Universiadstjejer på flyget mot Sydkorea!
Det gäller att undvika sjukdomar och att ta seden dit man kommer!


Hammarby femma i Lag-SM finalen

Tor 2 jul
Våra herrar stod för en femteplacering i gårdagens Lag-SM final!
Tävlingen försenades tyvärr pga. en kastbur som inte höll måttet och som pga. säkerhetsskäl inte kunde användas i samband med den närliggande längdhopp- och trestegstävlingen. Dessa innebar att ett flertal aktiva var tvungna att vänta onödigt länge och blev uttröttade inför sina tävlingsstarter. Vissa var tvungna att vara på tå hela tävlingsdagen! Trots detta presterade alla riktigt bra!
Vi stod för grensegrar i höjdhopp genom Mehdi Katib, 110mh av Amir Shaker och Erik Ehrlin i tresteg! Andraplatser togs av Benn Harradine i diskus, comebackande Jonathan Eklund i stav och stafettlaget på 4x100m där Andreas Almlöf, Jacob Ewertzh, Sunday Ojuri och Amir Shaker sprang!
Andreas Almlöf gjorde ett övertygande lopp på 400mh och slog personligt rekord på 54,24 och tog en något oväntad tredjeplats! Noteringen var dessutom klubbrekord i M22-klassen!
Niklas Jonsson gjorde en start på 3000mh vilket var ett tag sedan. Niklas svarade bra på detta genom att ta en fjärdeplats på 9.33,25.
Dejan Mirkovic tog en extrapoäng till klubben genom sin femteplats i kula! Jonas Elgered gjorde även han en stabil insats när han tog en femteplats i spjut!
Det finns många att individuellt lyfta fram men starkast igår var laget och sammanhållningen som fanns på plats i Sundsvall! Vi hade åter igen vårt mäktiga klubbfält på plats som var samlingspunkten för våra hammarbyare! Alla hejade på varandra och det rådde mycket god stämning på arenan!
Nästa år får vi kvala in till finalen! Men vi kommer tillbaka. Vi hör hemma i Lag-SM finalen! Kvalet går den 14 maj, och tävlingsort är ännu ej bestämd. Men en sak som är säker: var tävlingen än går så kommer Hammarby ligga i topp!

Nyhetsarkiv
Juli

Utökade artiklar här nedan


Michel populär i Kungsan!

Tis 28 jul
Igår inleddes Stockholm Bauhaus Athletics Kids i Kungsträdgården! Barn i åldern 6-14 år kunde under sju timmar testa på sprint, häck, höjd och spjut och få instruktioner av några av världens bästa friidrottare!

Vår egna europamästare i längdhopp, Michel Tornéus, var närvarande i Kungsan där han även intervjuades på scenen.
Att notera var att autografkön till vår stjärnlängdhoppare var längst när det blev dags för autografskrivning!