Hammarby i Kalmar

Ons 30 jul
Emily Berghäll -98 försvarade förra onsdagen Hammarbys färger i Kalmar på deras tävling Kalmar Sommarspel.
Emily hade en bra dag på Fredriksskans IP i en väl 
genomförd tävling på en trevlig idrottsplats.
Efter dagen så hade Emily satt ett par personliga rekord och tävlingsdebuterat på 600m.
Enligt pappa P-O gick det bäst i kulan där hon kom 6a i F11 på det nya personliga rekordet 6.21m.


SM-guld till Björn i seniormångkampen!

Sön 20 jul
Den starka inledningen höll. Det blev ett grönvitt SM-guld till vår mångkampare Björn Barrefors! Björn vann inomhus-guldet tidigare i år som han nu följde upp på utomhus-SM i Värnamo. Med 7367 poäng var Björn ynka 38 poäng från en ny persserie. Men seger... ja det blev det!
Björns resultat:
100m: 11,44 (-2.9)
Längd: 7.40 (+4.0)
Kula: 12.66
Höjd: 2.01
400m: 51,12 
110mh: 14,86
Diskus: 35.54
Stav: 4.60
Spjut: 50.86
1500m: 4.46,7
En som satte personligt rekord var dock Jonathan Eklund! 6360 blev poängen och med det kom Jonathan på en 10e plats.
Jonas Elgered fullföljde inte alla grenar men tog ändå en 11e placering.  Dessa resultat betyder nu att Hammarby fortsatt har tagit poäng i alla SM-standardtävlingar! 
Saxat från friidrott.se: 
Barrefors tog över tiokampstronen
Efter tre raka mästerskapstitlar fick Daniel Almgren se sig besegrad på SM i tiokamp. Björn Barrefors ledning i halvtid drygades ut under söndagens tävlingar på Finnvedsvallen i Värnamo. 
Hammarbyaren tog inga fler grensegrar efter lördagens hoppvinster i längd och höjd (ensam om att komma över sju respektive två meter), men hans jämnhet utan plumpar i protokollet betalade sig. 
Barrefors var till slut över 200 poäng före Almgren. Samuel Lindén blev den tredje över 7000 poäng. 


Olle satte nytt årsbästa igen

Mån 14 jul
I helgen var Olle Walleräng framme igen, denna gången var det i Holland och återigen blev det ett nytt årsbästa.
Olle Walleräng trivs i Uden (mittemellan Nijmegen och Eindhoven i södra Holland). Det var där som han satte sitt personliga rekord på 1500 meter för två år sen. 
När hammarbyaren var tillbaka i Uden på söndagen sänkte han, i rygg bland annat på IEM-ettan (på 800) Arnoud Okken, det svenska årsbästa han själv noterade i tisdags på Sollentuna GP. Olle är nu bara några tiondelar från perset. Tiden blev 3:43:87


Ingen semi för HJ på JVM
och snopet utan stafett!

Fre 11 jul
Det blev tyvärr inget avancemang från 200m-försöket för Sofia Hellberg-Jonsén som representerar Sverige och Hammarby på JVM i Polen. Och långa stafetten blev en snopen historia för de svenska tjejerna då lagledningen missat att anmäla det svenska laget. Där skulle Sofia sprungit tredje sträckan. 
I 200m-loppet var det motvind på upploppet -0,9m/s vilket gav en sluttid på 25.05 vilket tyvärr inte räckte till en semifinalplats. 
En fullständig JVM-rapport kommer från Ulrika Hellberg inom kort.


Bajens grabbar fixade fjärdeplatsen i Lag-SM!!!

Ons 2 jul
Tack vare en stark laginsats blev det en "segrande" fjärdeplats för Hammarbys herrlag på lag-SM på Slottskogsvallen i Göteborg. Äntligen är våra grabbar kvar i högsta serien av Svenska Cupen efter flera år av jojjande upp och ner. Tre grensegrar blev det i tresteg, 5000m och den avslutande stafetten på 4x100m. Imponerande och massor av Grattis!!!
Johan Attersands säsongsdebut i tresteg blev till en 70talistkamp mot Spårets Mattias Sunneborn. Johan avgjorde dock det hela i sista omgången centimetern över 15 meter.  
Och på 5000m försvarade Olle Walleräng de grönvita färgerna med en seger på drygt två sekunder: 14,26,38.  
M Slutställning
1) Hässelby 80 
2) Spårvägen 74 
3) Ullevi 67 
4) Hammarby 58 (3 grensegrar) 
5) IF Göta 58 (2 grensegrar) 
6) Mölndal 38 
Hammarby hänger alltså kvar på Götas bekostnad genom att vinna 5000m, tresteg och avslutande 4x100 medan Göta hade sina två vinster på hinder och 400m häck. 
Segern i stafetten var dramatisk när man läser liverapporten på friidrott.se: 
Hammarby vann loppet...
men Hässelby var tvåa över linjen ett par decimeter före Spårvägen. 
Hässelby tog en kraftig ledning genom Edmund Yeboahs startsträcka och den försvarades av Rasmus Olofsson och Niklas Larsson, så att Christian Rodriguez fick gå ut i en klar ledning. 
Därbakom i kurvan gick Spårvägen starkt framåt genom Mattias Sunneborn och Juan Pettersson tog upp jakten på Christian R från ett läge ca 3 meter bakom. 
En ledning som krympte och krympte och krympte men Christian var som sagt till slut precis före vid linjen. 
Fast man vann inte själva loppet. Den segern gick i stället till Hammarby genom starkt avslutande David Andersson. 
 

Nyhetsarkiv 2008
Juli

Utökade artiklar här nedan


Sommarbrev från Styrelsen

Tis 1 jul
Vi befinner oss mitt i pågående spännande sommarsäsong! Vi i styrelsen vill med detta brev skicka en solig sommarhälsning, en önskan om härlig semester för alla semesterfirare och en fortsatt Rolig och Givande sommar för alla våra friidrottare!
Fler
Uppdaterad: 03 JUL 2008 18:44
Vi hoppas att ni alla når era mål med säsongen vad än det må vara: Nya pers, klubbrekord, svenska rekord, egna rekord, medaljer, uttagningar till klubbuppdrag eller landslagsuppdrag eller att bli frisk från skador. För de flesta av oss är en stor del av sommaren bokad för friidrott; träning och tävling som aktiv, coach, förälder, funktionär, syskon, arrangör, styrelse och klubbkansli... och framför tv-apparaterna och www.svt.se i augusti för att följa våra största stjärnor i OS-dramat.
På arrangemangssidan har vi några stora uppdrag framför oss: 
DN-GALAN
Tisdag 22 juli, har blivit nästan en hel veckas arrangemang med start i Kungsan med Lilla DN-galan på söndag den 20 juli!! Eftersom vi är en av Stadion-klubbarna, som driver hela galan så är vi en stor del av arrangemanget med många duktiga funktionärer. Vi är nästan hemma i alla funktionärsgrupper men tar tacksamt emot ytterligare funkisar för YOUTH - Ungdomsgalan 23-24 juli, som blev en SUCCÈ med start förra året. Mer information kan du hitta på hemsidan eller kontakta ulrikahellberg@hotmail.com  
MIDNATTSLOPPET 
Lördagen den 16 augusti – Hoppas vi att du redan anmält dig till som funkis, där vill vi att alla ställer upp och jobbar för vår klubb!! Det är hårt jobb på kort tid och JÄTTEKUL! Har du av någon anledning missat att få en uppgift hör du av dig snarast till funktionärsansvarig för Din/Ditt barns grupp. 
Vi vill trycka på att Midnattsloppet är ett tillfälle då vi behöver samtliga medlemmars insats. Intäkterna från
Midnattsloppet lever vi hela året på. Utan dessa pengar är vi inte i närheten av den klubb vi idag är.
Ställ upp och hjälp till! Hela familjen och kompisar kan bidra någonstans i vår organisation.
Helgen efter vårt Midnattslopp är vi ett gäng med Projektledare Göran Qvarfordt i täten som åker till Göteborg för att vara med om att genomföra det första Göteborgska Midnattsloppet. Det ser vi fram emot med stor förväntan. Åk gärna dit och spring, alla som är ledsna att inte kunna springa vårt eget lopp på Söder.
DISTRIKTSFINALER på Enskede IP 23-24 augusti 
Du som kan vara med och jobba som funkis här kan höra av dig till Peter Wikström, peter@hiffri.se som håller i trådarna. Kanske du som är förälder och har barn som är med och tävlar här kan kratta en grop eller något annat en del av dagen. 
HÖSTGALOPPEN
Tisdagen den 23 september  - på Enskede IP - Då vill vi att alla aktiva och tränare är med. I år låter vi hälften av de intjänade pengarna gå till egna träningsgruppen för att finansiera läger och resor tillsammans. Boka denna kväll på Enskede och sätt igång och värva egna sponsorer redan nu! Nu har vi kört två härliga Vårgalopper med stort deltagande, lite sämre i år än 2007, så vi hoppas på att sätta pers i höst! Information läggs ut på hemsidan inom kort.
KLUBBKONFERENS 2008 18-19 Oktober
Här deltar Tränare, ledare, styrelse, kansli, representanter för aktiva, funktionärer och föräldrar. Inbjudan kommer att skickas ut till berörda inför konferensen.
NYA WEBBSIDAN
Vi vill slå ett slag för nya hemsidan www.hammarbyfriidrott.se På hemsidan kan du löpande hitta information och nyheter, här vill ha ett levande, öppet forum där vi välkomnar inlägg, reportage och bilder. Vi befinner oss i ett skede där vi precis lämnat startblocket så den blir bättre och bättre. Har du stort intresse för hemside-byggande, hör av dig till Petra Thulin, petra.thulin@gmail.com  och bli en del av gänget som ansvarar för sidan! 
SPONSRING
Vi har satt igång ett arbete kring Sponsring i klubben. Har du kunskap inom området och känner att du kan tillföra något så hör av dig styrelsen, Gustaf Malmros, gustaf.malmros@spray.se
 
TACK och GRATTIS till fina resultat!
Som avslutning på brevet vill vi tacka alla som varit med och jobbat i vår! Det är en härlig anda i klubben och vi kan känna oss stolta över våra fina aktiva, våra duktiga funktionärer som är med på en stor del av de arrangemang som utförs i Stockholmstrakten, alla våra ledare och tränare, föräldrar och syskon. Tack! 
Vi vill också gratulera alla som redan gjort strålande resultat detta år, Grattis!
Vi ses under sommaren och då passar vi på att småprata om allt vi kan göra ännu bättre.
 
Varma soliga hälsningar från Styrelsen 

Ingvar Åström, Gustaf Malmros, Petra Thulin, Birgitta Granlund, Lina Karlsson, Willy Berggren och Ulrika Hellberg