Terräng-SM

Fre 27 apr
Hammarby har en härligt stor trupp på hela 22 stycken aktiva och tre ledare som kommer åka till Terräng-SM och Linköping imorgon lördag! Tävlingen går på Stångebro sportfält vid Cloetta center.
Banans underlag är gräs till största delen förutom sex stycken passager av cykelbanor där gummimattor läggs ut. Banan är platt de första 500m och därefter kommer tre stycken backar i en tät följd. Efter det är vi tillbaka på platten och efter knappt 1 km kommer ett ”litet” gupp.  Banan passerar sedan start- och målfältet och går där över en höjd och rundar sedan en baseboll plan vid 1,5km. Banan går sedan tillbaka upp på höjden och avslutas med ett U-format upplopp/varvning.
Efter mycket regnande under den sista tiden så är banan blöt, mycket blöt på sina ställen och mjuk och tungsprungen.
En uppmaning är att tänka över skovalet.

Så här ser Hammarbys trupp ut:
Daniel Woldu
Emil Lerdahl
John Kingstedt
Victor Hedin
Charlotte Karlsson
Lisa Nauclér
Lovisa Grönros
Elin Jonsson
Julia Wangenheim
Niklas Jonsson
Patrik Nilsson
Michael Alemayoh
Gustaf Lidfeldt
Anna-J Sundberg
Ellen Narfgren
Emma Forss
Alex Torgersson
Patrick Claesson  
Sam Salehian
Christopher Ljung
Filip Segerberg
Nils Spetz
Per Synnerman
PG
Micke Forss


Michel Tornéus i USA!

Tor 26 apr
Igår åkte Michel Tornéus och Mehdi Alkhatib på landslagets träningsläger till San Diego, Kalifornien. Även Stine Tomb befinner sig i staden sedan tidigare. Elittränarna Dejan Mirkovic och Oscar Gidewall är också dem med på resan. Landslaget bestämde sig tidigt för att göra ett "spetsläger" med inriktning på OS i London 2012 och ansåg att det var naturligt att åka långt bort för att få vara en tillsammans under en längre tid. Landslaget fick genom sitt samarbete med SOK möjlighet att med en större grupp komma till USA:s olympiska träningscenter i Chula Vista, som har hög status. De flesta kommer att finnas där tre till fyra veckor medan några har valt att stanna kvar ända till i början av juni.


Många stabila prestationer inför Terräng-SM!

Mån 23 apr
På Terräng-DM blev det en del medaljer och fina prestationer av många av våra löpare! En liten fingervisning om att formen är på väg inför nästa helgs Terräng-SM!
Medaljer togs i följande klasser av följande aktiva:
F12 Victoria Richardson slutade trea på 2km på 8.26.
F13 Hedda Jahrl tog ett brons på 2km på 8.11.
Elin Andersson var endast en sekund efter då hon klockades på 8.12 och slutade fyra. F14 Marina Janhunen tog en tredjeplats på 4km med 17.07. F19 Lovisa Grönros vann sin klass med en tid på 16.32.
P12 Johan Ekberg tog en silverplats på 2km med kanontiden 7.49.
P17 Gustaf Lidfeldt gjorde en fin tävling och kom tvåa på positiva 13.52. Många gjorde stabila prestationer inför nästa helgs Terräng-SM
Elin Jonsson sprang mycket bra efter en tids skade- och sjukdomsfrånvaro och noterade 15.59 och blev bästa hammarbytjej!
Niklas Jonsson kom på en stabil femteplats i herrklassen på goda 13.16.
Patrik Nilsson klockades för 13.40 och uppnådde med det en niondeplats. Ett av våra senaste nytillskott, Nils Spetz, noterade tiden 13.48 och tog en tiondeplats


Nytt superlopp av ”HJ”!

Tis 17 apr
För en dryg vecka sedan slog USA-studerande Sofia Hellberg-Jonsén personbästa i 400mh med en halv sekund. I helgen var det dags igen för Sofia att återupprepa bedriften! Sofia presterade ytterligare ett storlopp när hon i lördags sprang 400mh I Oxford, Mississippi!
Hon underskred dessutom också 59-sekundersgränsen då hon klockades för fina 58,99!


Superlopp av Sofia!

Tis 10 apr
Tävlingarna i USA är igång för fullt. Största glädjeämnet från helgen är att Sofia Hellberg-Jonsén slagit personligt rekord med stor marginal!

GAINESVILLE, FL
Sofia Hellberg-Jonsén gjorde ett riktigt superlopp på 400mh och vann sitt heat på storperset 59,45! Hon slutade sexa bland collegedeltagarna och 14:e kvinna totalt. Sofia kvarhåller sin plats som femte bästa någonsin i Universitetet Ole Miss historia i grenen!
Sofia sprang även stafett på 4x400m där laget noterade 3.36,69 och slutade på totalt nionde plats av totalt 48 (!) deltagande lag!

TEMPE, AZ
Björn Barrefors har inlett tävlandet och reste i helgen till soliga Arizona för att tävla i 100m, höjdhopp och diskus. Björn noterade 11,30, 2,00 och 37,67.

PROVO, UT
Fatima Dedrickson tävlade i helgen i 100mh och längdhopp. 13,92 blev det i häcken, vilket är en lovande inledning på utomhussäsongen. 5,69 hoppade Fatima i längdhoppet, vilket endast är tre centimeter från personligt rekord!


Lägerskildring av löptränaren
Peter "PG" Gustafsson

Tis 3 apr
Den 5 mars åkte ett litet, men väl så taggat löpargäng, till Fuerteventura (en av kanarieöarna). Vi skulle tillbringa en dryg vecka vid Las Playitas på den östra kusten.
Stället var ett riktigt idrottsmecka med bra (men blåsiga) löparslingor, 50 m simbassäng med många banor (förutom flera andra bra pooler som det också gick att träna i), fina cyklar att hyra, stort fräscht gym som var gratis och som var öppet från tidig morgon till sen kväll. Utöver detta fanns golf, tennis och massa gemensamma aktiviteter som man kunde anmäla sig till, t ex spinning, yoga, step och vattengympa. Det var med andra ord bara idrottsintresserade turister här, motionärer som elit. 
 Vårt lilla gäng bestod av Niklas, Filip, Linus och jag, som några veckor innan resan även blivit förstärkt av Elin och supermamma Helene. Tanken var att vi skulle träna riktigt hårt, och så blev det också. De flesta dagar var det dubbla pass, och roligt var att Elin och Linus kunde köra på så bra hela veckan. De har ju haft så mycket skador, och i Elins fall har ju sjukdomarna spökat också. Niklas var den som tränade mest, då Filip fick ta det lite lugnare sista dagarna pga lite skadekänningar (inget allvarligt dock). 
 Träningen varvades med att njuta av den utomordentliga frukost- och middagsbuffén, samt den fina utsikten från balkongen. Det blev en del badande och solande också, samt kortspel. Tyvärr hade någon glömt alla ess och kungar hemma, för jag och Niklas såg iaf inte röken av dem...
 Jag kan varmt rekommendera Las Playitas för de som vill åka på läger. Nu körde vi inte någon banträning, men en bra idrottsplats fanns 4-5 km bort från stället, i närliggande stad. Är man sprinter med dålig kondis kan man ju alltid hyra en cykel...;)
 Hälsningar PG 


Stavhoppssuccé på Sista Chansen!

Mån 2 apr
I helgen hade vi ett gäng hammarbyare som tävlade i Storängshallen! Och det blev en hel del fina resultat!
P14-killen Timothy Olsson gjorde ett fint lopp, den här helgen på 800m. Efter ett dramatiskt lopp där Sacharias Wohlin från Eksjö olyckligt föll efter ett varv, lyckades Timothy undvika att själv falla genom att stanna upp och hoppa över Sacharias (tappade säkert ca 1 sekund där) och dessutom hålla undan och vinna över Fredrik Kihlblom från Huddinge. Trots detta ”tumult” så lyckades Timothy sänka sitt personliga rekord med över sex sekunder till 2,14,49 (klubbrekordet är 2,14,46) och var alltså ytterst nära att slå klubbrekordet. Det var dessutom första gången han lyckades slå Fredrik och dessutom på Fredriks hemmabana i Huddinge. Sebastian Hargeström gjorde också ett bra lopp och kom trea på personligt rekord på 2.22,02.
Sebastian vann också stavhoppet och slog även där nytt personligt rekord med 3,11!
P13-killen Albin Rohde hoppade stavhopp och vann på nya perset 1,96.
F14 stavhopp dominerades minst sagt av Hammarby, då samtliga sex deltagare var hammarbyare. Ida Fritzdorf-Kåberg vann på 2,61. Ella Strömfelt var tvåa på 2,51. Linnea Palmerstedt tog bronset på 2,51. Isa Diamant kom på fjärde plats med 2,41. Mathilda Sjöholm tog 2,31, vilket var nytt personligt rekord. Hon slutade femma. Fanny Robertsson slutade sexa på 2,21.
Även stavhopp för F13 var en riktig succé, då det blev en hammarbytrippel! Maja Lundmark gjorde en kanoninsats då hon vann på perset 2,31. Isabella Engström tog brons på 1,81.
Efe Agbankhese vann tresteget på 10,07 med mersmak. Efe vann även 60m på tiden 8,31.
Rosanna Cianelli vann höjdhoppet på 1,46.
Jessica Hansson vann F12 kula på nytt pers 8,43.
Julia Jansson tog två guldmedaljer i helgen. Den första kom när hon vann F10 kula på nytt pers och även nytt klubbrekord 6,90! Den andra kom i höjdhopp när hon klarade höjden 1,20.

Nyhetsarkiv 2012
April

Utökade artiklar här nedan


Team 288:s påskläger i Portugal

Ons 25 apr
Äntligen fick träningsgruppen, 5 tränare och 31 aktiva, åka på sitt första och efterlängtade utlandsläger, nämligen till Lagos i Portugal. Det var ett väldigt bra läger ur flera aspekter, dels tränade våra aktiva väldigt bra och dels fick vi möjlighet att svetsa samman denna nya träningsgrupp. Inte att förglömma, det var väldigt trevligt. Fortsätter våra aktiva att träna så här bra fram till sommaren kommer de att slå massor av personliga rekord.

Söndagen den 8 april fick alla stiga upp i ottan då det var samling på Arlanda 06.15. Den tidiga avfärden medförde dock att vi både kunde bada i den något svala poolen och genomföra ett träningspass när vi kom fram. Sedan följde ytterligare tolv riktigt bra träningspass, sociala aktiviteter, en härlig strand, träningsvärk, massage av ömma muskler, mycket mat och mumsig citronglass. På arenan var det full fart och några av våra hoppare fick ett träningspass av en dubbel olympisk längdhoperska, kul och lärorikt. Dessutom var Renaud Lavillenies träningsgrupp på plats vilket medförde att han fick signera en del tröjor etc. Kul att se hur han tränade! Han fotades även tillsammans med två av våra stavtjejer, ett minne för livet (för Reanud).

Nöjda och trötta anlände vi åter på svensk mark söndagen den 15 april. Vi kunde då konstatera att det lite småregniga och blåsiga vädret vi hade sista dagarna var ganska bra jämfört med ett snöigt Stockholm. Tränarna som var med är mycket nöjda med hur alla skötte sig och sin träning på lägret, bra jobbat. Vi ser fram emot en bra träningsvår, en härlig tävlingssommar och ett nytt läger för hela gruppen nästa år.
TRÄNARNA I TEAM 288


KM i terräng=rekorddeltagande!

Tor 19 apr
I tisdags kväll ägde KM i terräng rum vilket ledde till att många sugna löpare vallfärdade till Vårflodsparken. Det var en oerhört stor uppslutning då rekordsiffran 212 stycken löpare startade.
Nummerlapparna tog slut så många fick springa utan och detsamma kan sägas om fikat.
Positivt var att Peter Gustafssons löpargäng var till 100% fulltaliga denna afton! Varje löpare i gruppen var på plats för att testa på formen inför kommande terrängtävlingar!
Klubbmästare på 2km i den manliga klassen blev Alex Torgersson som visade upp en fin uthållighet, på tiden 6.30.
Först i mål på dubbla distansen var Niklas Jonsson som övertygade rejält under tisdagskvällen. Tiden blev 12.45.
På damsidan var Julia Wangenheim först i mål på 2km med tiden 7.46. Julia som varit och tränat i Australien i två månader nyligen visade att hon klart är på gång inför Terräng-DM och SM kommande helger.
På 4km visade Lovisa Grönros att hon besitter en god uthållighet då hon vann på 15.37.
Dessutom var det ett flertal ungdomar och barn som sprang oerhört bra! Vissa tränare och föräldrar imponerade också genom att notera utmärkta tider!
Segrarna i klasserna upp till 10år kan komma till klubbhuset för att hämta sina priser då prisutdelninghen aldrig blev av på plats.


21 stycken medaljer i Västerås
och ett nytt klubbrekord!

Mån 16 apr
Skörden blev totalt 21 stycken hammarbymedaljer i lördags i Västerås när Team 98-99 var på besök i Quicknet Arena. 5 guld, 7 silver och 9 brons blev valörfördelningen!
P/F14
Timothy Olsson ställde upp i fyra grenar. Resultatet blev fyra medaljer och tre personliga rekord!
Han putsade sitt personliga rekord på 60m till 8,05 och tog ett silver.
I tresteg slog han åter till med personligt rekord och första gången över 11 meter när han hoppade 11,13.
Han gjorde även sin första höjdhoppstävling och inledde med att hoppa 1,41, vilket räckte till brons.
På 1000m provade Timothy att öppna tufft då han fick fin draghjälp. Efter 600m hade Timothy sprungit snabbare än sitt egna personliga rekord på distansen (och klubbrekordet) och orkade förståeligt nog inte fullfölja sista varvet. Timothy bevakade andraplatsen och löpte avstannande in i mål på 3.00,85.
I F14 stav fick vi ett nytt klubbrekord då Ella Strömfelt (toppbild) gjorde en mycket fin tävling och tog den imponerande höjden 2,84! Ella vann stavhoppet med 25 centimeter till godo. Även Fanny Robertsson och Matilda Sjöholm slog sina personliga rekord och noterade båda resultatet 2,44! Att notera är att man på topp-20-listan i Sverigestatistiken i F14 stavhopp hittar hela sex stycken hammarbyare!
Pernilla Hansson lyckades bra i Västerås och slog ett övertygande personbästa på 60m med nästan en tiondel när hon noterade fina 8,44. I finalen var Pernilla överladdad och tjuvade tyvärr ut sig.
”Pillan” tog revansch när hon vann höjdhoppet och för första gången klarade den magiska 1,50-höjden!
Hon var även nära på att slå både personligt rekord och klubbrekord i tresteg då hon hade en stabil hoppserie. Längsta hoppet mätte 10,36, vilket gav en bronsmedalj.

Efe Agbankhese putsade sitt personliga rekord med en hundradel till 8,22 och vann med tiden 60m-finalen. Efe hoppade även tresteg och fick tyvärr inte till det riktigt men har stor potential rent teknikmässigt att kunna hoppa långt om tekniken kan stämma. Hon slog personligt rekord i längdhopp med 4,67 och tog en bronsmedalj.
P/F13
John Karlsson slog personligt rekord i 60m med tiden 8,67.
Jonathan Lund löpte 800m och slog personligt rekord med tiden 2.42,98, vilket resulterade i brons.
Rosanna Cianelli blev trippelt silvermedaljör under lördagen.
Hon noterade nytt personbästa på 60mh med tiden 10,44, vilket gav en silvermedalj.
I höjd blev det en tangering av det personliga rekordet, 1,52, vilket resulterade i ännu en silvermedalj.
I kula blev det nytt pers med en stöt på 11,51, vilket innebar ytterligare ett silver.
Hedda Jahrl vann 800m på tiden 2.43,58 och tog ett brons i stavhopp på perset 2,04.
Maja Lundmark tog ett silver i stavhopp på ännu ett nytt pers, 2,34.
Isabella Engström tog ett brons på 800m med tiden 2.56,54.
F10-tjejen Julia Jansson deltog i tre grenar och tog en medalj av vardera valör!
I 60m blev det en silvermedalj på nya perset 9,73.
I längd tog hon brons med ett hopp på 3,48.
Guldet kom i kula med en stöt på 6,79.
För fler bilder går in här!