Fina prestationer på Sista Chansen!

Mån 31 mar
I helgen tävlades det frenetiskt på Sista Chansen i Huddinge.
Det var många deltagare i framför allt de yngre klasserna.
Felix Prins gjorde ännu en fin tävling med guldmedaljer på 60m och 60mh på tiderna 7,87 och 9,48.
Våra stavhoppargrabbar Erik Strömfelt och Jacob Palmerstedt tog båda 2,44 i helgens tävling.
Vilma Hultström deltog i fyra grenar men bäst gick det i tresteg då hon hoppade 9,91 och vann grenen. På 800m blev det 2.38,31.
Sira Gassama gjorde fina resultat med 8,22 på 60m (silver) 5,20 i längd (guld) och 10,69 i tresteg (guld). Siri Lindvall sprang snabbt på 60m då hon klockades för tiden 8,46. Klara Rådbo deltog, sin vana trogen, i många grenar. I höjdhopp blev det 1,43, stavhopp 2,54, längdhopp 4,78 och i kula 9,97. Elias Kapell tog en fin guldmedalj då han vann längdhopp med 60 deltagare på fina 3,41. Våra 9-åriga Hammarbytvillingar Alvah och Norah Lind hade en fin helg. Alvah slog personliga rekord i längd (3,65), höjd (1,14), kula (5,79) och 400m (1.22,91). Norah slog rekord i kula med 6,39 och höjd med 1,11.
Det var dessutom mycket fler goda Hammarbyprestationer!


Våra duktiga Hammarbytvillingar!

Ons 19 mar
Våra 2005-födda Hammarbytvillingar Alvah och Norah Lind tävlade i helgen med mycket goda resultat i tävlingen Haninge Open.
Tillsammans blev det sex stycken medaljer i F9, varav tre var guld! Alvah vann höjdhopp på nytt personbästa med 1,13. Det blev också vinst i längdhopp med 3,52. Norah vann kula på 5,62. Riktigt fina insatser av tjejerna då det var över 40 deltagare i varje gren!
Det var annars glest med Hammarbydeltagande i tävlingen, men några fler fanns på plats.


Triangelkampen

Tis 18 mar
Triangelkampen är en lagtävling för barn födda år 2003-2005 där de fem bästa resultaten i varje gren läggs ihop till ett slutresultat och en slutpoäng. Den första tävlingen gick i Storängshallen i Huddinge.
Vår 2004:2-grupp tog hem segern i den första av tre deltävlingen i Triangelkampen. Vår 2003:1-grupp kom tvåa. 03:3-gruppen var inte långt efter då de lade vantarna på bronsplatsen. Dessa grupper följdes tätt av 2003:4-gruppen som slutade fyra. 2003:2-gruppen slutade åtta.
Våra 2004:or var starka då vi tog en dubbelseger med 2004:2 och 2004:1-gruppen! 2004:3-gruppen kom fyra och 2004:4-gruppen åtta.
2005:4-gruppen tog silverplatsen bland 2005:orna. 05:2-gruppen tog bronset. 2005:1-gruppen och 2005:3-gruppen slutade femma respektive sexa.


Fina insatser på Regionsmästerskapen

Mån 17 mar
Våra ungdomar gjorde många fina prestationer på Svealandsmästerskapen. Vi hade tolv ungdomar uttagna av Stockholms Friidrottsförbund varav nio kom till start. Dessa gjorde tillsammans 21 grenstarter vilket gav tio medaljer varav fyra guld. Vi fick även fem poängplatser. Det sattes även hela sex klubbrekord.
Sira Gassama och Felix Prins var de stora giganterna och plockade hem hela fyra medaljer var och deltog i det vinnande stafettlaget över 8x200m. Siras 11.01 i tresteg var även mästerskapsrekord
Förutom de i tabellen nedan så putsade Paul Förnestig sitt eget KR på 200m P13 till 26.68. Paul deltog även i det vinnande stafettlaget. Siri Lindvall är på gång igen efter lite skadeproblem och presterade mycket bra på 60m 8.37 och på 200m 27.70 vilket gav två fjärdeplatser.

Medaljörer blev:
1. Sira Gassama                                       F13                200m            
1. Sira Gassama                                       F13                tresteg         
1. Sira Gassama                                       F13                längd             
2. Sira Gassama                                       F13                60m               
2. Klara Rådbo                                          F13                stav               
1. Felix Prins                                             P14                60m               
2. Felix Prins                                             P14                200m             
3. Felix Prins                                             P14                60mh             
3. Felix Prins                                             P14                längd            
3. Gideon Mutuma Makindia                       P14                1000m          


Månadens gymmare februari månad: Hannes Skugghall

Tor 13 mar
Härmed presenteras månadens gymmare för februari månad
på hemsidan!
Februari månad har, likt januari, varit en månad där de flesta friidrottarna befunnit sig i Sätrahallen. Tävlingsperioden har ju nått sin kulmen under månaden och fokus har så klart legat på kvalitet. En som dock bestämde sig tidigt för att bryta mönstret (du kommer aldrig först om du går i andras fotspår) var vår intelligenta långsprinter Hannes Skugghall. Hannes frekventa närvaro i styrkelokalen under februari har överraskat undertecknad! Hannes har sett minst sagt stabil ut i gymmet och smart som den uthålliga Handelshögskolestudent han är så vet han att en stabil grund kommer ge möjlighet för en hög topp! Hannes kommenterar utmärkelsen med följande:
"Det är med stor glädje och stolthet som jag tar emot utmärkelsen "månadens gymmare". Jag grundtränar för fullt inför sommaren och stort fokus läggs naturligtvis runt styrketräningen. Det har resulterat i att jag under februari månad har lyft strax över 12 ton i marklyft och utvecklat min lyftteknik i ryck under vägledning av Henrik Attersand. Starkare är snabbare - jag ser fram emot sommaren!"


Två grönvita VM-medaljer!

Mån 10 mar
Lördagskvällen var en riktigt magisk Hammarbykväll då klubben stod för nationens båda VM-medaljer!
Vår superlöpare Abeba Aregawi tog en härlig guldmedalj på 1500m! Abeba tog det väldigt lugnt i försöken och gick vidare utan att behöva lägga speciellt mycket kraft. I finalen gick Abeba upp i täten  efter två varv och var fullständig överlägsen då hon vann med förkrossande sex och en halv sekund! Sluttiden blev 4.00,61 och var endast en knapp sekund från mästerskapsrekordet!

Klubbens och nationens längdhoppargigant Michel Tornéus gjorde ett riktigt fint mästerskap då han lade vantarna på en bronsmedalj! I kvalet låg Michel illa till då han inför den tredje och avslutande hoppomgången stod utan resultat. Men i sista försöken lyckades Michel få in ett hopp på 8,08 och finalen var ett faktum!
I finalen gjorde Michel en ännu finare prestation då han var oerhört stabil och visade upp hoppning på hög nivå! Michel hoppade fantastiska 8,21 och hade även hopp på 8,13 och 8,10!
Lördagskvällen var minst sagt en magisk Hammarbykväll då Abebas guld och Michels brons erövrades inom loppet av drygt två timmar


VM!

Tor 6 mar
Två stycken aktiva från klubben befinner sig i Sopot, Polen,
för att delta i Inomhus-VM, Abeba Aregawi och Michel Tornéus!
Abeba Aregawi och Michel Tornéus kommer båda att göra sina VM-starter på fredagkvällen, i stort sett samtidigt!
Michel inleder längdhoppskvalet kl 19.20. Michel ligger för närvarande på femte plats totalt i världen (utifrån de som finns på anmälningslistorna till VM) och har öppnat säsongen på ett riktigt positivt sätt! Kan Michel få på det så kan han mycket väl nå ända vägen fram till guldet! Finalen går på lördag kl 19.50.
Vår världsstjärna Abeba Aregawi gör sin VM-entré på fredag kl 19.35 med försök på 1500m. På lördag springer Abeba sedan final kl 19.00. Abeba toppar årsbästastatistiken bland de löpare som finns med i anmälningslistorna och satsar självfallet på en guldmedalj. 


Lite snö och mörker kan inte stoppa Hammarbys löpare!

Tor 6 mar
Under hela hösten och vintern, varje måndag och torsdag kl 18.00, har våra löpare kört pass utomhus med start från klubbhuset från Enskede. Vi fick följa med på en torsdagsträning i februari och ställde lite frågor till tränarna Niclas Wärn, Michael Forss, Fredrik Åkerlind och Per Synnerman.
Vilka är med på de här träningarna?
Nästan alla löpare i Hammarby från 13 år till elit tränar tillsammans på samma ställe. Men alla som är mellan 12-18 år och vill springa och satsa på löpning är välkomna.
Kör alla samma träning?
Nej, träningarna är utformade så att alla springer på samma ställe eller samma varv, men olika många intervaller och längd, eller olika vilor, beroende på individens förutsättningar.
Är det inte svårt att bedriva bra löpträning när det är snö
och halt som idag?
Nja, det gäller det att vara påhittig och flexibel för att kunna få till träningarna ibland, t.ex. som idag när vädrets makter slår till. Men oftast är det bra fäste på cykelbanor och andra slingor i närområdet.    


Många bra Hammarbyprestationer
på IUDM!

Mån 3 mar
Det presterades många fina resultat från helgens IUDM av våra hammarbyare! Det blev många fina resultat och hela 50 medaljer varav 22 av ädlaste valör. Många saknades dock då tävlingen i år var förlagd under sportlovet, så det var relativt tunt i många grenar. Det sattes även tre klubbrekord under tävlingen. Pernilla Hannson förbättrade sitt eget rekord i längd till 5.57 i F16. Även Sira Gassama förbättrade sitt eget klubbrekord i längd till mycket fina 5.31 i F13. Sira förbättrade även rekordet i tresteg till 10.45. I P14 knep Felix Prins hela fyra guldmedaljer då han vann 60m, 200m, 60mh och längd!
Bilder från tävlingen finns här!

Distriktsmästare blev:
Rodi Kay                                                  P16                60m              
Timothy Olsson                                        P16                tresteg          
Timothy Olsson                                        P16                400m             
Sebastian Hargeström                              P16                stav               
Sebastian Hargeström                              P16                60mh             
Carl Krüsell Berg                                      P16                vikt                
Albin Rodhe                                             P15                stav               
Felix Prins                                               P14                60m               
Felix Prins                                               P14                200m             
Felix Prins                                               P14                60mh             
Felix Prins                                               P14                längd             
Marina Janhunen                                      F16                400m             
Pernilla Hansson                                      F16                höjd               
Pernilla Hansson                                      F16                längd             
Pernilla Hansson                                      F16                tresteg          
Josefin Herstedt                                       F16                stav               
Grete Ahlberg                                          F16                vikt                 
Maja Lundmark                                        F15                stav               
Maja Lundmark                                        F15                tresteg           
Greta Deltin                                             F14                60mh             
Sira Gassama                                         F13                  längd              
Sira Gassama                                         F13                  tresteg           

Nyhetsarkiv
Mars

Utökade artiklar här nedan


Rapport från tävlingsresan till Nyköping!

Tis 25 mar
Många av klubbens barn födda 2003 har under helgen varit på sin första tävlingsresa! Så var det då äntligen dags för Hammarbys 03:or att åka på sin första gemensamma tävlingsresa. Den gick till Rosvalla Multisporthall I Nyköping och Vintersportspelen. Totalt var vi 64 barn, 11 ledare samt ett stort antal skjutsande och påhejande föräldrar som åkte. Grenarna för dagen var 60m, längd, 200m (första riktiga loppet för de flesta!), kula samt 4x200m mixade lag. Trots en lång tävlingsdag, första start gick 10.50 och stafetten gick som sista start 18.40, visade barnen upp en oerhörd kämpaglöd vilket ledde till en mängd personliga rekord och framskjutna placeringar. Dessutom hade Hammarby I avslutande stafetten hela 13 deltagande lag!
Efter avslutad tävling åkte vi alla till Nyköpings vandrarhem för att sova där över natten. Dagen efter stod det Boda Borg I Oxelösund på planeringen, där lag bestående av 4-6 barn gemensamt hjälptes åt att klara olika utmaningar under hela dagen. Det var trötta men glada och nöjda barn som kom hem söndag kväll! Tack alla barn, ledare och föräldrar för en fantastisk helg.
Här följer resultat som ledde till medaljer samt personliga rekord:
I P11 60m tog Nsele Bangala silver på 8,89 (pers) och på 200 m silver på 30,27 (pers). I P11 kula hade vi stora framgångar vi tog en Hammarbykvadrupel genom Nsele Bangala, guld på 8,39, Teodor Borgius, silver på 7,61 (pers), Malte Lundman, brons på 7,50 (pers) och Oskar Törnvall, fjärde plats på 7,42 (pers). I F11 60m hade vi hela fyra Hammarby-tjejer i final som slutade fyra, femma, sexa och sjua. Kathleen Larsson (9,32), Hilda Larheden Utvik (9,37, pers), Anna-Lisa Deltin (9,51, pers) Klara Avebäck (9,59, pers). I F11 200m sprang Kathleen Larsson fort och kom fyra på 32,48 (pers).
I F11 Längd tog Anna-Lisa Deltin brons på 3,87 (pers).
Hammarby IF deltog med 13 stafettlag P/F11 på 4 x 200 m mixstafett. Ett av våra stafettlag kom tvåa på tiden 2.13,36. I laget sprang Alicia Löwhagen, Mory Mächs Kaba, Anna-Lisa Deltin och Nsele Bangala. Ett annat av våra stafettlag kom fyra på 2.24.05 och i det laget sprang Alvah Lind, Teodor Borgius, Kathleen Larsson och Alfons Tysell.
Våra hammarbytvillingar Alvah Lind och Nora Lind hade en bra helg. Alvah vann längd på 3,64. Nora Lind kom trea på 60m med 10,64. Hon kom även fyra i kula på 5,90.


Lovande säsongsinledning för
Emil Lerdahl

Tis 11 mar
Säsongen 2014 har startat bra för min del! Men innan jag kommer in på säsongsdebuten har jag lust att backa tillbaka lite.

Förra säsongen blev inte helt som jag hade hoppats på. Efter att ha gjort stora framsteg 2012 med nya pers och landslagsdebut på Finnkampen hoppades jag såklart att kunna fortsätta framgången. Men det blev som sagt inte helt som planlagt.
Efter två högst mediokra resultat halvvägs in i säsongen 2013 på Göteborgsvarvet och Stockholm maraton beslöt jag mig för att lägga ned löpningen för en period.
Bakgrunden till det beslutet kom av att jag upplevde att jag inte hade någon balans i livet och det visade sig tydligt på idrottsresultaten. Jag hade tyvärr tagit på mig för mycket arbetsuppgifter, försökt träna hårdare än någonsin och generelt slarvat med återhämtningen under en längre period. Så istället för att fortsätta stånga huvudet i väggen, valde jag att lägga bort löpningen och istället fokusera på andra trevliga saker som att gifta mig, umgås med vänner och familj och åka på bröllopsresa. Jag valde dessutom från och med september i fjol att säga upp mig från mitt jobb och försöka leva som idrottsutövare på heltid, med ett tydligt och högt satt mål, EM i Zurich i augusti 2014.
När jag nu kan blicka tillbaka på det första halvåret som löpare på ”mer eller mindre” heltid har det visat sig att det varit ett mycket bra beslut. Jag är i balans, känner mig bättre än någonsin löpmässigt och njuter varje dag av att kunna fokusera på det jag tycker mest om.

EM
Eftersom mitt mål i år är EM i Zurich är det det jag planlägger och lägger upp all träning mot. Man har beslutat att skicka ett svenskt maratonlag både på herr och damsidan, vilket betyder att det skal vara 5 manliga och 5 kvinnliga löpare plus en reserv per lag.
Det gäller alltså först att kvalificera sig för att få en plats i laget.
Kvalperioden sträcker sig fram till 31 maj (Stockholm maraton) och med min säsongsöppning i Sevilla maraton med tiden 2,20,14 (ny pers!) hoppas jag att jag har lagt in en god söknad till en plats på laget.
Själva loppet löptes med en progressiv utveckling, det vill säga fortare och fortare. Jag hade draghjälp av spårvägens Fredrik Uhrbom i 25 km, och därefter löpte jag solo in till mål.

Uppladdningen
Nu när jag har möjlighet att fokusera mer på min löpning och träning än tidigare var också uppladdningen inför Sevilla något annorlunda än tidigare. Den 2:e februari (3 veckor innan loppet) åkte jag till Torrevieja, Spanien för att spetsa formen och verkligen kunna ha full fokus. Just Torrevieja är ett relativt nytt träningställe för min del, men det har visat sig vara väldigt bra. Jag var här första gången redan i december i fjol under två veckor. Den gången med bland annat klubbkamrat Johan Hyden och några andra svenska löpare.
Under veckorna innan maran hade jag varierande sällskap då både norska och svenska löpare kom och gick. 1 vecka innan loppet satte jag mig i min hyrbil och körde 7 timmar västerut för miljöombyte, och då närmare bestämt Monte Gordo. Härifrån skulle det vara en lätt bilresa på 1,5 timme till Sevilla och alltså ett perfekt utgångsläge.
Allt som allt tycker jag att dessa tre veckor innan loppet flöt på riktigt bra och jag kände mig väl förberedd innan start.

Uppstart
Nu har det gått två veckor sedan loppet i Sevilla och det är dax att starta upp träningen igen. Jag är supermotiverad och ser verkligen fram emot resten av året!


6 medaljer på IUSM!

Mån 10 mar
Målet inför årets IUSM var att få med 20 deltagare och att ta åtta medaljer. Efter diverse återbud pga. sjukdom och skador så hamnade truppen till sist på 15 deltagare. Tyvärr endast en enda deltagare i klassen P/F15 som kvalade in! Efter två intensiva tävlingsdagar kunde vi räkna in sex medaljer och sex poängplatser, 46 SM-poäng (delad andraplats med MAI och strax efter Hässelby som vann på 50 poäng), ett svenskt ungdomsrekord, åtta klubbrekord och många personliga rekord. Trots att vi inte riktigt nådde upp till våra uppsatta mål så gjorde våra ungdomar en klart godkänd insats.

Dag 1
Tävlingarna började på bästa möjliga sätt då våra duktiga kastartjejer i F16 tog en dubbel i vikt. Grete Ahlberg vann på nytt KR 15.75 (även nytt KR för seniorer och nytt svenskt ungdomsrekord!). Emily Berghäll blev tvåa på nästperset 14.02. Carl Krüsell Berg persade rejält i vikt och kom fyra på 13.59 vilket är KR för P16.
Pernilla Hansson öppnade med 60mh där det i försöken blev pers och KR i F16 med 8.93. Finalen gick mitt under  ”Pillans”  trestegshoppande vilket inte var helt optimalt och hon slutade femma på tiden 9.03. Detta taggade dock ”Pillan” som låg fyra i tresteget inför sitt avslutande trestegshopp. Då klämde hon till med hela 11.82 utan plankträff vilket förde upp henne till silverplats endast 10 cm från guld! Även Sebastian Hargeström persade i försöken på 60mh P16 med 8.53 och tog sig lätt till final. I finalen blev det islag och ”Sebbe” tappade fart och slutade femma. Sebastian fortsatte med stav och hade där en tuff duell med MAI:s Magnus Herstedt (kusin till vår Josefin Herstedt). Efter diverse nervspänning stod Sebastian som segrare på nya klubbrekordet 4.41. Josefin Herstedt gick in i sin stavtävling på 3.42 och var där mycket illa ute då hon tog höjden först i tredje försöket. Men sedan rullade det på och ”Jossan” pressade den överlägsne Sverigeettan Ellinor Werner som till slut vann på 3.87 före ”Jossan” på kanonresultatet 3.77 vilket är KR för F16 och för kvinnor seniorer!  Timothy Olsson öppnade trestegshoppandet i P16 med ett hopp på 12.67 vilket visade sig bli hans längsta hopp och gav en slutlig femteplats. Men Tim kan ha blivit bortdömd och lurad på en silvermedalj! I sitt andra hopp tyckte vi att hoppningen såg bättre ut och det kom upp 14.44 på anslagstävlan (vilket var fel), resultatet ändrades till 12.44 men kan ha varit 13.44! Tyvärr fanns ingen filmning av hoppet så vi kunde bekräfta en ev. felmätning.
Våra 400m löpare i P16/F16 gick alla till semifinal via direktkval. Förts ut var Markus Öberg som kom tvåa i sitt heat efter en mäktig spurt på 53.96. Timothy Olsson styrde sitt lopp från täten och vann på 53.90. Hanna Kapell öppnade ganska lugnt men kunde på upploppet pressa sig till en andraplats på tiden 61.44 vilket också var pers. Marina Janhunen avvaktade i sitt försöksheat men avslutade starkt och vann på perset 60.71. Efter några timmars vila var det dags för semifinaler vilket inte våra aktiva är vana vid. Först ut var Markus som gjorde en taktisk miss då han släppte förbi hela fältet ut på andra varvet. Trots krafter kvar på upploppet så var det för långt fram för att nå en finalplats. Timothy hade kontroll i sitt lopp och la sig tvåa och bevakade sin plats in i mål. Marina såg stark ut i sin semi men slutade fyra efter en tight spurtuppgörelse och missade därmed finalen men fick nöja sig med nya perset 59.94. Hanna hängde inte med i det hårda öppningstempot och efter ett stopp på andra varvet räckte inte krafterna till men det blev ändå pers med 60.98. Pernilla Hannson hade inga problem att kvala in till längdhoppsfinalen då hon i sitt första hopp nådde 5.45 (direktkvalgräns 5.40).

Dag 2
Andra dagen blev deltagarmässigt betydligt tunnare, men Rodi Kay tog sig ånyo till en sprintfinal – nu på 60m P16 där han slutade sexa på 7.40 (7.37 i försök vilket var pers). Pernilla Hansson öppnade längdhoppsfinalen med 5.50 och låg på det trea fram till sista omgången då hon hade blivit nedpetad till en fjärdeplats. Pillan svarade med 5.58, nytt KR för F16 och tog tillbaka sin medaljplats. Tyvärr blev hon själv omhoppad och slutade fyra. Mitt i ”Pillans” spännande längdhoppsfinal avgjordes finalen på 400m för P16 där vi hade Timothy Olsson som medaljaspirant. Det blev en tuff öppning på loppet och Tim gick ut som trea på det andra varvet. Han försökte att attackera men orkade inte med att hota de två framför sig, i stället kom hot bakifrån men Tim kunde försvara sin tredjeplats med nya perset 53.14. För bilder från tävlingen från klubbens mästerfotograf Hans Olson, gå in här.


IUSM Växjö i helgen!

Fre 7 mar
I morgon inleds den första av två dagars IUSM. Tävlingen går i Växjö och vi kommer ha 15 stycken taggade ungdomar på plats!
Grete Ahlberg, vikt, kula
Grete har sett stabil ut under säsongen och har kastat över 15 meter i vikt. Med resultatet är hon Sverigeetta i grenen. Klar medaljchans.
Emily Berghäll, vikt, kula
Emily är Sverigetvåa i vikt då hon kastat en bra bit över 14 meter. Medaljchans
Linnéa Palmerstedt, stav
Linnéa har varit nära 3 meter i stavhopp men kanske kan det komma på IUSM? Får hon till det kan hon mycket väl ta en fin placering!
Maja Lundmark, stav, 60m
Är stabil på höjder över 3 meter i stav och har en bra chans till en hög placering i stavhopp, kanske till och med medalj!
Josefin Herstedt, stav, längd
Josefin är på gång då hon med med fina 3,69 som hon gjorde för några veckor sedan nu är bästa kvinna i klubben någonsin! Var den gången även nära på högre höjder! Slåss om medalj.
Carl Krüsell-Berg, vikt, kula
Carl har en chans till medalj i viktkastning då han innehar tredjeplatsen i Sverigestatistiken.
Markus Ögren, 400m, 60m
Markus har alla möjligheter till ett bra IUSM! Kan mycket väl gå till final på 400m och i en final kan allt hända.
Rodi Kay, 60m
Vår kvicke kortsprinter är riktigt på gång. Pers förra veckan på 60m med 7,38 följdes upp med perset 3,08 på flygande 30m i veckan! På de snabba banorna i Växjö är tider under 7,30 absolut ingen omöjlighet.
Pernilla Hansson, 60mh, längd, tresteg, kula
Pernilla har störst chans i hoppgrenarna längd och tresteg. I längd har hon slagit klubbrekord under året flera gånger trots att en riktig fullträff uteblivit. Hon kommer slåss om medaljer!
Ida Fritzdorf-Kåberg, 400m, stav, längd
Ida kommer ställa upp på 400m, stav och längd. Kan Ida få till det i stav så kan hon vara med och slåss om högre placeringar. Har även en god chans att ta sig vidare på 400m.
Hanna Kapell, 60m, stav, 400m
Har en god chans till en bra placering i stavhopp. Springer även 400m där hon har chans att ta sig till final.
My Samuelsson, längd, tresteg
Kommer hoppa tresteg och längd men har störst chans till en hög placering i tresteg.
Marina Janhunen, 400m
Marina har haft en motig säsong men är taggad att springa på IUSM. Vår talangfulle löpare kommer springa 400m och har en finalchans om allt vill sig rätt!
Sebastien Hargeström, stav, 60mh, längd
Han har en god chans till medalj i stavhopp där han ligger etta i Sverigestatistiken. Sebbe har även en chans till en bra placering i 60mh, kanske en medalj.
Timothy Olsson, tresteg, 400m, längd
Timothy har störst chanser i tresteg där han för nuvarande befinner sig på andraplats i Sverigelistan. Han har även en bra chans i 400m där han mycket väl skulle kunna ta en medalj.