Härlig kämpainsats på Lag-SM-finalen!

Tor 27 jun

Det var ett härligt gäng som kämpade för varandra och för klubben under gårdagens Lag-SM-final på ett mycket hett Malmö Stadion. Stämningen var på topp och det rådde ett mycket härligt klimat av sammanhållning inom gruppen!
I början av tävlingen låg vi ett tag i delad ledning men efter 18 grenar slutade vi på en sjätteplats. Vi tog två stycken grensegrar.
Emmanuel Dawlson gjorde ett kanonlopp på 100m och vann på 10,51w.
Michel Tornéus vann längdhoppet på stabila 7,71w i sin första tävlingen för säsongen. En annan prestation värt att nämna är 400mh-loppet. Markus Moberg gjorde en fin tid på 400mh och persade med en och en halv sekund trots en del inslag i häckarna.
Alla resultat finns här.

Lag-SM

Ons 26 jun

I eftermiddag kommer Lag-SM avgöras på Malmö Stadion!
Våra herrar kommer slåss mot Hässelby, Spårvägen, Ullevi, Örgryte och Växjö om vilken som är bästa klubb i Sverige på herrsidan.
Tävlingar börjar 14.15 och håller på till 19.15.
Tävlingen TV-sänds på SVT Play.
Här kan ni läsa mer om Lag-SM-finalen!

Stämningen på topp inför
Lag-SM finalen! Amir lagkapten!

Sön 23 jun

Atmosfären är hög inför Lag-SM Finalen som går nu på onsdag i Malmö!
I förra veckan arrangerades en trevlig tillställning i vårt stora
klubbtält med middag och en del information och förberedelser!
Större delen av truppen var på plats för middagen och det var som alltid en trevlig Bajenstämning!
Vi utsedde och annonserade lagkapten för tävlingen. Amir Shaker blev utsedd till lagkapten och kommer få ett extra ansvar i Malmö!

Final i Kraftmätningen!

Tor 20 jun

Nu är det klart att klubben tog
sig till final i Kraftmätningen!
Det var väldigt jämnt i kampen om att ta sig till den åtråvärda finalen i ungdomstävlingen Kraftmätningen!
Vi lyckades ha marginalerna på vår sida då vi som näst sista lag tog oss vidare till finalen med 24 776 poäng. Finalen går i Täby 24-25 augusti.
Alla kvalresultat finns här.

Så gick det i Sollentunas GP

Ons 19 jun

Alla hammarbyare som var anmälda till tävlingen ställde upp och gjorde fina tävlingar!
Emmanuel Dawlson tog sig till final på 100m och fick springa I huvudheatet. Det blev som bäst 10,68 under tävlingen.
Henry Jacobson slog årsbästa på 800m med 1.55,33.
Felix Davidsson Berntsson sprang liksom han 800m och slog årsbästa med 2.10,44.
Sandra Knezevic löpte 400m i huvudheatet och noterade 56,10 i tuff konkurrens.
Filippa Ramberg sprang 800m och sprang in på årsbästa 2.20,53.
Josefine Sandelius stod för ännu ett mycket fint lopp på 100mh i tävlingens huvudheat. Den här gången blev det 14,20w.
Jasmin Sabir slog årsbästa i tresteg med 12,58.
Grete Ahlberg vann släggtävlingen på noteringen 64,38.

Sollentuna GP idag!

Tis 18 jun

Idag är det dags för Sollentuna GP!
Vi har ett par hammarbyare som kommer vara med på tävlingen.

Mån 17 jun

I helgen var det mängder med fina Hammarbyresultat!
Framför allt på Huddingespelen!
Det var många hammarbyare som tävlade i helgen och det var väldigt positivt! Roligt också var att det var även många superfina resultat. Här följer att par av de hammarbyare som tävlade i helgen:

Teodor Borgius 4,32 i stavhopp, pers!
Jonatan Håkansson 4,02 i stav, utomhuspers!
Irenej Bozovicar 49,38 i diskus, säsongsbästa!
Markus Moberg, 38,55 på 300mh, 14,38 på 100mh, dubbla pers!
Kalle Aldskogius 41,45 i diskus, pers!
Jasmin Sabir 12,27 i tresteg, säsongsbästa!
Desmond Rogo 10,88 på100m, 21,96 på 200m vilket var årsbästa!
Henry Jacobson 1.55,54 på 800m, säsongsbästa!
Andre Barroso Johansson 6,30 i längd, säsongsbästa!
Noah Bucht Wesslén 53,20 på 400m, pers!
Martin Sundberg 42,97 i diskus, pers!
Sandra Knezevic 55,79 på 400m, säsongsbästa!
Nora Lundin 2.20,69 på 800m, pers!
Leon Johansson 23,23 på 200m, pers!
Mikael Agge 23,60 på 200m, pers!
Jonatan Borg 23,29 på 200m, 1,85 i höjd vilket var pers!
Alexander Lindefalk 49,74 i slägga, pers!
Josefine Sandelius 14,10 på 100mh, pers!

Fre 14 jun

Klubben hade ett antal fina placeringar på SM-milen som gick igår!
Olivia Grahn vann F13-klassen 5 kilometer på 19.37.
Tobias Pettersson sprang 5 kilometer och tog ett brons i P15-klassen på 18.34.
Filippa Ramberg sprang 10km och tog en slvermedalj på 40.24.
Jan Förberg tog silver i 10km i M75-klassen på 49.39.

Lyckad Triangelkamp!

Tor 13 jun

Igår hölls den andra matchen av Triangelkampen på Enskede IP! Tävlingen blev mycket lyckad!

Det var en finfin stämning på Enskede IP igår kväll där ett rekorddeltagande antal lag hade anmält sig!
Korta häcklopp, tresteg, boll och kurirstafett stod på programmet för 9-11 åringar. Barnen kämpade på bra och tidsprogrammet hölls.
Resultatlistor och lagpoäng kommer att komma upp på hemsidan
när dessa fullt har sammanställts.
Den tredje och sista matchen kommer att hållas i Täby 8 september.

Positiv tävlingshelg!

Mån 10 jun

Det var en mycket positiv tävlingshelg med mycket fint väder och bra prestationer!
Våra seniorer och ungdomar tävlade många i helgen och det var många fina insatser som gjordes!
De elitaktiva som tävlade i helgen var följande:
Vi fick ett mycket fint klubbrekord på 200m av Dennis Otieno på 21,08.
Sidney Léger sprang 200m i Frankrike på 21,65.
Sandra Knezevic sprang både 200m och 400m och noterade 24,56w och 55,79.
Josefine Sandelius gjorde ett bra inledningslopp på 100mh och klockades för 14,52w
Desmond Rogo sprang 100m och 200m och noterade 10,87 och 22,00.
Amir Shaker sprang 110mh på 14,39.
Erik Ehrlin hoppade längdhopp och nådde 7,03.
Tilda Kapell gjorde tävlingsdebut i stav och nådde 3,40.
Emmanuel Dawlson sprang 200m och noterade 21,74.
Resultaten från SAYO finns här.

Snabba tider i Skara!

Fre 7 jun

Det sprangs snabbt i Skara av våra sprintgrabbar!
Dennis Otieno hade näst snabbaste tid av alla 200m-löpare under gårdagen på den tradionsenliga sprinttävlingen i Skara. Dennis stod för fina 21,15w. Dock sattes tiden i lite för stark medvind för att vara godkänd. Emmanuel Dawlson var också med och sprang i Skara men satsade på 100m. Han satte nytt årsbästa med stabila 10,59.

Grete Ahlberg tävalde i slägga i en tävling i Norge och var där endast centimetrar från årsbästat och stannade på 65,67.

David Thid och Jonatan Borg sprang både 200m i Tyresö och klockades för 23,07w respektive 23,24w, i lite för stark medvind.
Alannah Hellstadius bättrade på årsbästat i stav till 3,25.

Grete uttagen till U23-EM!

Ons 5 jun

Grete Ahlberg har blivit uttagen till U23-EM i Gävle 11-14 juli!
Grete tog kvalgränsen 62,00 i slägga redan i mars månad när det tävlades i vinterkast. Hon har sedan det följt upp med ännu en tävling där hon tagit kvalgränsen med bred marginal!
Mästerskapet går på hemmaplan i Sverige i år, i Gävle, 11-14 juli!

Klubben i Lag-SM-FINAL!!

Mån 3 jun
Våra herrar lyckades, efter en dag med stor dramatik,

kvalificera sig till Lag-SM finalen i Malmö som går den 26 juni!
Våra herrar stod för en anmärkningsvärd insats där lagkänslan hela tiden var på topp!
Vi ställde upp för varandra och stod upp för laget, vilket gav utdelning i form av en plats i friidrottens finrum, Lag-SM finalen i Malmö den 26 juni. Vi kommer även vara direktkvalificerade till 2020-års final då Lag-SM finalen kommer utökas till nästa år till 8 lag och alla de 6 lagen i årets final kommer att vara direktkvalificerade!
Roligt att stämningen var så härlig på Källbrinks IP igår! Och roligt att se våra yngre grabbar komma in och prestera riktigt bra i dessa seniorsammanhang! Segern var en riktig laginsats där våra yngre ungdomar och våra äldre seniorer kompletterade varandra på ett fint sätt och hjälpte och pushade varandra!
De grensegrar under gårdagen:
Emmanuel Dawlson vann lite överraskande 400m med fina 49,23.
Amir Shaker gjorde ett stabilt inledningslopp på 110mh och segrade på 14,66. Erik Ehrlin gjorde första tävlingen på svensk mark för säsongen och nådde 15,49 som längst.
I stafetten gjorde våra sprintgrabbar ett fint jobb när de sprang till sig grensegern med 41,51. I laget sprang Amir Shaker, Dennis Otieno, Desmond Rogo och Tony Darkwah.