Vårläger till Norrtälje – Team 03

Fre 29 maj
I helgen som gick var det dags för Team 03:s vårläger!
25 friidrottare och 5 ledare åkte till Norrtälje och deltog i 4H-Spelen på Sportcentrum, Norrtälje med deltagare från 16 klubbar inklusive gäster från Åland och från Stockholm, Hammarby Friidrott!
Dagen började med 60m som sprangs i tidvis väldigt stark motvind, några barn tyckte det kändes som att springa på löpband, man springer och springer utan att komma någonstans… Övriga grenar för dagen var kula, med många bra resultat samt två pallplatser, höjd, med en pallplats, längd med ytterligare en pallplats, samt 600m med två pallplatser. Dessutom var det många som kom hem med nya personliga rekord! Efter tävlingen var det dags för middag och inkvartering i två sovsalar intill Sportcentrum. Trots tävlingar hela dagen hann vi med ett lekbetonat kastpass på idrottsplatsen efter middagen innan tröttheten infann sig. På kvällen ville barnen naturligtvis se Eurovision Song Contest. Dock visste vi redan innan att det varken fanns tv eller internet. Detta löstes med medtagen laptop, mobilt bredband samt projektor på vitt lakan upptejpat på väggen! Men det lät ju för fjösigt, så en snabb biltur ut på Norrtäljes landsbygd och lånade högtalare av en kollega - sådärja, Nu kör vi!!! Dunk dunk dunk – Heja Måns!!
Dagen efter bjöd på strålande solsken under förmiddagen. Stafettväxlingar och tresteg stod på programmet, allt för att vässa formen till Stockholmskampens nästa match. Därefter var det lunch och dags för bussresa hem till Stockholm. Ett jätteroligt läger och en mycket rolig tävling!!
Vid pennan, Sussi och Lotta


Triangelkampen

Tor 28 maj
Igår kväll avgjordes den andra matchen i tävlingsserien triangelkampen! Grenarna som stod på programmet var tresteg, boll, 40mh och kurirstafett. Det var stora tävlingsvolymer med bl.a. 59 stycken heat i häckloppen! Klubben bjöd sedan alla deltagare på korv med bröd, frukt, varm choklad och kex. Även ledarna bjöds på förtäring och kaffe! Tävlingen då?
Av 2004:orna så vann Hammarbys 2004:4-grupp.
Av 2005:orna vann HAIS AC-gruppen.
Av 2006:orna vann Täby 2006 Svart.


Klubben bäst i Kraftmätningskvalet!

Ons 27 maj
Våra ungdomar födda 2000-2001 noterade den bästa totalpoängen i helgens kval till finalen i Kraftmätningen!
Slutpoängen blev 29 292 poäng. Våra flickor samlade in 13 153 poäng och våra pojkar 10 982 poäng, med resterande poäng i stafetten.
Här finns bilder.


Stora grabbars runda

Ons 27 maj
I Torsdags gick den 26:e upplagan av "Stora Grabbars Runda".
Totalt var vi runt 15 personer som deltog på ett eller annat sätt efter bästa förmåga. Rundan avslutades med att vi "invigde" den nya bastun och ett sedvanligt besök på Planen. 


Vi slutade fyra i Lag-SM kvalet

Mån 25 maj
Våra damer slutade på en fjärdeplats i Lag-SM kvalet i Eskilstuna i lördags. Tyvärr tvingades vi lämna många återbud pga. skador och sjukdomar och kunde därför inte göra oss själva rättvisa i kampen om den åtråvärda finalplatsen.
Frida Persson gjorde ett kanonlopp på 200m när hon endast var hundradelen från perset i ett vindstilla lopp som hon vann med god marginal (tiden: 24,10).
Lynette Morgan tog en fin andraplats på 100m på 12,24 i sitt första individuella lopp för säsongen!
Stine Tomb gjorde ett stabilt lopp på 800m när hon tog en säker andraplats på 2.16,40.
Winta Mekonen tog även hon en andraplats på 5000m på 18.47,24.
Våra stafettdamer med Lynette Morgan, Frida Persson, Stine Tomb och Yasmin Jelassi gjorde en fin stafett och kom tvåa på 47,49.
Det positiva med alla våra återbud var att vi kunde mönstra ett par yngre damer som har framtiden på sin sida som nu fick vara med och ”se och lära”. Pernilla Hansson (första gången med högre häckar), Rosanna Cianelli (stötte kula med seniorredskapet), Ida Fritzdorf-Kåberg (kastade spjut med seniorredskapet), Emily Berghäll (seniorslägga), Efe Agbankhese, Maja Lundmark, Fanny Jansson och Marina Janhunen (sprang 400mh för första gången) gjorde det alla bra ifrån sig!


Våra internationella hammarbyare

Grete tillsammans med 2:an Li Tingting från Kina. Grete tillsammans med 2:an Li Tingting från Kina.

Mån 18 maj
Hammarby hade två elitaktiva i elden i helgens internationella kasttävling i Halle i Tyskland i härligt sommarväder!
Under lördagen drabbades vår superdiskuskastare Benn Harradine samman med delar av världseliten. Benn kom tvåa på fina 65.47.
På söndagen var det Grete Ahlbergs tur i tjejernas slägga. Grete inledde med två ogiltiga försök men samlade ihop sig och vann tävlingen på 61.54. Ett resultat Grete var nöjd över med tanke på en två veckor lång influensa som "uppladdning" inför tävlingen.


6 medaljer på Stafett-SM

Mån 18 maj
Det blev ett rekordtidigt Stafett-SM i år som tyvärr inte gynnade antalet anmälda lag och vädret makter var inte heller på vår sida, framför allt under söndagen då det var kallt och regnigt.
Hammarby hade lite av stolpe ut då vi tog hela sex fjärdeplatser som med lite flyt skulle kunna ha blivit medalj, ja rent av guld då det var många jämna kamper i många av klasserna. Många av klubbens aktiva var också skadade vilket drabbade många av lagen. Men tack vare många duktiga reserver så kunde vi ställa de flesta lagen på fötter.
Det var i första hand våra ungdomar som visade framfötterna och tog många framskjutna placeringar i tuff konkurrens. I klassen P17 löpte våra killar strålande på Svensk stafett och bärgade hem segern efter att ha satt nytt KR redan i försöken med 2.00.94. I finalen blev tiden något sämre men räckte ändå till seger. På 4x100m fick Rodi Kay slänga in handuken pga skadekänning. Nu hoppade Frank Förnestig in som reserv och gjorde det bra. I finalen var det tight och det fattades endast 41 hundradelar till seger men slutplaceringen blev den försmedliga fjärdeplatsen. I den yngsta klassen blev det ett silver för våra duktiga tjejer på 4x80m och killarna knep ett brons på samma distans på nytt KR 37.76. Här var även vårt andralag nära att ta sig till final! Det var roligt att vi i år kunde ställa upp med lag på 3x800m i P15, F15 och P17. Det räckte inte ända fram till medalj denna gång, men ungdomarna kämpade på bra på alla sträckorna. F17 löpte bra både på Svensk stafett där de var 2.25 sekunder från seger och slutade fyra. På 4x100m fattades det ynka 10 hundradelar till ett brons!
I de äldre klasserna hade vi betydligt tunnare med lag. Ett reservbetonat lag på M 4x100m löpte mycket bra och kom fyra, samma lag kom trea i klassen M22. Övriga två medaljer togs av M22 och K22 på 3x800m där det blev en bronspeng för båda lagen. I klassen K 4x400m var Hammarby något av huvudfavorit men fick ge sig efter en rafflande upploppsstrid och slutade fyra endast 55 hundradelar från segern!
För bilder från tävlingen gå in här och här.


Guld i P17 Svensk Stafett på Stafett-SM!

En nöjd "Guld-Choffe" En nöjd "Guld-Choffe"

Lör 16 maj
Våra sprintgrabbar i P17 tog idag guld i Svensk Stafett!
Rodi Kay, Kalle Nie, Markus Ögren och Christoffer Ahl stod för guldet! Extra imponerande var Christoffers 400m där han tog över pinnen som tvåa och stod för en härlig upphämtning och dessutom höll vägen ända in i mål mot bl.a. Sverigeettan respektive Sverigetvåan!


Trevlig stafettkväll avverkad!

Ons 13 maj
Vi fick erfara en trevlig stafettkväll när växlingarna skulle samtrimmas inför helgens Stafett-SM i Sollentuna! Våra F15-tjejer fick sig en bra genomkörare inför helgens Stafett-SM då de slog det gamla klubbrekordet överlägset på 4x80m och noterade fina 39,97. Endast slagna av Huddinges tjejer som kommer vara favoriter på stafetten i SM. I vårt lag sprang Greta Deltin, Stina Gustavsson, Sira Gassama och Vilma Hultström. Våra P15-grabbar sprang även de kanonfint i 80m-stafetten och krossade det gamla klubbrekordet när de fick i mål på 37,77. I laget sprang Paul Förnestig, Felix Prins, Emmanuel Bula Kakengole och Sabiti Nahimana. De kom tvåa i stafetten efter Huddinges grabbar. Våra P17-grabbar med Kalle Nie, Rodi Kay, Markus Ögren och Ali Hedeyat gjorde en stabil stafett och vann 4x100m på 44,45. Våra F17 tjejer ville inte vara sämre och vann även de sin stafett på 50,33. I laget sprang Ida Fritzdorf-Kåberg, Pernilla Hansson, Hanne Retsloff och Efe Agbonkhese.
Bilder finns här.


Världsnotering direkt av Benn!!

Mån 11 maj
Klubbens världskastare Benn Harradine visade att han är att räkna med denna säsong! I en tävling i tyska Wiesbaden under gårdagen fick han, i sitt första kast för säsongen, iväg diskusen imponerande 66,75!
Resultatet innebär att Benn redan nu har överstigit kvalgränsen till VM i Beijing! I världsstatistiken så ligger vår reslige Hammarbykastare för tillfälligt på en finfin tredje plats!


Våra sprinttjejer på gång i Italien!

Fre 8 maj
De flesta av Dejan Mirkovic aktiva har nu spenderat en dryg vecka på träningsläger i Formia. Här kommer två videos från gårdagens lyftpass från Frida Persson och Emma Tuvesson som båda visar att formen närmar sig!   Se Emma lyfta här!   Se Frida lyfta här!

Nyhetsarkiv
Maj

Utökade artiklar här nedan


Klara 1,69 i höjd!

Mån 11 maj
I helgen var det ett par tävlingar. Utropstecknet var F14-tjejen Klara Rådbo som klarade otroliga 1,69 i höjd! Erik Grundberg gjorde en fin inledningstävling på Danderyds Ungdomsspel där han nådde 6,65 i längdhopp. Klara Rådbo ställde upp på Mångkamps-DM och gjorde en bra mångkamp och tog en andraplats med 3525p. Bomben kom i höjdhopp där hon tog fantastiska 1,69! Nytt klubbrekord och endast en enda centimeter från klubbrekord för kvinnliga seniorer!!
Bra lyckades också våra barn födda 2006 då de vann Turebergsstafetten! I laget sprang William Loqvist, Elias Kapell, Tyra Awestedt, Emmy Wolgast, Minea Öhlén och Gabriel Öhrner.
Andra Hammarbylag som tog podiumplatser var P15-grabbarna med Jacob Palmerstedt, Emil Lavett, Joel Käck, Johan Ekberg och Sabiti Nahimana som tog silver och F15-tjejerna med Victoria Richardson, Hanna Lindé, Siri Samuelberg, Vilma Hultström och Sira Gassama som tog brons.


Lägerrapport Makarska

Mån 4 maj
När man som aktiv eller tränare har varit på många träningsläger kan det hända att en del av dem flyter ihop i minnet. Träningen gick bra och vädret var bra! Sedan finns det läger man knappast kommer att glömma. Vårt vårläger i kroatiska Makarska kommer troligen alltid att bevaras i minnet som ett bra läger men det blåsigaste någonsin!

På påskafton, lördag 4 april, åkte trettioåtta Hammarbyare till Makarska i Kroatien, det var aktiva och tränare från Team 288 och löpargruppen. Resan ner gick utmärkt och förutom en försvunnen väska kom alla välbehållna till vårt utmärkta hotell Meteor! Första dagen var det ganska svalt, blåste rejält och regnet vräkte ner på förmiddagen så vi i Team 288 valde att köra allmänstyrka och simma på förmiddagen. Efter lunch var regnet borta (men inte blåsten) och vi kunde enligt plan köra ett lätt igångsättningspass på arenan.   

De kommande dagarna var det fortsatt svalt och blåsten med namnet Bora ökade i styrka. Byn framstod som helt avfolkad dessa dagar, det var i princip bara vi och andra grupper på träningsläger som valde att gå ut. Enligt YR:NO skulle det blåsa 4 meter per sekund men vi som var på plats insåg snart att de hade glömt en nolla. Trots detta genomförde våra aktiva all träning mycket bra och utan knot. På onsdag eftermiddag började det mojna lite och på torsdag visade Makarska äntligen upp sig i vad vi tyckte var välförtjänt sol och skön värme. Lokalbefolkningen visade sig för första gången utomhus och njöt liksom vi av solen. Den bortkomna väskan dök dessutom upp på kvällen efter att den tydligen hade befunnit sig i Wien hela tiden. Fredagen var solig och varm och vi genomförde två bra pass. På lördagen skulle vi åka hem och eftersom planet gick ganska sent så tog vi en kortare sovmorgon innan gruppen gick ut för ett lättare pass längst med strandprmenaden med jogg och stretch! 

Trots att vädrets makter definitivt inte var med oss blev det ett mycket bra läger, mycket bra genomförd träning, bra hotell med bra mat, bra träningsanläggning, bra styrkehall och en mycket vacker och trevlig by som ligger inklämd mellan höga berg och Adriatiska havet. Vi tycker även att det var kul att vi kunde åka tillsammans med Löpargruppen, fantastiskt att vara ett så stort gäng från Hammarby på samma ställe!