Hammarbyare utomlands

Mån 29 maj
Vi hade ett par Hammarbyare som tävlade utomlands under helgen.
Grete Ahlberg blev bästa svenska i NM i släggan med bästanoteringen 67,60.
Alex Pilgrim gjorde en fin sträcka på stafetten över 4x100m som ledde till vinst på 40,02.
Markus Moberg bättrade på årsbästat på 400mh i en tävling i Belgien och sprang in på 52,72.


SM-GULD!

Sön 28 maj
Efter den otroligt dramatiska upplösningen av årets Lag-USM final har vi samlat ihop intrycken och bjuder på en utförlig rapport från tävlingen! Gå in på SM-sidan för att läsa och se på grenbilderna!


Grete och Alex uttagna till
Nordiska Mästerskapen

Tis 23 maj
I helgen går en ny landskamp mellan de nordiska länderna, Nordiska Mästerskapen.
Landskampen är på seniornivå och kommer att gå varannat år framöver där värdskapet mellan länderna växlar.
Denna premiärupplaga av mästerskapet går i Köpenhamn.
Klubben har två stycken uttagna aktiva till tävlingen.
Grete Ahlberg har mer eller mindre cementerat sin närvaro i landslaget på senare år och är ett givet namn i damsläggan.
En rolig nyhet är att Alex Pilgrim blivit uttagen till sin första landskamp på seniornivå då han är uttagen att springa stafett på 4x100m!


Starka laginsatser på Lag-SM kvalet!

Arvid Wändesjö tar revansch för förra årets avbrutna häcklopp! Arvid Wändesjö tar revansch för förra årets avbrutna häcklopp!

Mån 22 maj
Både våra herrar och damer stod för fina laginsatser på ett soligt Sollentunavallen!
Våra herrar kom på andra plats med 71,5 poäng efter vinnande Tureberg som var för starka och hade 84 poäng. Våra herrar befäster dock sin position som ett starkt ungt lag med framtiden framför sig och som bara blir bättre och bättre! Kommer tampas om finalplatsen även nästa år.
Våra damer gjorde en fin insats då de kom trea totalt med 67 poäng, 15 poäng efter vinnande Täby och 5 poäng efter Tureberg. En mycket bra insats trots en del sena återbud. Våra damer har verkligen framtiden framför sig och kommer ha en bra chans fortsättningsvis att nå finalen.
För herrarna tog vi grensegrar i 100m (Dennis Otieno), 400mh (Markus Moberg), stav (Teo Borgius), och stafetten (Elias Kapell, Arvid Wändesjö, Alex Pilgrim, Viktor Wall).
För damerna tog vi grensegrar i 400m (Matilda Borg), 5000m (Filippa Ramberg), och slägga (Ellen Forsell).
Förutom grensegrarna var det många strålande insatser av många!
Se alla resultat här.
Gå in här för att se en lista på alla de som hittills klarat nomineringsgränserna till sommarens SM-tävlingar.
SM-sidan från tävlingen finns här.


Många fina
Hammarbyprestationer i helgen!

Mån 15 maj
Det blev gott om fina Hammarbyprestationer under helgens tävlingar! Det tävlades i Danderyd där också Stafett-DM gick och det var tävlingen med flest starter. Sedan tävlade våra kastare framför allt i Bålsta. Mängder av våra aktiva klarade nomineringsgränserna till sommarens SM-tävlingar! Redan nu har 17 stycken aktiva klarat gränsen till JSM22-USM17-16 i Helsingborg.

DANDERYD
Vi gjorde fina stafetter på Stafett-DM där vi imponerade stort. Det blev vinster i F17, P17 och F15. Matilda Borg gjorde en fin årsdebut på 400m och klarade t.o.m. gränsen till Senior-SM i Söderhamn. Klockan stannade på 57,20. Teo Borgius tog 5,05 i stav i sin debut och tog därmed kvalgränsen direkt till SM i Söderhamn.
Esther Sahlqvist klarade också gränsen till Senior-SM i sitt första häcklopp på 100mh för säsongen med 14,45 trots motvind.
Elias Kapell drämde till med 52,31 i spjut. Lii Jabbour fortsätter imponera på kort häck och stod för en fin insats trots motvind med 14,54. Quincy Hackett tog 4,31 i stav vilket var en mycket positiv årsdebut. Tyra Sparv hoppade 5,57 i längd och stod för en fin inledning av säsongen.

BÅLSTA
Grete Ahlberg vann släggtävlingen i Bålsta mot svenska släggeliten med stabila 67,60.  Martin Sundberg kastade mycket fint när han fick till 13,79 i kula och 43,94 i diskus. Anna Bergin fortsätter gå framåt i slägga med 49,98. Christoffer Belec förbättrade sig i slägga (45,31) och diskus (41,87). Ellen Forsell fick inte till det i slägga men gjorde en fin comeback i kulan efter ett uppehåll från grenen och noterade 13,61.
Dessa var bara ett fåtal av alla fantastiska bajenprestationer under helgen. Gå in här på vår SM-sida för att se alla de som hittills klarat SM-gränserna. Gå in här för att intresseanmäla dig till SM så vi kan ha med dig i vår planering för mästerskapet.


Vinster i Turebergsstafetten och
fina kast i Sollentuna!

Tis 9 maj
Vi hade få lag med i Turebergsstafetten men de lagen som var på plats gjorde strålande insatser.
Det blev vinst för både vårt F17- och P17-lag. För killarna blev det en minst sagt dramatisk avslutning där Elias Kapell behövde ta in ett antal sekunder på den avslutande 400m-sträckan. Elias kraftsamlade och kom närmare och närmare och lyckades med bedriften att gå om och segern var ett faktum (Elias klockades för 50 sekunder)!
I laget sprang förut Elias, Vilmer Karlsson, Filip Herre, Aron Gullberg och Neo Hall.
Tjejerna hade en lite enklare resa där de vann med nästan 15 sekunders marginal och Esther Sahlqvist kunde defiliera in i mål. I laget sprang förutom Esther, Matilda Borg, Maja Simonsson, Lii Jabbour och Ella Johansson.
Sedan tog vi även en vinst i F13 och en bronsplats i P13.
I Stora Turebergskastet som också avgjordes i helgen var det en del positiva händelser och redan nu var det en handfull av våra ungdomar som klarade nomineringsgränsen till sommarens SM-tävlingar.
Christoffer Belec visade en hög nivå direkt med personliga rekord i samtliga sina kastgrenar (39,97 diskus, 43,43 slägga och 46,26 spjut).
Anna Bergin var endast en hårsmån ifrån 50 meterslinjen när hon stod för 49,90 i slägga.
Martin Sundberg slog nytt pers i diskus med 41,68.
Resultaten från Turebergsstafetten finns här.
Resultaten från Turebergskastet finns här.

Nyhetsarkiv
Maj 2023


Utökade artiklar här nedan!