Dejans aktiva i Italien!

Sandra och Stine i handstående på stadion Sandra och Stine i handstående på stadion

Tor 30 apr
Vår Elittränare Dejan Mirkovic befinner sig just nu i Italien på träningsläger med sina aktiva i italienska Formia. De aktiva som är med på resan är Emma Tuvesson, Sandra Knezevic, Sunday Ojuri, Jonathan Wulff, Stine Tomb, Frida Persson, Victor Kårelid och Lynette Morgan.
De aktiva tränar på stadion Centro di Preparazione Olimpica di Formia under bra förhållanden och de flesta kommer vistas i Italien i två veckor. De kommer återvända till Sverige redo och taggade inför Stafett-SM som inleds den 16 maj, och dessutom snygga och solbrända, vilket är en fin bonus!


Ännu ett lyckat Terräng-KM!

Fre 24 apr
Det var även i år ett mycket stort deltagande på klubbens öppna mästerskap i terräng! Det slutade i 115 manliga och 78 kvinnliga starter, totalt 193 stycken. Rekordet från fjolåret är 206 stycken!
Christoffer Ahl sprang övertygande och var bäst av samtliga män på 2km med tiden 6.06. Niklas Jonsson vann 4km-klassen med en tid på 12.30. Winta Mekonen var bästa kvinna för dagen och vann 4km-klassen med tiden 15.15 Stina Åberg vann den korta 2km-banan med noteringen 7.26.


Stockholmskampen del 1 avklarad

Ons 22 apr
I söndags hölls den första tävlingen i Stockholmskampen. Tävlingen består av fyra deltävlingar och totalt 12-13 individuella grenar samt 3-4 stafetter. Tävlingen innefattar åldersklasserna PF12-13. Tävlingen gick inomhus i Sätrahallen. Målet är att samla ihop så många poäng som möjligt. Poängen från helgens tävling är nog alla spända på att få se och höra och det kan vi presentera till nästa helg då siffrorna blivit kontrollerade. Placeringen i de olika klasserna kan vi trots allt redan nu nämna men inte exakta siffror på vad varje klubb presterat. Det skiljer dock ca 5-10 poäng mellan varje klubb så eventuella justeringar i resultaten och grenpoäng kommer inte att påverka placeringarna i totalen enligt nedan:
PF12
1. Huddinge
2. Hammarby
3. Lidingö
4. Täby
5. Hässelby
6. Tureberg
PF13
1. Lidingö
2. Täby
3. Huddinge
4. Tureberg
5. Hammarby
6. Hässelby


Oscars guldgrupp i grundträning!

Tis 21 apr
Oscar Gidewalls guldgrupp befinner sig i grundträning inför utomhussäsongen 2015. Här kommer en kort video från Oscar där fjolårets fyra SM-guldmedaljörer Michel Tornéus, Mehdi Alkhatib, Jasmin Sabir och Erik Ehrlin kör ett köttigt grundträningspass i Rödstu Hage i Tumba.  Videon kan du se här.


Två vinster i Triangelkampen!

Den segrande 2006:5-gruppen! Den segrande 2006:5-gruppen!

Tor 9 apr
Förra helgen gick den första deltävlingen av tre i Triangelkampen.
Triangelkampen är en lagtävling för barn födda år 2004-2006 där de fem bästa resultaten i varje gren läggs ihop till ett slutresultat och en slutpoäng. Den första tävlingen gick som vanligt i Storängshallen i Huddinge. Tio grupper från Hammarby deltog. Bäst gick det för 2004:4-gruppen och 2006:5-grupper vilka båda vann sina åldersgrupper!
2004:1-gruppen kom fyra. 2005:1-gruppen kom trea, 2005:3-gruppen kom fyra och 2005:4-gruppen kom sjua.
2006:2-gruppen kom tvåa, 2006:1-gruppen kom åtta, 2006:4-gruppen kom nia och 2006:3-gruppen kom tia.


Michel i full gång mot VM i Peking!

Fre 3 apr
Ingen rast ingen ro! Vår nyblivne Europamästare har nu gått vidare mot nästa mål. Michel har på sin egna hemsida producerat och laddat upp en video på måndagens träningspass i Sätrahallen. Spana in videon här och Michels fina hemsida här. Där finns bl.a. fler intressanta videor.


Klubbkläder återkallas!

Ons 1 apr
Sedan årets början har klubben inlett ett nytt gynnsamt samarbete med klädjätten Adidas. Samarbetet har hittills funkat galant men vi har nu tyvärr en mycket dålig nyhet som vi måste förmedla.
Stadium, som stått för trycket av Hammarbyloggan på de nya klubbkläderna, har tryckt sin egen logga på de nya klubbkläderna utan Adidas vetskap och godkännande. Detta innebär att hela försändelsen med de nya klubbkläderna snabbt måste återkallas eftersom Adidas inte har godkänt trycket! Därför måste du som inhandlat klubbkläder från klubbshopen snabbt återlämna kläderna till klubbhuset imorgon skärtorsdag 2 april, i samband med att klubbshopen är öppen, eller absolut senast fredag 3 april.
Kläderna kommer sedan överlämnas till Adidas som måste jobba extra med att lösa problemet under hela påskledigheten pga. den plötsligt ökade arbetsbelastningen. Klädjätten kommer göra en bedömning om kläderna ändå kan användas av klubbens medlemmar eller om en ny beställning kläder måste göras.
Om nya kläder måste beställas beräknas detta ta ca 3 månader. Kläderna beräknas då finnas på kansliet igen för återhämtning i början av juli månad.
Misstaget med de nya kläderna har orsakats pga. missförstånd i kommunikationen mellan klubben, Stadium och Adidas. Medlemmar som måste återlämna kläderna kommer kompenseras genom en ny grönvit Hammarbytröja i unisex framtagen av Stadium, som du kan se här! Klubben kommer också dela ut gratis Midnattsloppströjor i passande storlek till de drabbade.

Nyhetsarkiv
April

Utökade artiklar här nedan


Hej från grundträningsdimman!

Ons 29 apr
Här kommen en liten tränings- och lägesrapport från Jasmin Sabir!
I åtta veckor har jag nu tränat sedan inomhussäsongen. Det har varit ett par riktigt tuffa veckor träningsmässigt, men de verkar ha gett bra resultat! Backträning, grundhoppstyrka, sprintuthållighet och skivstångsstyrka har varit vanliga inslag i träningen. 
Jag har just avslutat en efterlängtad lätt vecka där vi har haft en del tester som visat goda resultat. Trots att jag känner mig trött i kroppen av all träning är jag starkare än någonsin och uppe och snuddar på mitt personliga rekord på flygande 30m. 
Nu framöver kommer träningen att lättas upp något när vi nu går mot tävlingsförberedande träning. Färre repetitioner, längre vila och högre intensitet i både sprint och hopp väntar, vilket förhoppningsvis kommer lyfta mig till en ny nivå i sommar.
Om nästan två veckor åker jag dessutom på träningsläger till San Diego, där de bästa amerikanska hopparna är baserade, tillsammans med Oscar, Michel och Mehdi. Det ska bli väldigt kul, lärorikt och inspirerande att vistas i en sådan miljö.
Oscar och Michel befinner sig redan i USA sedan i måndags. Mehdi Alkhatib ansluter sedan nästa vecka. De kommer tillbaka till Hammarbymark igen i slutet av maj.


Grete och Carls lägerhälsning!

Tor 16 apr
Här kommer en kort lägerhälsning från våra ungdomskastare Grete Ahlberg och Carl Krüsell Berg.
Vi har nu varit i Albufeira, Portugal i en vecka. Med vädret på topp känns det bäst att äntligen kunna kasta utomhus efter en hel vinter i kastbur. Grete vill speciellt passa på att tacka Hammarby Friidrott för stipendiet Magnus Wikströms Minnesfond som hon fick i vintras och som har gjort detta läger möjligt. Vi ses snart hemma i Sverige!


BÄST NÄR DET GÄLLER
hon plockar fram det när det behövs!

Fre 10 apr
Klubbens duktiga stavhopperska Josefin Herstedt har haft en mycket fin säsong som kan sammanfattas med SM-guld, klubbrekord och en härlig utveckling!

Min säsong har gått väldigt bra! Jag har klarat höjden 4 meter för första gången efter att ha varit nära ett par gånger! Det blev 4,01 på Hammarbyspelen, 4,00 på ISM i Sätra där jag även kom fyra, och det slutgiltiga perset 4,02 på IUSM17 där jag även vann.
Josefins tränare Lars Christer ”Larran” Bergman fyller på: På ISM var ”Jossan” endast slagen av de svenska stavhopperskor som var med på IEM i Prag, alltså Angelica Bengtsson, Michaela Meijer och Malin Dahlström. På JSM-IUSM17 där hon vann sin F17-klass var hon tvåa sett till hela helgen och hoppade högre än alla tjejer i F19, endast slagen av Michaela Meijer i K22-klassen.
Josefin fortsätter: Trots en jättebra säsong så är jag inte nöjd med 4,02, utan nu måste jag sätta upp nya mål. Jag har inga specifika resultatmål just nu men en målsättning är att kvalificera mig och bli uttagen till UVM i Colombia i sommar. Kvalgränsen är 4,00 men det är osäkert hur många stavhoppare som kommer tas ut. Annars är det IUSM17 och SM som är mina största mål.

Första tävlingen blir den 23 maj i Eskilstuna då jag ska hjälpa till att kvalificera oss damer till Lag-SM-finalen!
Tränar friidrott gör jag fem gånger i veckan och just nu så blir det tre hoppass och två pass allmän styrka. När jag inte tränar så blir det mycket plugg just nu då jag läser natur på Östra Real. Men jag trivs jättebra!
Just nu har jag haft lite problem med en stukad fot i en dryg månad men det börjar bli bättre. Det funkar okej när jag tejpar och kommer att släppa snart. Sedan finns också den mentala biten kvar lite som gör att man inte riktigt vågar trycka på efter skada. Jag kör just nu med åtta stegs ansats men snart ska jag kunna vara fit for fight igen att köra på med full ansats.
Larran har under säsongen utfört ett par mätningar och kan konstatera följande: Jossans ansatshastighet i stavhopp ligger på 8,2 m/s vilket är väldigt snabbt då världseliten för damer ligger på 8,7 m/s.