Superlopp av Emil Lerdahl!

Tis 25 feb
Emil Lerdahl gjorde ett fantastiskt marathonlopp i Sevilla under söndagens Sevilla marathon. En snabbare andra halva av loppet (10 km 32:56, halvmarathon 1:10:48) bäddade för den fina sluttiden 2.20.14. Tiden innebär att Emil nu har stora chanser att kvalificera sig till EM!


Dags för Inomhus-SM!

Fre 21 feb
Nu har det dragit ihop sig för våra elitaktiva att tävla på ISM i Göteborg! 17 stycken deltagare i Bajenfärger kommer tävla
under helgen.

Michel Tornéus
Vår Hammarbyvärldsfemma gjorde en imponerande säsongsinledning på XL-Galan. Nu planerar Michel att hoppa hem ytterligare ett SM.
 
Frida Persson
Frida har gjort en finfin inomhussäsong. Tampas i god konkurrens om en medalj på 400m. Valör kommer bero mycket på dagsform.
 
Tony Darkwah
Explosive Tony D har imponerat stort på 60m under inomhussäsongen. 6,86 som Tony noterat är en topptid, som kan bli ännu bättre på ISM i Göteborg där banorna erkänt är mycket snabbare.
 
Jasmin Sabir
Jasmin är på gång då hon slog nytt träningspers i veckan! Hon har medaljchans i tresteget. Hoppar även längd.
 
Fatima Dedrickson
Fatima har mer att ge på ISM. Hon har gjort många snabba lopp på 60mh under säsongen utan att något varit perfekt. Kan hon få till bättre lopp kan hon mycket väl blanda sig i tätstriden.
 
Johan Hydén
Johan är anmäld till 1500m och 3000m och har god medaljchans i båda grenarna. Detta är också Johans tävingsdebut inomhus så det ska bli spännande att se vad han står formmässigt.
 
Sunday Ojuri
Sunday springer 60m och 200m. Sunday har inte fått till det riktigt ännu under säsongen men kanske kan Sunday springa bättre nu när de snabba banorna i Göteborg. En tid under 7 sekunder på 60m är i sikte för vår kraftfulla sprinter.
 
Erik Ehrlin
Vår stabile trestegshoppare är i superform efter monsterperset i tresteg förra helgen! Mycket talar för Erik även på ISM då han vet hur man hoppar långt i Göteborg! Kan mycket väl ta medalj. Kommer även hoppa längd.
 
Sandra Knezevic
Sandra springer 400m och är revanschsugen efter diskningen på JSM. Kan nå riktigt långt!
 
Jacob Ewertzh
Jacob har kommit igång mer och mer på slutet på 60m men på ISM springer han 200m. Kan det lossna för Jacob så kan han mycket väl sätta ett stadigt personligt rekord på distansen och ta sig vidare till åtminstone semifinal.
 
Stine Tomb
Stine kommer att ställa upp på 60mh och tampas i stor konkurrens om en finalplats.
 
Jonathan Eklund
Jonathan har inlett positivt med endast hundradelar från det personligas rekordet på 60mh. Kan mycket väl nå final. Hoppar även stav.
 
Kristina Ulitina och Josefin Herstedt
Kristina Ulitina och Josefin Herstedt hoppar båda stavhopp i Göteborg. Båda satsar på att öka sina personbästan och slå klubbrekord! Josefin är mest med för att se och lära men har alla möjligheterna till att förbättra sig.
 
Grete Ahlberg
Grete är mest med för att se och lära för framtiden. Vår kastarguldklimp har kastat över 15 meter i vikt under säsongen och kan säkerligen inspireras till längre längder på ett senior-SM!
 
Andreas Almlöf
Andreas följer upp förra veckans JSM-silver på 400m med en start på ISM. Det blir en fin avslutning på säsongen för Andreas som kommer satsa allt på att slå sitt nysatta pers på distansen.
 
Victor Kårelid
Victor Kårelid har haft en tuff säsong och inte riktigt fått till det, men i Göteborg på snabba banor har Victor alla möjligheter att slå sitt personliga rekord på 60m.


Månadens gymmare för januari månad:
Filip Segerberg

Ons 12 feb
Vår läkarlöpare Filip Segerberg har blivit utnämnd till
månadens gymmare för januari månad i styrkelokalen!
Januari månad är i vanliga fall gyms högsäsong med nyårslöften om en sundare livsstil. I Hammarby Friidrott är januari månad en lågsäsong i gymmet då det ju är full gång med tävlingar och tävlingsförberedande. Därför har gymmet under den första månaden under 2014 gymmet inte besökts överdrivet mycket av våra friidrottare.
Vår löpare Filip Segerberg har dock spenderat mycket tid i styrkelokalen under januari månad. Under månadens början var dock Filip inte heller i lokalen särkilt mycket, men sedan kom snön och i kombination med detta så behövde han koncentrera sig mer på rehab och då är vårt gym ett lysande alternativ. Under andra halvan var Filip i lokalen imponerade mycket och förtjänar sammanfattningsvis helt klart därför titeln som månadens gymmare! I gymmet har det blivit mycket balans och stabilitet, cykling och styrketräning. En märkbar förbättring som vår läkarlöpare gjort är t.ex. i övningen chins där han förbättrat sig över 100 %!!
Filip har kommenterat utmärkelsen med följande:
”Det stämmer bra att jag spenderat en del tid gymmet! Jag har lagt stor fokus på styrka. Mina tränare PG och Per anser båda att jag måste bli starkare eftersom jag är rätt svag som löpare. För att springa fort måste man vara stark”!


Presentation av nyanställde
Alexander Persson

Tis 11 feb
Alexander Persson är nyligen projektanställd i Hammarby Friidrott.
Här nedan går det att läsa en kort presentation av honom!
Alexander kommer ursprungligen från Skåne och flyttade till Stockholm för studier till idrottslärare på Gymnastik- och idrottshögskolan för fem år sedan. Studierna till lärare är avklarade liksom en tränarexamen från samma högskola. Han började med friidrott som sexåring i Klippans FK och tävlade och tränade med dem fram till 2009 då han bytte klubbadress till Hammarby IF. Idag är Alexander aktiv medeldistansare i Hammarby. Han kommer i sin anställning vara ansvarig för sommarfriidrottsskolan, stötta ungdomsverksamheten i klubben, samt assistera projektledaren för Midnattsloppet Stockholm. Alexander är sedan i somras även ansvarig för Stockholmslaget i Svealandsserien för 13-14 åringar.
Några frågor till Alexander om hans kommande arbete i föreningen.

Vad säger du om sommarfriidrottsskolan?
-       Sommarfriidrottsskolan ser jag bara positiva saker med. Det är en fantastisk möjlighet för många barn att få testa på friidrott, träffa nya vänner och utvecklas. Förhoppningsvis är det många av barnen som vill fortsätta att träna friidrott efter veckans slut. Sommarfriidrottsskolan ger även arbetstillfällen för våra duktiga ungdomar i klubben och medverkar till att ungdomar i klubben lär känna varandra utanför sina grupper.

Hur ska du stötta ungdomsverksamheten?
-       Det är en sak som fortfarande är i utvecklings- och planeringsstadiet. Jag har några idéer själv som jag ska undersöka närmare. Jag har tänkt åka ut och besöka alla grupper och lära känna grupperna, ledarna och föräldrarna. Det finns säkert massa andra saker som går att utveckla och förbättra, men som sagt vi har precis börjat. Tränare, ledare och föräldrar får gärna höra av sig till mig med synpunkter, förslag etc. Kontaktuppgifter finns längst ner på sidan.

Vad innebär det att vara assisterande projektledare för Midnattsloppet?
-       Nu första året kommer det mest innebära att jag ska vara med och lära. Vara med på möten, lära känna organisationen och alla kontakter. Det är ett sätt att bredda kunskapen kring projektledningen och arrangemanget. Jag ser fram emot det och det ska bli roligt att få arbeta med Midnattsloppet!


Hammarbyare uttagna till landslaget!

Ons 5 feb
Tre stycken hammarbyare har blivit utvalda att representera landslaget på Nordenkampen som går nu i helgen 8 februari i Finland.

Mehdi Alkhatib, höjd Mehdi Alkhatib, höjd

Mehdi hoppade 2,12 i Finland i helgen och är svensk tvåa i grenen. Vår stjärnhöjdhoppare har inte fått till det riktigt ännu men är på gång!

Jasmin Sabir, tresteg Jasmin Sabir, tresteg

Även Jasmin tävlade i Finland och gjorde där åter igen en stabil trestegsserie med det längsta hoppet (12,86) endast centimeter från pers.

Frida Persson, 400m+ 4x300m-stafett Frida Persson, 400m+ 4x300m-stafett

Frida gjorde ett strålande 400m-lopp i Göteborg i helgen på 54,93 och verkar vara tillbaka i fjolårets super-inomhusform!


Tony D 6,86!

Mån 3 feb
I helgens tävlingar presterades många fina resultat!
Utropstecknet var Tony Darkwahs 6,86 på 60m!
Helgens prestation stod vår supersprinter Tony Darkwah för. Han gjorde stabila lopp på 60m, både i försök och final. Tony D sprang i finalen på 6,86, vilket är nytt klubbrekord och personligt rekord! Tony är med tiden en av de bästa i Sverige i grenen och mer finns!
Frida Persson gjorde ett kanonlopp på 400m i Göteborg under helgen. Frida klockades på nästperset 54,93 vilket är en utmärkt tid för vår långsprintstjärna!
Tomas Avebäcks grupp var på g under helgen då många sprinters i gruppen slog personliga rekord!
Sebastian Wesslen sprang 60m och noterade personliga rekordet 7,36. Roligt att se att det går framåt för Sebbe som haft otur med skadeproblem.
Erik Grundberg var en annan som slog personligt på 60m med 7,28.
Både Jacob Ewertzh och Daniel Rosberg sprang bra och noterade tiden 7,17, vilket var säsongsbästa för Jacob och personligt rekord för Daniel. Jacob noterade även nytt årsbästa i 200m med 22,64, där Hammarby tog en dubbel med Jacob som tvåa. Sunday Ojuri vann loppet på 22,53 i sitt första 200m-lopp för säsongen.
Yasmin Jelassi gjorde ett fint lopp på 60m med ett fint pers på 7,94.
Andreas Almlöf gjorde ett nytt stabilt lopp över 400m och klockades i trakternja av sitt personbästa som han satte förra helgen. Den här gången blev tiden 51,14.
Jonathan Eklund gjorde en finfin inledning av säsongens häcklöpning. På 60mh sprang han i mål på 8,33 vilket endast är tre hundradelar från sitt personbästa!
Sebastien Hargeström, vår ungdomsstavhoppare och mångkampare, tävlade med de manliga seniorerna och gjorde det bra! nytt pers och klubbrekord i P16-klassen med 4,25! Att han dessutom slog fem stycken äldre hoppare som hade bättre personbästan gjorde inte prestationen sämre.
Erik Ehrlin hoppade tresteg och noterades för säsongsbästa med 14,73. Han närmar sig därmed Jonathan Söderlings andraplats i ”bäst genom tiderna-listan” i tresteg inomhus!
En annan Erik som hoppade tresteg var Erik Grundberg. Med 13,47 knep sig Erik på 10-bästa listan i grenen. Han snodde åt sig platsen av en annan Erik, nämligen Erik Nordström.
Carl Krüsell-Berg slog pers och klubbrekord i P16 vikt med resultatet 12,72. ”Mannen” har sett stabil ut under styrkesträningspassen i gymmet och nu kom alltså resultatet även på tävling!
Vår långlöpartjej Hanna Lindholm gjorde ett härligt lopp på 1500m och klockades för goda 4.42,95.
Våra stavtjejer gjorde på nytt en stabil stavtävling. Den här gången tog Josefin Herstedt 3,45. Josefin har en väldigt hög lägstanivå och det känns som att det bara är en tidsfråga innan hon glider över högre höjder. Linnea Palmerstedt tog 2,90 och har även hon högre höjder i kroppen då hon varit stabil under vintern. Maja Lundmark försökte på pershöjden 3,20 men får vänta på nya personliga rekord. Maja har också varit stabil under vintern.
Roligt att se att vår kastare Sophie Kling gjorde comeback på tävlingen. Det blev kula för Sophie och resultatet 12,04 är mycket positivt med tanke på all träning Sophie missat under vintern! Här finns mycket mer att hämta i framtiden!
Vår ungdomshäcklöperska Ylva Jakobsson fortsätter att sätta personliga rekord. Den här gången noterades hon för tiden 9,15 på 60mh. Personligt blev det även i kula då hon fick iväg denna 10,80.
Vår sprintprins Felix Prins gjorde ytterligare en kanontävling då han på ett imponerande sätt vann 60mh på 9,39, mycket nära klubbrekordet i klassen! Han tog även en bronsmedalj i längd på 5,36.
Vårt ungdomslag på 4x200m-stafetterna på helgen lilla XL-Gala gjorde en otrolig prestation! De noterade sannolikt med bästa tiden någonsin i klubbens historia i P/F13-klassen på stafetten! De slutade tvåa, endast en hundradel efter segrande Mälarhöjden! I laget sprang Siri Lindvall, Paul Förnestig, Sira Gassama och Iyayi Ehirhieme. Det blir spännande att följa torsdagens XL-gala och stafetterna, då vi mycket väl kan vinna denna!

Nyhetsarkiv
Februari

Utökade artiklar här nedan


Fina prestationer på ISM

Mån 24 feb
Vår majestätiska längdhoppare Michel Tornéus hade inga problem att ta ännu ett SM-guld i längdhopp. Michel fick till ett bra hopp på 7,91 redan i första omgången och säkrade redan där segern!

Jasmin Sabir hade en skön dag när hon tog guld i tresteg när hon vann med resultatet 12,77. Hon slog dessutom nytt personligt rekord i längdhopp när hon tog sig vidare till längdhoppsfinalen på 5,83.

Helgens prestation stod Fatima Dedrickson för när hon först i försöket slog nytt pers och klubbrekord på tiden 8,54. I finalen sänkte sig hon ännu mer och stod där för en bronsmedalj, tusendelar från silvret, på supertiden 8,47!

Stine Tomb sprang även hon riktigt bra på 60mh då hon i försöken noterade det gamla klubbrekordet 8,61. I finalen hade hon 8,62.
Johan Hydén tog ett brons på 3000m med tiden 8.13,08. Han tog dessutom en femteplats på 1500m med noteringen 3.52,96.

Både Frida Persson och Sandra Knezevic tog sig båda till final på 400m. Frida tvingades lämna återbud men Sandra tog en bronsmedalj på tiden 57,17.

Josefin Herstedt fick ett härligt lyft och slog nytt klubbrekord i stavhopp på fantastiska 3,69!

Vår kraftige och explosiva sprinter Tony Darkwah gjorde nya kanonlopp på 60m. I försöket blev det tangerat pers och klubbrekord med 6,86 men i semin blev det nytt pers och klubbrekord med tiden 6,83! I finalen gjorde Tony D en ny supertid, 6,84, trots en sämre start, och kom sexa totalt! Detta är sannolikt första gången i historien som en Hammarbysprinter tar poängplats på 60m i ett senior-SM!

Sunday Ojuri satte nytt inomhuspers och klubbrekord på 200m när han tog sig vidare till semifinal på tiden 22,31!

Jacob Ewertzh gick vidare till semifinal på 200m när han satte nytt årsbästa med 22,52.

Erik Ehrlin gjorde ännu en supertävling i tresteg då han hoppade 15,38, vilket endast var en decimeter från bronspengen. Erik tog sig dessutom till längdhoppsfinal med noteringen 6,89.

Hanna Lindholm dubblade 1500m och 3000m och gjorde det bra. På 3000 blev det en sjundeplats med 9.57,97 och på 1500m en poängplats då en sjätteplats togs på tiden 4.51,79.


Rapport från IJSM

Andreas Almlöf trött efter sin semfinalvinst på 400m Andreas Almlöf trött efter sin semfinalvinst på 400m

Mån 17 feb
Vi hade några framgångar på IJSM men i övrigt var det tyvärr inget höjdarmästerskap för Hammarbys del då vi totalt endast blev 18:e bästa klubb. Erik Grundberg tog sin första SM-medalj då han knep ett brons i tresteg på 13,41. Gustaf Lidfeldt tog en silvermedalj i 1500m med tiden 4.01,60. Jasmin Sabir tog ett silver i tresteg med resultatet 12,50. I längdhopp blev det en sjätteplats med 5,59.
Andreas Almlöf gjorde sannolikt den bästa prestationen i mästerskapet. ”Bäst när det gäller-mannen” svarade för ett stabilt, övertygande och avslappnat försökslopp i sin nya gren 400m och följde sedan upp detta med två pers i semifinal och final där han tog silver på 50,65! Andreas kommenterar insatsen enligt följande:
"I och med att vi var så många på 400 blev det försök, semi och final. Försöket och semin gick samma dag och finalen dagen efter... Det innebar tre snabba 400m lopp inom 24 timmar, något som inte bara är slitsamt för kroppen utan även mentalt också! Utan stödet från närstående hade det varit helt omöjligt att ställa om sig mentalt, speciellt när kroppen var så seg också! Det otroliga var att jag persade med 34 hundradelar i semin till 50,70 när kroppen kändes väldigt dålig och sedan persade jag i finalen till 50,65. Det tredje maxloppet inom 24 timmar var alltså det som gick snabbast, otroligt nog. Vad gäller själva loppen så disponerade jag dem bra och gick ut i den position och den känslan jag ville ha, något som till slut gav mig ett silver.
Jag har ett lopp kvar - 400m på ISM i helgen och där är jag förväntansfull till ännu bättre tider än vad jag gjorde i helgen eftersom det med största sannolikhet inte blir mer än ett lopp - ett lopp där jag ska ge allt jag har och försöka prestera bättre än någonsin!"
Jacob Ewertzh kvalificerade sig till final på 60m och svarade för årsbästa 7,14 och en sjundeplats i finalen. Nu väntar 200m för Jacob till helgen. Daniel Rosberg noterade nästpers på 60m med 7,18 och var bara hundradelar från final. Sara Pernbrink tangerar årsbästa i tresteg med 10,84 Jacob Tersander noterade 6,59 i längdhopp och tog en sjundeplats. Simon Averin Markström satte årsbästa med 6,15.
Sunday Ojuri och Andreas Engwall kvalificerade sig båda till final på 60m men ställde ej upp. Sandra Knezevic vann men blev diskad på 400m efter en diskutabel situation av ”ruffig” löpning.

Rödblå Vinter
I Göteborg gjorde Erik Ehrlin en supertävling! Erik noterades för nya perset 15.40! Han var även stabil på sin nya perslängd då han noterade 15,37 och 15,39! Med resultatet går Erik upp på andra plats genom tiderna i klubben inomhus i grenen!
Fatima Dedrickson gjorde också en bra tävling! Hon svarade på 8,65 i 60mh och detta trots att hon kom fel till första häcken och tappade rytm och fart. Det finns mer hos Fatima som rapporterar att det ska bli så kul att få tävla i ett inomhus-SM igen! Något hon inte gjort på 7 (!) år! Fatima säger att hon bara ska lämna Göteborg med medalj i sin paradgren!


Fina resultat från helgens tävlingar!

Mån 10 feb
Det var mängder med fina resultat och rekord från helgens tävlingar! kapsrekord, arenarekord, Svenskt rekord och Europarekord!

Vinthundsvintern, Sätrahallen
Love Fältström gjorde säsongsdebut på 60m och gjorde en riktig supertid, 7,13! Det är mycket roligt att se att Love äntligen är fit for fight! Sebastian Wesslén, bänkpressmannen i gymmet, fortsätter att slå personliga rekord. Två gånger om slogs perset på 60m i helgens tävling, bästa tiden blev 7,31! Vår kraftfulle sprinter Sunday Ojuri tävlade på 60m och noterade 7,02.
 acob Ewertzh tävlade och tangerade förra veckans årsbästa 7,17 på 60m. Erik Ehrlin sprang 60m och satte nytt pers med tiden 7,19. Erik satte nytt årsbästa i tresteg med 14,75 och vann grenen. Vår trestegsspecialist visade vägen i en härlig Hammarbytrippel. Erik Grundberg kom nämligen tvåa på 13,16 och Timothy Olsson trea på 12,85 (trots 30 cm bakom "plankan") med mersmak!
Vår Sverigeetta i 400m Timothy Olsson sprang även sin paradgren på 53,84, vilket får anses som en bra genomkörare inför kommande träningsperiod fram till IUSM i Växjö om en månad.
P16-killen Markus Ögren gjorde en lysande prestation! Markus satsade allt på att klara kvalgränsen till IUSM. Han tog verkligen chansen och tog ut sig helt och "stöp" efter målgången med kroppen full av mjölksyra! Han persade med över två sekunder (!) då han noterade kanontiden 53,79 och gick med tiden upp på femte plats på Sverigestatistiken! Grete Ahlberg satte nytt personligt rekord i vikt då hon tog sig över 15 meter två gånger! Lägsta kastet blev 15,09! Detta var nytt klubbrekord i F16-klassen och endast ett par centimeter från seniorrekordet! Emily Berghäll gjorde en bra tävling i F17 vikt med resultatet 14,35. Victor Kårelid satte inomhuspers på 200m med tiden 22,88 och visar att formen är växande! Vår ungdomssprinter Rodi Kay satte pers på 200m med 23,98. Vår tekniskt skicklige Jonathan Eklund var stabil i stav då han vann grenen och noterade 4,67.
Häckspecialisten Andreas Almlöf sprang 60mh och noterade nytt årsbästa med tiden 8,49. Kristina Ulitina och Josefin Herstedt hoppade mycket bra i helgen då båda klarade 3,56 i stav och med resultaten båda slog klubbrekord! Mer finns dessutom hos bägge två rapporterar tränaren Lars-Christer ”Larran” Bergman! Båda två klarade i och med detta även ISM-kvalgränsen! Ylva Jakobsson fortsätter att persa på 60mh, denna gång blev det putsning med en hundradel till 9,14.
Sara Pernbrink hoppade 10,85 i tresteg vilket är säsongsbästa för henne och ett bra resultat inför helgens IJSM.

Micke Forss rapporterar följande om helgens tävlingar:
Helgens tävling, Vinthundsvintern i Sätrahallen, var sista chansen att testa formen inför IJSM i nästa helg. En som verkligen tog vara på tillfället att stärka självförtroende inför IJSM var Gustaf Lidfeldt som med tiden 1,57,1 på 800m persade med över fyra sekunder. Han blev med det den första i gruppen att klara en stipulationstid!
Gruppens resultat på Vinthundsvintern var genomgående på en bra nivå och flera av våra IJSM löpare visade att formen är på rätt väg.
Samuel Lundell Vakkuri, som gjorde sin sista tävling i Enhörnas dräkt innan övergången till Hammarby sprang 800m på 1,59,3.
Stina Åberg vann B-finalen på 800m på 2,25,49.
Fredrik Orrsveden vann C-finalen på 400m på 53,22.
Patrick Claesson sprang 3000m på 9,48,61. Alex Torgersson persade på 1500m med tiden 4,06,86.
Julia Wangenheim sprang 1500m på 5,16,85.

ISM i mångkamp, Växjö
Liksom förra året duggade avanmälningarna tätt pga sjukdom och skada och till sist blev det endast Jennifer Karlsson kvar på ungdomssidan och Stine Tomb på äldresidan!
Jennifer genomförde sin första SM-tävling med bravur och slutade 11:a i den största klassen F15 på 2 656 poäng efter en väl genomförd tävling. Det blev inga toppar men inte heller några större missar.
Stine hade sina svaga grenar i höjd och kula men avslutade starkt med pers i längd på 5.34 och vinst på 800m med 2.19.61 och totalpoängen 3 453 poäng innebar nytt KR för seniorer och en slutlig femteplats!
En storklubb som Hammarby skall ha många fler aktiva med på ett mångkampsmästerskap då allsidig träning är en viktig del i ungdomsåren. Nu hade vi ett antal potentiella medaljörer som inte kunde delta (Sebastian Hargeström P16, Pernilla Hannson F16 och Rosanna Cianelli F15) men det borde vara betydligt fler som vill och framförallt vågar ställa upp i mångkamp trots att man inte har specialistkompetens i alla grenar. Här tycker jag att Stine är ett föredöme som fler Hammarbyare borde ta efter.
För bilder från Vinthundsvintern, gå in här.


Hammarbysuccé på XL-Galan Mästarklass!

Fre 7 feb
Klubben hade mäktiga framgångar igår kväll i Globen!

Abeba Aregawi
Vår världslöpare Abeba Aregawi gjorde ett väldigt bra försök att försöka slå det nysatta världsrekordet på 1500m. Abeba gjorde det bra då hon vann loppet med drygt 10 sekunder med den fantastiska tiden 3.57,91! Faktum är att Abeba hade slagit världsrekordet, som hon siktade på att göra, om inte Dibaba dessförinnan gjort sitt världsrekordslopp på distansen! Utöver den överlägsna segern slog vår rekordlöpare ett antal rekord: klubbrekord, mästerskapsrekord, arenarekord, Svenskt rekord och Europarekord!
Michel Tornéus
Klubbens superlängdhoppare Michel Tornéus gjorde en fantastisk säsongsdebut! Med 8,14 i sista omgången var den bästa premiären någonsin ett faktum för Michel! Han gjorde förutom det långa hoppet i sista omgången en mycket stabil serie med ett riktigt långt monsterhopp (som tyvärr var ogiltigt) i den tredje omgången! Att vår stjärnlängdhoppare dessutom slog många världshoppare gjorde inte prestationen sämre! Det finns också mycket mer att hämta rapporterar Michel, så framtiden ser lovande ut!

Från förtävlingarna fanns det ännu fler framgångar! Alex Torgersson gjorde ett härligt lopp på 800m och slog inomhuspers med 1.55,94.
Hanna Lindholm slog årsbästa på 3000m med tiden 9.50,70.
Jasmin Sabir gjorde en stabil längdhoppstävling och hoppade 5,71.
Vårt P/F13-Hammarbylag var superduktiga och gjorde en lysande stafett på 4x200m och tog ett härligt brons med tiden 1.51,11.


Hammarbys nye verksamhetschef
Toby Stevenson

Tis 4 feb
Vi är glada att kunna hälsa Toby Stevenson välkommen
som Verksamhetschef i Hammarby Friidrott.
Toby kommer från USA och har flyttat till Stockholm av familjeskäl. Han har en ekonomexamen från välrenommerade Stanford University i USA, som gör att han för närvarande genomför en Master i företagsekonomi på Handelshögskolan. På Stanford tävlade Toby för skollaget, där han senare också tjänstgjorde som tränare.
 Han är en av de få stavhoppare som klarat den magiska 6 meters gränsen men är väl mest känd som stavhopparen som bar hjälm på sin mammas inrådan. Under OS i Aten 2004 erövrade han en silvermedalj. Han har tävlat flera gånger vid galor runt om i Sverige, inte minst på DN Galan. Toby har en stor passion för friidrott och har varit en del av sporten i 30 år. Vi kommer att berätta mer om Toby de närmaste veckorna. Här får ni ta del av hans svar på några frågor vi ställt idag, så att ni kan börja lära känna honom:
 
Why are you in Sweden?
 I am here in Sweden now because I am married to a beautiful Swedish woman named Christina.  We met in  2007 in Karlskrona while I was competing and lived in the  United States together for many years before moving over to Stockholm.  We moved over 1 year ago to begin a new life in Sweden and be closer to family.  It is a very exciting time for Christina and I and we are enjoying Sweden everyday.
 
How did you hear about Hammarby?
I heard about Hammarby through my friends here in Sweden.  Hammarby has a great reputation here in Stockholm and I knew a few athletes and coaches who were training and coaching here. 
 
What do you like about Hammarby?
I like Hammarby for many reasons.  Hammarby is a club that has grown very fast to a high level.  A lot of the time, when a club grows that fast, they lose their identity.  Hammarby has not lost anything.  Hammarby is a very open and welcoming club that allows people from all over and of all levels to come and enjoy and learn.  It is built around the idea of open communication and they know that the heart of the club comes from the people.  All the people!!!  From the staff, the coaches, the athletes, the volunteers, the parents, and all throughout the community, Hammarby gets its energy and spirit from the people.  I am truly excited to be a part of such a place and look forward to helping Hammarby become a club of master class. 
 
Any final thoughts or words?
There will be plenty of time for more words and thoughts. I want to have interviews like this on the home site on a regular basis.  I think it is important for all the Hammarby fans out there to get to know the people of Hammarby. So be on the lookout for new Interviews, not only from me, but also other staff members, coaches, athletes, etc…Who knows, if you are reading this, you could be next.  Thank you Hammarby for this opportunity to be a part of such a wonderful place.