Så gick Premiärmilen!

Tis 29mar
Två av Hammarby Friidrotts elitaktiva löpare, Charlotte Karlsson och John Kingstedt, sprang i söndags Premiärmilen på norra Djurgården. Banan var ganska snabb och flack (nivåskillnaden mellan banans högsta och lägsta punkt var sju meter.) och gick på en femkilometersslinga, vilket innebar att två varv sprangs.
Charlotte (toppbild) rapporterar att det gick helt okej för att vara första loppet. Hon kom sexa totalt i loppet och noterades för resultatet 36.47. Halvvägs passerade hon på 18.10. Charlotte har även utvärderat helhetsintrycket av loppet på sin blogg, som ni kan läsa här.
John Kingstedt sprang även han 10km och var nöjd med tiden 32.44 som var nytt pers på 10km med råge. Efter halva sträckan klockades John för tiden 16.00. John kom med tiden på femte plats i loppet. Förutsättningarna var inte alls optimala och John tror att det finns betydligt mer tidsmässigt att hämta i framtida lopp.


Klubbrekord av Daniel Woldu!

Lör 26 mar
Daniel Woldu sprang igår sitt första marathonlopp för Hammarby Friidrott, och debuten blev mycket lyckad! Daniel slutade på en fin 14:e plats i Barcelona marathon och hans tid 2.18.30 var inte bara nytt personligt rekord med en dryg minut, utan han blev också första hammarbyare att gå under 2.20. Nytt klubbrekord, nytt pers och tiden har faktiskt bara överträffats av två löpare i Sverige de senaste åtta åren! Daniel är dessutom ung och har framtiden framför sig.
 Vi kan härnäst se fram emot ett mycket spännande Stockholm marathon i juni där vi på herrsidan kommer ha med både Daniel Woldu och Emil Lerdahl. Daniel ska försöka försvara sitt SM-guld från förra året och Emil ska förhoppningsvis ta sin första SM-medalj (slutade fyra för två år sedan).


Regionsmästerskapen dag 2:
starka medeldistanslopp!

Fre 25 mar
Andra dagens tävlingar handlade mycket om starka prestationer i 800m/1000m för våra 98-99-födda hammarbyare! Dessutom blev det pers för samtliga tre i tjejer i vår stavhoppande hammarbytrio!
Timothy Olsson hade en trevlig dag då han lyckades ta två stycken medaljer och även sätta två stycken personliga rekord! Det första kom i tresteg som Timothy knappt hoppat tidigare. Ändå lyckades han ta en bronsmedalj på fina 10,97!
Det andra bronset kom i 1000m som Timothy sprang mycket övertygande och satte storpers! Dessutom var det första gången under den magiska gränsen 3 minuter för Timothy som sprang in på kanontiden 2.54,97, som för övrigt endast är ett par tiondelar från klubbrekord!
Det var inte bara på den manliga sidan som vi hade uthålliga löpare, utan även på damsidan! Här sprang Marina Janhunen 1000m på nya personliga rekordet 3.16,60! Marina hade dessutom gott om krafter kvar och kunde lägga in en jättespurt sista varvet! Det finns alltså ännu mer tid att kapa av för Marina!
Julia Dyrke sprang 800m och gjorde även hon ett kanonlopp! Julia kämpade på bra och slog sitt personliga rekord med otroliga 8 sekunder! Det blev en bronsmedalj för henne. Det låg lite i luften att Julia skulle göra en bra tid på distansen eftersom hon inte tävlat i 800m på två månader och har tränat på bra under vintern!
Stavhoppet var ett stort glädjeämne då samtliga hammarbyhoppare slog personliga rekord! Vi fick dessutom se ett nytt klubbrekord! Ida Fritzdorf-Kåberg slog sitt egna klubbrekord med fyra centimeter till 2,79 och hon hade även två hyfsade försök på 2,89!
Ella Strömfelt slog sitt personliga rekord och hoppade 2,59. Ida blev silvermedajör och Ella bronsmedaljör. Hanna Kapell följde trenden och slog även hon sitt PB med fyra centimeter till 2,49.
Efe Agbankhese tog ett brons på 60m efter att som bäst under dagen ha noterat 8,26.
Pernilla Hansson gjorde en bra trestegstävling och satte personligt rekord med 10,41! Resultatet är endast fem centimeter från klubbrekordet i grenen!  Här hade ”Pillan” lite oflyt att hon missade medalj då bronsmedaljören endast hoppade en retsam centimeter längre. Grete Ahlberg slog sitt personliga rekord och förbättrade sitt egna klubbrekord i kula till 11,69! Hon tog med resultatet en silvermedalj. Maja Lundmark tog ett silver i stavhopp på 1,99.
Rosanna Cianelli tog sig till A-final på 60m men var tyvärr tvungen att lämna återbud. Rosanna passade istället på att slå personligt rekord i kula med 11,47 vilket gav en fjärdeplats. Rosanna fick sedan nya krafter och sprang mixstafett på 8x200m för Stockholms B-lag. Hon sprang väldigt bra på sin sträcka!
Ingick i B-laget gjorde dessutom Julia Dyrke och Efe Agbonkhese. Ida Fritzdorf- Kåberg sprang i A-laget.
Stockholm tog totalt en övertygande seger på 1003,5 poäng och fick ihop flest poäng i samtliga åldersklasser. Närmast bakom låg Uppland som fick ihop 726 poäng.
Se bilder från söndagens tävlingar här


Regionsmästerskapen: dag 1 slut

Tor 24 mar
Regionsmästerskapens första dag bjöd på fina prestationer av våra 98-99 födda hammarbyare.
Gå in här för att se några hammarbybilder från lördagens tävlingar.
Timothy Olsson sprang 200m och gjorde det lysande! 25,95 innebar första gången under dröm-26 för Timothy och totalt blev det en fin femteplats!
Frank Förnestig (toppbild) gjorde en superb längdhoppstävling och slog även han personligt rekord! 5,25 blev längsta hoppet för Frank som också sprang 200m på 26,82 och slutade nia. Sebastian Hargeström fick inte till det riktigt i 60mh-finalen men tog revansch genom att hoppa till sig en silvermedalj i stavhopp på 2,99. Marina Janhunen hade en bra känsla i kroppen och efteranmälde sig till 200m. Och mycket riktigt så gjorde Marina ett superlopp! Personligt rekord och första gången under 28 sekunder blev det då klockan stannade på fina 27,75. Det blev en sjätteplats totalt. Ida Fritzdorf-Kåberg hoppade 4,60 i längdhopp och slutade på trettonde plats. I 200m sprang Ida i A-finalen och var endast två tiondelar från personligt rekord då hon noterade 27,43. Totalt blev hon fyra i grenen. Efe Agbankhese gjorde Ida sällskap i A-finalen och slog storpers med över en sekund från sitt tidigare lopp i Örebro i vintras. Nu blev det 27,61 och en femteplats.
Pernilla Hansson hoppade höjdhopp och slutade på delad sjundeplats med resultatet 1,44. Julia Dyrke sprang 200m och slog personligt rekord med tre hundradelar. 28,46 lyder det nya perset och totalt blev det sjunde plats i grenen.
Rosanna Cianelli deltog i tre grenar, höjdhopp, längdhopp och 200m. I höjdhoppet blev det 1,48 och en fjärdeplats. I längdhoppet putsade hon till sitt personliga rekord med en centimeter till 4,90! Hon kom med resultatet femma. I avslutande 200m sprang hon på 28,01, vilket gav en sjätteplats. Martin Forsberg kom på fjärde plats i stavhopp med perset 1,99!


Triangelkampen

Tis 22 mar
Triangelkampen avgjordes förra helgen och vår 2001:3-grupp lyckades vinna sin match! 2001:3-gruppen lyckades trots många avhopp och sjukdomsfall vinna den första deltävlingen bland 2001:orna!
2001:2-gruppen kom på fjärde plats och 2001:1-gruppen på femte plats. Vår 2002:1-grupp slutade på fjärde plats medan 2002:4-gruppen kom på femte plats. Bland 2003:orna tog vår 2003:4-grupp en fin andraplats. 2003:3-gruppen kom på femte plats.


Mäktig mångkamp av Björn Barrefors!

Lör 12 mar
Björn Barrefors gjorde sin bästa sjukamp någonsin när han slog personligt rekord och klubbrekord på NCAA-Mästerskapen i Nampa, ID! Dessutom tog Björn en otrolig fjärdeplats i tävlingen! Hans slutresultat 5894 poäng hade räckt till en femteplats på IVM och var faktiskt endast 75 poäng från bronset i Istanbul! Det blev tangerat personligt rekord på 60m med 7,10. Personligt rekord blev det dessutom i kula, där Björn för övrigt vann grenen med en stöt på 14,70! Vår jämna mångkampare imponerande även stort i 60mh där han slog klubbrekordet med tre hundradelar när han sprang på 8,04! För övrigt så lyckades Björn återigen ta sig över 5,00m i stavhopp! Längdhoppet gick också bra då han hoppade 7,29, vilket endast var 9 cm från inomhusperset!
Björn går med sitt fenomenala resultat upp på andra plats genom tiderna i Sverige bakom rekordhållaren Henrik Dagård!


Emil Lerdahl i Flagstaff

Fre 11 mar
Vår marathonlöpare Emil Lerdahl befinner sig sedan två veckor tillbaka på träningsläger i amerikanska staden Flagstaff. Staden ligger på 2100 meters höjd över havet och beskrivs som ett riktigt löparmecka! Här finns bra träningsmöjligheter med oändligt många löparstigar! Det finns en inomhushall med 300m-rundbana och läktare som totalt tar 16 000 åskådare. En imponerande anläggning för en stad som endast bebos av 60 000 invånare! Staden får också en hel del solsken. Flagstaff ligger faktiskt på nionde plats över USA:s mest soligaste städer där ca 78% av årets 365 dagar är soliga! Emil kommer befinna sig på lägret ytterligare en vecka.


Klubbrekord av Michel!

Lör 5 mar
I helgen testade vår mästerlängdhoppare Michel Tornéus på snabbheten på 60m inför nästa helgs IVM, och det gick snabbt!
Michel satte nytt personligt rekord och klubbrekord med tiden 6,93!
Det känns som att Michel är rejält på gång inför IVM!
Annars så sprang Dennis Acson på 8,28 på 60mh och kom trea.
Jonathan Eklund slog kraftigt i de två sista häckarna men noterade ändå årsbästa 8,45 och kom fyra.

Nyhetsarkiv 2012
Mars

Utökade artiklar här nedan