3 guld för Siri i Eskilstuna!

Mån 29 nov

Nioårige Siri Lindvall Adebesin tävlade i helgen i Julklappsspelen i Eskilstuna. Där blev det 3 stycken guld och nytt personligt rekord i 60m!Tävlingen i Eskilstuna blev Siris 3:e på lika många veckor. 
I 60m kapade hon ytterligare en hundradel av förra veckans nysatta personliga rekord. Tiden blev den här gången 9,42!
Klubbrekordet för F10 60m inomhus är 9,27 och Siri närmar sig.
De andra gulden kom i höjd- samt längdhopp. Resultaten där blev 1,15 och 3,86. Hon passade även på att ta en bronsmedalj i kula när hon fick iväg tvåkiloskulan 5,47 m.


Säsongens första
Stockholmstävling avklarad!

Tis 23 nov

Det är roligt att se att så många Hammarbyare tävlar redan så tidigt som november! Under tävlingarna presterades det bl.a. ett klubbrekord!
F10: Nioårige Siri Lindvall Adebesin gjorde sin andra raka tävling denna säsong. Hon slog till med ett klubbrekord i längdhopp med det lysande resultatet 4,12. På 60m blev det 9,43. Trots goda resultat så blev det "bara" en 2:a samt 3:e plats för Siri. Detta pga. att Sveriges och Europas (!) bäste nioåring på 400m, Tilde Johansson från Falkenberg, deltog i tävlingen. Hon gjorde bl.a. otroliga 69 sekunder på 400m, så det var hård konkurrens! F13: Pernilla Hansson hoppade höjdhopp och nådde äntligen drömgränsen 1,40! Med det slutade hon 5:a. Emily Berghäll kom 2:a i kula efter en stöt på 9,82.
P12: John Karlsson sprang bl.a. 60m på 8,87 och tog en bronspeng.
P13: Sebastian Hargeström sprang 60 och 800m och gjorde tiderna 8,65 samt 2.29,11. Det ser ut som att det finns mer tid att plocka för Sebastian! Tiderna räckte till en 2:a respektive en 4:e plats.


Vad hände egentligen med Per Synnerman i New York Marathon?

Ons 17 nov

Per Synnerman är en av åtta svenska elitlöpare på 1500m som även provat att springa marathon Per har tränat på mycket och hårt och satt upp 2.19 som målsättning. Det inklusive att många andra svenska elitlöpare på 1500m som provat maran gjort liknande bra tider så var det många som undrade vad som egentligen hände med Per under sitt marathonlopp i New York när han sprang i mål på 2.58. 

Per hade enorm oflyt i sina förberedelser inför New York Marathon. De sex sista veckorna innan tävlingen var han förkyld fyra stycken av dessa.  Under själva loppet försökte Per hänga på Hammarbylöparen och bästa svensk, Emil Lerdahl, i 2 km. Det gick skapligt. Efter 8 km fick sedan Per en muskelbristning i ena vaden vilket självfallet omöjliggjorde snabb löpning. Han stannande för att klämma lite på vaden i hopp om att hämma smärtan.  Per blev tvungen att springa mer och mer på hälarna för att kunna fullfölja loppet. Han gick även en del under loppet men slet sig till slut igenom maran!
I frågan om Per kommer att fortsätta med marathonsatsningen så är svaret att han gärna skulle vilja om tid och möjligheter fanns. Men det gör det tyvärr inte. Det är mest ett tidsproblem för honom då maratonsatsningen kräver extremt mycket tid.


Så gick det på Spiken!

Mån 15 nov

Niklas Bougt tog hem Spiken med endast fyra sekunder ifrån idealtiden.
Det var svåra förhållanden med is och halka vid detta års upplaga av Spiken. Det hindrade inte Niklas Bougt som var närmast idealtiden 23,13 med sina vältimade 23,09 på den 5,4 km långa sträckan!
Bäst tid på sträckan hade den gamle räven Fredrik "Freppa" Karlsson med tiden 19,34. Bästa tid på damsidan hade Nathalie Tolvers när hon avverkade 2,7 km på 11,13.


Rickard Pell lämnar öven tronen till nästa generations löpare!

Tor 4 nov

Rickard Pell meddelande tidigare i veckan att han tagit beslutet att tacka för sig och avsluta sin elitsatsning. Undertecknad ringde upp Rickard för en kort intervju om hur karriären sett ut.
Varför väljer du att sluta med din elitsatsning?
Det som framför allt är orsaken är min astma som har blivit värre och värre de fem senaste åren. Skulle jag inte haft astmaproblemen så skulle jag fortsätta elitsatsa några år till. Det har även varit en del skador som satt käppar i hjulet. Det känns trist att inte kunna tävla när man elitsatsar.
Bästa friidrottsminne från din karriär?
Det var när jag vann 800m i Europacupen 2003, näst högsta ligan och slog PB!
Hur många SM-guld har du?
Uppåt en 15 SM-guld. 8 i stafett-SM, 3 utomhus och 4-5 inomhus. år 2001 vann jag både 800m och 1500m på SM i Växjö.
Vad har du för personliga rekord?
800m: 1.46,36, 1500m: 3.43,15.
Vilket är ditt bästa lopp någonsin?
Loppet i Europacupen. Det var mycket bra förutsättningar på träningen den här perioden med många snabba löpare i klubben. Under själva loppet så stumnade löparen framför mig plötsligt rejält och stannade upp. Jag kom då ur rytmen i min löpning och var tvungen att stanna upp och att ta ytterspår för att springa förbi. Jag hade mycket i kroppen under den här säsongen kände jag och jag tror att tiden hade blivit ännu bättre än 1.46,36 om jag inte hade kommit ur rytm.
Senare under säsongen blev jag skadad i en sena i foten så att jag inte kunde tävla.
Vilka internationella meriter har du?
Jag har varit med i Finnkampen flera gånger. En gång blev det vinst (2001). Jag har även varit med i Europacupen vid fem tillfällen. 
Är det något som du känner att du missade i din karriär?
Lite synd tycker jag var att jag aldrig fick chansen till att springa i något mästerskap. Det berodde mycket på att astman hindrade mig.
Har du slutat helt med löpningen?
Absolut inte, jag kör fortfarande på nästan som förut med träning varje dag. Jag är föräldraledig just nu och kommer inte börja jobba heltid förrän Januari. Jag kommer heller inte att lägga ner tävlandet helt och hållet utan det kommer springas ett par millopp även i fortsättningen.

Nyhetsarkiv 2010
November

Utökade artiklar här nedan