Nya ansikten i klubben!

Ons 24 apr

Vi vill välkomna ett par nya ansikten i klubben! De flesta kommer från Hanviken där fem nya aktiva kommer ifrån.

Casper Gustafsson, född 2004, sprint
Emil Kågström Tyboni, född 2006, sprint
Karin Bengtsson, född 2004, sprint
Felicia Renman, född 2006, sprint
Emma Jäderberg, född 2006, sprint
Emil Edlund, född 2007, kast (ej med på bild, kommer från Boo)
Även tränarna Niklas Eriksson och Jörgen Renman gör resan från Hanviken till Hammarby.

Tidigare under året har även Thea Salomonsson Lind bytt till oss från Hanviken där hon kvalificerade sig till IUSM direkt och där slutade på en sjundeplats. Ella Johansson har valt att lämna klubben och vi önskar henne lycka till i hennes nya klubb.

 
Team 08-09 på träningsläger!

Mån 22 apr

I helgen har 08-09:s tävlingsgrupp varit på träningsläger på Bosön.
Vi hann med flera träningspass med både löpning, hopp och kast, samt teori och massa bra och viktigt prat och planering framåt.
Nu ser vi fram mot sommarens tävlingssäsong! /Linda Lindblom


Sjundeplats i SM-pokalen
efter innesäsongen

Ons 17 apr

Vi ligger på en fin sjundeplats i tabellen för SM-pokalen efter det att inomhussäsongens SM-tävlingar är färdiga.
I SM-pokaltabellen räknar man som så att seniormedaljer ger en högra poängsumma samtidigt som junior och ungdomsmedaljer ger en lägre poäng. Vi har tagit 24 medaljer under innesäsongens SM-tävlingar. Hade man bara räknat antal medaljer och inte tagit hänsyn till huruvida de är senior, junior eller ungdomsmedaljer så är vi näst bästa klubb i Sverige efter inomhussäsongen!
Klubbens mål är topp 8 i SM-pokalen. Se hela ställningen här.


Friidrotts-SM för ungdomar 2025

Nya hallen i Rantenranta Nya hallen i Rantenranta

Mån 1 apr

Svenska Friidrottsförbundet har precis annonserat ut var 2025-års Ungdoms-SM kommer att gå. Det blev Rantenranta. Denna lilla by ligger längst upp i nordligaste Norrland och ligger ett stenkast från Finska gränsen. Rantenranta IF är arrangerande klubb.
Detta är första gången någonsin som klubben fått en SM-tävling.
I byn bor det endast 300 personer. Men hela byn är som en enda stor familj och kommer samtliga att göra allt för att SM-tävlingen kommer bli så lyckad som möjligt.
Eftersom byn varken har hotell eller vandrarhem så kommer vi bli antagligen bli tvungna att bo i Kiruna som är närmaste större stad ca 2 timmar med bil ifrån Rantenranta.
Det kan konstateras att det minst sagt kommer bli ett utmanade arrangemang. Hallen där tävlingarna kommer hållas är helt nybyggd och det tros ha varit huvudanledning till att klubben fått arrangemanget. Hallen nyttjas gemensamt inom kommunen dock för även fotboll, handboll, gymnastik och speciellt innebandy som är stort där. Även att notera är att man planerar att utöka tävlingstiderna så tävlingen drar igång redan kl 8.00 på morgonen. Man vill prova ett nytt koncept med en speciell stavsatsning där man lägger stavhoppet allra först tidigt på morgonkvisten för att kunna skapa intresse och attrahera publik i form av de gymnaster som kommer befinna sig i hallen och då de har en pågående tävling i anslutning till stavhoppet tidigt på morgonen.
Dock kommer viktkastning inte kunna genomföras på ett säkert sätt i hallen så denna gren kommer att behöva avgöras i en annan by ca 12 km från hallen i en närliggande padelhall.
Då man också vill uppmuntra till kommande arrangerande så har man gett en möjlighet till klubben att få arrangemanget två år på raken. Rantenranta IF har lovat att de ska se över sin funktionärsorganisation och bistå med utbildning av funktionärer
för att kunna göra ett så bra arrangemang som möjligt under 2-årsperioden. För att komma till Rantenrantas hemsida där du kan läsa mer om mästerskapet gå in på länken här.

Nyhetsarkiv
April 2024


Utökade artiklar här nedan!