Julhälsning från JC

Tis 26 dec

2017 började för mig väldigt tungt. Jag var mitt inne i en långtidsskada och jag skulle missa min andra säsong i rad. Men ju längre året gick desto ljusare började det se ut, min stressfraktur började läka och jag kunde springa mer och mer. Kulmen av min väg tillbaka var ett väl genomfört Stafett-SM och personbästa i Skara, där jag sprang 10.69 på 100 meter. Skaraloppet skedde i juni och jag verkade inte kunna bli snabbare på resten av sommaren, vilket jag tror beror på att jag varit skadad så länge.
Nu, inför 2018, så kommer jag att ha en hel grundträningsperiod och en inomhussäsong i kroppen. Jag kommer att vara revanschsugen och hungrig efter medaljer, och jag ser fram emot att representera Bajen på många tävlingar!

Jag kommer att fira julen tillsammans med största delen av min familj. Vi är en stor syskonskara som traditionsenligt kommer äta julskinka och sitta bänkade framför TV:n klockan 3 för Kalle Anka. En nyligen startad tradition är också att ta en årlig julbild med oss syskon, vilket definitivt kommer ske även denna jul. Uppladdningen inför julen har bestått av en hel del presentinslagning och bakning av lussebullar. Tidsoptimisten i mig hade dock inte börjat inhandla julklappar förrän väldigt sent.

Ett av mina bästa julminnen var när jag som sjuåring listat ut att min morfar klädde ut sig till tomten varje år, och därför höll stenkoll på honom. Jag väntade hela dagen på att han skulle "ut och köpa mjölk" eller komma med nån annan ursäkt, för att jag näsvist skulle kunna påpeka att han egentligen skulle ut och ta på sig tomtekläderna. Min förvåning när tomten kom in genom dörren fast min morfar satt kvar i huset var minst sagt stor, och min världsbild blev för ett ögonblick skakad. Jag fick veta senare att han listat ut att vi var honom på spåren och därför slugt anlitat en extern tomte.

Mellan jul och nyår så kommer vi ha en lugnare träningsvecka som jag kommer att spendera hemma i Norrbotten. Min tillvaro kommer att bestå av vila, träning, pitepalt men också en hel del plugg eftersom jag har tentor i januari. Några dagar efter nyår så kommer delar av vår träningsgrupp att åka på ett kort träningsläger på Teneriffa, vilket jag ser som ett perfekt sätt att starta det nya året.

God Jul och Gott Nytt År på er alla!
Jean Christian Zirignon


Julhälsning från Victoria!

Mån 25 dec

Inget år är sig det andra likt och för min del har 2017 varit väldigt speciellt. Under året har jag upptäckt en ny gren och vill nu inte bara ägna mig åt häck utan också längdhopp. Hösten 2016 var väldigt jobbig för min del då jag var skadad och inte såg någon ljus framtid för mitt friidrottande. Min motivation var inte på topp men jag kämpade mig igenom hösten. Jag behövde en nystart i mitt friidrottande och började därför träna längdhopp med Oscar Gidewall och hans grupp. Det blev inte mycket häckträning då jag fick ont av det.

Oscar hjälpte mig med kontakter till rätt behandling och tack vare detta och rätt träning började allt kännas bättre och bättre. Tack vare Oscar och min träningsgrupp är min motivation nu på topp och jag är mer än taggad för 2018. Mitt fokus kommer att ligga på längdhoppet men mina planer är även att i framtiden tävla i häck igen.

Trots att året började tufft så hittade jag glädjen i längdhoppet. Att utvecklas mycket under en kort tid och hitta något nytt var exakt vad jag behövde. Det jag är mest nöjd med under året är mitt JSM-brons i längd vilket jag verkligen inte hade förväntat mig. Mitt mål under utomhussäsongen var att lära mig tävla i längd så bronset är mycket mer än vad jag hade kunnat hoppas på.

För 2018 har jag höga förväntningar och stora mål. För att lyckas med dessa kommer mitt fokus ligga på att utveckla min teknik för att kunna hoppa längre. Viktigast är i år ändå att vara hel och frisk

Jag tränar i Sätra ungefär tre gånger i veckan men resten kör jag själv hemma i Eskilstuna eftersom jag bor och har skolan här. Jag är väldigt tacksam för att pappa under hela våren skjutsade mig till Stockholm för att träna. Vet inte om det var han eller jag som var mest glad när jag tog körkort, haha.
Nu när jag är ledig från skolan under julen så kommer jag passa på att träna ännu mer i Stockholm för att  förbereda mig inför inomhussäsongen. I början av januari åker vi i gruppen till Teneriffa på ett pre season-läger vilket kommer bli en bra start på det nya året. I juni tar jag studenten och hoppas att jag så fort som möjligt kan flytta till Stockholm för att träna varje pass där.

Min jul kommer som vanligt att firas tillsammans med familjen med julmat, Kalle Anka och presenter. Önskar alla en God Jul och ett Gott Nytt År! /Victoria Almerén Hansson


Julhälsning från Ove Hultström

Sön 24 dec

Nu när jag får förmånen att skriva en liten julhälsning, måste jag först ta chansen att berömma dessa underbara ungdomar och tränarkollegor i Team100. Vår grupp består av ungdomar som till stor del kommer från forna Team 98-99 och Team 00-01 plus några nytillskott av ungdomar från samma födelseår. Man ser en ständig höjning av ungdomarnas prestationsnivå, vilket innebär att alla fortsätter att sätta PB. Men framförallt märks det på att lägstanivån har höjts för atleterna.

Under året har gruppen varit representerade på många av tävlingarna i och utanför distriktet och givetvis på USM/JSM både utomhus och inomhus med många pallplatser. Inför året hade vi planerat för, och nu även genomfört, ett träningsläger i Budapest, vilket även resulterade i ett utbyte med en friidrottsförening i staden. Så under påskveckan var vi och tränade i Budapest och under en av de sista sommarlovsveckorna kom en grupp ungerska friidrottare upp till Stockholm för en veckas träningsläger. Vi hade gemensamma aktiviteter med dem och åkte tillsammans på en tävlingsresa till Gurkspelen i Västerås.

Inför denna säsong har gruppen fått in några nya ansikten på tränarsidan och så har det skruvats lite på träningsupplägget, men i stort är det mycket likt från tidigare år. Förhoppningsvis skall det ge en injektion både till aktiva och tränare så att vi fortsätter att utvecklas. Vi ser fram mot ett spännande friidrottsår, där vi nu är inne i förberedelseperiod 3 och efter nyår börjar det roliga igen med mer grenträning i tävlingsförberedande perioden.
Att vi är inne i sista förberedelseperioden innebär ju också att det är hög tid för att bli färdig med alla förberedelser inför julen. Pepparkakor skall bakas, inte brännas, degen till lussekattsbaket ska sättas, några dagar innan julafton ska sillen läggas in, har vi köpt julmust så det räcker och dan innan dopparedagen är det dags för att fixa julskinkan samt koka en massa risgrynsgröt.
-Det var väl allt.

Nej, granen ska fällas eller i vart fall släpas hem efter att man har lyckats hitta det barriga trädet som man tillslut kan förlika sig med hos granförsäljaren. Med många års erfarenhet har vi lärt oss att alla granar kan bli fina när de har blivit vända med rätt sida fram och skjutits in i rummets hörn med lagom mängd klädsel bestående av julgranskulor, julgransbelysning och räddningen i nöden, papperskaramellerna med sina långa remsor.  Något som är säkert, är att vi varje jul kan utbrista i ”Det var den finaste julgranen någonsin” Det borde innebära att vi sätter PB varje år.
En traditionsenlig jul för mig är mat, snö och TV-tittande. -Men vadå, titta på TV!?; kanske den yngre generationen säger. Men för en annan, som är uppvuxen innan Internet och Netflix var uppfunnet och med endast en TV-kanal, vilken visade barnprogram 30 minuter på eftermiddagen några av veckans dagar så var jullovet med Jullovsmorgon varje morgon och någon eftermiddagsfilm suveränt. När jag var liten så tillbringade vi jullovet ute på en ö i Roslagen och mina första minnen därifrån är jullovsmorgon med ”Anita och Televinken” på den lilla svartvita teven. Dessutom att det någon gång under julhelgen hade snöat mycket en hel natt. Det hade kommit en meter snö och farsgubben gick ut på morgonen och skottade upp en gång till utedasset, sedan fortsatte han att skotta tills långt in på kvällen för att göra en gång till huvudfastigheten så vi kunde hämta dricksvatten. Jag kollade på Google maps och sträckan som tog hela dagen att skotta var 200m. Till hans försvar kan sägas att han inte var en sprinter.

Jularna förr var inte alltid vita, men många var det och då passade man på att åka längdskidor, vilket är suveränt om man vill förbättra grundkonditionen. Men oftast blev inte skidandet så intensivt ute på ön, så efter en vecka med mycket mat och TV-tittande började det klia i kroppen efter rejäl träning. Detta vill inte vi att våra aktiva ska utsättas för, så vi kommer ha träning i Sätrahallen hela lovet.
Hur har dessa minnen påverkat mina egna jultraditioner kan man fråga sig. För det första ser jag till att vi har förberett med mycket julmat. Men på julafton brukar vi inte få i oss mycket mer än den egeninlagda sillen och några skivor skinka med riktigt stark senap, eftersom vi har druckit glögg och fikat med en massa småkakor på eftermiddagen. ”Kalle och hans vänner” måste självklart ses och den stora utmaningen är om jag detta år ska hålla mig vaken hela timmen som programmet är (vet inte vilket år jag lyckades senast, om det någonsin har hänt). Har jag varit snäll under året kanske det ligger en julklapp till mig under granen. Vilken vacker julgran förresten, måste vara den finaste någonsin.

Efter julafton börjar den riktiga julledigheten. Självklart har vi snö. Så jag skottar uppfarten, vilken bara är fem meter lång. Sedan ger vi oss iväg och åker längd, kanske i Ågesta, för att sedan slå oss ned med en härlig fika med småkakor framför teven. När man börjar känna sig hungrig så är det bara att öppna det överfyllda kylskåpet för att plocka ut någon julmat som redan är tillagad.
Minna tidiga julminnen kanske även har påverkat vilken gren jag brukar vara tränare för, vad vet jag. Men jag måste erkänna att det är skönt att på träningen stå och hänga på spaden i längdgropen och fundera på vad jag ska ha på kvällsmackan till nyheterna på TV.

God Jul och Gott Nytt Friidrottsår önskas Ni alla av Ove Hultström.


Julhälsning - Greta Deltin

Lör 23 dec

Jag har haft en lång säsong med få tävlingar. Eftersom jag hade problem med ryggen hösten 2016 blev det ingen innesäsong, utan jag smög igång med grundträning inför utesäsongen.
Första 100m-loppet var på Lag-SM-kvalet då jag lyckades sänka mitt pers med en tiondel. Från 12,12 till 12,02 som stod sig ända till USM17 i Gävle. Hela säsongen jagade jag dröm 11 och var såååååå nära. Mitt nuvarande pers efter säsongen 2017 är skrattretande 12,00 (11,998) men det ger en dragkraft i den tunga uppbyggnaden.

Det bästa minnet jag har från säsongen är USM17 i Gävle eftersom jag äntligen fick träffa alla mina friidrottande vänner från runt om i landet igen. Såklart var 12,00 en liten besvikelse men den omvandlades snabbt till glädje då jag fick besked om att jag var uttagen till att representera Sverige i Finnkampen, vilket var en superrolig upplevelse.
Jag ser fram emot att börja tävla igen och komma ut runt om i landet och träffa alla kompisar! Det ska också blir intressant att se vilka tider jag kan komma ner på med en hel grundträning i bagaget.

Mina mål för utesäsongen 2018 är att jag såklart vill springa dröm 11 på 100m men jag jobbar också för att kvala till JVM i Finland.
Jag kommer att fira jul med familjen. Min familj åker ner till farmor och farfar i Gamleby, Småland, över julhelgen och firar med dem och mina kusiner. Det kommer antagligen bli mycket ätande (som det brukar bli hos farmor) och förhoppningsvis många presenter att öppna efter Kalles jul.

Mitt bästa julminne är utan tvekan alla jular som har spenderats i fjällen med familjen. Mycket snö och skidåkande, både slalom och längdskidor. Det är riktigt mysigt att komma hem efter en heldag i backen och sätta sig i soffan med familjen med en kopp varm choklad.
Säg inget till coach men jag tänker smita från träningen för att äta julgodis och öppna alla mängder av paket jag kommer att få. Men såklart att man hinner något träningspass mellan julborden. Nu börjar den tävlingsförberedande träningsperioden med lättare träning och vi har äntligen fått ta fram startblocken och prövat några starter efter grundträningen.

Jag har ända från månadens start laddat upp med mängder av julmust, fastän det är olagligt att dricka julmust innan julafton enligt pappa, och självklart ser vårt hus ut som en butik som säljer julpynt. Jag har också laddat med julmusik sen i oktober.

God Jul och Gott Nytt År
Greta Deltin


Presentationer från Kick-offen

Fre 15 dec

För några veckor sedan hölls en utmärkt Kick-off där tränarna till
våra ungdomsgrupper presenterade sin grupps målsättning för 2018.
Nu finns dessa presentationer att ta del av på hemsidan!
Du kan hitta presentationerna här.


Fin inledning av våra ungdomar!

Foto: Hasse Sjögren DECA Text&Bild Foto: Hasse Sjögren DECA Text&Bild

Tis 12 dec

Ett par av våra 15- och 16-åringar startade tävlingssäsongen på
helgens Luciaspel där de inledde tävlandet på ett strålande sätt!

André Barroso Johansson provade den udda distansen 30m och stod som bäst för tiden 4,41. André vann även längd med nytt personbästa 6,04 och första gången över 6 meter. Mikael Agge sprang också 30m och noterades för 4,48. Micke provade även längd och hoppade där 5,34. Martin Sundberg stötte kula och stod för resultatet 11,08.
Noah Bucht Wesslen sprang snabbt på 60m och klockades för tiden 7,84. Jonatan Borg sprang även han bra på 60m och noterade 7,97.
Teodor Borgius hoppade bra i längdhopp och var inte alls långt ifrån IUSM-kvalgränsen. 5,49 mätte längsta hoppet.
Molly Freeman gjorde den lite udda dubbleringen 600m och längd.
I 600m sprang hon in på 1.43,17. I längd blev det fina 5,13!
Klara Avebäck visade snabbhet och spänsighet då hon sprang 60m på 8,49 och hoppade 4,96 i längd. Alicia Löwhagen hade en härlig helg och tog sig till Ungdoms-SM inomhus i Växjö 3-4 mars, då hon klarade kvalgränsen i längdhopp. 5,16 blev det! Hon deltog även i 60m och höjd och där noterade hon 8,37 och 1,52. Beata Edelholm ställde upp i 60mh och fick ett bra första lopp på tiden 9,70. Elias Kapell gjorde en fin tävling och stod för två guld och ett silver. Gulden kom i 60m med 8,49, och i längd med 4,71 och silvret i kula med 9,09. Adrian Kylington tog två guld i 60m och längd med noteringarna 8,71 och 4,71.

Vi tog två stycken medaljer i stafett på 4x200m mix. Ett silver i FP15 genom Beata Edelholm, Jonatan Borg, Aiannah Hellstadius och Noah Bucht Wesslén. Och även ett brons i FP11 genom Ebba Wennebjer, Anton Roslund, Ella Johansson och Quincy Hacket.

Detta var bara ett fåtal av alla fina Hammarbyresultat denna helg!
Fullständiga resultat finns här.


Bästa ungdomsklubb!

Foto: Jonas Hedman Foto: Jonas Hedman

Ons 6 dec

Vi blev under gårdagens 08-frimöte utsedda till bästa ungdomsklubb!
Vi tilldelades priset som bästa klubb för P/F15-17 år,
och ungdomsansvarige Peter Wikström tog emot priset!


Benn på träningsläger i USA!

Tis 5 dec

Benn Harradine befinner sig sedan en vecka tillbaka i USA på ett träningsläger. Benn rapportertar att det är soligt väder och att det har varit en fin vecka av träning. Benn kommer tillbaka till Sverige på fredag.

Nyhetsarkiv
December 2017

Utökade artiklar här nedan


Gott Nytt År!

Lör 31 dec

Ytterligare ett hammarbyår har passerat, ett år som varit minnesrikt på många sätt. Det finns, som alltid, mycket positivt att lyfta fram under året. Här presenteras de tio punkter som varit bland de viktigare.


Citybanan-Tunnel run

Den 25 mars genomfördes det stora löparloppet Stockholm Tunnel Run Citybanan 2017 som arrangerades av Lidingöloppet men med Midnattsloppet AB som samarrangör.
Loppet i sig var unikt då detta endast sker en gång, och därefter kommer tunneln att vara stängd för allmänheten. Vi gjorde tillsammans med Lidingöloppet loppet till en oförglömlig upplevelse för alla löpare!


Utbyggnaden av klubbhuset

Vi har under året byggt ut vårt klubbhus vilket har varit en omfattande och expanderande process. Det har tillbyggts fler arbetsrum åt Midnattsloppet AB som flyttade in i de nya delarna den 20 september. Vi har även skapat ett samlingsrum då rivning av väggen i vårt matrum har skett.
Genom att slå ihop två rum i köksdelen får klubben äntligen möjlighet att samla större grupper för olika typer av aktiviteter i klubbhuset. I utbyggnaden ingår även att uppgradera ventilationen för hela huset, som under alla år har varit en tämligen klen historia. Peter Wikström har varit klubbens byggansvarige och tillsammans med byggfirman har man på ett effektivt sätt säkerställt att klubben och Midnattsloppet AB får så funktionella utrymmen som möjligt.
Det har installerats fiber för ett effektivare internet, det har skapats mer utrymme för tränare i klubbhuset. Kansliet ser lite annorlunda ut och ett par platsändringar har gjorts. Den blå containern har försvunnit då vi numera har fått nya ställen att förvara våra prylar.


7 medaljer på Stafett-SM

Vi gjorde vårt bästa Stafett-SM på många år då vi stod för 7 medaljer. Malmö Stadion var arenan för mästerskapet. Vi minns vårt lag som tog guld på manliga 4x100m och silver på M22 4x100m. Det blev tangerat klubbrekord av Desmond Rogo, JC Zirignon, Douglas Hellbratt och Amadou Sussoho. Här kommer vi också ihåg överraskningsbronset för våra F15-tjejer på 4x80m. I laget sprang Klara Avebäck, Alicia Löwhagen, Molly Freeman och Åsa Trosell.


Freja Avebäck – en kommande kraft att räkna med inom friidrottssverige


Freja Avebäck blev tidigare i år uttagen i Svenska Friidrottsförbundets Ungdomsråd! Freja blev nominerad av vår ordförande Ingvar Åström. Hon tyckte direkt att det lät som ett superkul uppdrag där man både får hjälpa till att påverka inom friidrottssverige men även skaffa en egen erfarenhet.
Freja har aldrig tidigare suttit med i ett råd så detta har varit en jättespännande upplevelse där hon starkt har bidragit med tankar och idéer och utvecklats mycket själv! Hon har varit med på många möten och även en konferens utomlands och håller just nu på med att jobba en del med en utbildning som kallas YALA (Youth Athletics Leader Academy) som kommer erbjudas nationellt.
Freja har mycket åsikter och har varit en superb kraft i ungdomsrådet. Fortsätter hon så här så kan hon mycket väl avancera vidare i ungdomsrådet och friidrottssverige!


Fredrik Nelson vår grymme styrkecoach

Fredrik har varit mycket involverad i våra äldre träningsgrupper där han har varit fystränare och instruerat för att säkerställa att rätt teknik används. Att kunna ha tillgång till Fredrik har varit ett riktigt privilegium och är en stark komponent på väg mot en säkrare och mer effektivare träning. Många aktiva har fått en väldigt bra koll, på kort tid med Fredrik, om korrekt lyftteknik vilket kommer ge långsiktig framgång både styrkemässigt, skademässigt och på friidrottsbanan.


Bästa klubb FP17

Vi tilldelades priset som bästa klubb i Stockholmsregionen för klasserna P/F15-17 år. Detta skedde på 08 fris årsmöte tidigare i månaden. Klubben tilldelades även detta pris ifjol.
Det är mycket roligt att klubben så många år i rad är så pass framträdande på ungdomssidan! Peter Wikström som är ansvarig för ungdomsverksamheten kommenterar: ”Vi är väldigt duktiga på ungdomssidan och det känns bra att vi är så pass framträdande i distriktet varje år”.


Midnattsloppet Stockholm

Vi gjorde åter igen ett starkt Midnattslopp på Södermalm i Stockholm. 32 843 stycken blev löpartotalen. Ett nytt inslag i år var att Midnattsloppet Stockholm tillsammans med Resursteamet startade "Glada Midnattsloppet" för personer med kognitiva funktionsnedsättningar. Loppet var en del av Midnattsloppet Stockholm där deltagarna sprang samma bana som Lilla Midnattsloppet, dvs 2 Km.
Midnattsloppet är mycket glada att tillsammans med Resursteamet kunna skapa en möjlighet för målgrupper som har en funktionsnedsättning att också få ta del av den glädje, gemenskap och positivt sammanhang ett Midnattslopp ska stå för. Vår ambition är att Midnattsloppen ska vara till för alla, men vi är ibland begränsade av de förutsättningar vi har för att göra loppen. Därför extra kul att vi fått till detta säger Göran Qvarfordt, VD på Midnattsloppet.


Rekord i antal medlemmar-igen!

Vi har under året åter igen slagit rekord i antalet medlemmar! Med 1545 stycken medlemmar är rekordnoteringen ett faktum. Det är en förbättring från fjolåret med hela 75 stycken medlemmar. Ju fler medlemmar vi är desto bättre gehör får vi hos Idrottsförvaltningen, när vi driver våra utvecklingsfrågor med fokus på Enskede IP. Så ökningen är ett mycket gott tecken på att klubbens utveckling går framåt!


Största veckan någonsin på friidrottsskolan

Under sommarens friidrottsskola var Vecka 26 i år helt fulltecknad och proppfylld av förväntansfulla barn. Otroliga 348 stycken barn var på plats denna rekordvecka vilket är fler barn än vi tidigare någonsin haft under någon vecka på Friidrottsskolan!
Det är verkligen helt fantastiskt att vi har så många barn samtidigt här på Enskede IP som vill prova på friidrott!
Veckan kryddades av vår duktige häcklöpare Amir Shaker som var på plats och gick runt i grupperna och lärde våra barn lite mer om häcklöpning och barnen fick även besök av annan duktig häcklöpare Emma Tuvesson för att ge barnen inspirerande tips och råd.


Våra äldre aktivas tävlingsprestationer

Våra äldre aktiva har varit i farten under året och de har utfört många positiva prestationer! Michel Tornéus tog SM-guld både inne och ute och kvalificerade sig till VM i London där han gjorde en finfin prestation med säsongens bästa hoppning! I tredje omgången gjorde Michel ett monsterhopp som hade räckt till medalj med tyvärr med endast 7 millimeters övertramp! Det var en längdhoppsfinal med hög klass och Michel slutade åtta med 8,18. Michel tog även silver på IEM i Belgrad med 8,08. Det blev också SM-guld både inne och ute.
Det var hans nionde SM-guld inomhus! Michels segerresultat blev 7,66! På utomhus-SM blev det 7,65 med 7,93w i sitt enda kvalhopp i kvalet. Det var Michels 22:a SM-guld totalt!

Grete Ahlbergs utveckling under året har varit anmärkningsvärd! Hon startade under inomhussäsongen med att kasta långt i viktkastning. Det blev personligt rekord och klubbrekord och en fin fjärdeplats på ISM med 18,64. Det blev också debut i Finnkampens seniorlag (som yngsta deltagaren i Finnkampen inom kvinnlig slägga någonsin.) och nytt svenskt juniorrekord där med 64,25. Hon gjorde även sin bästa placering i ett utomhus-SM på seniornivå med en fjärdeplats på SM i Helsingborg. Andra meriter är att hon efter året avrundats är Statistikfemma i världen U20 och Statistiktvåa i Europa U20. Det blev också final i JEM där hon slutade 11:a. Dessutom blev det ett ohotat guld i slägga för Grete på JSM i Gävle.

Benn Harradine gjorde en mycket fin tävling här på Enskede IP i juli och kastade 64,67 och tog sig till VM i London. Benn har jobbat 100% under året men ändå lyckats bibehålla sin höga nivå. VM:et är Benns femte! Benn Harradine gjorde sedan en bra insats i London. Benn var på 28:e plats inför mästerskapet men slutade totalt på 21:a plats med 60,95. En bra prestation av ”Big Benn” att kunna kvalificera sig till mästerskapet med tanke på de skadebekymmer har brottats med under säsongen!

Tony Darkwah har slagit personligt- och klubbrekord på 100m med fina 10,38 vilket är en fantastisk prestation! Tony var dessutom med i landslaget på Lag-EM.

Greta Deltin har haft en lovande säsong med guld på USM17 på 100m. Greta noterade som bäst 12,00 på 100m. Hon gjorde också debut i Ungdomsfinnkampen.

Klara Rådbo har varit mycket skadad under säsongen med har trots detta hunnit med och slå klubbrekord för seniorer inomhus i höjdhopp med 1,71.

Gott Nytt År!


Kick-off stafettprojekt

Emmanuel Dawlson, Sunday Ojuri, JC Zirignon och Victoria Almerén Hansson- det vinnande laget i frågesporten! Emmanuel Dawlson, Sunday Ojuri, JC Zirignon och Victoria Almerén Hansson- det vinnande laget i frågesporten!

Mån 18 dec
I lördags samlades våra seniorlag i kort stafett för en kick-off för klubbens nya stafettprojekt. Syftet var att bygga teamkänsla!

Det blev naturligtvis en hel del stafetträning. Gemensam uppvärmning med pinne, jogg och stående överlämningar, övning på att ”gå på märke" genom lätta accelerationer, 4x60 koordinationslopp med markerad överlämning, stafettlöpning 4x60m med överlämning
mellan 40-50m och även snabb löpning (90-95%) två och två.
Sedan var det dags för lunch. På eftermiddagen blev det sociala aktiviteter då vi bl.a. hade en frågesport där man skulle samla så många poäng som möjligt.
Syftet med sprintträffen var att samla våra aktiva sprinters oavsett träningsgrupp för att lära känna varandra bättre och för att få till lagkänslan för Stafett-SM. Och detta kändes det som att vi verkligen lyckades med!
Här kommer ett par filmer från stafettträningen:
Film 1   Film 2   Film 3