Väldigt lyckad Kick-Off!

Ons 27 nov
På tisdagskvällen samlades tränare och aktiva i Tallkrogens Skola för att sammanfatta den gångna säsongen och vända blicken mot säsongen 2015! Vi inledde med en stund trevlig fika. Alla klubbmästare erhöll sedan sina klubbmästarpriser! Efter det inleddes grupppresentationerna av tränarna som sannolikt var de proffsigaste presentationer någonsin under klubbens Kick-Off-historia! Vår elitmaratonlöperska Hanna Lindholm höll sedan ett föredrag om sin karriär som inspirerade många ungdomar!
För bilder från Kick-Offen, gå in här.


Rapport från Team 2003’s höstläger!

Fre 21 nov
Tvetagårdens vandrarhem är ett perfekt ställe för höst- och vårläger då vandrarhemmet ligger i direkt anslutning till ett stort nybyggt utegym och flera elljusspår. Lördagen började dock med ett träningspass i Sätrahallen där bland annat höjdteknik och stafetter stod på programmet. Trots att det var rätt trångt i Sätrahallen med samtidig utvecklingsträff för ungdomar 16-20 år gick det att få ihop så alla hade möjlighet att genomföra planerad träning. Under tiden barnen tränade åkte ett gäng föräldrar och handlade frukost och mellanmål till helgen.
Efter träningen var det avresa till Södertälje. Barnen blev utplacerade i de bilar med föräldrar som hjälpte till med transporten ner till vandrarhemmet. Vid framkomsten serverades det direkt lunch, därefter fick barnen sin rumsplacering och det blev tid för inpackning i rummen. Alla måltider förutom frukosten hade vi beställt från Alla tiders matlagare, och maten var jättegod. Tidig eftermiddag var det dags för andra träningspasset för dagen. Denna gång var det löpbana i omgivningen samt styrka som gällde. Utegymmets olika delar blev väl använda, både under detta pass och söndagens pass. Träningen avslutades med macka och frukt. Eftersom antalet duschar var få, tog det tid för alla barn att duscha efter träningen, så lagom till att alla var klara var det middagsdags. Efter middagen hade vi kommit fram till ett av lägrets höjdpunkter (!?), spökvandringen. Jag undrar fortfarande vilka som hade roligast, de ledare som försökte/lyckades skrämma barnen eller barnen själva. Att stå nere vid huset och höra barnen prata om att de inte alls skulle bli rädda och några minuter senare höra samma barn skrika uppe i skogen var underbart. Några barn gick
senare på kvällen spökvandringen igen, nu utan utplacerade ledare, och upplevde det som ännu läskigare. Annars fortsatte kvällen med att vi åt kakor och bullar som barnen själva bakat och haft med sig, och disco. Dessutom hade vi limbo-tävling som tydligt visade att det finns ett antal höjdhoppstalanger i gruppen! Efter en natts sömn serverades det jättegod frukost som följdes av söndagens
träningspass. Detta pass bestod av backträning, styrka och avslutande distanslöpning. Insatsen under söndagens träning var något varierande då det var tydligt hos många att lördagens båda pass hade satt sina spår… Styrka fick alla kört i alla fall. Efter träningen var det dags att packa och städa rummen, och därefter serverades det lunch. Alla väskor packades in i bilar och på rad (!) gick vi sedan med barnen
för att ta bussen och åka till Sydpoolens Ävertyrsbad som ligger i Södertälje centrum. Där slöt det upp ytterligare föräldrar och ledare eftersom det var tvunget att vara 1 vuxen per 5 barn då barnen inte fyllt 12. Två timmars bad senare var det trötta barn som fick sin väska på Södertälje station och satte sig på pendeltåget för att åka tillbaka till Stockholm.
Tack alla barn för en rolig helg, Tack alla föräldrar som hjälpte till att handla, skjutsa och fixa maten, och Tack alla ledare och tränare, att vi tillsammans genomförde detta.
Ser fram emot många fler läger tillsammans!
Lotta Borgius


Videos från Oscars läger på Fuerteventura!

Fre 21 nov
Vår elittränare Oscar Gidewall befinner sig med bl.a. Jasmin Sabir och Michel Tornéus på träningsläger på Fuerteventura.
Oscar har tagit några videos med våra toppatleter i aktion.
Se en video där Jasmin hoppar här.
Se en video där Jasmin och Michel kör frivändningar här.


En höstrapport från Hammarby löpning

Ons 19 nov
Hammarbys medel- och långdistanslöpare har varit igång med grundträningen i snart två månader och allting rullar på riktigt bra.
Vi genomför gemensamma pass måndag, onsdag och torsdag varje vecka med Enskede som bas. På våra träningar har vi allt från 14-åriga nybörjare till fullvuxna elitlöpare och oftast genomförs träningarna med alla aktiva på samma ställe. Under hösten har ett stort antal nya ansikten dykt upp på våra träningar och då framförallt i åldrarna 14-16 år, vilket är riktigt kul!
Med 20-30 löpare på samma träning så krävs det en hel del planering och bra samordning för att få det att fungera bra, men tränarna (Niklas Wärn, Michael Forss, Fredrik Åkerlind och Per Synnerman) har idag ett bra samarbete och hittills har allt rullat på fint. Det har hänt att det blir lite trångt och ibland måste vi anstränga oss för att ha koll på våra aktiva så att de inte försvinner i mängden, men på det stora hela så är träningarna mycket uppskattade av både aktiva och ledare. Förutom att både de yngre och mer erfarna löparna uppskattar sällskapet över generationsgränserna så är det också en fördel på de stora träningarna att alla i princip har någon jämbördig att springa med. Ibland kan det bli oväntade grupper eller par av löpare som kämpar sida vid sida. Förra veckan så körde t.ex. 16-åriga Abdullah 200-intervaller tillsammans med vår starka maratontjej Hanna Lindholm.
Majoriteten av träningarna genomförs i direkt anslutning till Enskede och som exempel på pass vi har genomfört kan nämnas 150-intervaller, backintervaller, långintervall, teknikpass och styrketräning. Löpning finns självklart alltid med som ett mer eller mindre stort inslag i våra träningar men variationen är stor och formerna ser olika ut från gång till gång. En bra uppvärmning och ett bra cirkelstyrkepass i Sturebyskolan är minst lika viktigt som att springa sig trött på intervaller i Vårflodsparken. Det här är givetvis självklarheter för våra bästa elitaktiva men något som våra yngsta löpare måste lära sig från grunden. Snart kommer snön och kylan och lite längre fram börjar inomhussäsongen. Då blir det alltid mer individuella lösningar och svårare att genomföra stora pass tillsammans. Men vi är övertygade om att höstens samkörning över åldersgränserna och samarbetet mellan träningsgrupperna kommer generera bra saker framöver. Och när inomhussäsongen är över och vi börjar träna mer utomhus igen så kommer vi självklart fortsätta på samma sätt som under hösten.
Per Synnerman Grengruppsledare Hammarby Löpning


Dejans sprinters på gång!

Ons 12 nov
Förra veckan hade elittränaren Dejan Mirkovic ett antal tester med några sprinters från sin träningsgrupp. Ett av testerna var flygande 30m, vilket innebär att man mäter toppfarten när den är som högst under en 30m-sträcka. Jonathan Wulff har kommit tillbaka starkt efter sin fotskada som han kämpat med en längre tid. Jonathan befinner sig sedan en tid tillbaka i full träning. Han har redan nått första målet för säsongen då han lyckades springa under 3 sekunder på flygande 30m, 2,99. Det är en riktigt bra tid för Jonathan med tanke på skadehistoriken, att han inte kunnat träna ordentligt på en lång tid plus med tanke på att vi endast befinner oss i november månad! Ett kvitto på att vår snabbe supersprinter är på gång. Jonathan uttrycker sig enligt följande "Jag är väldigt nöjd med att jag kom under 3 sekunder"! En annan som imponerar är Sunday Ojuri som noterade 2,92 på flygande 30m vilket är mycket bra med tanke på att det är tidigt på säsongen och att Sunday har tung träning i benen. Tiden är bästa tid för vår stjärnsprinter någonsin under ett sådant tidigt skede på försäsongen, vilket bådar gott inför inomhussäsongens tävlingar!
Tony Darkwah visar även han upp en mycket stabil form trots att det är tidigt, då han klockades för 2,93 på testet och har även han självklart mer att ge. Vår sprintkung har varit igång med träning nu successivt under en längre period och det känns som att han har potentialen att utföra stordåd inomhus om han kan fortsätta träningen utan skavanker!
Våra sprinters har dragit upp serierna med de snabba 80m-loppen som de kör. De ligger för närvarande runt 90-92 % och då kör de med spikskor också. Jonathan rapporterar att det känns riktigt bra efter det att tempot på serierna dragits upp och att han ser fram emot inomhussäsongen!


Oscar Gidewalls backspecial

Tis 11 nov
För några dagar sedan körde vår guldtränare Oscar Gidewall ett mastigt backpass med sin träningsgrupp. Klubbens trestegssuverän Jasmin Sabir fyllde 22 år och firade födelsedagen på bästa sätt med denna "present" från Oscar. Med på passet var även Michel Tornéus, Mehdi Alkhatib, Ritchie Moba och Love Fältström. Se videon som Oscar tagit här.


Hanna tia på NM

Mån 10 nov
Hanna Lindholm gjorde ännu en stabil insats under lördagens NM i finska Vantaa. Hanna öppnade sitt lopp på 7,5 km lite för lugnt men hon gjorde en mycket snabb avslutning då hon var snabbaste svensk det sista varvet. Sluttiden blev 26.04, 1.05 efter vinnaren.


Michels fina novemberhäng!

Ons 5 nov
Klubbens stjärnlängdhoppare Michel Tornéus befinner sig i en grundträningsperiod men visar trots det upp fint häng i luften!
När Michel hoppade längdhopp häromdagen under en träning i gymnastiksal så noterades ett härligt häng i luften!
Det ser redan väldigt bra ut för Michel, och då får man tänka på att vi bara befinner oss i november månad och att tävlingarna inte kommer dra igång för vår längdshoppsikon förrän i slutet av januari.
Se en video på det fina hoppet här.

Nyhetsarkiv
November

Utökade artiklar här nedan


En stor rubrik.