Resultaten från KM i Terräng


Tis 26 sep

Resultaten från KM i Terräng finns nu på hemsidan.
Resultaten finns här.


Så gick Stockholmskampen!


Tis 19 sep

I lördags gick finalen i Stockholmskampen på Enskede IP.
Våra PF13-ungdomar tog hem slutsegern. De vann varje av de fyra deltävlingarna och samlade därmed ihop flest poäng totalt. Totalt blev det hela 315 poäng vilket var en seger med totalt drygt ett 40-tal poäng. Våra PF12-ungdomar tog hem en tredjeplats. Här var det lite jämnare om poängen då vi fick ihop 270 poäng och vinnande Huddinge hade 299 poäng. Frida Krantz vann spjuttävlingen på 31,10. Hon kom även tvåa i höjdhopp med 1,51. Lana Lackanovic kom trea i höjdhoppet på 1,47. Kalle Aldskogius tog en silverplats i spjut med 28,33.
Filip Engström kom tvåa på 60m med tiden 8,37. Han vann sedan 800m hinder på 2.36,12. Tobias Pettersson tog andraplatsen i hinder strax bakom Filip på 2.37,32.
Fullständiga resultat för PF13 finns här.
Fullständiga resultat för PF12 finns här.
Poängsammanställning finns här.


Upptaktsläger Team 06!


Fre 15 sep

Under höstterminen 2017 kommer ett samarbete mellan 06-grupperna att inledas. Vi kommer i och med samarbetet att erbjuda fler träningstillfällen, åka på gemensamma läger och tävlingsresor samt gå samman i lagsammanhang. Målet är att grupperna på sikt ska gå samman i ”Team 06”. Idag åker grupperna på ett gemensamt läger och kommer umgås hela helgen för att sedan åka tillbaka igen på söndagen.

Granö gård
Vi har bokat Granö gård på Barnens ö som ligger på södra Väddö i Stockholms skärgård. Granö gård som har vandrarhemsstandard ligger avskilt och har egen badplats med brygga och bastu. Runt gården finns stora gräsytor som passar bra för lek och mycket annat.

Vad ska vi göra?
Det kommer att bjudas på rolig och mångsidig träning i både teknik, styrka och uthållighet som avslutas i en mångkamp där alla får testa sina färdigheter. Vi ska också äta gott, hinna umgås och ha kul tillsammans.


Rapport från styrelsemöte


Fre 15 sep

Förra veckan träffades styrelsen för första gången sedan sommaren. Det fanns mycket att rapportera av och diskutera.
Här är en kort genomgång.

Björn Barrefors lämnar styrelsen under pågående mandatperiod av personliga skäl. Valberedningen är kontaktad och kommer föra diskussioner med hela styrelsen. Styrelsen beslutade att inte ersätta Björn Barrefors med en suppleant.
Hammarby Friidrott kommer fortsatt att delta i Söder Bingo under 2018. Utsedd representant för Hammarby Friidrotts förening är styrelsesuppleant Mats Fältström.
Sportchef Benn Harradine har fått styrelsens uppdrag att ta fram en ny idrottsorganisation med bemanning inför 2018 som ska föredras för styrelsen.
Bygget kring vårt nya klubbhus är besiktigat och godkänt. Midnattsloppet AB flyttar in i de nya delarna den 20 september och efter det kommer rivning av vägg i vårt matrum att ske.  Styrelsen planerar en invigningsfest av det ”nya” klubbhuset senare i höst. Vi återkommer kring det.
Den planerade klubbledarkonferensen 21 oktober ersätts av en tränarkonferens den 18 november. Den årliga styrelsekonferensen har också flyttats och planeras nu till den 28 oktober. Styrelsen planerar också ett extra årsmöte den 28/11  om avgifter i Hammarby Friidrott.


5 medaljer för klubben på Stafett-DM!


Tor 14 sep

Vi tog under gårdagskvällen 5 stycken medaljer
på Stafett-DM på Källbrinks IP.
Det var framför allt våra FP11-ungdomar som hade en lyckosam kväll! Guld togs av F11 5x60m genom: Isabella Axelsson, Lii Jabbour-Clarke, Tyra Hedberg, Wilma Rydström och Emmy Wolgast. Tiden: 43,47. Guld togs även av P11 5x60m genom: Adrian Kylington, Elias Kapell, William Loqvist, Noah Lindqvist och Filip Herre på tiden 42,03.
F11 tog ytterligare ett guld i 3x600m. Guldlaget bestod av Maja Simonsson, Tyra Hedberg och Olivia Grahn och tiden blev 5.53,07.
Ett silver togs av våra F13-tjejer på 5x60m. Där sprang Alannah Hellstadius, Mira Elgeryd, Alma Robling, Frida Krantz  och Lana Lackanovic. Tiden: 40,81. Slutligen tog våra P11-killar brons i 3x600m genom Noah Lindqvist, Filip Herre och William Loqvist.
För fullständiga resultat, gå in här.


Vinst av 2006:5-gruppen i Triangelkampen!


Ons 13 sep

Vår 2006:5-grupp vann den avslutande matchen i Triangelkampen!
I söndags ägde den tredje och sista matchen i Triangelkampen rum och 2006:5-gruppen utförde en perfekt avslutning i serien genom att vinna!
De vann alla fyra grenar (500m, visselspjut, längd och kurirstafett).
För 2006:orna var det sista säsongen i serien och de kommer nästa år att istället delta i Stockholmskampen.


Intervju med Grete på friidrott.se

Foto: Hasse Sjögren Foto: Hasse Sjögren


Tis 12 sep

Friidrott.se har gjort en intervju med Grete Ahlberg
efter hennes succéfinnkamp! Intervjun finns att läsa här.


Fina insatser på
Svealandsmästerskapen i Gävle!


Mån 11 sep

Det var en del fina prestationer på Regionsmästerskapen i helgen av klubbens ungdomar!
 

Noah Bucht Wesslén sprang 80m och 300m. På 80m tog han sig till B-final med tiden 10,23. I finalen kom han tvåa. På 300m kom han en silverplats med tiden 39,54.
Klara Avebäck tog en fin femteplats i tresteg med noteringen 10,51.
Alannah Hellstadius tog brons i stav med 2,53 och tog sig även till final på 60mh med tiden 9,90w. I finalen fick hon dock inte till det och slutade åtta.
Frida Krantz tog ett brons I diskus med 28,49. Hon var även trea i höjd med 1,53. I kula kom hon fyra med 11,88. I spjut blev det en femteplats med 26,23.
Martin Sundberg ställde upp i alla kastgrenar och var stabil. I slägga blev det en femteplats med 32,52, i diskus en sjätteplats med 32,45, i spjut en sjundeplats med 34,09 och i kula en sjundeplats med 10,88.
Emil Tärnvik tog en sjätteplats på 2000m med resultatet 6.50,97.
Fullständiga resultat finns här.


Stockholmskampens
tredje match avklarad

Fre 8 sep

Våra 2004:or hade en mycket lyckad Stockholmskamp då de segrade på 61 poäng, tre poäng före närmast jagande Huddinge. I denna match handlade allt om tre klubbar, Hammarby, Huddinge och Täby.
Våra 2005:or slutade på en femteplats men det var mycket jämnt om placeringarna! Slutsumman blev 38 poäng.
Några individuella resultat som sticker ut var P13-killen Kalle Aldskogius som hade en mycket lyckad afton. Det blev två andraplatser. Den ena i tresteg med 10,17 och den andra i diskus med 33,22. Kalle hade även en tredjeplats i 200mh med 32,83.
Alva Enblad vann diskustävlingen i F13 med kastet 22,63.
Frida Krantz var fyra i samma diskustävling på 20,17 och slutade även trea på 200mh med noteringen 32,61.
Klubben hade bra noteringar i kastgrenarna. F12-tjejen Rimna Goitom vann en annan kastgren när hon segrade i spjut på 20,62.
Linnea Lindefalk var trea i samma spjuttävling på 19,75.
Resultat från tävlingen finns här.


Michel i morgonsoffan i TV4

Foto: Thomas Windestam Foto: Thomas Windestam

Ons 6 sep

Vår superlängdhoppare Michel Tornéus gästade i morse TV4:s morgonsoffa. Denna vecka är det "GeBortTillSport-vecka". TV4 vill att alla ska ha möjligheten att ägna sig åt idrott - även om man inte har så mycket pengar. En som engagerat sig är klubbens och Sveriges bästa längdhoppare, med det svenska rekordet 8,44, Michel Tornéus, som hade en tuff uppväxt. Se klippet här.


Kraftmätningen

Tis 5 sep

Klubben slutade på en tolfte plats i finalen på Kraftmätningen.
Många ungdomar som skulle varit med var tvungna att kasta in handduken pga. skador och sjukdomar.
Så utefter förutsättningarna så gick det bra! Totalsumman för vårt mixlag blev 24 255 poäng.
Pojklaget stod för 11 304 av poängen (9:a) och flicklaget för 8 429 poäng (17:e). I stafetten tog vi 4522 poäng (11:a).
Fullständiga resultat och poängsammanställning finns här.


Fina Hammarbyinsatser
på Finnkampen!

Foto: Thomas Windestam Foto: Thomas Windestam

Mån 4 sep
Fem hammarbyare var med på Finnkampen+Ungdomsfinnkampen!

Vår släggkasterska Grete Ahlberg gjorde ett superkast på Finnkampen! Kastet mätte hela 64,25 och är nytt personligt rekord och klubbrekord!
Michel Torneus vann längdhoppstävlingen på 8,03.
Erik Ehrlin hoppade tresteg men stannade på 15,19.
Sandra Eriksson sprang 10 000m och kom trea på 34.44,83.
Greta Deltin var tvåa i Ungdomsfinnkampen på 100m med tiden 12,18. Hon sprang sedan första sträckan i laget som vann 4x100m på tiden 46,57. Resultat finns här. Resultat Ungdomsfinnkampen finns här.

Ons 17 okt
Habtom debuterade som terränglöpare efter två månaders träning och gjorde det alldeles utmärkt vid distriktsmästerskapet på Brantbrink. Resultaten hittar ni via länken här!

Nyhetsarkiv
September 2017

Utökade artiklar här nedan


Johan Moberg-den osynlige ryggraden!


Mån 18 sep

Midnattsloppet pålitlige medarbetare i backoffice har efter trogen tjänst bestämt sig för att hitta nya utmaningar i livet. Här kommer en kort intervju med vår stabile ryggrad i Midnattsloppets hjärta!
 

Hur länge har du jobbat på Midnattsloppet?
Jag började 1 maj 2010 så jag har nu jobbat här i drygt 7 år. Tiden har gått väldigt fort och det känns verkligen inte som 7 år! Det var Jocke Löfwing som fixade hit mig, vi kommer ifrån samma stad, Sandhem i Västergötland och har känt varandra hela våra liv. När jag började här var villkoren 3 månaders tjänst med ingen som helst chans till förlängning men nu drygt 7 år senare är jag alltså fortfarande kvar.

Har du några friidrottsliga talanger?
Jag har väl inga direkta friidrottstalanger. I skolan var jag oftast medelmåttig i de flesta friidrottsgrenar, förutom min kondition som var rätt bra. Jag var dock duktig i bollsport då jag lirat fotboll i 22 år och även en hel del innebandy. Jag var med på ett klubbcastorama för några år sedan där jag slog Jocke i diskus, slägga och kula.

Hur upplever du att Midnattsloppet har utvecklats
under alla dessa år som du varit i klubben?
När jag började så hade Midnattsloppet i Stockholm 21 000 löpare och år 2014, fyra år senare, hade vi 42 000 stycken. De andra Midnattloppen i Göteborg, Malmö och Helsingfors har i stort sett legat kvar på samma anmälningssiffror hela tiden. Organisationen har blivit mer proffsig och allt har utvecklats bättre och bättre under åren. Vi jobbar t.ex. mer systematiskt. Sättet vi hanterar företag på är nu bättre och effektivare och uppföljningen av faktureringen är bra mycket bättre. Alla system är mer utvecklade, förut kunde vi t.ex. fortfarande använda oss av fax men nu är det mer fokus på sociala medier och forumlär på hemsidor. Det finns en plan och en röd tråd genom allt vi gör och det är det som är den största utvecklingen inom organisationen.

Vad har din roll i utvecklandet av loppet varit?
Min roll under arrangemangsdagen har varit att ha hand om infotältet i alla loppen. Att bygga/riva tältet och att stå i tältet och lämna information. Det senaste loppet i Helsingfors som blev mitt sista lopp blev också mitt 30:e Midnattslopp! Annars har jag ju mest jobbat bakom kulisserna. Jag har varit den osynliga administratören bakom loppen och har haft hand om ekonomin som t.ex. fakturering. Jag har även haft ansvar över att utveckla anmälningssidan, ansvaret över hemsidan, kundtjänst, anmälan och utveckling av startbevisappen som vi hade i år.

Vilken är höjdpunkten under dina år här? Berätta om bästa minnet.
Höjdpunkten under alla dessa år på Midnattsloppet var helt klart 2014 när vi nådde 42 000 löpare på loppet i Stockholm och blev Europas största 10km-lopp! Det var en otrolig känsla att vi lyckades med ett arrangemang så stort och som också fungerade så pass bra! Vi var trots allt bara fem stycken anställda (förutom alla duktiga funktionärer förstås) och det kändes extremt tillfredsställande att vi kunde lösa arrangemanget så pass bra!

Hur ser framtiden ut?
Jag gör min sista dag här fredag 29 september. Jag flyttar till Enköping där jag kommer bo tillsammans med min flickvän. Flytten går i oktober. Jag har inget nytt jobb klart ännu men kommer söka jobb inom administration eftersom det är det jag gjort dessa senaste 7 år. I framtiden hoppas jag även på barn och familj!
Det har varit fantastiskt roligt att ha varit här i 7 år! Alla härliga människor man träffat från Stadium, Adidas, de aktiva i Hammarby som man stött på titt som tätt etc. En lite rolig detalj är att det är många som sett mig här i klubbhuset väldigt ofta men som inte riktigt förstått sig på vem jag egentligen är. Saker som verkligen varit roliga och tillfredsställande är det positiva man fått läsa på t.ex. Facebook efter loppen och hur välarrangerade folk tycker att loppen har varit. Det ger en verkligen en boost!
Dock är det ju lite sorgligt att lämna allt detta bakom sig. Jag kommer sakna allt fotbollssnack med Dejan och Micke, golfspelande på arbetstid, och alla härliga människor man träffat!
Kommer du komma tillbaka i framtiden?
Det tror jag inte men man ska aldrig säga aldrig! Kolla i Jockes fall, han har ju varit tillbaka här titt som tätt så man vet aldrig var framtiden har att erbjuda..


Rapport från Hedemora

Ons 6 sep

Team 03 var på sommarläger i Hedemora 6-13 augusti.
Här kommer en summering.
Det var söndag 6 augusti och dags för Team 03 att åka på träningsläger till Hedemora. Efter en knappt två timmar lång tågresa möts vi på stationen av vandrarhemsinnehavaren som transporterar våra väskor till vandrarhemmet medan vi promenerar dit på en kvart.
En ledare och två aktiva åker dit med bil med utrustning såsom stavar, släggor, diskusar mm Vi är nu två ledare och 17 aktiva på plats i Hedemora.

Efter att ha installerat oss på vandrarhemmet som vi i princip tar över helt, promenerar vi till Vasalidens friidrottsarena som vi oxå tar över. Efter träningspass och dusch på IP går vi tillbaka till vandrarhemmet där middagen har levererats från en cateringfirma.
Kastcoach Blomman ansluter till truppen och styr upp kastträningen. Halvvägs genom veckan lämnar Blomman samtidigt som vi får förstärkning av två ledare och en aktiv. Två av våra aktiva passade på att fylla år under veckan, ena firar vi på onsdagen med bad och fika på stranden, andra firar vi med pizzamiddag och tom lördagsgodis – det var ju trots allt lördag!

Vi kör två träningspass om dagen på Vilundavallen. Tillagning av frukost, fram- och undanplock av levererad mat till lunch och middag samt disk efter delas upp mellan de aktiva så att alla under veckan får fixa en av varje.
Vi åker och badar i Matsbodasjön ett par gånger under veckan och har även lite kvällsaktiviteter i olika former såsom krocket, volleyboll, fylla vattenhinkar, springa med ballonger, hanståendeutmaning, kullerbyttor, lite latinodans mm.

Hedemora var ett bra läger, lagom långt från Stockholm och perfekt gångavstånd mellan vandrarhemmet och arenan. Nu är vi redo för höstens träningar och tävlingar!