Benn skrev autografer på Enskede IP

Tor 30 jun
Vår olympiske diskuskastare Benn Harradine skrev tidigare idag autografer till en hel friidrottsskolegrupp som var i närheten under hans träning på Enskede IP! Friidrottsskolan pågår på Enskede IP. Idag under friidrottsskolan blev en av grupperna väldigt inspirerade! Vår olympiske diskuskastare Benn Harradine tränade nämligen ute på arenan så gruppen som var i närheten blev väldigt imponerad av Benns långa kast. Gruppen med inspirerade barn var då tvungna att få vår superkastares namnteckning! Benn skrev därför ett gäng autografer till de glada barnen!  Benn är klubbens hittills enda deltagare som kommer vara med på OS i Rio de Janeiro i Brasilien i augusti.


Frida klar för EM!

Tor 30 jun
Frida Persson fick häromdagen klartecken till deltagande i EM i Amsterdam! Frida blev uttagen ett par dagar efter hennes sista lopp
på 400mh i Oslo för en knapp vecka sedan då hon sprang på 58,24.


Många hammarbyare på Sollentuna GP

Ons 29 jun
Härligt väder på Sollentunavallen med sol och över 20 grader med
fina medvindar gav goda förutsättningar till personliga rekord under gårdagskvällen på Sollentuna GP!
Vår diskuskung Benn Harradine var endast centimeter ifrån säsongsbästat i diskus. Han fick iväg diskusen 62,05.
Jacob Ewertzh gjorde ett nytt stabilt lopp på 100m endast hundradelar ifrån förra veckans personliga rekord. Nu blev det 10,62!
Desmond Rogo gjorde även han ytterligare ett snabbt lopp och noterade tiden 10,88. Tyvärr för Desmond blåste det i detta lopp mindre än i de övriga 100m-loppen och i ett lopp med mer vind hade Desmond med stor säkerhet tagit sig under 10,80.
Sunday Ojuri sprang 100m och noterade 11.00. Sunday brukar vara en "slow starter" och bli bättre och bättre successivt under säsongen.
Vår startkanon Erik Nyberg fanns även med på startlinjen på 100m under gårdagskvällen och han noterade 11,07.
Markus Ögren sprang ett nytt stabilt lopp på 100m och klockades för 11,21. Kristian Efremov sprang 400m I hard konkurrens och noterade tiden 49,38. Bienvenue Musore var tillbaka på tävlingsbanan igen. Han sprang 800m och klockades för tiden 1.55,59. Akile Mehari gjorde ytterligare ett bra lopp på 800m och noterade i närheten av säsongsbästat när han sprang på 1.56,46. Fredrik Orrsveden satte säsongsbästa med tiden. 1.59,44. Abdullahi Adan uppvisade jämnhet när han sprang på en tid i närheten av perset. 2.00,36 blev det igår och bara en tidsfråga innan det blir under 2 minuter.
Oumar Thiam hoppade säsongsbästa I längdhopp med 6,70.
Vera Gerendas satte nytt personligt rekord på 800m med 2.21,42.


Grete nästan 60m!

Tis 28 jun
I söndags var Grete Ahlberg med i en mindre resultattävling i idylliska Trosa. Tävlingen var "specialutformad" för deltagare som låg i nivå med eller i närheten av kvalgränser till EM- och JVM-uttagning.
Gretes form är i stigande och hon gjorde säsongens (hittills) bästa tävling. 59.98 i slägga är 2.5 över kvalgränsen till JVM och hon hade ytterligare 3 omgångar över 58m.
Trots att Grete med bred marginal och i flera tävlingar har passerat JVM-kvalgränsen så är hon inte ensam om detta i Sverige. Hon konkurrerar med 3 sistaårsjuniorer om endast 2 platser.
Toppbredden i slägga för juniortjejerna i Sverige håller internationell toppnivå och har vållat ett ovanligt men angenämt problem för svensk friidrott:
"Vilka två tjejer ska vi lämna kvar hemma men som visat resultat som alla är tillräckligt bra för att nå en JVM-final?"
Slutlig uttagning sker efter Världsungdomsspelen kommande helg. De två bäst placerade där får representera Sverige i JVM i Polen i slutet av juli.... fortsättning följer. 


Jasmin än en gång över 13 meter!

Mån 27 jun
Jasmin Sabir har fått in snitsen i sitt trestegshoppande.
Även Frida Persson och Mehdi Katib tävlade i helgen.
Jasmin Sabi  fortsatte att vara stabil på 13 meter då hon noterade ännu en tävling över 13-metersstrecket. 13,00 blev det på en tävling i Finland. Frida Persson gjorde ett fint lopp på 400mh i Norge och noterade 58,24 som var säsongsbästa! Mehdi Katib slog även han nytt säsongsbästa på en tävling i Spanien. Höjden är just nu osäker men eftersom det handlar om ett nytt säsongsbästa så innebär det minst en höjd på 2,16!


Våra snabba sprintgrabbar

Tor 23 jun
Igår kväll arrangerade IFK Lidingö en extrainsatt tävling på Lidingövallen. Då vädret var perfekt med behaglig temperatur och perfekta vindar för sprintlöpning var det ett paradis för våra sprinters som därför sprang riktigt fort! Tony Darkwah visade att han var tillbaka på 100m-banan efter 2 års frånvaro från distansen. Tony sprang på 10,57w i det första loppet och noterade sedan 10,61 i godkänd vind.
Jacob Ewertzh visade att formen är mycket god då det blev 10,58w på 100m, det snabbaste loppet Jacob någonsin sprungit! I andra loppet klockades Jacob för 10,60 i godkänd vind vilket innebar att han sänkte sitt pers med en tiondel! Både Jacob och Tony tog sig in på topp-10 på Sverigestatistiken med sina supertider!
Även Desmond Rogo imponerade stort i den magiska sprintkvällen. 10,73w är det snabbaste vår sprintsensation någonsin gjort! Han följde upp det med 10,83 i godkänd vind! Även Rodi Kay fick till ett fint lopp på 100m med 11,14 i godkänd vind! Jasmin Sabir hoppade över 13 meter i tresteg igen för första gången på 16 månader! Nu fick hon till ett hopp på 13,02!


Landslagsuttagningar!

Ons 22 jun
Michel Tornéus och Victoria Almerén har blivit uttagna till EM respektive UEM! Häromdagen blev två hammarbyare klara för deltagande i internationella mästerskap.
Michel Tornéus har blivit nominerad till EM i Amsterdam 6-10 juli och Victoria Almerén Hansson är klar för Ungdoms-EM 14-17 juli!


Klubbkampen

Tor 16 jun
Klubbkampens första tävlingshelg är sedan nästan två veckor sedan till ända. Väldigt roligt att se så många starter från de olika föreningarna.
Poängen från Stockholm mini/junior marathon utdelades som följer:
1. Lidingö 569p
2. Tureberg 165p
3. Hammarby 157p
4. Spårvägen 152p
5. Hässelby 144p
Poängen från SAYO utdelades enligt följande:
1. Lidingö 73p
2. Tureberg 42p
3. Hässelby 18p
4. Hammarby 11p
5. Spårvägen 0p
Detta betyder att vi efter Klubbkampens första tävlingshelg har en total poängställning som ser ut såhär:
1. Lidingö 642p
2. Tureberg 207p
3. Hammarby 168p
4. Hässelby 162p
5. Spårvägen 152p
Lidingö alltså just nu i en klar ledning med de andra klubbarna i jämn fight om andraplatsen. Nu laddar vi om till sommarens nästa löparfest som är Lilla Midnattsloppet den 13 Augusti.


Snabba sprintlopp
trots trist väder på Bauhausgalan!

Fre 17 jun
Tyvärr innebar Bauhaus-Galan ännu en tävling i kallt väder och motvind vilket åter gjorde det svårt att notera riktigt snabba tider men våra sprinters hanterade motvinden på ett bra sätt och lyckades trots denna notera fina tider med mersmak! Mäktigt var att vårt FP12-lag vann 4x200m-stafetten på 1.57,19! Det var hela 23 stycken lag med så det var stor prestige att vinna denna stafett på ett kokande Stadion!
Desmond Rogo gjorde ett finfint 100m-lopp och slog personligt rekord med 11,05 trots 1,3 i motvind! Tävlingen ger mersmak då Desmond har stora möjligheter att förbättra sig ytterligare eftersom han till och med kan slå personligt rekord i motvind. Jacob Ewertzh gjorde ett mycket fint lopp på 100m och noterade 10,82 i 0,6 motvind! Imponerande att kunna springa så fort under omständigheterna av Jacob! Det kan bli rejäla pers i sommar om han fortsätter på samma sätt! Jacob sprang även 4x100m-stafett i Svenska landslaget och där noterade laget 40,12. Jacob sprang tredje sträckan. Benn Harradine fick inte till det i diskusen och kom trea på 60,85. Emma Tuvesson sprang 100mh men fick inte till det riktigt då det åter igen var ett lopp i motvind för Emma. 14,45 blev tiden.


Friidrottsskolebarnen imponerade
av vår världskastare Benn!

Ons 15 jun
Igår befann sig klubbens diskuskastare Benn Harradine på Enskede IP för ett träningspass. Vår storväxte australiensare möttes av imponerade barn som samtidigt deltog i klubbens friidrottsskola.
Så det blev självklart en bild. Benn tränar för OS i Rio de Janeiro som inleds i augusti.


Benn är hoppfull

Tor 9 jun
Vad är bakgrunden bakom Benn Harradine? Australiska ABC News har skrivit en artikel där vår olympiske diskuskastare berättar om sin resa.


Dubbla segrar i Stockholmskampen!

Tor 2 jun
Hammarbys PF12-13 segrade på Stockholmskampen!
Igår gick Stockholmskampens andra match på Hässelby IP. Våra P13-killar vann alla grenar (5x60m stafett, 600m och diskus). I stafetten blev det även klubbrekord med 40,72 av Jonatan Borg, Markus Moberg, Teodor Borgius, Emil Tärnvik och Linus Wåtz! Våra F13-tjejer vann stafetten, diskus och kom femma i 600m. Tillsammans vann FP13-laget med 62 poäng, 9 poäng före Huddinge. Våra P12-killar vann tresteget, kom trea i spjut och även trea i stafetten. Våra F12-tjejer vann stafetten, tresteget och spjutet. Sammanlagt vann även FP12-laget med 62 poäng, 6 poäng före Täby.


Benn på Europaturné!

Tor 2 jun
Vår superkastare Benn Harradine befinner sig just nu i Rom för att delta i kvällens Diamond League-gala! Benn kommer möta många duktiga kastare, bl.a. Piotr Malachowski, Robert Harting, Philip Milanov och Daniel Ståhl. Vädret förutspås tyvärr bli regnigt men vi hoppas att det kan bli uppehåll under diskustävlingen.
Benn kommer sedan styra kosan mot Birmingham där han på söndagen kommer kasta i ännu en Diamond-League tävling mot världseliten i diskus. Diamond League-serien tar därefter en paus innan det för Benn är dags att kasta igen i en tävling med Diamond Leaguestatus, vilken då kommer bli i Monaco i mitten av juli. Andra tävlingar för Benn under juni månad kommer bli Stockholm Bauhaus Athletics, 16 juni, Folksam Challenge i Umeå 21 juni och Sollentuna GP 28 juni.


Bilder från Stafett-SM

Ons 1 jun
Här kommer en bildsamling från Stafett-SM.
Bilderna är tagna av Hans Olsson, Ove Hultström, Lissi Gustavsson
och undertecknad. Bilderna finns här.

Nyhetsarkiv
Juni

Utökade artiklar här nedan


Yasmin Jelassi, pånyttfödd i USA!
Tis 21 jun
En av klubbens sprinttjejer Yasmin Jelassi har spenderat ett läsår i USA. Under sin USA-vistelse har hon förbättrat sig med bred marginal. Här kommer Yasmins egna ord om sin vistelse på andra sidan av sjön.
 
Att flytta till USA var ett väldigt spontant beslut av mig och det gick inte riktigt som planerat till en början då tränaren på Northern Michigan University som rekryterade mig tyvärr beslutade sig för att sluta bara en vecka innan jag skulle flyga dit. Vår friidrottsgrupp fick då alltså i princip vara utan professionell tränare hela träningsperioden innan inomhussäsongen började, i stället fick vi en tränare från cross country-gruppen tills att de hittade en ny tränare. I och med detta var det svårt att veta vad man skulle förvänta sig de första tävlingarna men lyckligtvis fick jag till en del bra tider. Under inomhussäsongen på 60m blev 7.83 den bästa tiden, den gjorde jag i försöksheatet på GLIAC Indoor Championship i Tiffin, Ohio, vilket var den sista tävlingen, fick jag en tid på 7.86 i finalen. Jag kände efter säsongen att det definitivt inte var det snabbaste jag hade i mig, jag har mer att ge. Det hade krävts en tid på 7.73 för att kvala vidare till nationals (motsvarande SM) men jag är jättestolt över att ha kunnat förmedla ett personbästa utefter omständigheterna. Det tillkom en del ospecificerade skador under säsongens gång så jag är glad att det ändå gick så bra.Då inomhussäsongen hade börjat hade vi i samma veva fått en ny kvinnlig tränare, så inför utomhussäsongen hade vi nu i alla fall en riktig tränare. Jag och hon hade olika träningsfilosofier och jag kände kanske inte att träningen var så bra. Det betyder inte att det inte var jobbigt men kanske inte helt rätt, men det är inte min plats att avgöra. Åter igen kände jag mig väldigt osäker inför den första 100m-tävlingen. Skönt nog sänkte jag mitt personbästa här med, från 12.56 till 12.35 på Red Foster Inv. I Whitewater Wisconsin, dock med för mycket medvind (5.0), sen i igen till 12.20 helt lagligt på sista tävlingen GLIAC Outdoor Championchips i Big Rapids, Michigan. Det hade krävts en tid på 11.99 för att vara aktuell för nationals.


Efter förbättrade resultat har jag verkligen blivit motiverad att fortsätta kämpa för att bli ännu bättre, så jag är taggad på att se hur det går i Hammarby nu när jag är tillbaka. Målet är att så småningom komma under 12 sekunder såklart! Det känns väldigt konstigt hur jag har kunnat prestera så bra även fast jag inte har känt att träningen varit speciellt bra. Det har fått mig att inse att träningen, fysiskt sätt inte alltid är det viktigaste, även om det är viktigt såklart! Men den mentala styrkan är verkligen kraftfullare än man kan tro. Det var min vilja och min mentala styrka som tog mig längst tror jag och det var det som gjorde att jag äntligen kom ner några hundradelar! I och med att skolan ligger i norra delen av Michigan fick vi alltid resa ganska långt för att tävla, man reste nästan varje helg under tävlingssäsong och det kunde ta mellan 6 till 11 timmar, så det var otroligt påfrestande ibland att komma hem efter en till exempel 8 timmars bussresa en söndagsnatt, och sen behöva gå till lektionen på måndag morgon. Så sömn var verkligen min bästa vän som jag prioriterade före mycket annat. Utan familj och nära vänner hemifrån blev man verkligen som en familj i friidrottsgruppen. Vi hade träning varje dag i princip, ibland 2 gånger om dagen (bortsett från när vi hade tävlingar). Det kan låta mycket men en del träningar kunde till exempel vara återhämtning och knappt ta en timme. Men det tog absolut upp mycket tid så utanför lektioner, plugg och tävlingar blev det inte mycket fritid, så gruppen var för det mesta ens sociala liv. Bor man i dormrooms som jag gjorde, så är man ju omringad av kompisar så när man hade tid över eller ville ta en paus från allt pluggande så kunde man bara kliva ut ur sitt 12"x12" rum och hänga ute i korridoren med dem. Man blev väldigt nära de man bodde med på grund av det, men ännu närmre med friidrottsgruppen, så vi grät såklart floder när jag skulle åka hem till Sverige.


Rekordregn på Bauhaus Youth!
Mån 20 jun
På lördagen var det tyvärr usla väderförhållanden men det hindrade inte oss hammarbyare att prestera på topp på Bauhaus Athletics Youth!
Vera Gerendas gjorde ett superlopp på 1500m och noterade nytt personligt rekord med fina 4.57,91.
Timothy Olsson gjorde en tävling med mersmak i trestegstävlingen. Han noterade 14,07 trots en fot kvar till plankan och allmänt svåra väderförhållanden.
Martin Forsberg slog nytt personligt rekord i stavhopp och börjar närma sig 4-metersgränsen. 3,96 blev det nu.
Paul Förnestig gjorde fina lopp på 80m och slog nytt personligt rekord med 9,50 trots en usel start.
Greta Deltin sprang 100m i dåliga förhållanden och persade trots detta med 12,53.
Stina Gustavsson hade en fantastisk helg där hon tog en guldkvadrupel och slog många rekord! På 80m inledde hon med personligt rekord, klubbrekord, mästerskapsrekord och distriktsrekord med 9,91. I finalen förbättrade hon detta rekord till 9,75!  Det blev samma rekordslakt på 80mh där ”vår guldklimp” noterade 11,32 vilket är personligt rekord, klubbrekord, mästerskapsrekord och distriktsrekord. De övriga två gulden kom i 300m med tiden 40,98 och i kula med 12,34 vilka båda var pers!
Klara Rådbo deltog i en del grenar som vanligt men lyckades bäst i 80mh och längdhopp där hon slog personliga rekord. 12,04 blev det i häcken och 5,60 i längden. Det blev också höjdhopp och där klarade Klara 1,60.
Även Sira Gassama hade en härlig helg med dubbla personbästan. På 80m noterade hon 10,18 och i längdhoppet 5,49.
Isa Hausmann ville inte vara sämre och slog även hon dubbla personbästan. Hon tog 3-metersgränsen i stav för första gången med 3,01 och klarade nya pershöjden 1,58 i höjdhopp.
Markus Ögren satte nytt personligt rekord på 200m med fina 22,66, i svag motvind. Markus sprang även en snabbt 100m-lopp men fick tyvärr ingen tid i loppet pga. fel med tidtagningen.
Abdullahi Adan satte nytt personligt rekord på 800m trots en lite oviss farthållning. 2.00,08 blev nya perset och Abdullahi närmar sig drömgränsen 2 minuter.
Jacob Palmerstedt kastade till sig nytt pers i spjut med fina 42,28.
Daniel Simic Richtnesberg kastade 40,09 i spjut vilket var nytt pers och första gången över 40 meter.
Vilma Hultström gjorde ett fint lopp på 800m men tröttnade lite sista 150m. Tiden blev 2.22,79. Under 2.20 är bara en tidsfråga för Vilma.
Victoria Almerén Hansson sprang 100mh och noterade nytt personligt rekord och klubbrekord med 13,62.
Våra yngre längdhoppartjejer hoppade långt, speciellt Kathleen Larsson med 5,09. Även Beata Edelholm var över 5 meter med 5,03 och Klara Avebäck var även hon nära drömgränsen med 4,93.
Marina Janhunen sprang 200m och gjorde ett stabilt lopp med 26,46w.
Filippa Ramberg gjorde ytterligare ett stabilt lopp på 800m och klockades för 2,28,17.
Grete Ahlberg tävlade i Sveriges största kasttävling Bottnarydkastet och slog nytt personligt rekord och klubbrekord i slägga med 58,88.


Tävlingarna i helgen

Tis 14 jun
I helgen har det varit gott om tävlingar!
I Uppsala, Enskede och även utomlands.

Uppsala
I Uppsala präglades tyvärr tävlingen av motvind på upploppet vilket gjorde det svårt för våra sprinters att springa riktigt snabbt.
Desmond Rogo gjorde debut på 100m. Vår kraftfulle sprinter noterade 11,13 i försöken i motvind. I finalen hade han 11,23 i ett ännu tuffare motvindslopp. En fin start av Desmond!
Jonathan Wulff noterade 11,27 i samma lopp. Ett stabilt lopp av Jonte som kommer bli bättre och bättre för varje lopp.
Roligt att se Rodi Kay tillbaka på tävlingsbanan igen! Det blev goda 11,50 av Rodi i en del motvind vilket var en utmärkt prestation!
Yasmin Jelassi sprang 100m och noterade 12,67 i ännu ett motvindslopp.
Grete Ahlberg satte nytt personbästa i slägga på 58,83 och tog sig upp en placering på Sverigestatistiken. Det blev dock 60 meter på träningen igår av Grete men som behöver få till det på tävling också.
Jacob Ewertzh gjorde ännu ett stabilt lopp på 200m. Nu blev det 21,85 trots motvind och allmänna dåliga förhållanden. Jacob har mycket kvar att ge och rapporterar att tider i 21,3-trakten mycket väl är möjliga i bättre förhållanden!
Victoria Almerén Hansson sprang 100mh och noterade 14,01 som bäst i kraftig motvind.

Kraftmätningen
Vi vann kvalet till Kraftmätningen på 29 200 poäng!
Stina Gustavsson sprang 80mh på 11,33 vilket är en kapning av hennes tidigare pers, klubbrekord och distriktsrekord! (om vinden är godkänd, vilket vi i detta nu inte vet).
Siri Lindvall slog personbästa i längd med fina 5,19 vilket också är över kvalgränsen till sommarens USM.
Klara Rådbo hoppade 1,64 i höjdhopp trots lång väntan. I längd blev det 5,13. Hon stötte även kula (11,16) och kastade spjut (30,11).
Hanna Lindé sprang 800m på 2.31,75 i stort sett helt ensam.
My Lindberg och Isa Hausmann klarade både kvalgränser till USM på häck (12,54) respektive höjd (1,56).
Paul Förnestig var med i ett par grenar men lyckades bäst i längd där det blev 5,42.
Daniel Richtnesberg ställde upp i många grenar och bra speciellt gick det i spjut (34,31), och höjd (1,60).
Finalen går i Linköping 3-4 september.

Genéve, Schweiz
Mehdi Katib gjorde en stabil höjdhoppstävling med 2,15 som bäst men vår superhöjdhoppare hade ett bra försök på 2,20! Mehdi är på gång!
Jasmin Sabir fick inte till det riktigt men slog i varje fall ett årsbästa med 12,75 i dåliga förhållanden.
Michel Tornéus fick inte till det i längdhoppet och stannade tyvärr på 7,56.
Emma Tuvesson hade tuffa förhållanden i 100mh och noterade 14,57.


Många ljusglimtar trots svåra förhållanden!

Tis 7 jun
Vi hade många hammarbyare igång under långhelgen.
De flesta på SAYO men även i Skara och på sydligare breddgrader.

SAYO
I Sollentuna hade vi många hammarbyare på plats. Tyvärr blåste det ofördelaktiga motvindar under stora delar av helgen vilket påverkade resultatnivån negativt. Trots detta lyckades en del riktigt bra!
Sunday Ojuri drog igång säsongen med 10,96 på 100m. En helt okej säsongsinledning. Kidus Yohannes Getahun slog pers med 11,41. Markus Ögren noterade årsbästa med 11,29. Kristian Efremov slog årsbästa på 400m med 48,82. Hna provade även distansen över häckar och där blev det 56,61. Christoffer Ahl sprang 400m och 800m och noterade 51,63 respektive 1.57,07. Vår nye löpare Akile Mehari gladde med nytt årsbästa på 800m med 1.56,37 och bästa tid i Hammarbylinnet! På 1500m blev det 4.06,25. Abdullahi Adan satte nytt personbästa på 800m med 2.01,12. På 1500m noterade han 4.12,85.
Amir Shaker sprang två lopp på 110mh med 14,07 som bäst.
Timothy Olsson tog sig över gränsen 14 meter i tresteg för första gången! 14,02 och vinst blev det för Timothy!
Matthew Brown ställde upp i diskus och kula och nådde 51,54 respektive 12,26. Carl Krüsell Berg ställde upp i slägga och nådde 41,39. En okej insats av Carl som har nått längre på träning och försöker omsätta träningslängderna till tävling.
Yasmin Jelassi sprang 100m och noterade 12,58.
Grete Ahlberg kastade slägga och noterade 53,33.
Felix Prins deltog i många grenar och lyckades bäst i längd som han vann på 6,20. Paul Förnestig kom tvåa på P15 80m med 9,69. På 80m i F15 blev det en trippel med Stina Gustavsson, Sira Gassama och Siri Lindvall med tiderna 10,06, 10,41 och 10,46.
Stina Gustavsson satte nytt klubbrekord på 300mh med fina 44,41 trots blåsiga förhållanden. I diskus som hon också kastade blev det 32,24.
Vera Gerendas och Filippa Ramberg satte båda nya personbästan på 800m med 2.23,36 respektive 2.27,50.
Vilma Hultström har kommit igång igen rejält och noterade nu 2.26,90 på 800m. Tilda Kapell, Isa Hausmann och Ella Raud hoppade stav och noterade 2,96, 2,76 och 2,66. Victoria Almerén Hansson sprang 100mh och noterade 14,21 i svåra förhållanden.
Greta Deltin tävlade på Tyresö Ungdomsspel och vann 100m och svåra vindförhållanden på 12,83.

Skara
Ett litet sprintgäng åkte från klubben för att testa lyckan på Skaras erkänt snabba mondobanor med fördelaktiga vindar.
Jacob Ewertzh slog nytt personligt rekord på 100m med 10,70. Han sprang även väldigt stabilt på 200m med endast hundradelar från nytt personligt rekord, 21,66. Markus Ögren sprang snabbt på 100m och noterade 11,08 i medvind och 11,11 i godkänd vind. Personliga rekord!
Kidus Yohannes Getahun noterade 11,14w i medvind vilket var bästanotering någonsin. Kalle Nie slog nytt personligt rekord med 11,25w och 11,36 i godkänd vind. Kristian Efremov förbättrade sig ytterligare i 400m då han satte nytt årsbästa med 48,69.
Amir Shaker ställde upp på 110mh och noterade 14,11 som bäst under dagen. Emma Tuvesson gjorde comeback med två stycken lopp på 100mh med det snabbaste på 14,25. Sunday Ojuri tävlade och noterade som bäst på 100m 11,04.

Internationellt
En del av Oscar Gidewalls träningsgrupp åkte till Kreta på en tävling. Michel Tornéus hoppade längd men hade en frustrerande dag enligt Oscar. Men Oscar rapporterar att man ibland behöver ha tålamod och att resultatet till slut kommer komma. Nu blev det 7,82 som längst.
Jasmin Sabir imponerade stort i trestegstävlingen och hade hopp uppemot 13.50-markeringen men tyvärr blev det övertramp i de långa hoppen för Jasmin. Erik Ehrlin hade ännu en stabil trestegstävling med resultatet 15,70 som längst. Benn Harradine nådde 62,10 i diskus i Diamond League-galan i Birmingham vilket var nytt årsbästa.