Klubben på 7:e plats i SM-pokalen!

Fre 20 mar
Klubben ligger nu efter inomhussäsongens SM-tävlingar på en hedrande 7:e plats i SM-pokalen!

SM-pokalen är ett pris som bygger på poäng för de sex främsta i alla SM-tävlingar för seniorer, juniorer och ungdomar ute och inne och används som mätinstrument för svenska friirottsklubbar.
Detta är ett skutt framåt jämfört med både 2019, där klubben slutade på en 11:e plats, och 2018 (införandeåret av priset) där vi hamnade på en 12:e plats.


Årsmöte genomfört!

Ons 11 mar
Årsmötet genomfördes
under gårdagskvällen.
Vald till ordförande blev sittande ordföranden Lars Morgan som efter en votering fick en klar majoritet av årsmötets röster. Valberedningen hade inte föreslagit Lars för omval som ordförande men han blev föreslagen på mötet som ett alternativt förslag av en klubbmedlem och fick årsmötets och klubbens förtroende till att fortsätta på posten som ordförande. Vi avtackar Ingvar Åström och Ulrika Hellberg som båda gjort enorma insatser för klubben under 20, respektive 15 års tid!
Ingvar blev vald till Hedersordförande i klubben vilket innebär att han är evig medlem och får möjlighet till att sitta med på styrelsens alla möten (men utan rösträtt på dessa).
Vi avtackar också Filippa Marklund som gjort ett mycket fint jobb under året i styrelsen.

Ny i styrelsen blev Mats Ahlberg.
Anders Kullen Havdelin omvaldes.
Elisabeth Johansson valdes som suppleant.
Nya styrelsen i sin helhet:
Lars Morgan, ordförande
Mats Ahlberg, ledamot
Jan Magnusson, ledamot
Linnéa Alstermark, ledamot
Lynette Morgan, ledamot
Magnus Berg, ledamot
Anders Kullen Havdelin, ledamot
Elisabeth Johansson, suppleant
Mats Fältström, suppleant

I valberedningen slutar Peo Jacobson, Stine Tomb och Lars Liljebäck och vi tackar för insatserna. Här kommer tre stycken nya krafter in: Filippa Marklund, Fredrik Nelson och Carl Krüsell Berg, som kompletterar Janne Lindelöw och Eerika Kiili.

Nya valberedningen i sin helhet:
Janne Lindelöw, ordförande
Filippa Marklund, ledamot
Fredrik Nelson, ledamot
Carl Krüsell Berg, ledakot
Eerika Kiili, ledamot

Anders Brandt omvaldes som revisor
och Filippa Ramberg likaså som revisorsuppleant.


Linnéa gick inte till final
Sön 8 mar
Linnéa Lindefalk fick inte till det i viktkastningen och fick bara sitt andra kast godkänt med 10.41 vilket inte räckte till topp-8 och att få kasta i finalomgångens tre kast. Till IUSM-sidan här!


Agnes avslutar helgen med SM-poäng
Sön 8 mar
Agnes fjärde start för dagen var häckfinalen som blev en mycket snabb historia med topp-5 under 9 sekunder. Därefter knep dock Agnes sjätteplatsen på 9,36.
Till IUSM-sidan här!


Agnes 7:a i längdhoppet!
Sön 8 mar
Agnes Jansson fick en fin inledning i F15-tjejernas längdhopp med ett 5.12-hopp som var säsongsbästa och låg i tre omgångar och nosade på medaljerna. Men edfter full satsning och tre kryss i de sista omgångarna ramlade hon ner till en slutlig sjundeplats.
Till IUSM-sidan här!


Erik fin femma i SM-debuten!
Sön 8 mar
Erik Illisons SM-debut såg ett tag ut att sluta abrubt men efter en sista fokusering efter två kryss började det släppa och hans 14.07 i femte omgången räckte ända fram till en femteplats i P15-vikten!
Till IUSM-sidan här!


Agnes i häckfinal!
Sön 8 mar
Agnes Jansson sprang i det första och vassaste av de två semifinalheaten på korthäcken och gjorde en mycket bra avslutning som gav en fjärdeplats i heatet och finalplatsewn stod klar efter att ingen i det andra semifinalheatet kunde matcha hennes 9,31.
Nu blir det längdhopp i stort sett ända fram till häckfinalen!
 Till IUSM-sidan här!


SB för Sofia gav en 9:e plats
Sön 8 mar
Sofia Eskilsson tog ingångshöjden 2.56 i första försöket men fick problem på nästa höjd som var 2.76 men tråcklade sig över i sista försöket. 2.93 blev övermäktigt denna gång och det blev en niondeplats i det 22 tjejer stora startfältet. Till IUSM-sidan här!


Alvas kast räckte inte till final
Sön 8 mar
Alva Enblad gick in och gjorde en jämn och stabil serie med kast på 11.60-11.80 i F16-vikten. Det hade dock behövts uppåt halvmetern längre för att få kasta de tre finalkasten och dagen slutade på en 13:e plats.  Till IUSM-sidan här!


Stolpe ut för Sofia
Lör 7 mar
Det fattades ynka 8 centimeter upp till finalstötning bland de hela 32 deltagarna i F15 kula för Sofia Eskilsson! Trots tredje omgångens ökning till 11.10 räckte det tyvärr bara till den snöpliga 9:onde platsen. Till IUSM-sidan här!


BRONS till Melina efter rysare!


Frida gick inte till final
Lör 7 mar
Frida Krantz fick inte alls till det i F16-kulan. Hennes 11.04 räckte bara till en 14:e plats denna gång. Det är bara att ladda om till utomhussäsongen!  Till IUSM-sidan här!


SILVRET till Allanah!
Lör 7 mar
Allanah Hellstadius tig sitt livs första SM-medalj när hon knep silvermedaljen i F16-staven! Åt högtflygande Sara Winberg fanns inget att göra denna gång men felfri upp till 3.39 räckte för att säkra silvret! Grattis till SM-silvret! Till IUSM-sidan här!


Mästerskapet har landat!


Mån 2 mar
Helgens junormästerskap i Göteborg har landat med fantastiska 6 guldmedaljer, ett brons och 4:e platser presterat av vår lilla men otroligt kompetenta trupp på 12 aktiva! IJSM-sidan är sammanställd och Micke håller på med en slutsummering i text och nu förbereder vi och ser fram emot inomhussäsongens sista mästerskap i helgens IUSM som avgörs i Örebro och det mästerskapet följer ni bäst på
vår egen IUSM-sida som håller på att sammanställas.
Fotogalleri från Göteborg läggs upp på hemsidan inom kort!


Viktor persade till en 8:e platsSön 1 mar
Viktor Wall gick vidare till finalomgångens tre stötar i P17-kulan men förmådee inte bättra på sin placering trots nya perset 13.92. Till SM-sidan.


Martin fyra i kulanSön 1 mar
Martin Sundberg låg länge på silverplatsen i P17-kulan efter suveräne Jesper Ahlin med blev passerad av Olle Hubert i fjärde omgången och sedan även av blivande silvermedaljören Teo Paganus. Till SM-sidan.


SM-GULD för Markus!


Sön 1 mar
Markus Moberg visade var skåpet skulle stå i 400-metersfinalen för P17. En tufft satsande Alex Pilgrim fångades in precis innan sista kurvan och sedan fanns bara en löpare på banan som stormade in mot guldet på nya perset 49,58! Grattis till SM-guldet!
Till SM-sidan.


Niklas fyra i finalen!Sön 1 mar
Niklas Wall fick inte till det riktigt i finalen och kunde med sina 7,24 inte hindra de tre persande medaljörerna att ställa honom utanför prispallen.  Till SM-sidan.Sön 1 mar
Agnes Ekman förbättrade sig i varje hopp i P19-längden men hennnes 5.02 räckte inte för att få hoppa de sista tre omgångarna.  Till SM-sidan.


Niklas till final efter trubbelSön 1 mar
Niklas Wall missade starten totalt och var ett par meter efter omgående. Han fick jobba hårt för att ta sig igenom fältet och in på en direktkvalificerande andraplats i heatet.  Till SM-sidan.


SM-GULD till Nora!Sön 1 mar
Vilken uppvisning av Nora Lundin i 1500-metersfinalen! Med vetskapen om sitt favoritskap tog hon saken i egna händer och ähelt enkelt sprang ifrån de andra. Bilden är tagen efter 100 meter och efter tre varv var ledningen 100 meter via ett utgångstempo på 4.10-fart. Lite segare på andra halvan med höll avståndet ner och en överlägsen seger på 4.38,54. Grattis till guldet! Till SM-sidan.


SM-GULD till Niklas!Sön 1 mar
Niklas Wall satte nivån direkt i finalen P17 tresteg med sitt inledningshopp på nya perset 13.88! Efter uppkomna fotproblem stod han över och gjorde ett hopp till i femte omgången som inte var längre men bestämde sig för att avstå slutomgången för att spara foten till semin på 60 meter. Grattis till guldet! Till SM-sidan.


SM-BRONS till Jonathan!Sön 1 mar
Jonathan Borg plockade hem söndagens fösta medalj vi ett brons i höjdhopp där han noterade 1.94. Grattis till bronset! Till SM-sidan.


Niklas lätt vidareSön 1 mar
Niklas Wall hade allt under kontroll när han såg till att få en bra seedning inför semifiinalerna på P17 60 meter via heatseger på 7,22. Till SM-sidan.

Nyhetsarkiv
Mars 2020

Utökade artiklar här nedan


Guldregn i Göteborg!

Foto: Deca text & bild Foto: Deca text & bildTis 3 mar   
I helgen blev det guldregn under IJSM-IUSM17 i Göteborg! 6 guld, 1 brons, ett gäng poängplatser och fina prestationer av samtliga! Det var en otroligt härlig stämning och gemenskap som rådde i truppen. Hammarbytrumman var i full gång och vi var sannolikt de som hördes mest på läktarna.
 
Markus Moberg tog dubbla guld när han gjorde en finfin prestation först på 60mh där han gick in och vann ett tight lopp på nya perset 7,88. Markus fortsatte sedan guldräden på 400m genom nytt inomhuspers på fina 49,58.

Teo Borgius gjorde en superprestation i stavhoppet där han var i särklass denna tävling då han var felfri hela tävlingen fram till det att guldet blev klart. Sedan begärde Teo upp ribban till 4,70.

Nora Lundin gjorde en otrolig uppvisning på 1500m där hon ledde loppet ända från start till mål. Hon drog ifrån resterande fältet redan efter första stegen och sprang hela loppet i ensamt majestät. Guldet var helt ohotat på 4.38,54.

Grete Ahlberg gjorde åter igen en stabil tävling i vikt
och tog ett härligt guld. Hon nådde denna gång 19,45.

Niklas Wall persade redan i första omgången i tresteget med 13,88 och det räckte hela vägen till guld. Niklas tog också två fina fjärdeplatser. Den ena i längd med 6,67 (trots avsaknad av plankträff) och den andra i 60m där han hade i försök, semi och final 7,22, 7,24 och 7,26 trots att han inte fick till starten i något av loppen.                     

Jonatan Borg lyckades ta en bronsmedalj i höjd med 1,94.
Fin hoppning av Jonatan!

Martin Sundberg låg länge på silverplats i kultävlingen
men fick till slut nöja sig med en fjärdeplats.

Linn Harryson gjorde en bra mästerskapstävling i vikt
där hon nådde 15,07 och tog en fjärdeplats.

Alexander Lindefalk, vårt starke bajenlejon, gjorde det mycket bra och slog till med nytt personbästa i vikt med 16,35 och tog med det en femteplats.

Viktor Wall slog personligt rekord i kula med 13,92 och tog sig vidare till finalen. Nästa SM så blir det förhoppningsvis även sprintgrenar för Viktor.

Agnes Ekman fick inte ansatsen att stämma riktigt i längd och fick inte till plankträffarna. Hon slutade på en 16:e plats med 5,02.

Paul Förnestig blev tyvärr diskvalificerad för tjuvstart på 60m.
Paul som annars såg ut att vara på tårna. Men det kommer fler SM!