Sammanfattning av Folksam GP Sollentuna

Fre 27 jun
Våra aktiva som tävlade på Sollentuna GP presterade mycket bra!
Tony Darkwah gjorde en riktigt fin säsongsöppning på 100m och noterade tiden 10,79.
Abdi Yusuf satte nytt personligt rekord på 800m med 1.58,57!
Niklas Jonsson gjorde ett mycket fint lopp och sprang på fina 3.56,65 som är årsbästa.
Jonathan Eklund förbättrade sig från sina tidigare lopp denna säsong och det blev nu årsbästa med 15,08.
Jasmin Sabir gjorde en bra längdhoppstävling med 5,69, endast en dryg decimeter från det personliga.
Michel Tornéus gjorde en stabil längdhoppstävling och lyckades vinna på 7,85, ett bra resultat med tanke på att förhållandena under tävlingen  inte var de bästa.
Lynette Morgan gjorde en superfin tävling då hon var nära personliga rekord både på 100m och 200m med tiderna 12,29 och 24,90!


Team 98-99 på Gotland!

Tis 24 jun
Ett antal ledare och ungdomar från 98-99-gruppen befinner sig sedan gårdagen i Visby på Gotland för en rolig vecka fylld av träning och roliga aktiviteter! Det kommer åter igen att bli många tuffa träningspass (2-3 pass/dag). Det kommer ligga fokus på teknikträning och det kommer att filmas mycket för att kunna göra analyser av var och en, för att på så sätt förbättra tekniken i de olika grenarna.  
I övrigt kommer gruppen naturligtvis att hitta på andra aktiviteter som dagsvandringar/cykelturer, bad och andra aktiviteter som Visby kan erbjuda!


Sverige kvar i högsta divisionen
våra hammarbyare bidrog!

Mån 23 jun
Våra hammarbyare uttagna till Lag-EM firade Midsommar på bästa sätt, när de lyckades bidra till att Sverige fortfarande är kvar i den högsta divisionen!
Michel Tornéus låg riktigt illa till efter de två första längdhoppen, eftersom man bara hade tre hopp inledningsvis (de fyra bästa fick hoppa fyra hopp). I tredje råkade han dessutom ut för en smärre kastby, men Michel lyckades trots detta samla sig till ett godkänt hopp på 7,88w.
Abeba Aregawi spurtade den avslutande femtedelen av 1500 meter på 43.8 på för att glida ifrån sin konkurrent. Vinnartiden 4.14,20, mest av akademisk betydelse då vinsten ju var det som betydde mest.
Frida Persson gjorde ett stabilt lopp på 400mh på 58,82. Resultatet innebar säsongsnästbästa för Frida.
På den avslutade stafetten kom Sverige tia på tiden 3.38,21, där Sofia Hellberg Jonsén sprang sista sträckan.


Finalklart i Kraftmätningen 2014!

Så här såg det ut efter förra årets finalvinst! Så här såg det ut efter förra årets finalvinst!

Fre 20 jun
Häromdagen stod det klart att vårt mixlag tagit sig till final i Kraftmätningen 2014 efter det att norra gruppens kvalmatch avklarats!
Deltagarna i vårt mixlag är födda år 1999-2000. Vårt lag fick ihop 24 566 poäng och var med resultatet tredje bästa klubb i södra gruppens kvalmatch. Flickorna var bästa tjejlag med fina 11 165 poäng!
Övriga finalklara mixlag är: Örgryte IS, IFK Växjö, Täby IS, IK Norrköping Friidrott, Turebergs FK, Hässelby SK, IF Göta, Linköpings GIF, Huddinge AIS, KFUM Örebro, IFK Helsingborg, Nyköpings BIS, Falu IK, Umedalens IF och Sundsvalls FI.
I fjol vann klubbens ungdomar födda 98-99 tävlingen!
Finalen går i Linköping den 30-31 augusti.


Lag-EM

Michel Tornéus, längdhopp Michel Tornéus, längdhopp

Tor 19 jun
Fyra stycken hammarbyare har blivit uttagna att representera Hammarby på Lag-EM i tyska Braunschweig 21-22 juni.
12 länder kommer tävla mot varandra där varje nation startar
med en deltagare i varje gren.

Abeba Aregawi, 1500m
Abeba Aregawi, 1500m
Abeba Aregawi, 1500m
Abeba Aregawi, 1500m
Sofia Hellberg-Jonsén, 4x400m-stafett
Sofia Hellberg-Jonsén, 4x400m-stafett


Michel bakom kulliserna!

Tor 12 jun
Vad händer innan och efter för en aktiv på en stor friidrottstävling? Följ med vår superhoppare Michel Tornéus bakom kulisserna i en utav hans favorittävlingar XL-Galan. Hör Michel berätta vad han gör precis innan ett hopp, vad betyder fansen för honom och kärleken till Globen.
Du kan se filmen här!


Citat från Sofia efter tävlingen!

Tis 10 jun
Sofia Hellberg-Jonsén fick en bra start på säsongen på 400m då hon vann sitt lopp på 400m på SAYO i helgen. Här kommer några citat från Sofia! "Det var extra kul att jag blev DM-mästare! Jag hoppas självklart på snabbare tider men jag tror att de kommer inom en snar framtid. T.ex. kanske redan till helgen då jag ska vara med på Göteborgs GP och springa 400m!" Sofia är just nu bästa kvinna i Sverige på distansen!


Månadens gymmare maj månad
Kalle Nie!

Kalle på Turebergsstafetten Kalle på Turebergsstafetten

Lör 7 jun
Maj månad har inneburit att tävlingssäsongen dragit igång vilket medfört att grupperna flyttat ut från Sätrahallen till Enskede IP. Detta har inneburit mer spontan aktivitet i styrkelokalen dagligen och en av dem som varit flitig i gymmet är ungdomssprintern i Team 98-99, Kalle Nie. Kalle har varit riktigt träningsflitig och har sällan missat en träning i vårt gym. Han har gått framåt i de flesta övningar och har haft en positiv utveckling i sin sprintkarriär! Han har till och med varit så engagerad i sin träning så att han passade på att träna runt 23-tiden en kväll i lokalen då han också uppmärksammades av sin tränare Peter Wikström som hade vägarna förbi. Kalle blev överraskad men mycket nöjd över att ha blivit utsedd till månadens gymmare och säger att det ger motivation till fortsatt träning!


Im memoriam Magnus Wikström
1963-08-06 - 2014-05-26

Fre 6 jun
Magnus Wikström har vid endast 50 års ålder hastigt lämnat oss efter en kortare tids sjukdom. I mars fick Magnus veta att han var allvarligt sjuk i cancer. Det visade sig att sjukdomen hade gått så långt att ingen medicinering hjälpte. Magnus somnade in på morgonen den 26 maj i sitt hem på Lidingö bland sina nära anhöriga.
Magnus började i mitten av 70-talet sin friidrottskarriär i Hammarby, där storebröderna Peter och Johan var aktiva. Magnus testade de flesta grenarna, men hade kasten som sina favoritgrenar. Han fick dock tidigt problem med sina muskler och i början av 80-talet gled han mer och mer över i en tränarroll för barn och ungdom. Det var framför allt hoppgrenarna som Magnus fördjupade sig i som tränare och han har tränat flera duktiga ungdomar och juniorer genom åren.
En adept som Magnus följde från början var Johan Attersand, som så småningom blev svensk mästare i tresteg. Deras samarbete varade i nästan ett kvarts sekel, vilket är mycket ovanligt.
Magnus tränarfilosofi var enkel och utan krusiduller, ”det gäller att träna det man ska bli bra på”.
Magnus har varit en flitig medhjälpare under Midnattsloppet i många år. Där har han bl.a. varit ansvarig för alla el-arbeten.
För några år sedan skaffade Magnus familj då han adopterade ett syskonpar från Etiopien vilka nu är 7 och 14 år gamla. Han tog då en paus i sin tränargärning.
Magnus hade många vänner i klubben.  De brukade träffas regelbundet i olika sammanhang och höll ihop under fler decennier.
Vi är många som kommer att sakna Magnus och till minne kommer en fond att inrättas ”Magnus Wikströms minnesfond”. Medel från fonden kommer att tilldelas ambitiösa ungdomar/juniorer på SM-nivå.
/Peter Wikström


Jasmin Sabir över 13m!

Tor 5 jun
Vår elitaktive trestegshoppare Jasmin Sabir lyckades igår för första gången nå drömgränsen 13 meter! Superhoppet skedde i en tävling i spanska Nerja under gårdagen. Hoppet var en förbättring av hennes egna klubbrekord! Se rekordhoppet här!


Jasmin i Aftonbladet!

Mån 2 jun
Vår elitaktiva hoppare Jasmin Sabir hoppade igår längd och tresteg i södra Spanien! Aftonbladet har skrivit en artikel om Jasmin och de minst sagt överraskande väderförhållandena! Läs artikeln här!


Många fina prestationer i
Stockholm minimaraton

Mån 2 jun
Igår söndag genomfördes den första deltävlingen i Klubbkampen när Minimaraton avgjordes på Stockholms Stadion. Hammarby hade totalt 28 deltagare med i klasserna P/F 10-P/F 16-17 och de flesta av dessa gjorde väldigt fina insatser. Hammarby kammade hem totalt 189 poäng och ligger just nu tvåa efter IFK Lidingö som slutade på 289 poäng. Hässelby och Spårvägen som hade mer än dubbelt så många löpare som Hammarby i mål ligger efter oss i sammandraget.
Johan Ekberg vann P14-klassen på tiden 8.01 (2,31 km)! Gideon Mutuma Mukindia tog en fin femteplats (8.27)! Lisa Ekberg kom trea i F12-klassen på 9.07. Victoria Richardson tog en fjärdeplats i F14-klassen på tiden 8.57. Christoffer Ahl sprang till sig en fjärdeplats i P16-klassen på 13.05 (3,92 km).
Klubbkampen är ett gemensamt initiativ från IFK Lidingö, Hammarby, Spårvägen och Hässelby för att stärka löpningen bland ungdomar i Stockholm. Nästa deltävling blir Hammarbys egen tävling Lilla Midnattsloppet den 16 augusti och då hoppas vi att ännu fler ungdomar från Hammarbys led vill springa in poäng till klubben så att vi kan knapra in på Lidingös försprång!

Nyhetsarkiv
Juni

Utökade artiklar här nedan


Fina insatser på Världsungdomsspelen!

Mån 30 jun
Det var fina insatser från många hammarbyare på Ullevi i helgen!
Filip Segerberg gjorde ett stabilt 5000m-lopp och noterade tiden 15:24.12.
Andreas Almlöf gjorde ett finfint 400mh-lopp och persade och slog klubbrekord i P19-klassen med tiden 55,04!
Manne Persson gjorde en fin tävling med pers i både längd och tresteg med 6,43 och 13,20.
Tony Darkwah gjorde stabila lopp på 100m med 10,80 och dessutom 10,83 i motvind så han är rejält på gång!
Mehdi Alkhatib hoppade höjd och klarade höjden 2,07.
Ritchie Moba gjorde en fin tävlingsdebut i det grönvita linnet när han hoppade 7,33, vilket var personligt rekord!
Love Fältström gjorde en bra tävling men hade lite oflyt med Ullevis växlande vindar men stannade ändå på goda 7,00.
Jacob Ewertzh hade en riktigt fin helg och noterade 10,94 i motvind på 100m och 21,91 på dubbla distansen!
Erik Nyberg sprang 100m och noterade som bäst 11,24.
Abdi Yusuf visar ytterligare fin form. På 800m noterade han 1.58.50 och på 1500m 4.05,79.
Sofia Hellberg-Jonsén sprang 400m och satte nytt årsbästa med tiden 55.43.
Jasmin Sabir tangerade utomhusperset i längd när hon hoppade 5,83. I tresteg noterade hon 12,78.
Sophie Kling stötte kula och gjorde en bra tävling nära pers när hon fick iväg kulan 12,54.
Yasmin Jelassi gjorde en bra tävling när hon sprang på 12,70 på 100m i motvind.
Sunday Ojuri gjorde säsongsdebut med 200m och kom i mål på tiden 22,25.
Alex Torgersson sprang 800m och noterade 1.54,81.
Jonathan Eklund förbättrar sig för varje tävling på 110mh. Nu fick han till ett lopp under 15 sekunder på 14.93. Han hoppade även stav och klarade där 4,66.
Fredrik Orrsveden gjorde ett riktigt bra lopp på 800m och persade på 1:56.38.
Stine Tomb sprang 100mh och noterade 14,46.
Madeleine Rossi gjorde ett riktigt fint lopp på 200m och belönades med nytt pers 26,31.
Vår F13-tjej Siri Lindvall hoppade långt i längdhopp med fina 5,30!
Dessa var bara ett fåtal av alla våra fina hammarbyprestationer på Ullevi!


Många klubbrekord i helgen!

Sira Gassama som tog en hammarbykvadrupel! Sira Gassama som tog en hammarbykvadrupel!

Mån 16 jun
Det var ett antal hammarbyare som tävlade i Huddinge under helgen. Framför allt var våra yngre hammarbyare väl representerade!
Det blev ett antal fina Hammarbyresultat!
Vi hade även tävlande hammarbyare i Göteborg och utomlands.

Andreas Almlöf testade på den lite udda distansen 200mh. Resultatet blev en silvermedalj och tiden 26,03. Erik Grundberg hade en bra tävlingshelg och hoppade 13,71 i tresteg och 6,36 i längd.
Manne Persson ställde upp i tresteg och hoppade 13,18.
Sebastien Hargeström hade en mestadels fin tävlingshelg med fina 39,38 på 300mh, 23,28 i 200m trots halv orkan med -3,3 motvind och 44,27 i spjut. Dock nollade han i stav och bröt i häck men Sebbe visade att han var riktigt på gång och blir att räkna med framöver!
Rodi Kay gjorde ett nytt stabilt lopp på 100m med 11,65 i stark motvind. Josefin Herstedt hoppade 3,54 i stav.
Sara Pernbrink gjorde en stabil trestegstävling när hon hoppade 10,86.
Niklas Jonsson sprang 800m och 1500m och vann den sistnämnda grenen på 4.00,73. På 800m blev det en andraplats på 1,57,57.
Valdemar Karlsson ökade i höjdhopp sedan förra helgen då han nu var över 1,93. Sakta men säkert kommer vår långa höjdhoppare tillbaka till sin gamla form! Frank Förnestig gjorde bra ifrån sig i längdhopp med ett hopp på 6,17w. Sira Gassama hade en superhelg då hon tog en guldkvadrupel! De fyra segrarna kom i 60m (8,40), tresteg (11,01w), 200m (26,45) och längd( 5,37w)! Förutom gulden så slog hon nya klubbrekord i F13-klassen i tresteg, 200m och längd!
Siri Lindvall gjorde även hon en fin tävlingshelg med två silvermedaljer på 60m (8,46) respektive längdhopp (5,28w). Klara Rådbo tog en härlig trippel i höjdhopp, spjut och 60mh med resultaten 1,50, 26,02 och 9,90! Abdi Yusuf visade att förra helgens storpers på 1500m inte var någon slump utan krossade nu sitt pers även på 800m, nya perset: 1.58,59! Jonathan Eklund ställde upp på 110mh och noterade 15,39
Vår P16-kille Abdulah Adan sprang 800m och noterade 2.08,27.
My Samuelsson gjorde en bra längdhoppstävling och noterade 5,19.
En av våra duktiga ungdomar Kathleen Larsson sprang 600m och vann på 2.02,39. P14-killen Felix Prins gjorde bra resultat i helgen. På 300m fick han 38,34 på 80mh 12,29, på 80m noterade han 9,94. I längdhopp fick han till första hoppet över 6 meter då han landade på 6,02, vilket också var klubbrekord med 1 centimeter!
Vår 2003-födde ungdom Nsele Bangala gjorde många bra resultat i helgen. Bäst gick det på 60m där han vann på tiden 8,60.
Elias Kapell tog dubbla guldmedaljer i P7-klassen med 60m på 10,37 och längd på 3,50 Våra Hammarbytvillingarna Alvah och Norah Lind tävlade i helgen 4,05 Alvah och slog sitt längdhoppsrekord drömgränsen 4m med resultatet 4,05. Norah kom fyra med 3,58, samma resultat som trean. I Kula blev det en Hammarbydubbel då Norah vann med 6,74 och Alvah kom tvåa med 5,72.

Folksam Challenge och Folksam GP
Jasmin Sabir hoppade tresteg och noterade 12,65.
Johan Hydén körde 1500m och fick tiden 3.50,75.
Erik Ehrlin hoppade 15,10 i tresteg men var tyvärr tvungen att avbryta tävlingen.
Sofia Hellberg Jonsén sprang 400m och noterade tiden 56,62.
Frida Persson sprang 400mh i schweiziska Genève och noterade den mycket stabila tiden 58,15 vilket är en superfin tid av Frida!

Diamond League, New York
Abeba Aregawi gjorde ett fint lopp i New York
när hon vann 1500m på 4.00,13.
Michel Tornéus gjorde en okej säsongspreimär i längd
med ett hopp på 7,78.


Fina resultat på SAYO!

Josefin Herstedt snart mot dröm 4 i stav! Josefin Herstedt snart mot dröm 4 i stav!

Mån 9 jun
Jacob Ewertzh hade en superhelg då han visade mycket god form när han tog en dubbelseger i P19 på 100m och 200m på 10,94 och 21,86. 200m-tiden var pers och första gången under dröm-22 i godkänd vind!
Josefin Herstedt imponerade i sin utomhuspremiär i stav när hon hoppade nytt pers 3,82, vilket även är nytt mästerskapsrekord i F17-klassen! Resultatet är även klubbrekord i seniorklassen!
Erik Ehrlin följde upp de långa hoppen från Lag-SM kvalet till att även hoppa långt på SAYO. Nu blev det pers med 15,52 i godkänd vind!
Några av våra grabbar sprang 800m. Bäst lyckades Alex Torgersson som noterade tiden 1.55,90. Alexander Persson noterade 1.57,24 och Samuel Lundell Vakkuri klockades för 1.59,38.
Frida Persson sprang 200m och gjorde ett bra lopp på tiden 24,61.
Sofia Hellberg-Jonsén sprang 400m och vann på Sverigeårsbästa 55,94.
Philip Green visade att han är på gång och att formen finns där då han sprang 100m på 11,06 och 200m på 22,25w.
Filip Segerberg slog pers och sprang under 9 minuter på 3000m när han klockades för 8.57,74. Filip känns på gång och mer tid finns att hämta!
Daniel Rosberg slog pers på 100m med tiden 11,16. På dubbla distansen blev det första loppet under 23 sekunder med 22,99.
Grete Ahlberg kastade 30,59 i diskus och 51,41 i slägga.
Abdi Yusuf gjorde en fin prestation på 1500m där han noterade nya perset 4.03,54!
Niklas Jonsson sprang även han 1500m och klockades för 4.01,76.
Andreas Almlöf sprang bl.a. 400mh och noterade där 55,92. Andreas har mer att ge och kommer göra ett antal lopp under säsongen på distansen så vi kan se fram emot ännu snabbare tider från vår tekniskt skicklige och uthållige häcklöpare!
Erik Nyberg tjuvade ut sig på 100m i P19-klassen men tog revansch när han efteranmälde sig utan tävlan till P17-klassen då han vann på 11,13w. På 200m noterade han fina 22,57 i sitt första 200m-lopp någonsin!
Rodi Kay sprang 100m och noterade 11,43w. På dubbla distansen blev det 23,56.
Sebastien Hargeström slog nytt klubbrekord i stavhopp i P16-klassen med resultatet 4,12.
Frank Förnestig lyckades bäst i längdhopp i helgen då han tog sig över 6-metersgränsen med ett hopp på 6,01.
Felix Prins var i action i helgen och hoppade 5,45 i längd, sprang på 9,69w på 80m, sprang på 38,99 på 300m och på 80mh klockades han på 12,00.
Micke Forss tjejer gjorde fina insatser på 1500m I K22-klassen då alla slog personliga rekord. Bäst lyckades Ellen Narfgren som klockades på 4.51,45. Julia Wangenheim noterade 4.56,67 och Stina Åberg fick 5.09,47.
Sandra Hentschel visade att formen är uppåtgående och noterade fina 12,53 på 100m.
Marina Janhunen sprang både 300mh och 400m och sprang på tiderna 46,51 och 61,38.
Sira Gassama hade en finfin helg när hon sprang 60m på 8,13 (klubbrekord), noterade 1.42,05 på 600m (klubbrekord), vann 200m på 27,21 och längdhopp på 5,27. (endast 1 cm från klubbrekord!)
Siri Lindvall gjorde en strålande insats när hon persade på 60m med tiden 8,20 och hoppade även hela 5,11 i längdhopp!
Klara Rådbo gjorde en superhelg med bra insatser! I höjdhopp blev det nytt pers och klubbrekord med fantastiska 1,58! I 60mh noterade hon 9,72w och i längdhopp nytt pers med 4,91.
Andreas Engwall gjorde ett stabilt lopp på 200m och noterade 22,34w.
Paul Förnestig gjorde bra ifrån sig på 200m med 26,40 och 4,85 i längd, och båda var personliga rekord.
Markus Ögren tävlade och lyckades bäst på 200m där det blev 24,08.
Valdemar Karlsson  tävlade för första gången på länge efter en tids skadeproblem. Nu klarade Valle 1,88 i premiären och det kommer bli högre höjder allt eftersom Valle blir varm i kläderna!
Hedda Jahrl sprang fort och satte klubbrekord på 80m i F15-klassen på 10,82.