Fina tävlingsprestationer i helgen!

Foto: deca text & bild Foto: deca text & bild

Mån 28 sep
Vi hade drygt 100 stycken Hammarbystarter på Källbrinks IP ute i Huddinge. Vi hade framför allt ungdomar på plats i PF15-PF13-klasserna. Tävlingen fick ovanligt fint höstväder på söndagen vilket var tacksamt för prestationsnivån.
Nora Lundin sprang i lördags 10km på Lidingöloppet i F17-klassen. På lördagen var vädret sämre, med fullt av vattenpölar längst banan. Det var ett spännande lopp med Nora i täten större delen av loppet. Det blev till slut en tredje plats med perset 38.24.
Alla resultat från Huddingespelen finns här.
Alla resultat från Lidingöloppet finns här.


Filippa Ramberg + 5000m=sant?

Foto:Deca text & bild Foto:Deca text & bild

Tis 22 sep
Filippa Ramberg ställde i helgen upp i 5000m på en tävling för längre löpning på Stockholms Stadion.
Det var första gången Filippa sprang 5000m och det blev således personligt rekord med 18.28,36. Det gav en sjätteplats i loppet. Filippas mellantid på 3km var 10.54,97.
Filippas målsättning på distansen 5000m är att springa under 18 minuter. Filippa anser detta fullt rimligt efter debuten i lördags:
”Det tar några lopp att vänja sig vid sträckan och hitta rätt fart. Även om jag huvudsakligen satsar på 800/1500m så är det ändå kul att utveckla uthålligheten. Har nu testat att springa långt och vet hur det är. Det är roligt erfarenhet och något att bygga vidare på.”
Filippa anmälde sig i övrigt till, och sprang, Midnattsloppets virtuella lopp både på 5km och 10km för att stötta klubben.
Filippa lade in loppen under sina snabbdistanser men detta räckte alltså till seger i 5-kilometersklassen med 21.24 och en fjärdeplats i 10-kilometersklassen med 41.37.

Fre 25 sep
Vi blev bästa klubb i Svealandsmästerskapen när man summerar tävlingarna i Stockholm och Kristinehamn som gick 12-13 september! Det är ungdomsansvarige Peter Wikström som gjort ännu en av sina djupgående analyser.

Utifrån analysen så toppade klubben både i poäng och medaljpoäng både i PF14 och PF13-klasserna! Det handlade egentligen bara om 4 klubbar som tog en stor majoritet av poängen: Hammarby, Tureberg, Upsala och KFUM Örebro.

Se analysen och poängen för PF14 här.
Se analysen och poängen för PF13 här.


Vi blev bästa klubb i Svealandsmästerskapen!

Fre 18 sep
Vi kan konstatera att klubben blev, efter att en analys över DM-poäng gjorts från UDM som gick i slutet av augusti, näst bästa klubb i distriktet efter Tureberg!

Det handlade egentligen bara om två klubbar i slutställningen då resterande av distriktets klubbar var långt bakom tätduon.

I PF14-klasserna lyckades vi få ihop 142 poäng mdedan vi i PF13-klasserna fick ihop 157 poäng.

Topp 3 PF14
Tureberg 164 poäng
Hammarby 142 poäng
Huddinge 92 poäng

Topp 3 PF13
Tureberg 194,5 poäng
Hammarby 157 poänmg
Boo 30,5 poäng

Poängberäkning: Peter Wikström


Hammarby näst bästa klubb i UDM


36 stycken pallplatser på Svealandsmästerskapen!

Tis 15 sep
Klubben skördade stora framgångar i Svealandsmästerskapen i helgen. Mästerskapet för 2006-2007 var uppdelat för att klara av befintliga restriktioner. Ungdomarna födda 2006 tävlade i Huddinge och de födda 2007 tävlade i Bålsta.

Det blev, efter att helgen hade summerats, inte mindre än 21 stycken pallplatser i Huddinge och 15 stycken pallplatser i Bålsta! Förutom en fantastisk laginsats fanns det flera fina individuella prestationer!
 
Resultaten för Huddinge finns här.
Resultaten för Bålsta finns här.


Dubbla-SM guld i P17!

Deca text & bild Deca text & bild

Mån 14 sep
Våra deltagande lag på Stafett-SM i Göteborg stod för superprestationer!
Det blev en gulddubbel i 4x100m och Svensk Stafett! På lördagen i den Svenska Stafetten sprang i försöken Teo Borgius 100m, Viktor Wall 200m, Jonatan Borg 300m och Markus Moberg tog hand om 400-ingen. Grabbarna gjorde en stabil insats utan att förta sig på 2.02,35. Till finalen ändrade man laget lite, Jonatan Borg sprang 100m istället för 300m och Noah Bucht Wesslén tog hand om 300m-loppet. Grabbarna var helt överlägsna i finalen och segrade på tiden 1.56,89 vilket faktiskt var Svenskt Rekord för klubblag i P17-klassen!

På söndagen var det dags för grabbarna igen, i 4x100m. I laget sprang Hugo Holmlund, Markus Moberg, Jonatan Borg och Viktor Wall. De sprang på bra i försöken med tiden 42,73 vilket var i en klass för sig tidsmässigt i försöken. I finalen var grabbarna åter överlägsna och vann på 42,64!

Vi tog utöver dubbelguldet en fjärdeplats i den kvinnliga 4x800m-stafetten genom Clara Lidén, Nora Lundin, Nora Almlöf och Filippa Ramberg. En mycket fin lagprestation där tjejerna kämpade på ett fint sätt! Här vann Filippa Ramberg en spurtduell på ett vasst sätt som säkrade fjärdeplatsen. Tiden: 9.34,12.

Vi tog även en poängplats när våra F17-tjejer kom sexa i 3x800m. Här sprang Clara Lidén, Nora Lundin och Albertina Brandt. Tiden: 7.21,80.
 


Hammarby näst bästa klubb i UDM

Tis 15 sep
Klubben skördade stora framgångar i Svealandsmästerskapen i helgen. Mästerskapet för 2006-2007 var uppdelat för att klara av befintliga restriktioner. Ungdomarna födda 2006 tävlade i Huddinge och de födda 2007 tävlade i Bålsta.

Det blev, efter att helgen hade summerats, inte mindre än 21 stycken pallplatser i Huddinge och 15 stycken pallplatser i Bålsta! Förutom en fantastisk laginsats fanns det flera fina individuella prestationer!
 
Resultaten för Huddinge finns här.
Resultaten för Bålsta finns här.


Bilder från SM i Uppsala upplagda!

Tors 3 sep
När det blev omöjligt att bevaka junior och ungdomsmästerskapen på plats har vi lagt lite extra omsorg på att få stora SM i Uppsala dokumenterat i såväl bild som text.
Bilderna kan avnjutas i vårt bildgalleri här!


3 hammarbyare uttagna
till Finnkampen

Tors 3 sep
Finnkampen går nu i helgen i Tammerfors. Tre stycken hammarbyare kommer få dra på sig det gulblåa tävlingslinnet:

Sandra Knezevic-400m
Har haft en fin säsong med ett kraftigt personbästa som sattes på SM i Uppala, 54,08.

Grete Ahlberg- slägga
Har lyckats bra i år med nytt personligt rekord i släggan med 67,57 tidigare i somras.

Erik Ehrlin- tresteg
Har varit stabiliteten själv som vanligt men drabbades tyvärr av en muskelskada som hämmade formen på SM. Formen är på uppgående och Folksam GP Göteborg vanns i förra veckan på 15,51.


Uttagning till Svealandsmästerskapen-Rekordmånga uttagna!

Ons 2 sep
Under gårdagen offentliggjordes listan på vilka ungdomar födda 2006-2007 som blivit uttagna till att representera Stockholmslaget under Svealandsmästerskapen 12-13 september. Vi kan med glädje konstatera att klubben fick med hela 26 stycken ungdomar, vilket var flest av alla klubbar. Siffran är dessutom klubbrekord för antalet uttagna ungdomar till tävlingen genom alla tider!

De uttagna följer enligt nedan:

P 14
Alfred Berglind, längd & slägga
Aron Gullberg, stav & kula
Elias Kapell, 80m häck & längd
Filip Herre, 80m häck & 300m häck
Gabriel Öhrner, stav
Neo Hall, 300m
Carl Bergmark, diskus
F 14
Ellen Forsell, kula & slägga
Emmy Wolgast, 80m & 300m
Esther Sahlqvist, 80m häck & tresteg
Lii Jabbour-Clarke, 80m häck & 300m häck
Maja Simonsson, 80m & slägga
Olivia Grahn, 2000m & 1500m hinder
Tove Olsson, spjut
P 13
Anton Roslund, höjd & tresteg
Bill Norlin, 1500m
Hannes Johansson, slägga & spjut
Quincy Hackett, stav
Wilmer Karlsson, 200m & 600m
F 13
Anna Bergin, slägga
Clara Aldskogius, 60m & längd
Ebba Wennebjer, höjd & slägga
Ella Johansson, stav & spjut
Julia Wändin, 600m & 1500m
Linnéa Sillén, höjd
Matilda Borg, 600m & 200mH

13-åringarna tävlar i Bålsta den 12 september och 14-åringarna tävlar i Huddinge den 13 september.


Ett år sedan Michel avslutade karriären

Foto: Deca text & bild Foto: Deca text & bild

Tis 1 sep
Det är idag på pricken ett år sedan vår superlängdhoppare Michel Tornéus avslutade sin elitkarriär hos oss!
Det känns som igår som Michel drog på sig det grönvita tävlingslinnet! 

Vi blickar tillbaka på Michels fantastiska karriär med ett VM-brons inomhus, EM-guld inomhus, 2 EM-silver inomhus, EM-brons och EM-silver. Lägg därtill inte mindre än 26 stycken SM-medaljer på seniornivå, varav 22 stycken guld! Dessutom är Michel bästa svensk genom tiderna då han innehar de svenska rekorden med 8,30 inomhus respektive 8,44 utomhus. 

Du är saknad Michel, men aldrig glömd!

Nyhetsarkiv
September 2020

Utökade artiklar här nedan


Landets bästa 17-åringar

Tors 24 sep
Under säsongen har enbart klubbens ungdomar i PF17-klasserna tagit otroliga 24 stycken SM-medaljer för klubben! Av dessa är hela 17 stycken guld!

Denna säsong har inte varit andra säsonger lik. Det har funnits många stunder av ovisshet och osäkerhet vad säsongen skulle erbjuda för de flesta. Klubbens aktiva har gjort en helt sagolik säsong men när man även beaktar dessa förutsättningar har klubbens aktiva gjort en ännu mer sagolik säsong där man i efterhand lätt glömmer bort vilka stora begränsningar vi haft i vårt idrottsutövande under året. Våra aktiva har lyckats att, på ett imponerande sätt, vända ovissheten till sin egen fördel och istället, efter bästa förmåga, anpassat sig till situationen när det gäller både träning och tävling. Trots att motivationen stundtals har varit svår att hantera med alla ovissheter så har man hela tiden försökt se framåt och se det positiva som faktiskt har varit möjligt att utvinna ur mörkret.

Klubben har lagt beslag på en stor del av alla de sprint- och hoppmedaljer under årets SM-tävlingar i P17-klassen. Totalt har klubben hittills tagit 162 SM-poäng under året, och PF17-klasserna har stått för 85,5 poäng av dessa, alltså mer än hälften av alla klubbens SM-poäng! Siffran 85,5 poäng är också, med bred marginal, bäst i landet, då andra bästa klubb kommer på 48 poäng. Klubben slog även ett rekord i antalet aktiva uttagna till en landskamp när 9 stycken aktiva blev uttagna i somras till Landslagsutmaningen i Söderhamn, och 7 stycken av dessa var i PF17-klasserna!

Lotta Borgius träningsgrupp har haft en mycket stor del i framgångarna!

Här nedan finns en sammanställning över klubbens aktiva i PF17-klasserna som tagit medalj under säsongen!

Foto: Deca text & bild Foto: Deca text & bild

Markus Moberg, 7 guld

Markus har tagit 7 stycken SM-medaljer under säsongen och samtliga i ädlaste valören. Vår ”guldgosse” Markus har gått in som favorit i många av sina lopp i åldersklassen men mentalt starke Markus har alltid hållit för trycket och lyckats bärga guldmedaljen. Allt Markus har tagit i har blivit till guld. Varje gång som man tror att ”det här kanske blir för svårt för Markus”, och att ”inte kan väl Markus springa ännu fortare?” så upphör vår ”Kung Midas Markus” aldrig att överraska och överösa oss med fina Bajenprestationer!

Guld 1: Kom i Göteborg i vintras då Markus hade en jämn kamp på 60mh med Växjös Hannes Egonsson men Markus vann loppet på 7,88 på personligt rekord med 4 hundradelars marginal.

Guld 2: Kom även det i Friidrottens Hus i Göteborg då Markus vann 400m. Han avvaktade lite det första varvet men tryckte sedan ifrån på bortre lång och var till slut överlägsen i mål på 49,58.

Guld 3: Tredje guldet säkrades i Linköping när Markus igen lyckades besegra Hannes Egonsson på den korta häcken. Den här gången blev segermarginalen 28 hundradelar och den bästa tid Markus någonsin presterat i grenen (13,71w).

Guld 4: Nummer fyra togs även det i Linköping endast 3 timmar efter häckguldet. Det var final direkt på 400m. Markus vann på 49,73 en dryg sekund före tvåan.

Guld 5: Vi befinner oss fortfarande i Linköping. Markus kände sig fortfarande pigg i benen efter sina guld dag 1, så nu skulle även guldet på 300mh bärgas. Det handlade om en direktfinal som Markus vann med nästan 2 sekunder på tiden 37,10.

Guld 6: Slottsskogsvallen i Göteborg. Här kom guld nummer 6 när Markus agerade ankare i laget i P17 på Svensk Stafett. Grabbarna hade redan byggt upp en betryggande ledning genom Jonatan Borg, Viktor Wall och Noah Bucht Wesslén så Markus kunde defilera i mål med totaltiden 1.56,89 som är den bästa tid ett klubblag någonsin gjort på stafetten i Sverige. (se toppbild)

Guld 7: Än var det inte slut. Markus skulle få lägga ytterligare ett guld till sin samling. Markus hade den andra sträckan i 4x100m-stafetten. Grabbarna gjorde en finfin stafett och vann på 42,64. Det är ingen underdrift att konstatera att Markus verkar trivas i Göteborg, där 4 av gulden har tagits.

Markus säsong har varit fullständigt makalös. Förutom sina 7 guld har det blivit personliga rekord i alla grenar. Han ställde även upp på SM i 400mh där han åter överträffade sig själv med nytt personbästa och klubbrekord 52,03 och tog en fjärdeplats. Detta trots att Markus fokus inte legat överhuvudtaget på 400mh utan på de grenar i åldersklassen.

Foto: Deca text & bild Foto: Deca text & bild

Viktor Wall, 4 guld

Viktor hade tyvärr skadeproblem i början av säsongen vilket gjorde att han inte kunde ställa upp i några löpgrenar på SM-tävlingarna inomhus. Men Viktor har verkligen kommit tillbaka starkt till utomhussäsongen. Det har blivit dubbla personbästa på 100m och 200m med fina 10,94 och 21,69. Han sprang även snabbt i juli månad i Göteborg med 21,68 men denna tid var precis på gränsen över den godkända vinden för att bli officiell.

Guld 1: Kom i Linköping på 100m. Det blev nytt personbästa och första gången under 11 sekunder redan i försöken av en taggad Viktor. I finalen bärgade han guldet och förbättrade sig till 10,94, 6 hundradelar före Götas Oliver Ellström.

Guld 2: Även detta guld på Linköpings Campus Valla. Det handlade om dubbla distansen, 200m. Viktor gjorde ett finfint lopp och segrade, även här, före Oliver med 21,69 i ett lopp som faktiskt innebar lätt motvind – 0,4. Segermarginal: 23 hundradelar.

Guld 3: Tredje guldet kom i Stafett-SM och Göteborg. Viktor sprang 200m i den Svenska Stafetten på ett mycket fint sätt och gjorde så att vårt grönvita lag fick ett fint försprång till resterande lag.

Guld 4: Fjärde guldet kom även på Stafett-SM på 4x100m (toppbild) där Viktor hade sistasträckan. Laget hade fört upp Viktor i en stor ledning som han drygade ut ännu mer och säkert förde pinnen över mållinjen.

Sammanfattningsvis en supersäsong för Viktor. Hade även planer på att ställa upp på Stora SM men klokt nog så valdes det att fokusera på åldersklassens SM-tävlingar, vilket visade sig vara ett mycket smart beslut! Stora SM kommer finnas många möjligheter för Viktor att delta i framöver. Mycket lovande att Viktors personliga rekord på 200m också kom i motvind vilket torde innebära att det kommer kunna att gå bra mycket snabbare när vinden är mer optimal.

Foto: Deca text & bild Foto: Deca text & bild

Nora Lundin, 3 guld och 1 silver

Noras säsong har varit magisk! Nora, som tränas av Fredrik Åkerlind, har tagit ytterligare ett kliv framåt i sin utveckling under säsongen. Bästa tiden under inomhussäsongen i 1500m var 4.31,97. Hon har förbättrat sig hela drygt 6 sekunder på 1500m då hennes bästa notering utomhus i sommar varit 4.25,62. Det har även blivit personliga rekord på 800m med 2.13,82 respektive 3000m med 9.52,42.

Guld 1: Kom i Göteborg i Friidrottens Hus på 1500m. Nora hade redan i första kurvan säkrat förstapositionen i loppet och släppte den sedan aldrig. Nora sprang I eget majestät mot klockan i detta lopp. Efter tre avverkade varv var ledningen hela 100m då Noras utgångstempo låg på 4.10-fart. Nora tröttnade förståeligt nog av den höga farten och tempot mattades. Guldtiden blev 4.38,54.

Guld 2: Kom i Linköping på 1500m. Nora vann på samma överlägsna sätt som under inomhussäsongen i grenen. Nora var i en klass för sig och vann med nästan 10 sekunder på 4.30,91.

Guld 3: Dagen efter vinsten på 1500m i Linköping så var det dags för 3000m. Här vann Nora igen med en betryggande segermarginal, drygt 6 sekunder, på 10.14,58. Medaljtrion såg exakt likadan ut på både 1500m och 3000m.

Silvret: Nora sprang 800m-final drygt 5 timmar efter guldet på 3000m. Nora gjorde en fin insats, speciellt med tanke på att hon redan sprungit 3000m under dagen, och lyckades ta en silvermedalj på 2.15,05.

Nora ställde dessutom upp på Stora SM på 1500m där hon gjorde en superprestation och tog SM-poäng då hon kom sexa på 4.26,38. I grenen 1500m är Nora andra bäste Hammarbyare någonsin inomhus och tredje bäste Hammarbyaren utomhus.

Foto: Deca text & bild Foto: Deca text & bild

Jonatan Borg, 3 guld och 3 brons

Jonatan har gått från klarhet till klarhet denna säsong. Han har utvecklats enormt!

Guld 1: Kom lite oväntat i Kristinehamn i höjdhopp! Han tog nya perset 1,99 i första försöket och avgjorde där höjdtävlingen då ingen annan klarade höjden. Försökte tre gånger på 2,01 men får vänta till inomhussäsongen för första 2-metershoppet.

Guld 2: Jonatan ingick i det framgångsrika laget på Svensk Stafett som tog guld på det Svenska Rekordet för klubblag på Stafett-SM. Jonatan sprang i försöken 300m och gjorde en stabil sträcka där han drygade ut lagets ledning och förde pinnen vidare. I finalen var det 100m och första sträckan som gällde för Jonatan. Han gjorde en supersträcka i kurvan och förde upp laget i en ledning som blev till guld.

Guld 3: Jonatan var även en stor del i guldet på 4x100m på Stafett-SM. Jonatan sprang tredjesträckan i bortre kurvan där han gjorde en stor skillnad och drog ifrån övriga lag så fort han fick pinnen.

Brons 1: Kom inomhus i Göteborg i höjd. Bronsnoteringen blev 1,94 vilket klarades i andra försöket.

Brons 2: Jonatans andra SM-brons för året skulle komma i Linköping i 100m. Här slog Jonte till med ett finfint personbästa redan i försöket med 11,06. Han tangerade sedan noteringen i finalen och var klar bronsmedaljör.

Brons 3: Dagen efter Jonatans brons på 100m slog han till igen, den här gången på dubbla distansen 200m. I försöken blev det personbästa med 22,46. I finalen slog han till igen med fina 22,21- i motvind vilket gav bronspengen.

Det är verkligen fantastiskt att se hur mycket Jonatan gått framåt på kort tid och det ska bli spännande att följa framtiden! Han har varit som bäst när det gäller och har stor potential till ytterligare förbättring.

Foto: Deca text & bild Foto: Deca text & bild

Teo Borgius, 3 guld

Guld 1: Första guldet för säsongen kom i Göteborg. Teos hoppning var väldigt imponerande! Snacka om att vara bäst när det gäller! Teo tog varje höjd i första försöket tills det att hans medtävlande hade rivit ut sig och guldet var klart. Han persade två gånger om med 4,56 och 4,61 och lade sedan upp ribban på 4,70 men då hade adrenalinet lugnat ned sig lite då guldet var säkrat.

Guld 2: Teo visade åter igen att han är som allra bäst när det verkligen gäller. Den här gången togs guldet i Kristinehamn. Det var nästan som en repris på inomhusguldets tävling. Teo tog varje höjd i första försöket (förutom 4,48). När hans medtävlande sedan hade rivit ut sig på 4,53 så tog Teo först 4,58 och begärde sedan upp ribban på 4,70 men situationen var precis som förra guldet så Teo klarade inte den höjden denna gång.

Guld 3: Teo var del av laget som vann Svensk Stafett på Stafett-SM i Göteborg. Teo sprang första sträckan i försöken och gjorde, som vanligt, en stabil insats.

Teo har en stor vinnarskalle då han har en enorm förmåga att lyckas vara som bäst när det verkligen gäller. Teo har oftast lyckats mycket bra på SM-tävlingar. Det kan hända att Teo ibland lyckas mindre bra på en tävling men hur som helst så plockar han alltid fram vinnarskallen och lyckas när det gäller!

Foto: Deca text & bild Foto: Deca text & bild

Niklas Wall, 2 guld och 1 brons

Guld 1: Niklas skulle säkra guldet i tresteg på SM-tävlingarna i Göteborg redan i första omgången då han skuttade iväg 13,88 vilket innebar nytt pers och Sverigebästa i grenen i vinter.

Guld 2: Niklas tog även hand om trestegsguldet på utomhus-SM i Kristinehamn där han fick till nytt pers med 14,14, första gången över 14 meter.

Bronset: Bronset kom i längdhopp i Kristinehamn med ett hopp på 6,71.

Niklas har också förbättrat snabbheten under året med 7,12 på 60m och med potential att förbättra sig ännu mer i löpningen. Har tyvärr haft lite skadeproblem som stört som bl.a. gjort att han inte kunnat ställa upp i sprintgrenar så mycket under utomhussäsongen. Fokuset har legat på hoppgrenarna längd/tresteg. Har en mycket hög potential till att hoppa betydligt längre men behöver få till en stabilare hoppning och bättre plankträffar.

Noah Bucht Wesslén, 1 guld

Noah fick tyvärr inte till inomhussäsongen men kom tillbaks starkt till utomhussäsongen!

Guldet: Hade en fin sträcka på Stafett-SM i den Svenska Stafetten på 300m där han gled ifrån och drygade ut försprånget i en stafett där grabbarna slog Svenskt Rekord för klubblag.
Individuellt under säsongen slog Noah personligt rekord i 300mh med tiden 40,51. Har alltid en imponerade inställning och sprider mycket positiv glädje och energi omkring sig!

Foto: Deca text & bild Foto: Deca text & bild

Hugo Holmlund, 1 guld

Hugo har haft en bra säsong med personliga rekord i 200m med 23,27 och längd med 6,18. Har haft en del otur med stark motvind i 100m-loppen så persen på just 100m har därför uteblivit. Men nästa säsong så kommer de säkerligen att slås med marginal!

Guldet: Sprang första sträckan i 4x100m-stafetten på Stafett-SM och gjorde en fin startsträcka och växlingen till Markus Moberg var säker. (toppbild)

Foto: Deca text & bild Foto: Deca text & bild

Martin Sundberg, 1 silver

Martin har haft ett bra friidrottsår. Det blev pers inomhus i kulan med 16,14. Hade oflyt i SM-tävlingarna inomhus och hamnade då precis utanför pallen. Men skulle ta revansch utomhus! I diskusen så har det gått framåt rejält, då han fått iväg denna 52,62. Martin har dessutom visat upp en mycket stor träningsvilja och är nu mycket laddad för grundträningsperioden.

Silvret: Martin säkrade silvret på SM-tävlingarna i Norrköping. Martin tillhörde en av de nio främsta kastarna som slog personligt på tävlingen. Det var en tävling med fina vindar varav den fina resultatnivån. I fjärde omgången fick han till det tredje kastet någonsin över 50 meter. Men en sak är säker: det kommer bli många fler!

Foto: Deca text & bild Foto: Deca text & bild

David Thid, 1 brons

David har tyvärr haft en del skadeproblem under säsongen och kunde inte ställa upp under SM-tävlingarna inomhus. Men till utomhussäsongen så skulle David komma igen!

Bronset: David tog bronset i tresteg under SM-tävlingarna för åldersklassen i Kristinehamn. Han fick till ett hopp på 13,68 i femte omgången vilket säkrade medaljen.
David har en hög potential att fortsätta att förbättra sig i sina grenar. Det har blivit pers i tresteg under säsongen med 14,18. Han har även förbättrat snabbheten med 7,23 på 60m och 11,44 på 100m.