Sandra Höckerstrand = Stipendiat!

Mån 30 nov

I år gick Lennart Nymans Stipendie till Hammarby Friidrotts Sandra Höckerstrand! Här ovan ser ni Sandra längst till höger efter pris från Stafett SM 2008. 

Sandra fick priset i samband med klubbkonferensen i mitten av oktober! Så här löd motivieringen!  ”Stipendium ur Lennart Nymans minnesfond med 5.000 kronor har tilldelats friidrottaren Sandra Höckerstrand för sina goda insatser i spjut och 7-kamp under åren 2007-2008 i bl.a. ungdomsfinnkampen, Junior NM, skol SM samt junior SM.”
 Grattis Sandra! 


Rapport från "Over there" 

Tis 24 nov

Den 28 Juli i år åkte jag tillbaka till USA för att operera min axel som hade varit skadad under lång tid samt återuppta mina studier. Såhär har det gått under hösten. Operationen var lyckad och läkaren fixade vad som var trasigt men återhämtningen är 6 månader och sedan dess har jag mest jobbat med att komma tillbaka. Den 28 Juli i år åkte jag tillbaka till USA för att operera min axel som hade varit skadad under lång tid samt återuppta mina studier.
Såhär har det gått under hösten.
Operationen var lyckad och läkaren fixade vad som var trasigt men återhämtningen är 6 månader och sedan dess har jag mest jobbat med att komma tillbaka.
Varje Måndag till Fredag kl 8 så åker jag till skolan och träffar min sjukgymnast för att köra rehab i en timme, i början så var det väldigt små saker som att få tillbaka rörligheten i axeln, men har under tiden utvecklats och om 1 månad kommer jag börja kasta i rehabsyfte.
Efteråt så går jag till mina lektioner, min utbildning är computer science så det blir mycket matte och datorer.
Skolan är en viktig del och jag lägger ner mycket tid på att plugga.
Utöver detta är jag också medlem i Idrottarnas elevråd på skolan, det finns ca 600 idrottare av totalt 22000 studenter, och sitter i friidrottens leadership council, så det blir inte mycket tid över till annat men jag får träffa många nya bekantskaper varje dag och det är en stimulerande miljö med många andra med liknande mål.
Den övriga träningen har sakta men säkert kommit tillbaka och även om jag fortfarande inte får köra någon sprint eller teknikträning så jobbar jag hårt med löpning och styrka med lättare vikter.
Löppass kan bestå av 4x300m + 2x200m på 42-45s och 27-28s med 3 minuters vila.
Styrkan har blivit ganska mycket improvisation då jag inte kan lyfta tunga vikter eller över huvudet, härom veckan kom min styrketränare på den fantastiska iden om att bära runt på en 30kg sandsäck i 10min där jag var 6e steg skulle göra 3 knäböj och 3 good-mornings. Låter inte så jobbigt? Testa!
Efter jul så kommer jag nog nästan vara tillbaka fullt och jag satsar på att köra både inne och ute i år då allt har gått enligt planerna än så länge.
Fast det stora målet i år är EM i Barcelona och är jag inte redo för inomhussäsongen så kommer jag att skippa den så att jag är frisk och redo för utomhus som här borta startar i april.
Björn Barrefors


Nya ansikten på kansliet

Tor 19 nov

Med hjälp av medel från arbetsförmedlingen har vårt kansli förstärkts med ytterligare två medarbetare. Vi hälsar dem hjärtligt välkomna till kansliet!

Mikael Thulin kommer främst att hjälpa till med administrativa sysslor på kansliet för att avlasta Peter och Henrik, ansvarig för att hålla hemsidan uppdaterad och öppethållande av klubbshopen. Det är också Micke som svarar på kansliet@hiffri.se
Mikael är 24 år gammal och har varit medlem i klubben under tio år. Som aktiv tävlade han främst inom sprintdistanserna med bl.a. två individuella USM-guld på meritlistan.
Mikael är anställd på 50 % i projektform fram till sommaren 2010
 
Alex Smirnov har en tvådelad tjänst. 
1. Hjälpreda på kansliet, håller ordning i materielförråd, gymmet, hjälper till med utskick, hämtar post etc. 
2. Hjälptränare i Michael Forss löpgrupp. 
Alex är 49 år gammal och är klubbmästare på 10 000 meter detta år med tiden 34.34.


Emma Forss och Mikael Alemay
tog Spiken!

Mån 9 nov
Det var Micke Forss grupp tog storslam under lördagens 39.e upplaga av Spiken! Emma Forss tog den kvinnliga spiken på 12,58 vilken var endast 5 sekunder från idealtiden. Den manliga spiken knep vår nykomling Mikael Alemay som sprang på tiden 21.19. 26 sekunder snabbare än idealtiden. 

Nyhetsarkiv 2009
November

Utökade artiklar här nedan