SM-BRONS!

Sön 26 feb
Filip Herre hade bestämt sig för att stå på pallen och försökte hänga med i det hårda utgångstempot i 400-metersfinalen men låg fyra ut på andra varvet. En kille passerades in på upploppsrakan och det blev lite dramatik vid målgång då segraren Leon Ölmerud stupade över mållinjen in på 49,40 föra Leo Bergman 49,54 och Filip på nya perset 50,02.   Följ IJSM här!


SM-GULD!

Sön 26 feb
Helgens mest dramatiska final var nog längdfinalen för P17 där medaljerna bytte ägare flera gånger och ett tag hade tre hoppare samma resultat som fick separeras med andrahoppens noteringar. Stabil hoppning med sex godkända av Elias Kapell och i praktiken klar för finalhoppning efter andra hoppets 6.67 vara bara lugnet före stormen.  Akilles Tegbjerg klämde i med 6.94 i tredje och bakom honom var det tre hoppare  på 6.78 bland dem Elias.
Det såg länge ut att bli en kamp om bronset eller möjligtvis silver men en enorm kraftsamling förpassade det gamla perset till historieböckerna då Elias noterade 7.13 och knep guldet före Akilles 7,09 och Oliver Ericsson 7,05.   Följ IJSM här!


SM-SILVER!

Sön 26 feb
Det blev en högklassig 60-metersfinal där Esther Sahlqvist persade ner till 7,55 som räckte till ett silver med Olivia Lundberg som vinnare på 7,51 och Ayla Hallberg som bronsmedaljös.

Följ IJSM här!


SM-BRONS!

Sön 26 feb
Markus Moberg fick en kanoninledning i finalen på korthäcken
och ledde upp till tredje häcken men tappade lite mark på andra halvan. En mycket taggad Markus tog en skön bronspeng i "återkomsten" efter sin långdragna skada och satte ett nytt pers med 8,20. Det lönade sig med den extra startträningen Lotta körde med honom i veckan!   Följ IJSM här!


SM-BRONS!

Sön 26 feb
Det var dags för final i Elias Kapells andra gren för helgen och medaljchanser anades. Det blev ett högklassigt lopp med de tre första under åtta sekunder med Elias som trea på 7,99.

Följ IJSM här!


SM-GULD!

Sön 26 feb
Teo Borgius gick in på 4.75 och gjorde en slarvrivning men tog enkelt i andra. Stod sedan över och tog 4.87 i första och gick upp i ledning. Felix Nyberg rev första på 4.92 och sparade hopp till 4.97 som han tog i första och tog över täten då Teo rev och sparade hopp till 5.02 som togs i andra samtidigt som Felix rev ut sig och guldet var klart. Ribban lades upp på perset 5.12 som togs i första och ännu ett petrsförsök gjordes på 5.20 som inte lyckades denna dag.

Följ IJSM här!


GULD OCH SILVER!

Lör 25 feb
Esther Sahlqvist och Lii Jabbour stod på banorna bredvid varandra i häckfinalen och hade en förhoppning om medaljer. Från första häcken så tog Esther kommandot och dominerade hela vägen in till guldet på starka årsbästat 8,34. Lii fick en lite trögare start och var fyra fram till första häcken men tog hjälp av Esthers draghjälp och gjorde en magnifik andra halva och russade in på nya perset 8,60 och därmed var dubbelsegern ett faktum!
Grymma tjejer och ett grymt stort grattis!

Följ IJSM här!


SM-SILVER!

Lör 25 feb
Elias Kapell fick oss att kippa efter andan när han tycktes tjuvstarta i 60-metersfinalen men fick ett gult kort som resultat.
En lite avvaktande start för att inte åka på en diskning i andra försöket kom han sedan med en mycket stark avslutning men nådde inte ända fram till den överlägsna Hugo Kundig som persade in sig på lysande 6,85. Det blev ett silver för Elias på nya perset 7,02 och nu är drömgränsen väldigt nära...

Följ IJSM här!


SM-BRONS!

Lör 25 feb
Ellen Forsell fick hoppa över kulan och kunde fokusera på huvudgrenen vikt. Redan efter första kastet som mätte 17.41 så såg det ut som att prispallen hade utkristalliserats då Patricia Kamga inlett med 19.71 och Hanna Gabrielli öppnat med 18.10. Alla tre trjejerna förbättrade sig vartefter och Patricias sista kast mätte hela 21.26 och Hannas 18.96 i tredje tillsammans med Ellens topp på 17.88 i femte omgången skrev klart prispallen.

Följ IJSM här!


Teo i medaljstrid

Sön 19 feb
Teo Borgius gjorde en mycket gedigen insats när han gick in på 4.60 och sedan var felfri över 5.05 och var då i delad ledning men ett par hoppare stod över höjden. Ett par mycket bra försök på 5.10 gjorde att det blev en kamp om bronspengen "i kavaj" där Marcus Nilsson först stod över 5.10 och sedan tog 5.15 i tredje och knep åt sig bronspengen.   Följ ISM på vår SM-sida här!


Seniordebut med mersmak

Sön 19 feb
Esther Sahlqvist klev in i sin seniordebut utan respekt och tog sig lätt vidare till finalen via en andraplats från sin ytterbana via en perssänkning med hundradelen. Finalen fick av någon anledning även den löpas på ytterbana och ett nytt fint lopp endast två hundradelar över försöksloppet belönades med en sjätteplats och sina första SM-poäng på seniornivå.  Följ ISM på vår SM-sida här!


Dramatik på häcken

Sön 19 feb
Arvid Wändesjö hade visat på en gryende storform och hade förväntningar på att försöka gå till final men planerna grusades på tredje häcken som han slog och gick i backen. I det andra försöksheatet gjorde Markus Moberg en bra insats och kom in ett par hundradelar över perset men det räckte inte till att nå finalen.

Följ ISM på vår SM-sida här!


SM-GULD!

Lör 18 feb
Lika spännande som trestegsfinalen var blev viktkastningen ospännande när Grete Ahlberg tog över kommandot från första kastet på 20.42 före Sara Forssells 20.08. När Vanessa Kamga kryssade för tredje gången var det bara Sara som på pappret hade en chans att konkurrera om SM-guldet men trots en sista satsning i sjätte omgången med en ökning till 20.20 stod Grete som suverän segrare med fyra kast över 21 meter med det längsta på 21.41 som dessutom presterades två gånger om. En skön belöning efter att ha suttit fast Köpenhamn under dygnet pga. stormen och utan bagage och med lånat tävlingslinne.

Följ ISM på vår SM-sida här!


SM-BRONS!

Lör 18 feb
Det blev en mycket spännande trestegsfinal på ISM där silver och bronsmedaljerna bytte ägare ett flertal gånger. Erik Ehrlin tog ledningen efter första omgången med 15.04 men fick se sig förbihoppad av blivande segraren Jesper Hallström i andra.
I tredje omgången tig Örgsytes Lukas Edqvist över silver platsen på 15.08 som åter gick till Erik via 15.10 i samma omgång. Lukas svarade med 15.15 i fjärde och Erik kopierade sina resultat med 15.04 och 15.10 och fick därmed nöja sig med bronspengen.

Följ ISM på vår SM-sida här!


Internationella barncancerdagen
15 februari

Tors 16 feb
Igår 15 februari var internationella barncancerdagen.
En av våra Hammarbyfriidrottare, Alannah Hellstadius, har startat ett UF-företag i skolan - Ung Företagsamhet!
De säljer t-shirts med tryck där designen utgår från teckningar gjorda av barn som har drabbats av cancer.
Tröjorna säljs och en andel av försäljningen skänks till Barncancerfonden. Här ovan är deras reklamfilm som är inspelad på en av våra 2015-gruppers friidrottsträning.
Läs mer om barncancerfonden här. Läs mer om projektet här.


Topprestation av Grete Ahlberg!

Tis 14 feb
Grete Ahlberg slog till med dunder och brak i Nordenkampen i söndags där hon stod för en mycket imponerande tävling i viktkastning. Grete vann tävlingen och hade många långa kast över hennes tidigare personbästa. Hon gjorde sitt första kast över 22 meter när hon slog till med 22,20 och tog sig upp som andra bästa viktkasterska i Sverige genom tiderna! Resultatet var även mästerskapsrekord och givetvis en förbättring av sitt befintliga klubbrekord.
Gretes serie: X-21,81-21,19-22,20-21,92-21,64


Två Hammarbyare uttagna
till Nordenkampen!

Ons 8 feb
Igår gjordes den officiella uttagningen till landskampen Nordenkampen mellan de nordiska länderna som går i Karlstad 12 februari.
Grete Ahlberg (vikt) och Erik Ehrlin (tresteg) har blivit uttagna att representera landslaget detta tillfälle.
Läs mer här om truppen till Nordenkampen.


SM-GULD!

Sön 5 feb
Det sattes upp ett tufft tempo av Akilles för att försöka ta in de 15 sekunder sopm skilde silver från guld. Han höll förvånansvärt bra hela loppet men Elias Kapell tog fram krigartakterna igen och persade ner med tre sekunder och det återstod slutligen hälften av försprånget. Hade han inte fått till den sistas kulstöten hade det varit en sekundstrid in i det sista... Stort grattis till SM-guldet Elias!
Följ liverapporteringen på vår SM-sida!


Mäktig vändning av Elias

Sön 5 feb
Elias Kapell bröt trenden där han verkade bli utmanad om guldet genom att persa med decimetern  och ta hem höjden följt av en kanonstöt i tredje omgångens kula som även där innebar grenseger!
Om inget oförutsett inträffar i det avslutande 800-metersloppet så ser det ut som att guldet är på väg hem till söder!
Följ liverapporteringen på vår SM-sida!


Rafflande avslutning väntar

Sön 5 feb
Efter dagens inledande häcklopp föp P17 tätnade toppstriden där Elias Kapell anfört från första gren. Han tappade några hundradelar på häcken till andraplacerade Akilles Teglbjaerg inför höjdhoppet.
Det skiljer 147 poäng inför avslutande tre grenar så vi hållerb alla tummar! Bilden är på Alfred Berglind som är den andra återstående killen i kampen om SM-poängen då Hannes och Carl tvingats bryta.
Följ liverapporteringen på vår SM-sida!


SM-SILVER för Tyra!

Lör 4 feb
Efter en dag med tre pers, ett tangerat och ett nästanpers avslutate Tyra Sparv med en stark löpning på 600 meter och sänkte sitt pers med nästan sex sekunder och kunde med det loppet komma i som trea och knipa silverpengen i mångkampen!
Härlig individuell SM-debut för Tyra som vi hoppas får ett framgångsrikt IUSM om ett par veckor. Stort grattis!
Följ liverapporteringen på vår SM-sida!


Elias 7,06 tog kommandot direkt!

Lör 4 feb
Elias Kapell tog kommandot från första gren i mångkampen när han formligen slaktade sitt nysatta 60-meterspers med 17! hundradelar ner till 7,06! Alla våra killar var lottade i samma heat och sprang precis runt sina pers. Följ liverapporteringen på vår SM-sida!


Så gick gårdagens tävling

Ons 1 feb
Det var ett par Hammarbyare in action under gårdagskvällen i Sollentunahallen. Filippa Ramberg sprang ett bra lopp med 2.15,66 och klarade nomineringsgräns till ISM.Judith Nielsen fick till det på  60mh med de nya avstånden och slog personbästa och klarade gränsen till IUSM. My Lindberg slog nytt personbästa på 60m med 8,17.
Martin Sundberg stötte kula men fick inte riktigt till det och noterade 12,75. Felicia Lindberg stötte även hon kula och noterade 11,91.

Alla resultat finns här.

Nyhetsarkiv
Februari 2023


Utökade artiklar här nedan!


Kort sammanfattning av IJSM-IUSM17

Tis 28 feb
Det var en fantastisk helg för oss i Karlstad på IJSM-IUSM17 när vi, enligt vår positiva kalkyl, lyckades ta 10 medaljer!
Det blev totalt 3 guld, 3 silver och 4 brons!
Det som var så fantastiskt var att truppen presterade verkligen på topp! Formen var toppad och nästan alla satte personliga rekord eller var i närheten av dessa. De flesta aktiva som hade stora chanser till medaljer tog också dessa! Vi minns speciellt Elias Kapells guld i längdhopp där han i sista omgången smällde till med ett hopp på 7,13 där han inte ens var på plankan!
Stämningen och sammanhållningen i truppen var också mycket god då vi hejade på varandra och hördes säkerligen mest (åter igen) av alla klubbar.   Mästerskapet sammanfattat här!
Nu väntar ännu en SM-tävling i helgen då IUSM i Västerås
kommer att avgöras för 15-16 åringar.   Följ IUSM här!


Finfina Hammarbyprestationer
på Hammarbyspelen

Tis 14 feb
Det var en härlig Hammarbyhelg med mängder av fina Hammarbyresultat föregående helg!
Esther Sahlqvist imponerade stort med personbästa 7,60 på 60m och även personbästa på 60mh på de höga häckarna med 8,52.
Lii Jabbour gjorde finfina häcklopp på 60mh och slog åter igen till med nytt personbästa med tiden 8,62. Arvid Wändesjö slog nytt personbästa på 60mh med 8,20. Filippa Ramberg slog nytt personbästa på 800m med tiden 2.14,19. Markus Moberg slog nytt personbästa på 60mh med de höga seniorhäckarna med 8,28.
Alfred Berglind slog nya personliga rekord i 400m och vikt med resultaten 52,23 och 13,84. Ellen Forsell slog nytt årsbästa i vikt med 17,21. Emmy Wolgast gjorde en klar förbättring på 60m och stod för nytt personbästa på 8,00. Filip Herre gjorde ett riktigt fint lopp på 400m men tyvärr blev det ingen eltid pga. problem med tekniken. Men han fick en manuell tid på 50,3m vilket var ett massivt personbästa. Martin Sundberg slog nytt personbästa i kulan med en stöt på 13,63. Molly Freeman har tävlat flitigt under innesäsongen och varit i sitt livs form. Nu blev det nytt personbästa i längd med 5,50 och klarad kvalgräns till JSM! Anton Roslund gjorde ytterligare en bra höjdtävling när han åter igen var över 1,80. Det blev nytt personbästa 1,84. Albin Wolgast slog nytt personbästa i stav och tog nomineringsgränsen i grenen till IUSM med 3,12. Ella Johansson förbättrade sig i stav med 2,92 vilket var nytt årsbästa. I 400m blev det nytt personbästa med 61,68.
Julia Wändin satte nytt årsbästa på 1500m med tiden 4.59,67.
My Lindberg fortsätter att förbättra sig, nu blev det ytterligare personbästa på 60m med tiden 8,09. Quincy Hackett slog nytt personbästa i staven där han nådde 4,22 och hade bud på ännu högre höjder. Theodor Håkansson noterades för vårt personbästa i staven med fina 3,42. Alla resultat här. För att se vilka som klarat klubbens nomineringsgränser för vinterns SM-tävlingar gå in här.


Fina Hammarbyprestationer på IUDM

Tis 21 feb
Det var en del Hammarbyare som tävlade i IUDM som avgjordes i helgen i Sätra Friidrottshall.
Överlag var det en stor succé för klubben som tog mest medaljer av samtliga Stockholmsklubbar!
Det fanns några aktiva som utmärkte sig lite speciellt under mästerskapet och som slog sina tidigare bästanoteringar.
Anna Bergin var en sådan. Hon slog till med nytt personbästa i viktkastningen med över en meter och med fem kast över det gamla personbästat! 16,08 blev det som längst!
Carl Bergmark putsade på sitt stavrekord två centimeter till 4,03.
Ella Johansson har fått upp ångan med tre stycken nya personliga rekord i stav, 1500m och 400m. Resultaten blev 3,13 i stav, 5.06,74 i 1500m och 60,55 i 400m.
My Lindberg deltog sin vana trogen i många grenar men lyckades denna helg bäst i 60mh där det blev nytt personbästa på 9,21.
Theodor Håkansson lyckades mycket bra i stav och 60mh där det blev dubbla personbästan med 3,53 i staven och 8,98 i häcken.
Anton Roslund slog nytt personbästa i länghopp med 6,21.
Albin Wolgast hade en mycket bra tävlingshelg med dubbla pers. Det ena kom i vikt där han förbättrade sig till 14,80. Det andra kom i stav med centimetern till 3,13.
Alla resultat hittar du här.
Här hittar du en lista över de som klarat nomineringsgränserna för vinterns SM-tävlingar.


Friidrottsskolenytt februari

Mån 6 feb
Här kommer lite mer information om sommarens friidrottsskola.
Utmaningen denna sommar blir arena, Enskede IP kommer renoveras med start i mars.
Arena
Planen just nu är:
Vecka 24 onsdag 14 – fredag 16 juni = 3 dagar på Kärrtorps IP (ev. även Västberga IP)
Vecka 25 måndag 19 – torsdag 22 juni = 4 dagar, arena inte klart (ev. Västberga IP)
Vecka 26 måndag 26 – fredag 30 juni = 5 dagar på Kärrtorps IP och Farsta IP
Vecka 27 måndag 03 – fredag 07 juli = 5 dagar på Kärrtorps IP och Farsta IP
Vi kommer ha miniantal deltagare per arena, alternativet kan vara att köra på en arena istället för två.
Renoveringen beräknas vara färdigt i juli så förhoppningen är att vi kan ha friidrottsskola på ett nyrenoverat Enskede IP vecka 32 och 33.
Vecka 32 måndag 07 – fredag 11 augusti = 5 dagar på Enskede IP
Vecka 33 måndag 14 – fredag 18 augusti = 5 dagar på Enskede IP
Om renoveringen skulle bli försenad har vi en back-up-plan för vecka 32 och 33.
Anmälan
Vi jobbar mot att kunna öppna anmälan 15/3.
Anmälan sker i vårt system SportAdmin.
Om du redan är medlem i Hammarby Friidrott anmäler du med samma mailadress.
Om du inte är medlem i Hammarby Friidrott registrerar du dina uppgifter i ett formulär.
Bostadsbolagen
Vi hoppas att vi även kommande sommar har avtal med bostadsbolagen och kan erbjuda billigare pris för deras hyresgäster.
Stadsdelsförvaltningen
Vi samarbetar även denna sommar med Enskede-Årsta-Vantörs Stadsdelsförvaltning i form av feriearbetare som hjälper oss på friidrottsskolan.
Uppdatering
Uppdatering på hemsidan vartefter saker och ting faller på plats.