Inomhussäsongen slut

Ons 29 mar
Innesäsongen kan nu rundas av efter några månader med intensiva tävlingsshelger. Vi ser tillbaka med glädje på inomhussäsongen där vi fick bevittna ett antal härliga prestationer från hammarbyare.
En riktig snackis var Grete Ahlbergs odiskutabla seger i ISM i Malmö där det länge var oklart huruvida hon skulle hinna i tid till tävlingen pga. stormen som slog till mot södra delen av landet precis i samband med ISM och som störde transporten för många aktiva till tävlingen. Grete gick in med stor rutin och tog hem guldet på ett fantastiskt sätt! Vi minns IJSM-IUSM17 i Karlstad som var ett riktigt succémästerskap för klubben med mycket god stämning, bortsett från att vi tog 10 hela medaljer! IUSM i Västerås var också ett härligt mästerskap med mycket härlig sammanhållning och en exceptionell avslutning på tävlingen när vi tog två guldmedaljer i de avslutande 400m-finalerna! Regionsmästerskapen blev en stor succé där vi blev näst bästa förening!
Nu väntar ett par veckors återgång till lite tyngre träning och mer mängdträning fram till nästa period med tävlingar som drar igång generellt i mitten av maj. Första tävlingen för en del kan bli
Stora Turebergskastet 6-7 maj på Sollentunavallen och efter detta datum kommer det vara någon typ av tävling varje helg framöver.


Näst bästa klubb
i Regionsmästerskapen!

Tors 23 mar
Efter att vår ungdomsansvarige Peter Wikström gjort en analys av Regionsmästerskapen som gick föregående helg så kan det konstateras av vi blev andra bästa förening totalt i hela mästerskapet! Det var två klubbar som urskiljde sig särskilt när poängen kunde sammanfattas och det var vi och Tureberg.
När man räknar SM-poäng (7-5-4-3-2-1) så hamnade Tureberg i täten med 109 poäng. Sedan vi på 94,5 poäng och sedan följde Västerås (57), Huddinge (45,5) och Hellas (44).
Ytterligare en stark prestation på ett ungdomsmästerskap för oss!


Klubbkampen

Ons 22 mar
Klubbkampen är ett samarrangemang mellan Stockholmsklubbarna Hammarby Friidrott, Hässelby SK, IFK Lidingö, Spårvägens FK och Turebergs FK. Klubbkampen är en lagtävling i löpning för ungdomar 10-15 år (födda 2008-2013) som avgörs på tävlingarna;
SAYO (600/800/2 000 m), Stockholm Mini Marathon,
Lilla Midnattsloppet och Lilla Lidingöloppet.
Tanken är att loppen ska kunna springas kostnadsfritt för att vi vill främja löpning!
Priser och avslutning:
Vandringspokal delas ut till bästa klubb direkt på plats efter Lilla Lidingöloppet.
Anmälan:
Kontakta din klubb för respektive anmälan.
Tävlingar och datum:
Stockholm Mini Marathon 4 juni – 10-14 år
SAYO, Sollentuna 9-11 juni – 10-15 år
Lilla Midnattsloppet 19 augusti – 10-15 år
Lilla Lidingöloppet 24 september – 10-15 år
Mer info
Mer info kommer snart. Men lägg loppdatumen på minnet så länge!


Så gick Svealandsmästerskapen

Mån 20 mar
I helgen avgjordes Svealandsmästerskapen i Sätra Friidrottshall. Denna gång hade man delat upp Stockholmslagen så att Stockholm inte skulle vinna lika lätt som vanligt vilket gav lite mer nerv än vanligt i tävlingarna. Vi i Hammarby tillhörde Stockholm Väst och vann F13 och P14-klasserna och var tvåa i P13 och F14.
Vi hade mängder av Hammarbyare med som gjorde finfina prestationer. Vi hade några som plockade mycket poäng till laget som utmärkte sig lite extra.
F14-tjejen Gwen Fagerström imponerade när hon tog dubbla guld. Hon vann 200m på tiden 26,92. Hon vann även tresteget på ett nytt klubbekord på fantastiska 11,44.
P14-killen Alessandro Mancinella tog även han många poäng. Det blev guld i 60mh där han som bäst noterade 9,12. Han tog dubbla silver i höjdhopp med 1,70 och längdhopp med 5,63.
P13-killen Ivar Janson, som tidigare under säsongen slagit klubbrekord i åldersklassen, sprang nu hem ett guld på favoritdistansen 800m med 2.19,89.
F14-tjejen Malva Lönn gjorde bra insatser och stod för många insprungna poäng där hon kom tvåa på 60mh med 9,22, trea i både 200m (27,33) och längd (5,15).
Alla resultat finns här.


Hammarby Friidrotts Årsmöte 2023

Ons 15 mar
Tack till er som deltog på föreningens årsmöte tisdag kväll.
Det blev ett välbesökt möte.
Här kan ni se:
Presentation av ny styrelse
Stipendiater och utmärkelser
2022 - SM medaljörer och landslagsrepresentation
Mötets presentation


Bästa förening i distriktet!

Fre 10 mars
Vi blev på distriktets årsmöte i dagarna utsedda till bästa förening i 12-14 och 15-17 år!
Våra ungdomar i dessa åldrar har haft ett succéfyllt år.
Vår ungdomsansvarige Peter Wikström tog med stolthet emot båda pokalerna.


DUBBLA GULD OCH KLUBBREKORD!

Sön 5 mars
Vilmer Karlsson och Matilda Borg stod för en helt galen avslutning på helgens IUSM när 400-finalerna avgjordes som sista gren!
Vilmer krossade ett 19 år gammalt klubbrekord med sina 50,51 och Matilda pulvriserade ett 17 år gammalt klubbrekord och rusade in på magnifika 56,61! Det tidigare rekordet för F16 sattes också på IUSM i Västerås!

Läs referat om helgen på SM-sidan!


SM-SILVER!

Sön 5 mars
Theodor Håkansson tog karriärens första SM-medalj i en rafflande stavfinal! Läs om finalen och de övriga starterna åpå SM-sidan!


SM-SILVER!

Lör 4 mars
Quincy Hackett tog karriärens andra SM-medalj i en rafflande stavfinal! Läs om finalen och de övriga starterna på SM-sidan!

Nyhetsarkiv
Mars 2023


Utökade artiklar här nedan!


Reportage inför IUSM

Återsamling efter genomförd träning med coach John till höger Återsamling efter genomförd träning med coach John till höger

Fre 3 mars
I helgen är det dags för vinterns sista SM tävling då ungdomarna intar Västerås. Varje år är det även dags för en ny åldersgrupp att göra sin efterlängtade debut i SM-sammanhang.
Detta är killar och tjejer födda 2008.
John Håkansson som tillsammans med Sara Wilkinson är huvudtränare för 08 gruppen har varit med från start 2016 och bara missat cirka 10 träningar under de sju åren.
Att kliva in som tränare var för honom självklart.
  
- Min son som är med i gruppen har tränat både fotboll och medverkat på Friidrottsskolan. När han sedan började träna friidrott kände jag att jag kunde vara med och hjälpa till, säger John.
  
Gruppen födda 2008 har cirka 15 deltagare på listan samarbetar även med gruppen födda 2009. Även om gruppen inte varit med på SM tidigare har de haft fina framgångar, framför allt i tävlingar för lag. Förutom att ha vunnit Stockholmskampen två år i rad så är det nog framgångarna i Triangelkampen som sticker ut lite extra.
  
- I Triangelkampen är det tre deltävlingar varje år och på tre år så har vi endast förlorat den tävlingen en gång, säger John Håkansson.
  
Gruppen tränar ambitiöst där de aktiva har utvecklats bra men där såklart att ha kul även är grundbulten och den röda tråden gruppen tränar efter. Än så länge har gruppen än så länge inga utpräglade grengrupper, men gruppen tränar ibland en del kast med 09-gruppen. Redan inför säsongen började gruppen prata en del in för Ungdoms-SM där varje aktiv fick berätta om sina mål där flera berättade målet antingen var att kvala in till tävlingarna och hade SM som sitt stora mål. Tre aktiva i gruppen har även fick känna på hetluften i samband med att de medverkade på Mångkamps SM.
  
- På Ungdoms SM kommer sex aktiva från gruppen medverka.
Flera från gruppen kommer delta i två grenar, men vi har även två
som kommer vara med i tre grenar, berättar han.
  
John Håkansson är förutom att vara en av huvudtränarna i 08-gruppen även med som tränare i grupper födda 2011 och 2014.
För att utvecklas som tränare har han gått renodlade grenutbildningar exempelvis för häcklöpning och är utbildad tränare upp till barn 14-17 år gamla. Målet för John är att så många i gruppen vill fortsätta så länge som möjligt. Eventuellt finns planer på ett utökat samarbete med 09 gruppen. Just nu är såklart USM i helgen i Västerås högsta fokus och en spännande upplevelse för de aktiva och John.
Men så klart finns det även långsiktiga mål.
  
- Det vore såklart kul att få med aktiva på Stora SM om några år, avslutar John Håkansson.
  
/Vid tangenterna Felix Davidsson-Berndtsson

Intensiv gemensam uppvärmning innan man delar upp sig för olika träningsinnehåll beroende på greninriktning på USM.
Intensiv gemensam uppvärmning innan man delar upp sig för olika träningsinnehåll beroende på greninriktning på USM.