Styrelsen 2023

Om du har en fråga, fundering eller rent av förslag på motion till styrelsen
kontakta någon av nedanstående. 

Styrelsen uppmuntrar dig att använda vår framtagna mall för beslut.
Ett tydligt beslutsunderlag är bra i alla led!
Mallen finns här!
  

Ordförande

Martin Cousins

Mandatperiod: 1 år
Ålder: 50
Sysselsättning/yrke:
Projektledare, Ground Systems Infrastructure,
Swedish Space Corporation (Rymdbolaget)
  
Kopplingar till friidrotten:
Engagerad som tränare i Hammarby sedan 2014 i Team 06/07 och har sedan några år tillbaka hand om målet på Midnattsloppet och Arena Run. Löptränar en del och springer framför allt marathon, men har även ett guld och två brons från stafett-SM 3x800 2017–2019 med Hammarby som veteran.
  
Det här kan jag bidra med:
Jag vill vara med och förvalta och utveckla en verksamhet som jag tycker är fantastisk, där träningar och tävlingar samlar tjejer, killar, unga, elit och veteraner på samma arenor. Jag är analytiskt och positivt lagd, en utpräglad lagspelare och har lätt för att samarbeta.
Jag vill vara med och bygga en stark gemenskap i Hammarby Friidrott men anser att man också behöver vara lyhörd för individuella förutsättningar och önskemål, så länge det inte motverkar föreningen, verksamheten eller andra individer. Utöver den befintliga verksamheten så skulle jag vilja vara med att utveckla veteranfriidrott inom Hammarby.
  
Det här visste ni inte om mig:
Jag har jobbat som dykare i Kina där jag matade hajar och rengjorde bassänger. Jag jobbade i två veckor, fick mat och husrum och 700 RMB i kontanter.
  
Citat/Motto:
Skynda långsamt och se till helheten.
Glöm inte bort att ha kul under tiden!
  
Kontakta Martin här

Vice ordförande

Kristian Hansson

Mandatperiod: 2 år
Ålder: 47
Sysselsättning/yrke:
Riskingenjör
  
Kopplingar till friidrotten:
Avslutade nyligen en 10-årig karriär som barn-och ungdomstränare i föreningen. Nu är jag bara en engagerad friidrotts-förälder till alla de ungdomar jag haft förmånen att lära känna under åren och inte minst till min dotter.
  
Det här kan jag bidra med:
Jag tror att jag som person och med mina erfarenheter kan bidra med framför allt drivkraft samt förmåga att samordna och samverka.
  
Citat/Motto:
Hmm... finns många citat och motton som är kloka men tyvärr blir många av dem klyschor och det tycker jag inte berikar oss. Jag försöker då och då påminna mig om att ”Vara i nuet” för det tycker jag är viktigt. Är det ett motto så får jag nog välja det hur klyschigt det än låter.
  
Kontakta Kristian här

Sekreterare

Ulrika Holmlund

Mandatperiod: 2 år
Ålder: 46
Sysselsättning/yrke:
Projektledare
  
Kopplingar till friidrotten:
Tränare i 12 år, varav de senaste åren i Hammarby Friidrott för aktiva födda 06–07. Som tränare har jag fokuserat primärt på hopp/sprint och har två tidigare aktiva barn inom friidrotten.
  
Det här kan jag bidra med:
Jag har erfarenhet både från att vara tränare och förälder till aktiva friidrottare. För mig är det viktigt att alla aktiva ska få möjlighet att utvecklas efter sina individuella förutsättningar och uppnå sin fulla potential. Jag vill aktivt arbeta för att Hammarby Friidrott ska ha en verksamhet både med bredd och spets, en verksamhet där det finns plats för alla.
  
Citat/Motto:
Ge aldrig upp!
Kontakta Ulrika här

Kassör

Jonathan Eklund

Mandatperiod: 1 år kvar
Ålder: 35
Sysselsättning/yrke:
Chef för Analys & Systemstöd inom funktionen Butik & Försäljning
på ICA Sverige.
  
Kopplingar till friidrotten:
Började i Hammarby Friidrott som barn och fortsatte sedan till vuxen ålder med en elitsatsning, merparten av min karriär fokuserade jag på 10-kamp men hade alltid en extra kärlek för stav samt 60/110mh. Slutade först när jag fick min första son, det var även då jag la skorna på hyllan
Kandiderar till Hammarby friidrotts styrelse för att: Få chansen att ge tillbaka till den här fantastiska klubben, Hammarby Friidrott är och har varit som en familj för mig under många år. Jag ser det här som ett tillfälle att få bidra på den fortsatta resan att göra Hammarby Friidrott till en riktigt bra klubb för både barn, ungdomar, elitsatsande och veteraner.
  
Det här kan jag bidra med:
Jag tar framförallt med mig perspektivet
"från barn till veteran" inom friidrotten då jag själv gått igenom alla de stegen (ska bara damma av spikskorna och leta fram stavansatsen så kanske jag kan klassa mig som veteran). Jag har nu även en son som precis ska börja friidrotta varför jag säkert kommer vilja bidra extra utifrån den synvinkeln. Utöver ovan engagerade jag mig länge inom Stockholms friidrottsförbund med att utbilda blivande friidrottstränare - något jag hoppas kan komma till användning även i denna roll.
  
Det här visste ni inte om mig:
Att jag och min svärfar haft samma tränare i Hammarby Friidrott
- kan ni gissa vem?
Kontakta Jonathan här

Ledamot

Kinna Sahlqvist

Mandatperiod: 1 år kvar
Ålder: 48
Sysselsättning/yrke:
Marknad- och kommunikationschef på White arkitekter Stockholm
  
Kopplingar till friidrotten:
Jag är en aktiv friidrottsförälder tack vare min dotter  Esther som tränar och tävlar i häck, sprint och hopp i Team 06 som jag följt på nära håll och som fått mig att älska friidrott! Jag har engagerat mig på de sätt jag kunnat och hjälpt till att anordna tränings- och tävlingsresor mm. Även lillasyster Ellen tränar friidrott i Team 10 men är mer inne på fotboll just nu.
Jag själv hade en kort friidrottskarriär som barn men brann mer för fotbollen och satsade på den. 
Jag vill bidra till och vara en del av Hammarby friidrotts utveckling framåt då jag på nära håll fått uppleva hur mycket klubben kan betyda för bredd som spets, och hur mycket engagemang, tid och kraft som ligger bakom.
  
Det här kan jag bidra med:
Jag har en bred bakgrund men är i botten företagsekonom med examen i marknadsföring och ledarskap från Stockholms Universitet. Jag har jobbat med  grupp- och verksamhetsutveckling i 16 år och har erfarenhet av att jobba i såväl operativa som strategiska ledningsgrupper. Jag har min hemvist i  marknads-, försäljnings- och kommunikationsfrågor och hoppas att kunna bidra även med den kunskapen in i Hammarbys verksamhet.
  
Det här visste ni inte om mig:
Började vågsurfa som 40+ åring och drömmer nu, mycket ödmjukt, om att själv testa på friidrott med 200 m på något kommande VDM som mål.  
   
Kontakta Kinna här

Ledamot

Jonas Törnell

Mandatperiod: 1 år kvar
Ålder: 65
Sysselsättning/yrke:
Glad pensionär
  
Kopplingar till friidrotten:
Var aktiv i Hammarby från ca 1975, ungdomstränare, var med och drog igång Midnattsloppet, ordförande i Hammarby friidrott ca 10 år under periden 86-96.
  
Det här kan jag bidra med:
Hoppas att kunna bidra med erfarenhet och idéer om hur klubben ska utvecklas och stärkas.
  
Det här visste ni inte om mig:
De flesta nu aktiva vet nog nästan ingenting 
  
Kontakta Jonas här

Ledamot

Hoa Sjöholm

Mandatperiod: 2 år
Ålder: 20
Sysselsättning/yrke:
Förtroendevald för Sveriges alla värnpliktiga.
Sitter i Pliktrådet som 1/5 ledamöter och arbetar för värnpliktigas rättigheter och utbildningsmiljö.
  
Kopplingar till friidrotten:
Har varit medlem i HIF sedan 2011/2012 och tränat med både 02-guppen samt ”Unglöp”. Löpning har alltid legat mig varmt om hjärtat, trots att längdskidåkning länge varit min primärsport.
I den gröna Hammarbydräkten har jag främst tränat medel-och långdistans men tävlar mer i terräng-och traillopp.
  
Det här kan jag bidra med:
Ett ungdomligt perspektiv på frågeställningar och utmaningar med avstamp i en direkt koppling till att vara aktiv medlem. Har spenderat otaliga kvällar på IP och i gymmet så Enskede IP har blivit ett andra hem där jag känner mig trygg, inkluderad och välkommen, det vill jag att alla, aktiva som ledare/coacher, också ska känna. Jag har visioner och ett driv samtidigt som jag inte tvekar för att delge min åsikt. Samtidigt är jag inte enbart ung och dum utan har även erfarenhet av att sitta i styrelse. I dagsläget sitter jag nämligen som ledamot i svenska soldathemsförbundets styrelse.
  
Citat/Motto:
“Everyone you meet is fighting a battle you know nothing about.
Be kind. Always”.
Tycker att detta sammanfattar en god medmänniska och kamrat.
Hjälp andra när du kan, döm inte utan uppskatta i stället det fina.
Brukar försöka tänka att ”andra har det värre”
och sedan för man bita ihop och tugga på.
  
Kontakta Hoa här

Ledamot

Matthew Brown

Mandatperiod: 2 år
Ålder: 42 år
Sysselsättning/yrke:
Senior Sales Enablement Manager -EMEA hos International SOS
  
Kopplingar till friidrotten:
Började med "Little Aths" i Australien som en 8-åring och har sedan aldrig slutat!  Kastar diskus, tidigare på nationell nivå i Australien, Storbritannien och nu Sverige. Veteran världsmästare i M40 diskus 2022 med gult och blått på bröstet. Styrelsemedlem i Rånäs 4H Friidrott i Norrtälje sedan 2019.
Har tidigare varit involverad i styrelser på klubb och region nivå i Australien.  Flyttade till Sverige i 2015 och direkt blev medlem i Hammarby IF Friidrott eftersom jag redan hade en kompis som en klubbkamrat.
Stolt representant av Hammarby på varje Lag-SM och SM sedan 2016.
  
Det här kan jag bidra med:
Jag har en lång friidrottserfarenhet och gedigen kunskap från mitt yrke. Jag vill bidra till hur vi på bästa sätt kan stödja aktiva i Hammarby Friidrott och skapar möjlighet för dem friidrotten såväl som livet runt omkring.
  
Citat/Motto:
"I'd rather throw and eat than run and puke“
  
Kontakta Matthew här

Suppleanter

Benn Harradine
Första suppleant
  
Mats Fältström

Andra suppleant


Revisor

Grant Thornton


Lekmannarevisor

Lars Thörn
Kontakt


Revisorssuppleant

Filippa Ramberg
Kontakt


Prestationsrådet

Matthew Brown (ordförande)

Pär Hellstadius

Benn Harradine

Mikael Thulin

Peter Wikström