Styrelsen 2024

Om du har en fråga, fundering eller rent av förslag på motion till styrelsen
kontakta någon av nedanstående. 

Styrelsen uppmuntrar dig att använda vår framtagna mall för beslut.
Ett tydligt beslutsunderlag är bra i alla led!
Mallen finns här!
  

Ordförande

Martin Cousins

Mandatperiod: 1 år
Ålder: 50
Sysselsättning/yrke:
Projektledare, Ground Systems Infrastructure,
Swedish Space Corporation (Rymdbolaget)
  
Kopplingar till friidrotten:
Engagerad som tränare i Hammarby sedan 2014 i Team 06/07 och har sedan några år tillbaka hand om målet på Midnattsloppet och Arena Run. Löptränar en del och springer framför allt marathon, men har även ett guld och två brons från stafett-SM 3x800 2017–2019 med Hammarby som veteran.
  
Det här kan jag bidra med:
Jag vill vara med och förvalta och utveckla en verksamhet som jag tycker är fantastisk, där träningar och tävlingar samlar tjejer, killar, unga, elit och veteraner på samma arenor. Jag är analytiskt och positivt lagd, en utpräglad lagspelare och har lätt för att samarbeta.
Jag vill vara med och bygga en stark gemenskap i Hammarby Friidrott men anser att man också behöver vara lyhörd för individuella förutsättningar och önskemål, så länge det inte motverkar föreningen, verksamheten eller andra individer. Utöver den befintliga verksamheten så skulle jag vilja vara med att utveckla veteranfriidrott inom Hammarby.
  
Det här visste ni inte om mig:
Jag har jobbat som dykare i Kina där jag matade hajar och rengjorde bassänger. Jag jobbade i två veckor, fick mat och husrum och 700 RMB i kontanter.
  
Citat/Motto:
Skynda långsamt och se till helheten.
Glöm inte bort att ha kul under tiden!
  
Kontakta Martin här

Vice ordförande

Kristian Hansson

Mandatperiod: 1 år kvar
Ålder: 47
Sysselsättning/yrke:
Riskingenjör
  
Kopplingar till friidrotten:
Avslutade nyligen en 10-årig karriär som barn-och ungdomstränare i föreningen. Nu är jag bara en engagerad friidrotts-förälder till alla de ungdomar jag haft förmånen att lära känna under åren och inte minst till min dotter.
  
Det här kan jag bidra med:
Jag tror att jag som person och med mina erfarenheter kan bidra med framför allt drivkraft samt förmåga att samordna och samverka.
  
Citat/Motto:
Hmm... finns många citat och motton som är kloka men tyvärr blir många av dem klyschor och det tycker jag inte berikar oss. Jag försöker då och då påminna mig om att ”Vara i nuet” för det tycker jag är viktigt. Är det ett motto så får jag nog välja det hur klyschigt det än låter.
  
Kontakta Kristian härLedamot

Noah Bucht Wesslén 

Mandatperiod: 2 år
Ålder: 21
Sysselsättning/yrke:
Civilingenjörsstudent

Kopplingar till friidrotten:
Jag är aktiv med fokus på 400m & 400mh, ledamot i Svensk Friidrotts ungdomskommitté, utbildad el-tidtagare samt figurerar som speaker. 
 
Det här hoppas jag kunna bidra med:
Driva utvecklingen av klubben och verksamheten framåt för inkludering och framgång! I övrigt hoppas jag kunna bidra med ett yngre perspektiv, inspel och tankar gällande arrangemang, anläggning och träningsfrågor. Min ambition är att så många som möjligt ska ges chansen att gå hela vägen från friidrottsskolan till att få tävla på ett svenskt mästerskap, för Sveriges finaste förening - Hammarby!
 
Motto:
YOLO - "you only live once"

Kontakta Noah här

Kassör

Jonathan Eklund

Mandatperiod: 2 år
Ålder: 35
Sysselsättning/yrke:
Chef för Analys & Systemstöd inom funktionen Butik & Försäljning
på ICA Sverige.
  
Kopplingar till friidrotten:
Började i Hammarby Friidrott som barn och fortsatte sedan till vuxen ålder med en elitsatsning, merparten av min karriär fokuserade jag på 10-kamp men hade alltid en extra kärlek för stav samt 60/110mh. Slutade först när jag fick min första son, det var även då jag la skorna på hyllan
Kandiderar till Hammarby friidrotts styrelse för att: Få chansen att ge tillbaka till den här fantastiska klubben, Hammarby Friidrott är och har varit som en familj för mig under många år. Jag ser det här som ett tillfälle att få bidra på den fortsatta resan att göra Hammarby Friidrott till en riktigt bra klubb för både barn, ungdomar, elitsatsande och veteraner.
  
Det här kan jag bidra med:
Jag tar framförallt med mig perspektivet
"från barn till veteran" inom friidrotten då jag själv gått igenom alla de stegen (ska bara damma av spikskorna och leta fram stavansatsen så kanske jag kan klassa mig som veteran). Jag har nu även en son som precis ska börja friidrotta varför jag säkert kommer vilja bidra extra utifrån den synvinkeln. Utöver ovan engagerade jag mig länge inom Stockholms friidrottsförbund med att utbilda blivande friidrottstränare - något jag hoppas kan komma till användning även i denna roll.
  
Det här visste ni inte om mig:
Att jag och min svärfar haft samma tränare i Hammarby Friidrott
- kan ni gissa vem?
Kontakta Jonathan här

Ledamot

Kinna Sahlqvist

Mandatperiod: 2 år
Ålder: 48
Sysselsättning/yrke:
Marknad- och kommunikationschef på White arkitekter Stockholm
  
Kopplingar till friidrotten:
Jag är en aktiv friidrottsförälder tack vare min dotter  Esther som tränar och tävlar i häck, sprint och hopp i Team 06 som jag följt på nära håll och som fått mig att älska friidrott! Jag har engagerat mig på de sätt jag kunnat och hjälpt till att anordna tränings- och tävlingsresor mm. Även lillasyster Ellen tränar friidrott i Team 10 men är mer inne på fotboll just nu.
Jag själv hade en kort friidrottskarriär som barn men brann mer för fotbollen och satsade på den. 
Jag vill bidra till och vara en del av Hammarby friidrotts utveckling framåt då jag på nära håll fått uppleva hur mycket klubben kan betyda för bredd som spets, och hur mycket engagemang, tid och kraft som ligger bakom.
  
Det här kan jag bidra med:
Jag har en bred bakgrund men är i botten företagsekonom med examen i marknadsföring och ledarskap från Stockholms Universitet. Jag har jobbat med  grupp- och verksamhetsutveckling i 16 år och har erfarenhet av att jobba i såväl operativa som strategiska ledningsgrupper. Jag har min hemvist i  marknads-, försäljnings- och kommunikationsfrågor och hoppas att kunna bidra även med den kunskapen in i Hammarbys verksamhet.
  
Det här visste ni inte om mig:
Började vågsurfa som 40+ åring och drömmer nu, mycket ödmjukt, om att själv testa på friidrott med 200 m på något kommande VDM som mål.  
   
Kontakta Kinna här

Ledamot

Elin Lindberg

Mandatperiod: 2 år
Ålder: 43
Sysselsättning/yrke:
Produktchef

  
Kopplingar till friidrotten:
Engagerad friidrottsförälder och fd ledare. Utbildad distriktsdomare med önskan om ytterligare utveckling och kunskap inom detta område. Intresset har växt tack vare min dotter My som tränar och tävlar i Hammarbys 08-grupp, och hon liksom jag älskar friidrott.
Brinner för rörelse – och ungdomsidrott och tycker om att vara med i både träning-och tävlingsverksamheten. Att se barn och ungdomar växa, utvecklas. utmanas och stimuleras genom sin passion och idrott och samtidigt få en social miljö att göra det i är bland det finaste som finns. Genom idrotten har jag själv lärt mig enormt mycket och har sett hur mycket den ger, både fysiskt och mentalt. Hoppas kunna bidra med både erfarenhet och glädje och få verksamheten att fortsätta blomma för de aktiva

Det här kan jag bidra med:
Hoppas kunna bidra med min erfarenhet inom idrott och passion för rörelse och ungdomsverksamhet.  
Jobbar med radioproduktion i mitt dagliga arbete där det gäller att vara flexibel och kreativ men också välplanerad & tydlig i kommunikationen. Tycker också om att vara med där det händer och hjälper gärna till vid olika arrangemang. Förhoppningsvis kan detta komma till användning i Hammarbys fina verksamhet och dessutom hjälpa den att utvecklas.
  
Citat/Motto:
Var snäll, skratta mycket, gör ditt bästa och lev nu!
  
Kontakta Elin här

Ledamot

Hoa Sjöholm

Mandatperiod: 1 år kvar
Ålder: 20
Sysselsättning/yrke:
Förtroendevald för Sveriges alla värnpliktiga.
Sitter i Pliktrådet som 1/5 ledamöter och arbetar för värnpliktigas rättigheter och utbildningsmiljö.
  
Kopplingar till friidrotten:
Har varit medlem i HIF sedan 2011/2012 och tränat med både 02-guppen samt ”Unglöp”. Löpning har alltid legat mig varmt om hjärtat, trots att längdskidåkning länge varit min primärsport.
I den gröna Hammarbydräkten har jag främst tränat medel-och långdistans men tävlar mer i terräng-och traillopp.
  
Det här kan jag bidra med:
Ett ungdomligt perspektiv på frågeställningar och utmaningar med avstamp i en direkt koppling till att vara aktiv medlem. Har spenderat otaliga kvällar på IP och i gymmet så Enskede IP har blivit ett andra hem där jag känner mig trygg, inkluderad och välkommen, det vill jag att alla, aktiva som ledare/coacher, också ska känna. Jag har visioner och ett driv samtidigt som jag inte tvekar för att delge min åsikt. Samtidigt är jag inte enbart ung och dum utan har även erfarenhet av att sitta i styrelse. I dagsläget sitter jag nämligen som ledamot i svenska soldathemsförbundets styrelse.
  
Citat/Motto:
“Everyone you meet is fighting a battle you know nothing about.
Be kind. Always”.
Tycker att detta sammanfattar en god medmänniska och kamrat.
Hjälp andra när du kan, döm inte utan uppskatta i stället det fina.
Brukar försöka tänka att ”andra har det värre”
och sedan för man bita ihop och tugga på.
  
Kontakta Hoa här

Ledamot
(Paus från styrelsen tv.)

Matthew Brown


 

Ledamot

Johanna Aderö

Mandatperiod: 1 år kvar
Ålder: 42 år
Sysselsättning/yrke:
Senior Sales Enablement Manager -EMEA hos International SOS
  
Kopplingar till friidrotten:
Började med "Little Aths" i Australien som en 8-åring och har sedan aldrig slutat!  Kastar diskus, tidigare på nationell nivå i Australien, Storbritannien och nu Sverige. Veteran världsmästare i M40 diskus 2022 med gult och blått på bröstet. Styrelsemedlem i Rånäs 4H Friidrott i Norrtälje sedan 2019.
Har tidigare varit involverad i styrelser på klubb och region nivå i Australien.  Flyttade till Sverige i 2015 och direkt blev medlem i Hammarby IF Friidrott eftersom jag redan hade en kompis som en klubbkamrat.
Stolt representant av Hammarby på varje Lag-SM och SM sedan 2016.
  
Det här kan jag bidra med:
Jag har en lång friidrottserfarenhet och gedigen kunskap från mitt yrke. Jag vill bidra till hur vi på bästa sätt kan stödja aktiva i Hammarby Friidrott och skapar möjlighet för dem friidrotten såväl som livet runt omkring.
  
Citat/Motto:
"I'd rather throw and eat than run and puke“
  
Kontakta Matthew här
Mandatperiod: 1 år
Ålder: 43 år
Sysselsättning/yrke:
HR-Partner

Kopplingar till friidrotten:
Jag började träna friidrott i Hammarby som 10- åring och slutade när jag var 16 år. Då började jag istället som ledare för en barngrupp. Det blev starten på ett 15 år långt engagemang som ungdomstränare både i Hammarby och Gefle IF.
Friidrotten gav mig inga medaljer i stora mästerskap men många oförglömliga upplevelser och vänner för livet.
  
Det här kan jag bidra med:
Jag kan bidra med den erfarenhet som jag har samlat på mig under många år som friidrottstränare. Jag brinner för ledarskapet och tror att vägen till framgång är samarbete och att bygga starka team. Jag har ett stort engagemang för ungdomar och den skillnad som idrotten kan göra i deras liv. Hammarby Friidrott ska vara en plats för alla.
  
Citat/Motto:
Jag har inte speciellt motto. Försöker leva i nuet och fokusera på det som är viktigt på riktigt.
  
Kontakta Johanna här

Suppleanter

Pia Wijk
Suppleant
  
Mats Fältström

Suppleant


Revisor

Grant Thornton


Lekmannarevisor

Lars Thörn
Kontakt


Revisorssuppleant

Filippa Ramberg
Kontakt


Prestationsrådet

Matthew Brown (ordförande)

Ulf Karlsson

Pär Hellstadius

Benn Harradine

Mikael Thulin

Peter Wikström