Grönvita placeringar i Lidingöloppet

Sön 28 sep

Lars-Erik "Palle" Liljebäcks 11e plats var den bästa grönvita placeringen i årets upplaga av Lidingöloppet. Den unga veteranen "Palle", sprang 15 km-varvet på tiden 59.23min. I 30 km-loppet var Rikard Pell främsta bajare på 35e plats. Av våra yngre löpare var det Niklas Jonsson som lyckades allra bäst. I P17-klassen (där distansen var 10km) sprang Niklas in på en 16e plats med tiden 37.18min. Tre minuter efter kom klubbkompisen Christopher Ljung in på 45e plats.


Imponerande lopp gav Tove brons på Skol-SM

Sön 14 sep

I kylslaget väder på Sollentunavallen blev det tre medaljer första dagen av Skol-SM. Tove Tengvall imponerade på 100m under den riktigt kalla fredagskvällen. I säsongens sista lopp blev det äntligen en vass start och bra tryck genom hela loppet och hon fällde sig över mållinjen som trea i sin pyjamasutstyrsel. Efter en säsongsstart med en baksidesskada kom Tove igång sent med tävlandet, men hon avslutade ändå säsongen med sitt bästa 100m-loppet någonsin. I kyla och motvind med -1,3 blev det en fin placering som bronsmedaljös mot tjejer i fältet som varit nere på riktigt låga tider i år.  
Sandra Höckerstrand inledde med en något skakig kastning i spjut men lyckades till slut få iväg det 40,64m vilket gav en skön silvermedalj. 
Love Fältström årsdebuterade i grenen tresteg. Och det som såg så lovande ut på träningen ville inte riktigt visa sig denna kalla kväll. Med en fot bakom plankan i varje hopp blev det ändå 13,35m som längst vilket räckte till silver. 
Även Jasmine Sabir (-92) ställde upp i tresteg och var endast 12 cm från bronset. Det var svårhoppat i den råa höstkvällen och 10,32m räckte till en fjärdeplats.
Linnea Alstermark (-92) tog sig till semi på 100m. Men där blev det tyvärr för tufft. 13,10sek blev ändå tiden för Linnea som är tillbaka efter en vår då hon var helt borta från träningen pga av lunginflammation. 
På 1500m knep Niklas Jonsson (-92) en sjunde plats efter ett lopp med tiden: 4.22,43.


Ullis hoppade till sig guldet i sista omgången!

Sön 14 sep

Ulrika Jakobsson gjorde som på JSM. Slog till i sista trestegshoppet. Skillnaden var bara att valören denna gång blev guld - på Skol-SM!
Efter en mycket fin och stabil serie på: 11,17 - 11,10 - 10,95 - 11,07 - 10,77 laddade Ullis på för fullt i sista omgången. Då hade hon dessutom lite tryck på sig efter att ha blivit omhoppad och nerskuffad till tredje plats. Med en perfekt plankträff och jämna fina steg landade Ullis på nya perset 11,45m. Segern och guldet var hemma efter att favoriten och ledaren från omgång två, inte lyckades matcha Ullis resultat. Ullis tog Hammarbys enda guld detta Skol-SM, men fler medaljer - ja det blev sista dagen på Sollentunavallen!
Sandra Höckerstrand överraskade nämligen alla när hon debuterade i grenen 300mhäck och sprang till sig ett silver! Tiden 46,54sek gör att hon dessutom klämmer in sig i statistiken i F19! 
Pers med 15 sekunder är inte varje dag man hör om. Men Niklas Jonsson lyckades med den fina prestationen på 3000m.


Nytt KR och medaljer av hammarbyiter på Skol-SM

Lör 13 sep

Nytt KR i försöken på 110m häck, med nästan 3 tiondelar! Så inledde Love Fältström dag 2 av Skol-SM på Sollentunavallen. Dagen innan hoppade han hem ett silver i tresteg. Tyvärr blev finalloppet på 110mhäck inte rikigt vad han hoppats på. Efter en hyfsat bra start revs häckarna en efter en och Love kom aldrig riktigt in i loppet. Trots det blev det en fjärdeplats. Snabbaste loppet sprang han i försöken där han putsade sitt egna KR rejält, till fina 14,77sek.
I kylslaget väder på Sollentunavallen blev det tre medaljer den första dagen av Skol-SM. 
Tove Tengvall (-91) imponerade på 100m i den kalla fredagskvällen. I säsongens sista lopp blev det äntligen en vass start och bra tryck genom hela loppet och hon fällde sig över mållinjen efter 12,60sek i sin pyjamasutstyrsel. Efter en säsongsstart som inleddes med en baksidesskada kom Tove igång sent med tävlandet, men hon avslutade ändå säsongen med sitt bästa 100m-loppet någonsin. I kyla och motvind med -1,3 blev det en fin placering som bronsmedaljös mot tjejer i fältet som varit nere på riktigt låga tider i år.  
Sandra Höckerstrand (-90) inledde med en något skakig kastning i spjuttävlingen. Men till slut lyckades hon få iväg spjutet 40,64m vilket gav en skön silvermedalj. 
Love Fältström (-91) årsdebuterade i grenen tresteg. Och det som såg så lovande ut på träningen dagarna innan, ville inte riktigt visa sig denna kalla fredagkväll. Med en fot bakom plankan i varje hopp blev det ändå 13,35m som längst vilket räckte till silver. 
Även Jasmine Sabir (-92) ställde upp i tresteg och var endast 12 cm från bronset. Det var svårhoppat i den råa höstkvällen och 10,32m räckte till en fjärdeplats.
Linnea Alstermark (-92) tog sig till semi på 100m. Men där blev det tyvärr för tufft. 13,10sek blev ändå tiden för Linnea som är tillbaka efter en vår då hon var helt borta från träningen pga av lunginflammation. 
På 1500m knep Niklas Jonsson (-92) en sjunde plats efter ett lopp med tiden: 4.22,43. 
Fortsatt lycka till alla skol-SM-deltagare i helgen!


Stafett-DM dag 2:
Snabbt av P19-laget på 4x100m

Tor 4 sep

En sekund snabbare än på stafett-SM, men det kostade en sträckning. Hammarbys P19-lag hade bara en konkurrent i finalen på 4x100m; arrangörsklubben Huddinge AIS. Och det var jämt ända in i mål. Men tack vare en mycket fin insats av sistasträckans Jesper Jonsson blev det guld och seger med 2 hundradelar. Tyvärr kostade guldet en sträckning för tredjesträckans André Vadström-Björk, redan efter halva loppet kände han i baksidan, tappade i fart men lyckades ändå fullfölja OCH få över pinnen till Jesper. Innan dess hade Linus Vigert startat starkt och växlat kvickt till Love Fältström. Tiden: 43,27sek är fyra tiondelar långsammare än klubbrekordet,  men en sekund snabbare än vad grabbarna sprang på i stafett-SM tidigare i år. 
Tjejerna i F17 kom först i mål efter mycket fin löpning i den svenska stafetten.  Men tyvärr blev det en knapp överväxling redan i första växlingen mellan Linnea Alstermark och Frida Retsloff. 300m sprangs av Elsa Gregersdotter och avslutande 400m av Jasmin Sabir.


Stafett-DM dag1: Fyra Hammarbyguld

Tor 4 sep

Det blev fyra Hammarbyguld när första dagen av stafett-DM avgjordes på Källbrinks IP. Tyvärr är dent tunt med deltagande lag i många klasser, vilket säkerligen beror på att tävlingen ligger så sent på säsongen och dessutom månader efter stafett-SM, men Hammarby hade generellt fint deltagande i många klasser.
De fyra gulden togs av följande lag: 
F13 4x80m
1 Hammarby IF, lag 42.54
Freja Avebäck -95, Alicia Ohlsson -95, Lisa Ferneman -95, Elin Lindell -95
F17 4x100m
1 Hammarby IF 49.24 
Linnea Alstermark -92, Tove Tengvall -91, Frida Retsloff -92, Ulrika Jacobsson -91
F17 3X800 M
1 Hammarby IF 7.26.31
Hilde Adrianzon -92, Lova Wåhlin -92, Jasmin Sabir -92
P15 3x800m
1 Hammarby IF, lag 6.55.14
Philip Green -93, Ken Breasch-Andersen -93, Anton Brunnstedt -94
GRATTIS och fortsatt Lycka till idag!


Hammarby fint med i Nordeakampen

Tor 4 sep

Hammarbys 93-94:or kämpade bra i helgens final i Nordeakampen... Trots fina resultat räckte det inte hela vägen. Killarna kom på en fin 3:e plats, Tjejerna på en 17:e och i mixtävlingen kom Hammarby på en 8:e plats. Bra kämpat!!! Nu är det bevisat att vi är bland de bästa i landet bland 14-15 års killarna
I våras avgjordes kvaltävlingar i Nordeakampen som är en mångkampstävling för klubblag runt om i Sverige. Det var 8 st poler där vinnaren är direktkvaliviserade till finalen. Man tävlar i mixlag, men även rena killl och tjejlag. Poängsättningen är utifrån mångkampstabellen. Man får vara 16 st i gruppen därav minst 3 st av det ena könet. Vi valde att vara 8+8st. Då tävlade vi även i de rena klasserna också. I Kvalet var Hammarby placerad i getinggruppen som bestod av 9 st stockholmslag som tävlade i Vallentuna i maj. Våra tjejer och killar blev tvåa i denna grupp efter Huddinge och var bästa tvåan efter kvalet. Den 30-31 augusti var det dags för de bästa lagen att mötas i en final i Växsjö. Totalt var det det 16 mixade lag 
Våra killar gjorde en fantastisk andra dag och gick ifrån 5 plats till en tredje plats och endast 50 poäng från en andra plats som togs av Växsjö
På flicksidan så kom vi på 17 plats 
På den mixade sidan så blev vi 8:e lag

Nyhetsarkiv 2008
September

Utökade artiklar här nedan


En stor rubrik.