Nordiska Skolspelen

Mån 29 maj
Nordiska Skolspelen arrangeras som vanligt och detta är har turen kommit till Norge och Oslo att vara värd för mästerskapet.
Klubben har tre stycken tjejer med som ska tävla!
Imorse åkte truppen som kommer representera Sverige i Nordiska Skolspelen iväg till Oslo!  Från klubben kommer lagledaren Elin Lindell att åka och hon tar med sig tre deltagare från klubben, Beata Edelholm, Kathleen Larsson och Frida Krantz.
Eleverna födda 2003-2004 tävlar lagvis i femkamp i grenarna 100 meter, 800 meter, längdhopp, höjdhopp och kulstötning.
Tävlingarna pågår 29 maj-2 juni.


Intressanta artiklar om klubben!

Tor 25 maj
Tidningen Friidrottaren har gjort några intressanta artiklar om klubben.
Du kan läsa dem här   Artikel 1   Artikel 2   Artikel 3


En kväll med fantastisk gemenskap!

Tis 23 maj
På måndagskvällen samlades både herr- och damlag, som kommer att delta på kvalet till Lag-SM, för en härlig kväll av gemenskap i klubbhuset! Det blev stor succé med 40 stycken taggade aktiva och ledare som umgicks tillsammans och som lärde känna varandra ännu bättre! Ett par roliga teambuildingaktiviteter som satts ihop av det kvinnliga lagets lagledare Elin Lindell utfördes vilket utvecklade gemenskapen ytterligare ett steg och gav en fantastiskt och lekfull stämning! Sedan blev det grillning där vår australiensiske grillmästare Matthew Brown visade toppklass med sina barbequekunskaper och såg till att ingen gick hem hungrig! Det rådde en fantastisk stämning bland både aktiva och ledare denna magiska grillkväll med ett gemensamt mål i sikte: att ställa upp och göra sitt bästa på Lag-SM kvalet och att heja fram varandra i vått och torrt! Lag-SM kvalet går nu på torsdag på Sätra IP och tävlingen håller på kl 12-17.


Benn Harradine kastar pizza

Tor 18 maj
Benn Harradine ställde i måndags upp i en reklamfilm där de behövde en diskuskastare som kunde kasta pizzor. Benn är van att kasta udda föremål då han har gjort en egen serie, Willitthrow, där han kastar olika udda föremål för att se hur långt de kan kastas.
Benn var tack vare detta en helt perfekt kandidat för uppdraget.
En video när Benn kastar en pizza togs under inspelningen.
Videon finns på Benns facebooksida här.


Så gick det i Stafett-DM

Ons 17 maj
Det var en kylig kväll på Sätra IP men ett bra genrep till Stafett-SM
om en dryg vecka på de korta stafetterna!
Vårt herrlag vann 4x100m. Det var en säker vinst på 41,90!
Bra tid med tanke på kylan, att de inte sprang max och stopp i en växel. Det ser lovande ut inför Stafett-SM. I laget sprang Desmond Rogo, JC Zirignon, Douglas Helbratt och Amadou Sussoho.
Vårt P19-lag med Frank Förnestig, Rodi Kay, Kalle Nie och Kidus Getahun bröt tyvärr och får jobba lite till med växlingarna.
Vårt F17-lag tog en säker vinst på 49,90. I laget sprang Stina Gustavsson, Greta Deltin, Sira Gassama och Hanna Lindé.
Vårt P17-lag blev diskade men körde ett extralopp och hade där 45,01. I laget sprang Felix Prins, Sabiti Nahimana, Paul Förnestig och Leon Johansson.
Vårt F15-lag blev också diskade för felaktig växling men har troligtvis lärt sig till nästa helgs Stafett-SM.
Alla resultat finns här.


Härlig säsongsinledning av Grete!

Mån 15 maj
Grete Ahlberg gjorde en minst sagt stabil säsongsinledning på Vårkastet! Släggan flög iväg 60,28 vilket var tävlingsrekord i F19-klassen! En otroligt bra säsongsinledning med kvalgräns till Junior-EM klarad med nästan tre meter direkt i första tävlingen!
Grete kommenterar: "Jag är chockad över en hög nivå (så här direkt i första tävlingen)". "Om det börjar så här bra så finns det mycket mer att hämta under säsongen!"

Mångkamps-DM hade vi ett par hammarbyare på plats.
Elias Kapell vann P11-klassen med 3513 poäng.
Teo Borgius kom tvåa i 8-kamp med 3223 poäng.
Frida Krantz kom tvåa i 5-kamp med 4459 poäng.
Maja Simonsson kom tvåa i F11 5-kamp med 2944 poäng.

Danderyds Ungdomsspel hade vi mest aktiva med.
Hanna Lindé gjorde säsongsdebut och sprang 100m på 13,11.
Paul Förnestig sprang även han 100m och noterade 11,75.
Felix Prins sprang också 100m och klockades för 11,80.
Sabiti Nahimana ställde upp i några grenar men lyckades bäst i kula med 12,25. Vi har även några yngre ungsomar på plats och där lyckades Noah Bucht Wesslén bra med 10,36 på 80m och 26,04 i 200m trots en hård motvind. Klara Avebäck sprang också bra på 80m med 11,09 som bäst. Filippa Ramberg lyckades bäst på kvinnosidan på 800m med 2.28,88 och Vilma Hultström sprang i den yngre klassen på 2.29,76.
På herrsidan på 800m lyckades Martin Jacobson bäst på 2.03,58.
Lisa Ekberg gjorde ett fint lopp på 1500m hinder med tiden 5.47,97 och tog kvalgränsen till sommarens Ungdoms-SM.


Michel Tornéus stabila säsongsöppning!

Mån 15 maj
Michel Tornéus gjorde sin första tävling för säsongen i Karibiska Saint Martin i lördags, och Michel flög långt! Michel flög iväg hela 8,04 vilket är Michels bästa säsongsöppning någonsin! Aftonbladet har gjort en intervju med Michel som gjordes innan tävlingen. intervjun finns här.


Hammarbysprinters i Formia

Tor 11 maj
Lynette Morgan, Sandra Knezevic, Desmond Rogo, Tony Darkwah
och Sunday Ojuri befinner sig för nuvarande I träningsmeccat Formia
i Italien. Tränare från klubben som är med är Dejan Mirkovic
och Daniel Stenman.

Lynette Morgan har gjort stora framsteg och är efter en tids frånvaro tillbaka på allvar på träningsarenan. Har sett snabb ut!
Sandra Knezevic börjar också komma tillbaka och har sett snabb ut och vill allt sig rätt kommer hon ha en riktigt positiv tävlingssäsong framför sig.
Tony Darkwah har mycket inom sig och slog ju personligt rekord förra året på 100m men nu verkar det som att Tony verkligen har tagit ett steg framåt och kan vara på väg mot ytterligare rekord!
Sunday Ojuri har tränat med Sundsvalls supersprinttränare Håkan Andersson och det ska bli mycket spännande vad vår trogne sprinter Sunday kan hitta på under utomhussäsongens tävlingssäsong.
En sprinter som har fått många positiva kommentarer från lägret är Desmond Rogo. På en video som togs på Desmond under en start, och som också repostades på klubbens officiella Instagramkonto, kommenterade exempelvis Håkan Andersson:
”The power of Desmond Rogo”.
Fler i sprintervärlden kommenterade:
“Powerhouse”- Erik Hagberg, snabb Upsalasprinter
“Next big thing I told y’all” -Lion Martinez, snabb veteransprinter
“Full of power”- Ricky Nilsson, sprinttränare AIK
Till och med grekiske friidrottstränaren Panagiotis Roxanas har kommenterat videon: ”otroligt”!


2008:2-gruppen på Lida

Ons 10 maj
Gruppen åkte på ett läger som slutade i stor succé!
Grupp 08:2 åkte ut på ett litet träningläger på Lida Friluftsområde 7 maj. Där finns en spännande höghöjdsbana för både barn och vuxna. Det var 16 barn från gruppen som var med, föräldrar och småsyskon var med och hejade och några av småsyskonen fick också pröva på den lägsta banan.
Vårt mål som tränare var att göra en utomhusaktivitet tillsammans där vi fick chansen att lära känna varandra utanför friidrottsbanan. Efter säkerhetsgenomgången så fick barnen börja på den lägsta nivån och sedan jobba sig uppåt. Flera av barnen var uppe på de högsta banorna som var runt 9 meter upp i luften. Så modiga! Barnen klättrade runt i ca 2 och en halv timme.
Efter detta så hade vi gemensam korvgrillning. En del barn stannade kvar länge och lekte med pinnar och kottar! Bara en sådan sak ;-)
Barnen peppade och hjälpa varandra under banans gång. Alla hade tålamod med de barn som var lite höjdrädda och som behövde lite mer tid.  Det var fantastiskt att se vilken sammanhållning gruppen har fått under det ett och ett halvt år som vi har tränat tillsammans. Minst hälften av barnen sa att det var det roligaste de någonsin hade gjort. Det skadade inte att vi hade tur med vädret, soligt och vindstilla.


Resultat från helgen

Mån 8 maj
Vi hade ett antal lag med på Turebergsstafetten. Bäst lyckades våra F17-tjejer och F11-tjejer som båda skördade den ädlaste valören!
det vinnande F17-laget sprang Vilma Hultström, Astrid Atle, Siri Samuelberg, Micaela Jungelin och Hanna Lindé.
I vårt vinnande F11-lag sprang Belize Landsky, Tyra Hedberg, Maja Simonsson, Olivia Grahn och Ella Johansson.
Vårt manliga seniorlag kom fyra. I laget sprang Akile Mehari, Abdullahi Adan, Martin Jacobson, Bienvenue Musore och Christoffer Ahl.
Våra P11-grabbar gjorde en bra insats och slutade tvåa. I laget sprang Adrian Kylington, Elias Kapell, William Loqvist, Neo Hall och Henrik Avebäck. Våra kvinnor slutade på en femteplats. De som sprang var Filippa Ramberg, Nora Siltberg Almlöf, Emma Forss, Ofelia Belkacem och Stina Lundgren.
För mer resultat, gå in här.
För bilder från tävlingen, gå in här.

I Hellaskastet hade vi ett par fina resultat.
Matt Brown vann diskusen på 48,12 vilket var en bra säsongsöppning för honom. Jacob Palmerstedt gjorde en finfin spjuttävling, då spjutet flög iväg hela 48,74 vilket innebar pers med dryga tre meter och klarad SM-kvalgräns med råge! Sabiti Nahimana ställde upp i kula och noterade 12,28. För mer resultat, gå in här.


Oscars grupp på träningsläger på Spaniens solkust!

Tor 4 maj
Oscars hoppgrupp har varit på ett träningsläger i två veckor i
spanska Torremolinos beläget på den spanska solkusten.
Med på lägret från klubben var Erik Ehrlin, Jasmin Sabir och Ritchie Moba. Lägret var mycket lyckat och grymt ordnat!


Michel Tornéus ställer upp för klubben på Lag-SM kval!

Tis 2 maj
Vår längdhopparkung Michel Tornéus kommer snart tillbaka till Sverige, bl.a. för att försöka få upp klubben till Lag-SM finalen men också för att ta kvalgränsen till VM i London.

Hur kommer det sig att du kommer tillbaka till Sverige?
-Säsongen drar snart igång och jag har alla mina tävlingar hemma i Europa i år.

Vad ser du fram emot med att representera klubben
på ett Lag-SM kval?
-Det blir mitt första kval sedan 2011 då jag sprang 100m. Jag ser fram emot att pusha gänget att prestera bra resultat och ha kul samtidigt!

 Vad tror du våra chanser är att nå Lag-SM-final?
-Hammarby är en av Sveriges största klubbar och vi hör definitivt till i högsta ligan, det kommer att bli tufft men om alla går in och kämpar så tror jag våra chanser är stora! Just Idag Är Jag Stark!

Lag-SM kvalet går 25 maj på Sätra IP.

Nyhetsarkiv
Maj 2017

Utökade artiklar här nedan


7 medaljer på Stafett-SM

Mån 29 maj
Det var ett härligt Stafett-SM som avgjordes i helgen i Malmö!
M 4x100m
En mycket spännande stafett med Desmond Rogo, Jean Christian Zirignon, Douglas Helbratt och Amadou Sussoho! Det blev silver på tangerat klubbrekord 40,77. Desmond visade sin kraft på förstasträckan genom riktigt fin löpning! ”JC” gjorde en supersträcka mot Nil och Austin och förde pinnen till Douglas I bra position. ”Dogge” gjorde en fin sträcka och Amadou avslutade fint!
M22 4x100m
I stafetten sprang samma sprinters som i seniorlaget. Grabbarna noterade tangerat klubbrekord igen med 40,77 och tog hem guldet! Det var åter igen en härlig stafett av grabbarna som dock har potential att springa ännu snabbare om alla växlingar sitter bättre.
P19 Svensk Stafett
Kalle Nie, Frank Förnestig, Timothy Olsson och Christoffer Ahl sprang i laget. Christoffer gjorde en riktigt fin 400m-sträcka då han var rejält efter men lyckades hämta in personen framför och bärga bronset!
Tid: 2.02,20.
F15 4x80m
Våra förstagångstävlande på SM var en mycket positiv överraskning! Våra grymma tjejer lyckades först ta sig till final och sedan i finalen blev det ett fantastiskt brons! I laget sprang Klara Avebäck, Alicia Löwhagen, Molly Freeman och Åsa Trosell. Tiden: 41,25.
P19 3x800m
Våra grabbar gjorde en härlig stafett genom Samiel Berhe, Abdullahi Adan och Christoffer Ahl vilket gav brons! En stabil startsträcka av Samiel lade grunden, och efter en 1.57-sträcka av Abduallahi tog ”Choffe” pinnen och svarade för en kanonsträcka! 5.58,16 blev sluttiden.
K22 3x800m
Här sprang Nora Almlöf, Filippa Ramberg och Ofelia Belkacem. Tjejerna gjorde en snygg stafett och gick i mål som bronsmedaljörer på sluttiden 7.45,85.
P19 4x100m
Daniel Persson, Rodi Kay, Kalle Nie och Kidus Getahun gjorde en finfin stafett och bärgade ett finfint silver! Alla grabbarna gjorde en väldigt bra stafett med fina växlingar. Kidus på sista sträckan gjorde en brutal sträcka! Sluttiden blev 42,29.
Vårt F17-lag gjorde fina stafetter och kom fyra på 4x100m efter en kämpainsats ända in på mållinjen! I laget sprang Stina Gustavsson, Hanna Lindé, Sira Gassama och Tilda Kapell. Tiden blev 49,36.
Vårt P17-lag sprang också 4x100m och tog sig till final där de slutade sjua med tiden 45,40. I laget sprang Felix Prins, Adam Fogelberg, Daniel Richtnesberg och Leon Johansson.
Våra damer gjorde en bra stafett på 4x100m men blev tyvärr diskade. I laget sprang Yasmin Jelassi, Jasmin Sabir, Lynette Morgan och Greta Deltin.
Våra herrar på 4x800m kämpade på bra. I laget sprang Samiel Berhe, Abdullahi Adan, Akile Mehari och Henry Jacobson. Tiden blev 8.09,32.
Våra P17-grabbar sprang Svensk Stafett men tog sig tyvärr inte vidare till final. I laget sprang Daniel Richtnesberg, Felix Prins, Leon Johansson och Adam Fogelberg. Tiden blev 2.07,51.
För samtliga resultat gå in här. För bilder gå in här.


Positivt Lag-SM kval

Tor 25 maj
Klubben gjorde ett positivt Lag-SM kval på Sätra IP!
Herrarna slutade på en tredje plats bakom Huddinge och Göta.
Våra damer slutade också som trea fast bakom Spårvägen och Upsala.
Tony Darkwah slog till med en grenseger på 100m och fina 10,56w! En mycket stabil säsongsinledning för ”Örnen från Örnsberg”.
Paul Förnestig sprang 200m och gjorde ett mycket fint lopp med snabbaste noteringen någonsin på 22,48w.
Kristian Efremov gjorde en heroisk hjälteinsats då han verkligen ställde upp för klubben! Kristian gjorde den mycket tuffa dubbleringen 400m och 400mh! Lägg där till att han också ställde upp i den avslutande stafetten på 4x100m. En riktig teamplayer! Kristian gjorde det också mycket bra! På 400mh blev det en fin andraplats med personligt rekord 55,54 och på 400m kom Kristian extremt bra på slutet men fick nöja sig med en fjärdeplats på 50,07. Stafetten löptes förutom Kristian av Felix Prins, Adam Fogelberg och Leon Johansson som tillsammans gjorde en positiv stafett!
Felix Prins gjorde också en fin prestation när han ställde upp för klubben på de höga seniorhäckarna på 110mh fast han inte var mogen för och inte har kunnat träna så mycket på den häckhöjden! En stor eloge till "Prinsen" att han ställde upp för klubben!
Akile Mehari gjorde ett mycket fint 800m-lopp och kom på en fin andraplats på 1.56,09!
Abdullahi Adan gjorde också han en bra insats på 1500m och kom fyra på 4.11,49.
Michel Tornéus, som var männens lagkapten, tog en grenseger i längdhopp. Det blev 7,95 för Michel som återigen gör en mycket bra tävling med hög nivå. Imponerande med tanke på att vi fortfarande bara är inne i maj månad men Michel nu har gjort två tävlingar på 8 meter eller några centimeter ifrån.
Erik Ehrlin tog en stabil grenseger i tresteg på 15,59. Erik är stabiliteten själv när det gäller tresteg och det var en fin inledning av säsongen för vår gänglige trestegshoppare!
Benn Harradine tog en grenseger i diskus trots att han haft lite skadeproblem. Det blev 59,05 för vår diskuskastande sportchef som längst.
Joel Thorén var ett av glädjeämnena då han mycket överraskande vann spjuttävlingen på imponerande perset 64,87! Faktum är att Joel är andra bästa spjutkastare i klubben genom tiderna med det kastet!
Greta Deltin gjorde ett blixtsnabbt 100m-lopp och noterade nytt personligt rekord på 12,02! Det resulterade i en andraplats. En otroligt positiv säsongsinledning av Greta!
Sandra Knezevic gjorde en comeback på tävlingsbanan och sprang 200m. Det var ett fint sprunget lopp av Sandra vilket resulterade i 25,07 och en andraplats.
Stine Tomb, som var lagkampen för det kvinnliga laget, gjorde en sensationell insats på 400m! Hon kämpade till sig en fin andraplats med tiden 57,48 trots väldigt begränsad spenderad tid på friidrottsbanan. Otroligt imponerande!
Molly Freeman gjorde ett finfint lopp på 800m och trots att hon fick kämpa på egen hand i stora delar av loppet så lyckades hon slå personligt rekord med 2.20,38!
Filippa Ramberg gjorde en kanoninsats med personligt rekord på 1500m med 5.00,16 och en fjärdeplats!
Emma Tuvesson är back in business och gjorde en stabil första tävling denna säsong. Det blev en andraplats på 100mh med 14,73.
Hanna Lindé visade upp styrka på 400mh. Det var första gången Hanna sprang denna sträcka. Det blev en tredjeplats med 66,23 vilket är en mycket fin tid för ett förstagångslopp!
Tilda Kapell tog en fin tredjeplats i stav med 3,38.
Fanny Jansson gjorde det mycket bra när hon oväntat kom trea på 1,59 i höjdhopp!
Sira Gassama tog en fin tredjeplats i längd med 5,42 efter väldigt stabil hoppning.
Grete Ahlberg tog en grenseger i slägga med 59,94. Grete rapporterade att hon inte kände sig helt 100 procentig idag. Hon har trots detta alltid en väldigt hög lägsta nivå och det är en otrolig prestation att hon kastar i närheten av 60 meter även en dålig dag!
Rosanna Cianelli gjorde en härlig comeback i spjut efter en lång tids skadefrånvaro. Hon gjorde det bra och noterade 34,42.
Tyvärr drabbades Lisa Ekberg av en skada och var tvungen att bryta damerna hinderlopp. Men vi hoppas att Lisa är snabbt tillbaka på banan igen.
Damernas stafett var ljuvlig att skåda och här sprang Yasmin Jelassi, Jasmin Sabir, Lynette Morgan och Stina Gustavsson på 47,94 och kom tvåa. Det var mycket trevligt att få tillbaka vår Lynette Morgan på banan igen efter en tids frånvaro! Lynette gjorde en mycket fin kurva på den tredje sträckan!
Det var en underbar Hammarbyatmosfär i luften denna dag! Alla som var på plats och ställde upp för laget ville verkligen vara där och vara en del av den fina stämningen som rådde för Hammarbylägret på ett soligt Sätra IP. Otroligt positivt och roligt att vi var så enade och att vi ställde upp för varandra!
Nu blickar vi framåt Stafett-SM i helgen med denna positiva lagkänsla!
För samtliga resultat från tävlingen gå in här.
För bilder från tävlingen gå in här.


Team 05 på tävlingsresa!

Tis 23 maj
Här kommer en summering från Team 2005:s härliga helg i Norrtälje!
22 förväntansfulla friidrottare och 6 ledare från Team 05 var på tävlingsresa till 4H spelen i Norrtälje i helgen. Lördagen bjöd på rätt kyligt väder men många väldigt fina resultat. Många personliga rekord och ett flertal pallplatser trots att vårt team fick tävla i en klass äldre, F/P13. Extra kul med många fina resultat i höjd, (träningen har gett resultat) Hampus tog medalj. Sofia och Nicole var delad trea på 60m på fina 8,83, (Sofia hade bästa tid i försöken på 8,73), Astrid tvåa på 600 m och Valter trea. Kadel trea i kula. 
Kvällen bjöd på middag och sen "tok grenar" i en femkamp samt att kidsen hittade en fotboll och körde helplansmatch trots att de innan sa "vi är helt slut och orkar inte träna mer......". Efter det blev det disco med dansstopp och snacks med dipp och vi tränare fick se slutet av VM semin i hockey från en dator, toppen för alla. Sen var det tyst och et blev till att sova i vår sovsal på Norrtälje sportcentrumma summarum, en kanonhelg! 
Hälsningar tränarna för Team 05 genom Anette 


Många personliga rekord i helgen!

Mån 22 maj
Det var väldigt många härliga och positiva hammarbyresultat på helgens tävlingar! Det var varmt och skönt väder hela helgen, framför allt på fredagen. Vindarna var dock lite växlande och i många av sprintloppen blåste det motvind. Trots motvinden var det väldigt många härliga och positiva Hammarbyresultat. Löpgruppen slog t.ex. 14 personliga rekord i gruppen under helgen!

Timothy Olsson gjorde en fin trestegstävling. Han var nöjd med tävlingen trots tre långa övertrampshopp, som faktiskt uppmättes av arrangören ändå till 14,98, 14,80 och 14,57. Det första godkända hoppet blev ändå nytt pers på 14,36. Det börjar närma sig 15 meter för Tim!
Sabiti Nahimana vann 100m och klockades för 11,62 som var
nytt personligt rekord!
Paul Förnestig sprang 100m och vann sin åldersklass på tiden 11,49 i motvind vilket innebär att det bådar gott för Paul för fortsättningen. På dubbla distansen blev det 23,71.
Erik Danielsson hade en mycket härlig tävlingshelg då han
ställde upp i tre grenar: 1500m hinder, 800m och 2000m.
Han kvalade in till USM i alla tre grenarna med följande fina resultat: 5.01,20, 2.11,87 och 6.18,59.
Desmond Rogo gjorde en övertygande säsongsdebut på 100m och sprang I mål på fina 10,70. Douglas Helbratt slog nytt personligt rekord på 100m med 10,82, Jean Christian Zirignon klockades för 10,97 efter ett år av frånvaro pga. skada, och Amadou Sussoho noterade 11,06. Stabila säsongsinledningar för våra sprinters och även det faktum att det blåste motvind innebär att det finns mer att hämta i framtiden.
Freja Avebäck gjorde säsongsdebut på 100m och ledde faktiskt loppet efter 30 meter! Hennes tid blev 13,67 vilket var bra med tanke på tidigare skadeproblem och motvind.
Josefine Sandelius sprang 100mh och noterade 15,61.
Kristian Efremov disponerade sitt 400m-lopp fint och lyckades pressa sig förbi och vinna på slutet med fina 49,51!
Bienvenue Musore sprang 5000m och vann på tiden 15.56,02.
Akile Mehari gjorde ett bra 800m-lopp med tiden 1.55,58.
Abdullahi Adan slog nytt personligt rekord på 800m med fina 1.59,11!
Nora Siltberg Almlöf sprang 800m på 2.30,87 vilket var nytt personligt rekord.
Vilma Hultström sprang 800m på 2.28,99.
Felix Prins vann längdhopp på 6,24.
Hanna Lindé gjorde ett finfint lopp på 400m då hon vann på fina 58,15.
Tilda Kapell hoppade 3,36 i stavhopp.
Stina Gustavsson vann diskusen på 31,45.
Molly Freeman vann 800m i sin åldersklass fast hon hade betydligt mer att ge i mål. Tiden stannade på 2.25,71. Hon sprang även 300m där klockan stannade på 43,20.
André Barroso Johansson gjorde ett fint lopp på 80m trots motvind och kvalade till USM med 9,66.
Martin Sundberg vann diskus på 32,72.
Alicia Löwhagen vann höjdhopp på 1,49.
Beata Edelholm vann diskus med 24,81.
Alexander Lindefalk vann slägga på resultatet 30,00.
Teodor Borgius vann spjut på noteringen 35,88.
Linn Harryson vann slägga på 34,75.
Frida Krantz vann höjdhoppet på 1,50 och hon lyckades även vinna spjutet på 29,60.
Alla resultat finns här.

Internationellt
Grete Ahlberg kom tvåa i slägga i ungdomsklassen på stabila 60,70. Det var andra tävlingen i rad för Grete över 60 meter!
Benn Harradine kastade diskus och noterade 59,83.